Gledaj Olimpijske igre na platformi Max
Prikaži više
Od 26.7.2024. možeš gledati Olimpijske igre Pariz 2024. na platformi Max uz bilo koju osnovnu tarifu pretplate. Više informacija. Prikaži manje

Sve o dječjim profilima

Postoje dvije vrste profila: za odrasle i djecu. Tvoj račun može imati do pet profila. Možeš kreirati dječji profil čiji su sadržaj i sučelje prilagođeni djeci.

Zadani dječji profil
Novi računi za Max imaju zadani dječji profil koji omogućuje gledanje naslova s ocjenom za djecu od 9 godina i mlađu. Taj profil možeš urediti ili izbrisati. Ako je tvoj račun izvorno bio račun za HBO Max, možeš dodati dječji profil.

Zašto kreirati dječji profil?

 • Probran sadržaj: na dječjem profilu nalazi se sadržaj privlačan djeci.
 • Roditeljska zaštita. Možeš odabrati ocjene sadržaja koje želiš djetetu dozvoliti da gleda.
 • Početna stranica za djecu. Izgled početne stranice za dječje profile drukčiji je. Dijete može imati i svoj Moj popis te svoj popis Nastavi gledati.
 • Da dijete ne bi prešlo na neki drugi profil, uključi mogućnost Izlaz uz roditeljsko odobrenje (i/ili za druge profile dodaj PIN profila da dijete ne bi otvorilo te profile).
 • S dječjeg profila ne može se pristupiti značajkama za upravljanje računom kao što su informacije o lozinci i pretplati.

Odaberi temu:

Dodavanje dječjeg profila

Evo kako dodati dječji profil:

 1. U aplikaciji Max odaberi svoj profil, a potom + Novi profil (možda ćeš se morati pomaknuti udesno ako imaš više od tri profila).
 2. Odaberi avatar ili Preskoči.
 3. Unesi ime djeteta (od 1 do 14 znakova).
 4. Uključi dječji način.
 5. Prema zadanim postavkama Ocjene su postavljene na mlađe tinejdžere. To možeš promijeniti pri uređivanju dječjeg profila. Za više informacija idi na Ocjene sadržaja.
 6. Izađi uz roditeljsko odobrenje (nije obavezno): tu mogućnost uključi ako želiš djetetu onemogućiti da izađe sa svojeg profila. Dodatne informacije potraži u odjeljku Izlaz uz roditeljsko odobrenje i roditeljski kod.
 7. Odaberi Spremi.
Dodavanje PIN-a profila
PIN profila možeš dodati na bilo koji profil da drugi članovi tvojeg kućanstva ne bi mogli gledati Max putem tog profila.
Uređivanje i brisanje dječjeg profila

Odaberi uređaj koji upotrebljavaš:

Telefon ili tablet
 1. U aplikaciji Max odaberi profil, a zatim Uredi profile.
 2. Odaberi dječji profil.
 3. Tu možeš promijeniti avatar i ime za profil, dječji način, PIN profila, izlaz uz roditeljsko odobrenje, kao i izbrisati profil.
 4. Za promjenu ocjena odaberi Upravljanje postavkama. Aplikacija će otvoriti prozor preglednika.
  1. Ako se pojavi upit, unesi e-mail adresu i lozinku pa odaberi Prijava. Ne možeš se prijaviti?
  2. Odaberi Ocjene koje tvoje dijete smije gledati pa odaberi Gotovo.
  3. Zatvori prozor preglednika i vratit ćeš se na Max.
 5. Odaberi Gotovo.
Računalo
 1. Na max.com odaberi profil, a zatim Uredi profile.
 2. Odaberi dječji profil.
 3. Tu možeš promijeniti avatar, ime i ocjene za profil, dječji način, PIN profila, izlaz uz roditeljsko odobrenje, kao i izbrisati profil.
 4. Odaberi Gotovo.
TV uređaj
 1. U aplikaciji Max odaberi svoj profil.
 2. Odaberi ikonu za uređivanje olovka ispod dječjeg profila.
 3. Tu možeš promijeniti avatar, ime i ocjene za profil, dječji način, PIN profila, izlaz uz roditeljsko odobrenje, kao i izbrisati profil.
 4. Odaberi Gotovo.

Apple TV: ocjene i postavke izlaza uz roditeljsko odobrenje možeš promijeniti na telefonu, tabletu ili računalu.

Isključivanje dječjeg načina
Ako isključiš dječji način, dječji će se profil promijeniti u profil za odrasle i izgubit ćeš ograničenja na temelju ocjena te dječje postavke za profil. Profil za odrasle ne može se promijeniti u dječji profil.

Izlaz uz roditeljsko odobrenje: uključi izlaz uz roditeljsko odobrenje ako želiš djetetu onemogućiti da izađe iz dječjeg profila. Dodatne informacije potraži u odjeljku Izlaz uz roditeljsko odobrenje i roditeljski kod.

