Alt om børneprofiler

Der er to slags profiler: Voksen- og børneprofiler. Din konto kan have op til 5 profiler. Du kan oprette en børneprofil, der tilbyder en indholdsoplevelse, der er særligt tilpasset børn.

Standard-børneprofil
En ny Max-konto har en standard-børneprofil, der kan se titler med aldersvurderinger på 9 år eller under. Du kan redigere eller slette denne profil. Hvis din konto oprindeligt var en HBO Max-konto, kan du tilføje en børneprofil.

Hvorfor oprette en børneprofil?

• Tilpasset indholdsoplevelse: En børneprofil har indhold, der er egnet til børn.
  • Forældrekontrol. Du kan vælge, hvilke aldersvurderinger dit barn kan se.
  • Børnestartsiden. Hjemmeskærmen er anderledes på børneprofiler. Dit barn kan også have deres egen Min liste og Se videre-liste.
  • For at forhindre at dit barn skifter væk fra sin profil, skal du slå Børnesikker udgang til (og/eller tilføje en profilpinkode til andre profiler for at undgå, at dit barn får adgang til disse profiler).
  • Børneprofiler har ikke adgang til funktionerne i kontoadministration, såsom din adgangskode og abonnementsoplysninger.

Vælg et emne:

Tilføj en børneprofil

Sådan tilføjer du en børneprofil:

1. Vælg din profil på Max og derefter + Ny profil (du skal muligvis scrolle til højre, hvis du har mere end 3 profiler).
  2. Vælg en avatar, eller vælg Spring over.
  3. Indtast dit barns navn (mellem 1 og 14 tegn).
  4. Slå Børnetilstand til.
  5. Aldersvurderinger er indstillet til Tweens som standard. Du kan opdatere dette, når du redigerer en børneprofil. Gå til Aldersvurderinger for at få yderligere oplysninger.
  6. Børnesikker udgang (valgfri): Slå denne valgmulighed til for at forhindre, at dit barn forlader sin profil. Læs Børnesikker udgang og forældrekode for mere information.
  7. Vælg Gem.
Tilføj en profilpinkode
Du kan også tilføje en profilpinkode til enhver profil, så andre medlemmer af din husstand ikke kan se Max på den profil.
Rediger eller slet en børneprofil

Vælg den enhed, du bruger:

Telefon eller tablet
  1. Vælg din profil på Max og derefter Rediger profiler.
  2. Vælg en børneprofil.
  3. Her kan du ændre profilens avatar, navn, børnetilstand, profilpinkode, børnesikker udgang samt slette profilen.
  4. For at skifte aldersvurderinger, skal du vælge administrer indstillinger. Appen vil åbne et browservindue.
    1. Indtast din e-mailadresse og adgangskode, hvis du bliver bedt om det, og vælg Log ind. Kan du ikke logge ind?
    2. Vælg, hvilke aldersvurderinger dit barn kan se, og vælg derefter Færdig.
    3. Luk browservinduet for at vende tilbage til Max.
  5. Vælg Færdig.
Computer
  1. Vælg din profil på max.com og derefter Rediger profiler.
  2. Vælg en børneprofil.
  3. Her kan du ændre profilens avatar, navn, aldersvurderinger, børnetilstand, profilpinkode, børnesikker udgang samt slette profilen.
  4. Vælg Færdig.
Tv-enhed
  1. Vælg din profil på Max.
  2. Vælg ikonet Rediger pencil under en børneprofil.
  3. Her kan du ændre profilens avatar, navn, aldersvurderinger, børnetilstand, profilpinkode, børnesikker udgang samt slette profilen.
  4. Vælg Færdig.

Apple TV: Du kan skifte aldersvurderinger og indstillingen børnesikker udgang på din telefon, tablet eller computer.

Slå børnetilstand fra
Hvis du slukker for børnetilstand, vil børneprofilen ændres til en voksenprofil, og du vil miste profilens begrænsninger vedrørende aldersvurderinger og børneindstillinger. En voksenprofil kan ikke ændres til en børneprofil.

Børnesikker udgang Slå børnesikker udgang til for at forhindre, at dit barn forlader sin børneprofil. Læs Børnesikker udgang og forældrekode for at læse mere.

Skift profiler

Sådan skifter du til en anden profil:

1. Vælg din profil på Max.
  2. Vælg en anden profil.
  3. Hvis du bliver bedt om det, skal du vælge Forlad børneprofil og indtaste din 4-cifrede forældrekode for at forlade børneprofilen.

