Гледај ги Олимписките игри на Max
Прочитај повеќе
Од 26 јули 2024, ќе може да ги гледаш Олимписките игри Париз 2024 на Max со кој било основен пакет за претплата. Повеќе информации. Прочитај помалку

Неочекуван наплатен износ за претплата на Max

Побарај поддршка за неочекуван наплатен износ за претплатата.

Прашања и одговори за наплатен износ

Што ако наплатениот износ не е колку што очекував?

Во зависност од операторот и од земјата, може да избереш од разни основни пакети за претплата. Цените за пакетот и за додатокот се разликуваат во зависност од операторот и од земјата. За информации за цените, оди на Max.com.

Ако наплатениот износ за претплатата не е колку што очекуваше, еве неколку можни причини:

 • Можеби имаш друг пакет или период на наплата. Кој пакет го имам?
 • Промотивниот период или периодот со попуст можеби ти завршил и ти била наплатена тогашната цена на претплатата.
 • Можеби го имаш додатокот Спорт, кој може да се наплаќа одделно од претплатата за основниот пакет.
 • Каде што е применливо, даноците се вклучени во твојата наплата за претплата за земјата во која е започната претплатата.

Ако не се работи ниту за една од овие причини и твојата претплата се наплаќа директно преку Max (HBO Europe s.r.o. или HBO Nordic AB), контактирај нѐ за помош (наместо услугата за плаќање). Ако ти се наплаќа преку друга компанија, обрати се до неа за помош. Откриј кој ти наплаќа.

Зошто ми е наплатено откако откажав?

Ако ти било наплатено по откажувањето на претплатата на Max, еве неколку можни причини:

 • Ја откажа претплатата премногу блиску до следниот датум на наплата. Кај некои оператори можеби е потребно да откажеш најмалку 24 часа пред да започне следниот период на наплата (ова се разликува во зависност од операторот што ја врши наплатата). Ако имаш прашања, обрати се до операторот што ја врши наплатата. Откриј кој ти наплаќа.
 • Претплатата е сè уште активна. За да се осигуриш дека нема да ти се наплати повторно, оди на Провери дали претплатата е активна.
 • Имаш повеќе сметки и претплати. За помош при наоѓање на сметките, оди на Најди повеќе сметки.
Не се претплатив. Како да го откажам Мах?

Ако се немаш претплатено на Max, најди го наплатениот износ за Мах на банкарскиот извод и дознај кој ти наплатил подолу:

 • Продавница за апликации (на пр. Apple или Google): откажи ја претплатата на Max во продавницата за апликации или обрати се до нивната поддршка за корисници за помош.
 • help.max.com : види ги датумот и износот на наплатата и контактирај нѐ за помош. Не заборавај да ги имаш при рака податоците за плаќањето.

Ако Max е дел од интернет, мобилен или ТВ-пакет од трета страна, можеби нема да видиш посебна наплата за Max.

Наплатено ми е двапати. Што да правам?

Ако гледаш повеќе наплати за истата сума секој месец, можеби имаш повеќе сметки (секоја со активна претплата). За помош при наоѓање на сметките, оди на Најди повеќе сметки.

Решавање проблеми

Откриј кој ти наплаќа

Еве како да откриеш кој ти наплаќа за Max:

 1. Направи едно од следниве:
  • Веб: оди на max.com/subscription и најави се на сметката. Не можеш да се најавиш?
  • Телефон, таблет или компјутер: во Max, избери го својот профил, па Претплата.
  • Телевизор: во Max, избери ја иконата „Поставки“ запченик (долу десно), па Претплата.
 2. Тука ќе видиш преку кого ти се наплаќа основната претплата (најгоре на екранот), а преку кого додатокот Спорт (ако е применливо). Основниот пакет и додатокот Спорт може да се наплаќаат преку различни страни.

Може да провериш и во банкарските изводи или да прашаш кај операторот за интернет, мобилен телефон или телевизија дали тој ти наплаќа за Max.

Провери дали претплатата е активна

За да дознаеш дали претплатата на Max ти е сè уште активна, избери го твојот оператор што ја врши наплатата подолу:

Max.com

Ако ја имаш започнато претплатата на Max.com (или на HBOMax.com), може да се најавиш на max .com/subscription и да го проверите статусот на претплатата. Ако претплатата е откажана, ќе има опција за Продолжување на претплатата (наместо да ја откажете претплатата).

Amazon Appstore (во одредени земји)

Најави се на сметката на Amazon на amazon.com/appstoresubscriptions и провери го статусот на претплатата на Мах. Ако претплатата е откажана, нема да има датум за автоматско обновување.

Канали Amazon Prime Video (во одредени земји)

Најави се на сметката на Amazon на amazon.com/video/subscriptions/manage и најди ја претплатата на Max. Ако претплатата на Max е откажана, ќе има датум на завршување на претплатата.

Apple

Отвори ја апликацијата Поставки на iPhone или на iPad. Избери го твоето име и потоа Претплати. Ако претплатата на Max е откажана, ќе има датум на завршување на претплатата (и нема да има опција за откажување).

Google Play

Најави се на твојата сметка на Google на g.co/play/subscriptions и најди го статусот на претплатата на Max.

Samsung

Најавете се на сметката на Samsung на samsungcheckout.com. Потоа, оди во Историја на купувања и избери Претплати.

Оператор за интернет, мобилен телефон или телевизија

Најавете се на сметката што ја имаш кај операторот за интернет, мобилен телефон или телевизија и провери го статусот на претплатата на Max. Ако ти треба помош, обрати се до операторот.

Потврда за откажување
Некои оператори што ја вршат наплатата ти испраќаат е-порака кога ќе откажеш претплата. Провери дали во сандачето имаш е-порака што го потврдува откажувањето на претплатата на Max.
Најди повеќе сметки

Еве како да откриеш дали имаш повеќе сметки:

 1. Отвори го Max на сите уреди што ги користиш.
 2. На секој уред, направи едно од следново:
  • Телефон, таблет или компјутер: избери профил, па Сметка.
  • Телевизор: избери ја иконата „Поставки“ запченик (долу десно), па Сметка.
 3. Запамти ја адресата на е-пошта за сметката.

Дали најде повеќе од една адреса на е-пошта за сметката?

Да, најдов повеќе сметки

Еве што треба да направиш:

 1. За секоја сметка, направи едно од следниве:
  • Телефон, таблет или компјутер: избери го својот профил, па Претплата.
  • ТВ-уред: избери ја иконата за Поставки запченик (долу десно), па Претплата.
   (Само профилите за возрасни можат да управуваат со претплати.)
 2. Тука ќе видиш преку кого ти се наплаќа основната претплата (најгоре на екранот) и преку кого ти се наплаќа додатокот Спорт (ако е применливо).
 3. Одлучете која основна претплата сакаш да ја откажеш и следи ги чекорите за откажување за операторот што ја врши наплатата.
Не, не најдов повеќе сметки

Ако се имаш најавено со истата сметка на сите уреди и гледаш дека истиот износ е наплатен повеќе пати секој месец, контактирајте нѐ за помош. Кога ќе нѐ контактираш, имај ги при рака следните информации:

 • Адреса на е-пошта за сметката
 • Информации за наплатата на кредитната картичка, дебитната картичка или сметката на PayPal