Mogućnosti i kontrole reprodukcije

Max obuhvaća niz mogućnosti reprodukcije.

Koji uređaj upotrebljavaš?

Dok nešto gledaš, dodirni zaslon za pristup sljedećem:

Reprodukcija/pauza

Odaberi gumb Reprodukcija/pauza za prebacivanje s reproduciranja na pauziranje i obrnuto. Svi se naslovi reproduciraju u vodoravnom prikazu.

Preskakanje unaprijed ili unatrag

Odaberi ikonu za preskakanje unaprijed strelica koja kruži prema naprijed ili ikonu za preskakanje unatrag strelica koja kruži prema natrag ako želiš preskočiti unaprijed ili unatrag za 10 sekundi.

Traka napretka

Na traci napretka prikazuje se gdje se nalaziš u sadržaju koji gledaš. Možeš dodirnuti bilo gdje na traci ili dodirnuti svoju lokaciju (točku) te je povući. U donjem desnom kutu prikazuje se preostalo vrijeme trajanja.

Glasnoća

Glasnoću možeš prilagoditi s pomoću gumba za glasnoću na telefonu ili tabletu.

Slika u slici (iOS i Android)

Sliku u slici možeš odabrati ako želiš gledati Max dok upotrebljavaš druge aplikacije na telefonu ili tabletu. Evo kako:

  1. Dok nešto gledaš, prijeđi prstom od dna zaslona prema gore.
  2. Pokreni neku drugu aplikaciju. Kad to učiniš, prozor aplikacije Max ostat će iznad nje.

Ako slika u slici ne funkcionira, možda moraš uključiti tu značajku. Evo kako:

  • Android: na Android uređaju otvori Postavke pa potraži stavku Slika. Potom odaberi Slika u slici > Max > Dopusti sliku u slici.
  • iOS: na iOS uređaju otvori Postavke > Općenito > Slika u slici > Automatska slika u slici.
Zumiranje primicanjem i razmicanjem prstiju (samo iOS)

iOS: gestom zumiranja primicanjem i razmicanjem prstiju možeš ispuniti zaslon telefona ili tableta sadržajem koji gledaš. To učini tako da razmakneš dva prsta za uvećavanje, a primakneš ih za smanjivanje prikaza. Ako gledaš uvećan videozapis, neki dijelovi mogu biti odsječeni.

Napomena Kontrole reprodukcije (kao što su pauziranje, pomicanje unaprijed i premotavanje unatrag) trenutačno nisu dostupne tijekom gledanja kanala uživo.

Mogućnosti u gornjem desnom kutu zaslona:

Chromecast

Odaberi ikonu Google Cast pravokutnik sa simbolom Wi-Fi veze da bi se Max s telefona ili tableta emitirao na TV-u. Dodatne informacije potraži u odjeljku Reproduciranje sadržaja s platforme Max na TV-u putem Chromecasta.

AirPlay (samo iOS)

Odaberi ikonu AirPlay (pravokutnik i trokut) da bi se Max s iOS uređaja emitirao na uređaju koji podržava AirPlay-2. Dodatne informacije potraži u odjeljku Reproduciraj sadržaj s platforme Max na TV-u putem AirPlaya.

Podnaslovi, titlovi i zvuk

Odaberi ikonu za zvuk i titlove govorni oblačić ako želiš promijeniti podnaslove, titlove ili kanal zvuka. Dodatne informacije potraži u odjeljku Podnaslovi, titlovi i zvuk.

Dok nešto gledaš, zadrži pokazivač miša na zaslonu za pristup sljedećem:

Reprodukcija/pauza

Klikni gumb Reprodukcija/pauza za prebacivanje s reproduciranja na pauziranje i obrnuto. Možeš i pritisnuti razmaknicu.

Preskakanje unaprijed ili unatrag

Odaberi ikonu za preskakanje unaprijed strelica koja kruži prema naprijed ili ikonu za preskakanje unatrag strelica koja kruži prema natrag ako želiš preskočiti unaprijed ili unatrag za 10 sekundi. Možeš i pritisnuti tipku sa strelicom lijevo odnosno desno.

Traka napretka

Na traci napretka prikazuje se gdje se nalaziš u sadržaju koji gledaš. Možeš kliknuti bilo gdje na traci ili kliknuti svoju lokaciju (točku) te je povući. U donjem desnom kutu prikazuje se preostalo vrijeme trajanja.

Chromecast

Odaberi ikonu Google Cast pravokutnik sa simbolom Wi-Fi veze da bi se Max s računala emitirao na TV-u. Dodatne informacije potraži u odjeljku Reproduciraj sadržaj s platforme Max na TV-u putem Chromecasta.

Glasnoća

Ako želiš prilagoditi glasnoću, zadrži miš iznad ikone zvuka zvučnik, a potom klikni i povuci razinu zvuka (točkicu). Možeš i pritisnuti tipku sa strelicom gore odnosno dolje.

Ako želiš isključiti zvuk, klikni ikonu zvuka zvučnik ili pritisni M. Ako želiš opet uključiti zvuk, ponovno klikni ikonu zvuka ili pritisni M (glasnoća će se vratiti na prijašnju razinu).