Hvis du skifter til en profil med en profilpinkode, skal du indtaste pinkoden på 4 cifre.

Skærmen 'Hvem ser med?'

Når du åbner Max, sker følgende:

• TV-enhed: Hvis den senest brugte profil var en børneprofil, åbner Max den profil. Hvis den senest brugte profil var en voksenprofil, vises skærmen 'Hvem ser med?'.
  • Computer, telefon eller tablet: Max åbner altid med den senest brugte profil (skærmen 'Hvem ser med?' vises ikke).

Du kan tilføje en profilpinkode til enhver profil, så medlemmer af din husstand ikke kan se Max på den profil.

Aldersvurderinger

Når du redigerer en børneprofil, kan du vælge en af følgende aldersvurderingsgrupper for at begrænse, hvad dit barn kan se og finde med søgefunktionen:

• Små børn (AL): Indholdet er tilpasset til de yngste seere.
  • Større børn (6): Indholdet kan omfatte mild fantasy eller komisk vold. Indeholder lidt eller intet groft sprog eller seksuelt indhold.
  • Tweens (9): Indholdet kan indeholde lettere groft sprog, suggestiv dialog, seksuelle situationer og/eller moderat vold.
  • Teenagere (12): Indholdet kan indeholde groft sprog, suggestiv dialog, seksuelle situationer og/eller intens vold.

Max bruger et aldersvurderingssystem, der hedder "Kijkwijzer", der blev udviklet i Holland af det Hollandske Institut for Klassificering af Audiovisuelle Medier (NICAM - Netherlands Institute for Classification of Audio-visual Media). Aldersvurderinger advarer forældre og børn, når en film eller en serie kan være skadelig for børn af en vis alder.

Kijkwijzer

Kijkwijzer-aldersvurderinger inkluderer alders- og indholdsbeskrivelser. Aldersvurderinger og de medfølgende ikoner kan vises på en episode eller på en film:

• OBS-sprogbrugGroft sprog
  • OBS-diskriminationDiskrimination
  • OBS-stofferStofmisbrug og/eller alkoholforbrug
  • OBS-frygtFrygt
  • OBS-sexSex
  • OBS-voldVold

Aldersikoner angiver, at titlen muligvis kan være skadelig for børn under denne aldersvurdering, og indholdsbeskrivelser angiver grunden til aldersvurderingen.

Besøg kijkwijzer.nl/over-kijkwijzer for at få yderligere oplysninger om Kijkwijzer.

Kijkwijzer-aldersvurderingen for en episode eller film vises:

• Under beskrivelsen af en episode eller film.
  • I øverste venstre højre, når du begynder at afspille en episode eller film.
  • Efter reklamepauser, og når du genstarter en episode eller film
  • I søgeresultater (under en episode eller film).

Når du rejser til andre lande, hvor Max er tilgængelig, vil forældrekontrollen fortsat anvendes. Film og serier vurderes baseret på de lokale aldersvurderingssystemer, der kan være anderledes end i dit land. Gå til Hvor er Max tilgængelig? for at få yderligere oplysninger.

Virker aldersvurderinger ikke?

Hvis de aldersvurderinger, du har indstillet for en børneprofil, ikke virker som forventet, kan du tjekke følgende:

• Kontroller om begrænsningerne er indstillet på din enhed (f.eks. på iOS skal du se efter Indholdsbegrænsninger). Hvis den enhed, dit barn anvender, har forældrekontrol, der er mere begrænsende, end de aldersvurderinger, du har indstillet i Max, vil Max følge den forældrekontrol, der er indstillet på enheden.
  • Max følger ikke den forældrekontrol, som du måske har indstillet hos din tv-udbyder.
Børnestartside

Når der er valgt en børneprofil, viser startskærmen og søgeresultater kun film og serier med aldersvurderinger, som børneprofilen må se. Aldersvurderingen for en ny børneprofil er indstillet til Tweens (9) som standard. Du kan dog skifte aldersvurderingerne for alle børneprofiler.

Børneprofiler oplever startsiden forskelligt afhængigt af aldersvurderingerne. På børnestartsiden vil børn fra små børn frem til tweens kunne finde titler ved at vælge billedet af en figur (f.eks. Elmo eller Scooby Doo).

Børnestartsiden inkluderer også Se videre og Min liste.