Promjena profila

Evo kako se prebaciti na drugi profil:

 1. U aplikaciji Max odaberi svoj profil.
 2. Odaberi neki drugi profil.
 3. Ako se pojavi upit, odaberi Izlaz iz dječjeg profila i unesi četveroznamenkasti roditeljski kod za izlaz iz dječjeg profila.

Ako prijeđeš na profil za koji je postavljen PIN profila, morat ćeš unijeti četveroznamenkasti PIN.

Zaslon „Tko gleda”

Evo što se događa kada otvoriš Max:

 • TV uređaj: ako je zadnje upotrijebljen dječji profil, Max će se otvoriti na tom profilu. Ako je zadnje upotrijebljen profil za odrasle, prikazat će se zaslon „Tko gleda”.
 • Računalo, telefon ili tablet: Max se uvijek otvara na zadnje upotrebljavanom profilu (neće se prikazati zaslon „Tko gleda”).

PIN profila možeš dodati bilo kojem profilu da članovi tvojeg kućanstva ne bi mogli gledati Max putem tog profila.

Ocjene sadržaja

Pri uređivanju dječjeg profila možeš odabrati jednu od sljedećih grupa ocjena radi ograničavanja sadržaja koje dijete može gledati i pronaći putem tražilice:

 • Mala djeca (AL): sadržaj je dizajniran za najmlađe gledatelje.
 • Velika djeca (6): sadržaj može uključivati blagu fantaziju ili komično nasilje. Sadrži malo ili nimalo vulgarnog jezika ili seksualnog sadržaja.
 • Mlađi tinejdžeri (9): sadržaj može uključivati blago vulgarni jezik, sugestivni dijalog, seksualne situacije i/ili umjereno nasilje.
 • Tinejdžeri (12): sadržaj može uključivati vulgarni jezik, sugestivni dijalog, seksualne situacije i/ili umjereno nasilje.

Max upotrebljava sustav ocjenjivanja pod nazivom „Kijkwijzer”, koji je u Nizozemskoj razvio NICAM (Nizozemski institut za klasifikaciju audiovizualnih medija). Ocjene upozoravaju roditelje i djecu kada neki film ili serija mogu biti štetni za djecu određene dobi.

Kijkwijzer

Ocjene prema sustavu Kijkwijzer obuhvaćaju preporučenu dob i opis sadržaja. Uz epizodu ili film mogu se prikazivati ocjene prema dobi i sljedeće ikone:

 • upozorenje–psovkeVulgaran jezik
 • upozorenje–diskriminacijaDiskriminacija
 • upozorenje–drogaUpotreba opojnih droga i/ili alkohola
 • upozorenje–strahStrah
 • upozorenje–seksSeks
 • upozorenje–nasiljeNasilje

Ikone dobi označavaju da bi naslov mogao biti štetan za djecu mlađu od navedene dobi, a opisi sadržaja označavaju razlog dodjele tog dobnog ograničenja.

Za više informacija o sustavu Kijkwijzer idi na kijkwijzer.nl/over-kijkwijzer.

Ocjena po sustavu Kijkwijzer za epizodu ili film prikazuje se:

 • na zaslonu s opisom epizode ili filma
 • u gornjem lijevom kutu kada tek pokreneš reprodukciju epizode ili filma
 • nakon reklamnih blokova i kada ponovno pokreneš gledanje epizode ili filma
 • u rezultatima pretraživanja (ispod epizode ili filma).

Kada putuješ u druge države u kojima je Max dostupan, roditeljska zaštita i dalje se primjenjuje. Serije i filmovi ocjenjuju se po lokalnom sustavu ocjenjivanja, koji se može razlikovati od sustava koji se primjenjuje u tvojoj državi. Za više informacija idi na Gdje je Max dostupan?

Ocjene sadržaja ne funkcioniraju?

Ako ocjene koje postaviš za dječji profil ne funkcioniraju na očekivani način, provjeri sljedeće:

 • Provjeri jesu li ograničenja postavljena na tvom uređaju (npr. na iOS uređajima provjeri Roditeljsku zaštitu). Ako uređaj koji koristi tvoje dijete ima roditeljsku zaštitu koja ima veća ograničenja od ocjena postavljenih na platformi Max, Max će se pridržavati roditeljske zaštite postavljene na uređaju.
 • Max ne primjenjuje roditeljsku zaštitu koju si možda postavio kod svog TV operatera.
Početni zaslon za djecu

Kada je odabran dječji profil, na početnom zaslonu i u rezultatima pretraživanja prikazuju se samo serije i filmovi s ocjenama koje je dopušteno gledati na tom dječjem profilu. Zadana je ocjena za dječji profil Mlađi tinejdžeri (9). Ocjenu za svaki dječji profil možeš i promijeniti.

Izgled sučelja početnog zaslona za dječji profil razlikuje se ovisno o ocjenama sadržaja. Na početnom zaslonu za ocjene od Mala djeca do Mlađi tinejdžeri naslovi se mogu pronaći odabirom slike lika (npr. Elma ili Scooby Dooa).

Na dječjem početnom zaslonu nalaze se i odjeljci Nastavi gledati i Moj popis.