Možnosti in kontrolniki za predvajanje

Max vključuje številne možnosti predvajanja.

Katero napravo uporabljaš?

Ko gledaš določeno vsebino, tapni zaslon, da dostopiš do naslednjega:

Predvajaj/začasno ustavi

Izberi gumb Predvajaj/začasno ustavi, da preklopiš med predvajanjem in začasno ustavitvijo. Vse vsebine se predvajajo v ležečem načinu.

Skoči naprej ali nazaj

Izberi ikono Skoči naprej puščica z zanko naprej ali ikono Skoči nazaj puščica z zanko nazaj, da skočiš naprej ali nazaj za deset sekund.

Vrstica napredovanja

Vrstica napredovanja prikazuje, kje si v vsebini, ki jo gledaš. Tapneš lahko kjer koli v vrstici ali tapneš in povlečeš svoje mesto (piko). V spodnjem desnem kotu se prikaže preostali čas.

Glasnost

Če želiš prilagoditi glasnost, uporabi gumbe za glasnost na telefonu ali tablici.

Slika v sliki (iOS in Android)

Za gledanje storitve Max, medtem ko uporabljaš druge aplikacije v telefonu ali računalniku, lahko uporabljaš način slike v sliki. To narediš tako:

  1. Med gledanjem vsebine podrsaj navzgor z dna zaslona.
  2. Zaženi drugo aplikacijo. V tem primeru ostane okno Max prikazano na vrhu.

Če način slike v sliki ne deluje, ga bo morda treba vklopiti. To narediš tako:

  • Android: V napravi Android izberi Nastavitve in poišči možnost »Slika«. Nato izberi Slika v sliki > Max > Dovoli način slike v sliki.
  • iOS: V napravi iOS izberi Nastavitve > Splošno > Slika v sliki > Samodejno zaženi način slike v sliki.
Približaj/razmakni prste za pomanjšavo/povečavo (samo v sistemu iOS)

iOS: S potezo približanja/razmika prstov za pomanjšavo/povečavo lahko vsebina, ki jo gledaš, napolni zaslon telefona ali tablice. To narediš tako, da dva prsta razmakneš za povečavo in ju približaš za pomanjšavo. Če med gledanjem povečaš vsebino, je video lahko videti obrezan.

Opomba Kontrolniki za predvajanje (na primer za začasno ustavitev, previjanje naprej in previjanje nazaj) niso na voljo za gledanje kanalov v živo.

Možnosti na zgornji desni strani zaslona:

Chromecast

Izberi ikono za predvajanje Google pravokotnik s simbolom Wi-Fi, da predvajaš storitev Max iz telefona ali tablice na televizorju. Za dodatne informacije preberi temo Za predvajanje Max na televizorju uporabi Chromecast.

AirPlay (samo za sistem iOS)

Izberi ikono AirPlay (pravokotnik in trikotnik), da predvajaš storitev Max iz naprave iOS v napravi, združljivi z AirPlay-2. Za dodatne informacije preberi temo Za predvajanje Max na televizorju uporabi AirPlay.

Podnapisi, podnaslavljanje in zvok

Izberi ikono Zvok in podnapisi govorni oblaček, da spremeniš podnapise, podnaslavljanje ali zvočni posnetek. Za več informacij pojdi v razdelek Podnapisi, podnaslavljanje in zvok.

Med gledanjem vsebine pridrži kazalec na zaslonu, da dostopiš do naslednjega:

Predvajaj/začasno ustavi

Klikni gumb Predvajaj/začasno ustavi, da preklopiš med predvajanjem in začasno ustavitvijo. Pritisneš lahko tudi preslednico.

Skoči naprej ali nazaj

Izberi ikono Skoči naprej puščica z zanko naprej ali ikono Skoči nazaj puščica z zanko nazaj, da skočiš naprej ali nazaj za deset sekund. Pritisneš lahko tudi tipko s puščico v levo ali desno.

Vrstica napredovanja

Vrstica napredovanja prikazuje, kje si v vsebini, ki jo gledaš. Klikneš lahko kjerkoli v vrstici ali klikneš in povlečeš svoje mesto (piko). V spodnjem desnem kotu se prikaže preostali čas.

Chromecast

Izberi ikono za predvajanje Google pravokotnik s simbolom Wi-Fi, da predvajaš storitev Max iz računalnika na televizorju. Za več informacij preberi temo Za predvajanje storitve Max na televizorju uporabi Chromecast.

Glasnost

Če želiš prilagoditi glasnost, pridrži miško nad ikono zvoka zvočnik, nato pa klikni in povleci raven zvoka (piko). Pritisneš lahko tudi puščico navzgor in navzdol.

Če želiš izklopiti zvok, klikni ikono za zvok zvočnik ali pritisni M. Če želiš vklopiti zvok, znova klikni ikono za zvok ali pritisni M (glasnost se vrne na prejšnjo raven).

Uporabiš lahko tudi kontrolnike za glasnost v računalniku.

Podnapisi, podnaslavljanje in zvok

Klikni ikono za zvok in podnapise govorni oblaček, da spremeniš podnapise, podnaslavljanje ali zvočni posnetek. Če potrebuješ več informacij, preberi temo Podnapisi, podnaslavljanje in zvok.

