Гледај ги Олимписките игри на Max
Прочитај повеќе
Од 26 јули 2024, ќе може да ги гледаш Олимписките игри Париз 2024 на Max со кој било основен пакет за претплата. Повеќе информации. Прочитај помалку

Преводи, титлови и аудио

Некои серии и филмови на Max имаат преводи или скриени титлови и повеќе аудиозаписи. Исто така, може да го промениш изгледот на титловите и на преводите. Скриените титлови и некои аудиозаписи може да бидат достапни само на англиски јазик.

Аудиоопис (Нарација)
Аудиоописот раскажува што се случува на екранот. Аудиоописот може да биде достапен само на англиски јазик. За да го исклучиш ова, избери ја иконата „Аудио и преводи“ говорно балонче, потоа избери го претпочитаниот јазик.

Кој уред го користиш?

За да смениш преводи, скриени титлови или аудио:

 1. Започни да гледаш нешто, па допри на екранот.
 2. Избери ја иконата „Аудио и преводи“ говорно балонче.
 3. Направи едно од следниве:
  • Преводи: под „Преводи“, избери јазик или Исклучено.
  • Скриени титлови: под „Преводи“, избери јазик на титл (на пр. англиски - CC) или Исклучено.
  • Аудио: под „Аудио“, избери јазик (за да ја исклучиш нарацијата, избери го претпочитаниот јазик).
 4. Избери X за да ги зачуваш промените.
Преводите не се исклучуваат
Max ги следи поставките за превод и титлови поставени на уредот. Ако ги имаш исклучено преводите или титловите во Max, но тие продолжуваат да се појавуваат, провери ги поставките на уредот.

За информации за аудиоописи, оди на Функции за пристапност.

Приспособувај преводи и титлови

За да го промениш стилот на титловите, избери го уредот подолу:

Таблет Amazon Fire
Повлечи надоли од врвот на екранот и избери Преференции за преводи.
Телефон или таблет со Android

Отвори ја апликацијата „Поставки“, побарај „Титлови“, а потоа избери Стил на титлови.

Овие чекори може да се разликуваат во зависност од верзијата на оперативниот систем Android. За повеќе информации, оди на Преференции за титлови на Android.

iPhone, iPad или iPod Touch
Отвори ја апликацијата „Поставки“, потоа избери Пристапност > Преводи и титлови > Стил. За повеќе информации, оди на Преводи и титлови на iPhone.

За да смениш преводи, скриени титлови или аудио:

 1. Започни да гледаш нешто, а потоа кликни на екранот.
 2. Избери ја иконата „Аудио и преводи“ говорно балонче
 3. Направи едно од следниве:
  • Преводи: под „Преводи“, избери јазик или Исклучено.
  • Скриени титлови: под „Преводи“, избери јазик на титловите (на пр. aнглиски - CC) или Исклучено.
  • Аудио: под „Аудио“, избери јазик (за да ја исклучиш нарацијата, избери го претпочитаниот јазик).
 4. Избери X за да ги зачуваш промените.
Преводите нема да се исклучат
Max ги следи поставките за превод и титлови поставени на уредот. Ако ги исклучиш преводите или титловите во Max, но тие продолжуваат да се појавуваат, провери ги поставките на уредот.

За информации за аудиоописи, оди на Функции за пристапност.

Приспособувај преводи и титлови

За да промениш стил на титл, направи го следново:

 • На max.com, избери го својот профил, потоа Поставки > Стил на преводи. Овде може да ги приспособуваш фонтот, бојата, големината и непроѕирноста на титловите.

За да смениш преводи, скриени титлови или аудио:

 1. Започни да гледаш нешто, а потоа паузирај ја репродукцијата.
 2. Избери ја иконата „Аудио и преводи“ говорно балонче.
 3. Направи едно од следниве:
  • Преводи: под „Преводи“, избери јазик или Исклучено.
  • Скриени титлови: под „Преводи“, избери јазик на титловите (на пр. aнглиски - CC) или Исклучено.
  • Аудио: под „Аудио“, избери јазик (за да ја исклучиш нарацијата, избери го претпочитаниот јазик).
 4. Притисни го копчето за назад за да ги зачуваш промените.
Преводите нема да се исклучат
Max ги следи поставките за превод и титлови поставени на уредот. Ако ги исклучиш преводите или титловите во Max, но тие продолжуваат да се појавуваат, провери ги поставките на уредот.

За информации за аудиоописи, оди на Функции за пристапност.

Приспособувај преводи и титлови

За да го промениш стилот на титловите, избери го уредот подолу:

Телевизор со Android

На телевизор со Android, оди во Поставки > Преференции на уредот > Пристапност > Титл.

Напомена Овие чекори може да се разликуваат во зависност од верзијата на оперативниот систем Android.

Телевизор Amazon Fire

На телевизорот Amazon Fire, оди во Поставки > Пристапност > Скриени титлови > Текст.

Fire TV Basic Edition: за да промениш стил на титл, оди на Поставки за превод на веб-локацијата Prime Video.
Apple TV

На Apple TV, оди во Поставки > Пристапност > Преводи и титлови > Стил. За повеќе информации, оди на Превод и титлови на Apple TV.

Друг ТВ-уред

Во Max, избери ја иконата „Поставки“ запченик (долу десно), а потоа Стил на преводи.

Chromecast

Може да промениш преводи, скриени титлови или аудио на уредот од кој емитуваш преку:

Телефон или таблет

За да смениш преводи, скриени титлови или аудио:

 1. Започни да гледаш нешто, па допри на екранот.
 2. Избери ја иконата „Аудио и преводи“ говорно балонче.
 3. Направи едно од следниве:
  • Преводи: под „Преводи“, избери јазик или Исклучено.
  • Скриени титлови: под „Преводи“, избери јазик на титловите (на пр. aнглиски - CC) или Исклучено.
  • Аудио: под „Аудио“, избери јазик (за да ја исклучиш нарацијата, избери го претпочитаниот јазик).
 4. Избери X за да ги зачуваш промените.

За информации за аудиоописи, оди на Функции за пристапност.

Компјутер

За да смениш преводи, скриени титлови или аудио:

 1. Започни да гледаш нешто, а потоа кликни на екранот.
 2. Избери ја иконата „Аудио и преводи“ говорно балонче.
 3. Направи едно од следниве:
  • Преводи: под „Преводи“, избери јазик или Исклучено.
  • Скриени титлови: под „Преводи“, избери јазик на титловите (на пр. aнглиски - CC) или Исклучено.
  • Аудио: под „Аудио“, избери јазик (за да ја исклучиш нарацијата, избери го претпочитаниот јазик).
 4. Избери X за да ги зачуваш промените.

За информации за аудиоописи, оди на Функции за пристапност.