Celozaslonski način

Klikni ikono celozaslonskega načina polje (spodaj desno), da razširiš vsebino, ki jo gledaš. Če želiš zapreti celozaslonski način, znova klikni ikono ali pritisni tipko Esc.

Opomba Kontrolniki za predvajanje (na primer za začasno ustavitev, previjanje naprej in previjanje nazaj) niso na voljo za gledanje kanalov v živo.

To so možnosti za predvajanje na televizorju:

Predvajaj/začasno ustavi
  • TV-sprejemnik: pritisni sredinski gumb na smerni ploščici ali gumb za predvajanje/začasno ustavitev na daljinskem upravljalniku.
  • PlayStation: Pritisni gumb X na krmilniku PS.
  • Xbox: Pritisni gumb A na krmilniku Xbox.
Prevrti naprej ali previj nazaj
  • TV-sprejemnik: pritisni desni gumb na smerni ploščici za previjanje naprej in levi gumb na smerni ploščici za previjanje nazaj.
  • Apple TV: Za previjanje naprej ali nazaj pritisni in pridrži levo ali desno stran površine na dotik.
  • PlayStation: Pritisni gumb R2 za previjanje naprej in gumb L2 za previjanje nazaj.

Če želiš povečati ali zmanjšati hitrost previjanja naprej/nazaj, znova pritisni isti gumb (do 4-krat). Za nadaljevanje predvajanja pritisni gumb za predvajanje.

Vrstica napredovanja

Vrstica napredovanja prikazuje, kje si v vsebini, ki jo gledaš. Preostali čas je prikazan v spodnjem desnem kotu.

  1. Začasno ustavi oddajo ali film.
  2. Za levo/desno navigacijsko tipko na daljinskem upravljalniku se premakni naprej/nazaj v vrstici napredovanja.
Podnapisi, podnaslavljanje in zvok

Izberi ikono zvoka in podnapisov govorni oblaček, da spremeniš podnapise, podnaslavljanje ali zvočni posnetek. Za več informacij preberi temo Podnapisi, podnaslavljanje in zvok.

Opomba Kontrolniki za predvajanje (na primer za začasno ustavitev, previjanje naprej in previjanje nazaj) niso na voljo za gledanje kanalov v živo.

Druge možnosti predvajanja:

Samodejno predvajanje

Ko končaš ogled epizode, se naslednja epizoda predvaja samodejno. Če želiš z gledanjem začeti takoj, lahko izbereš Naslednja epizoda, ali počakaš 15 sekund, da se začne epizoda predvajati samodejno.

Če si želiš ogledati odjavno špico, zapri poziv Naslednja epizoda. To narediš tako:

  • Telefon, tablica ali računalnik: Izberi X zraven gumba Naslednja epizoda.
  • Apple TV: Pritisni gumb za meni na daljinskem upravljalniku.
  • Drug TV-sprejemnik: pritisni gumb za vrnitev nazaj na daljinskem upravljalniku.

Če želiš ugotoviti, kako izklopiš samodejno predvajanje (naslednje epizode ali predogledov), pojdi v nastavitve Max.

Gumb Preskoči

Ko začneš z gledanjem vsebine, lahko preskočiš del, ki se predvaja pred oddajo ali filmom.

  • Preskoči uvodnik: Skoči na zadnjo sekundo uvodnika.
  • Preskoči povzetek: Skoči na zadnjo sekundo povzetka epizode.

Gumb Preskoči izgine čez deset sekund. Če ga želiš znova prikazati, tapni ali klini zaslon v svoji napravi. Možnosti »Preskoči uvodnik« in »Preskoči povzetek« trenutno nista na voljo v napravi Chromecast.

Predvajaj v živo

Med gledanjem dogodka v živo lahko izbereš Predvajaj v živo (spodaj desno), da skočiš na dogajanje v živo. Možnost »Predvajaj v živo« je na voljo samo, če dogodek v živo začasno ustaviš, prevrtiš nazaj ali ga začneš gledati od začetka.

Spremeni kakovost, razmerje stranic ali hitrost

Kakovost videa: Max samodejno prilagodi kakovost videa glede na pasovno širino omrežja in hitrost povezave. Če potrebuješ pomoč pri izboljšanju internetne povezave, preberi temo Max se prekinja ali ustavlja. Večina oddaj in filmov je na voljo v visoki ločljivosti (HD). Ročne nastavitve za kakovost videa trenutno niso na voljo.

Razmerje stranic: Nekatere vsebine Max imajo lahko vzdolž robov videa črne črte ali prazen prostor. Črne črte se uporabljajo, če razmerje stranic, s katerim je bila posneta vsebina, ne ustreza razmerju stranic tvojega zaslona. Črne črte so dodane namesto podaljšanja ali obrezave videa.

  • Črne črte zgoraj in spodaj: To pomeni, da je bila vsebina posneta z razmerjem stranic, ki je širše od tvojega zaslona.
  • Črne črte ob straneh: to se lahko zgodi, če je bila vsebina posneta s kvadratnim razmerjem stranic (npr. 4 : 3), tvoj zaslon pa je širok (16 : 9) ali izjemno širok (21 : 9).

Razmerja stranic v storitvi Max ne moreš prilagoditi ročno in odstraniti črnih črt.

Hitrost predvajanja: Hitrosti predvajanja videa ni mogoče prilagoditi.