Možeš upotrebljavati i kontrole glasnoće na računalu.

Podnaslovi, titlovi i zvuk

Klikni ikonu za zvuk i titlove govorni oblačić ako želiš promijeniti podnaslove, titlove ili kanal zvuka. Dodatne informacije potraži u odjeljku Podnaslovi, titlovi i zvuk.

Prikaz na cijelom zaslonu

Ako želiš proširiti sadržaj koji gledaš, klikni ikonu za prikaz na cijelom zaslonu okvir (donji desni kut). Iz prikaza na cijelom zaslonu možeš izaći tako da ponovno klikneš tu ikonu ili pritisneš tipku Esc.

Napomena Kontrole reprodukcije (kao što su pauziranje, pomicanje unaprijed i premotavanje unatrag) trenutačno nisu dostupne tijekom gledanja kanala uživo.

Ovo su mogućnosti reprodukcije na TV-u:

Reprodukcija/pauza
  • TV uređaj: pritisni središnji gumb na kontroleru D-pad ili gumb Reprodukcija/pauza na daljinskom upravljaču.
  • PlayStation: pritisni gumb X na kontroleru za PS.
  • Xbox: pritisni gumb A na kontroleru za Xbox.
Pomicanje unaprijed i premotavanje natrag
  • TV uređaj: pritisni i zadrži središnji gumb na kontroleru D-pad za pomicanje unaprijed ili lijevi gumb na kontroleru D-pad za premotavanje natrag.
  • Apple TV: pritisni i drži lijevu ili desnu stranu dodirne plohe za pomicanje unaprijed odnosno premotavanje natrag.
  • PlayStation: pritisni gumb R2 za pomicanje unaprijed, a gumb L2 za premotavanje natrag.

Ako želiš povećati ili smanjiti brzinu pomicanja unaprijed / premotavanja natrag, ponovno pritisni isti gumb (do četiri puta). Za nastavak reprodukcije pritisni gumb za reprodukciju.

Traka napretka

Na traci napretka prikazuje se gdje se nalaziš u sadržaju koji gledaš. U donjem desnom kutu prikazuje se preostalo vrijeme trajanja.

  1. Pauziraj seriju ili film.
  2. Putem navigacije ulijevo/udesno na daljinskom upravljaču možeš se pomicati unaprijed/unatrag po traci napretka.
Podnaslovi, titlovi i zvuk

Odaberi ikonu za zvuk i titlove govorni oblačić ako želiš promijeniti podnaslove, titlove ili kanal zvuka. Dodatne informacije potraži u odjeljku Podnaslovi, titlovi i zvuk.

Napomena Kontrole reprodukcije (kao što su pauziranje, pomicanje unaprijed i premotavanje unatrag) trenutačno nisu dostupne tijekom gledanja kanala uživo.

Ostale mogućnosti reprodukcije:

Automatska reprodukcija

Kad završiš s gledanjem epizode, sljedeća će se reproducirati automatski. Ako je želiš odmah početi gledati, odaberi Sljedeća epizoda, a možeš i pričekati 15 sekundi i epizoda će se automatski reproducirati.

Ako želiš gledati odjavnu špicu, odbaci upit za sljedeću epizodu. Evo kako:

  • Telefon, tablet ili računalo: odaberi X pokraj gumba Sljedeća epizoda.
  • Apple TV: pritisni gumb za izbornik na daljinskom upravljaču.
  • Drugi TV uređaj: pritisni gumb za natrag na daljinskom upravljaču.

Informacije o tome kako isključiti automatsku reprodukciju (sljedeće epizode ili pretpregleda) potraži u odjeljku Postavke platforme Max.

Gumb za preskakanje

Kad nešto počneš gledati, možeš preskočiti sadržaj koji se reproducira prije same serije ili filma.

  • Preskoči uvod: preskače prema naprijed na posljednju sekundu uvoda.
  • Preskoči sažetak: preskače prema naprijed na posljednju sekundu sažetka epizoda.

Gumb za preskakanje nestat će nakon 10 sekundi. Ako ga želiš vratiti, dodirni ili klikni zaslon na uređaju. Gumbi Preskoči uvod i Preskoči sažetak trenutačno nisu dostupni tijekom gledanja putem Chromecasta.

Idi na prikaz uživo

Tijekom gledanja događaja uživo možeš (u donjem desnom kutu) odabrati Idi na prikaz uživo i preskočiti na ono što se u tom trenutku odvija uživo. Opcija Idi na prikaz uživo dostupna je samo ako događaj uživo pauziraš, premotaš natrag ili pokreneš otpočetka.

Promjena kvalitete, proporcija ili brzine

Kvaliteta videoprikaza: Max automatski prilagođava kvalitetu videoprikaza u skladu s propusnošću mreže i brzinom veze. Pomoć za poboljšanje internetske veze potraži u odjeljku Max se učitava ili zastajkuje. Većina serija i filmova dostupna je u visokoj rezoluciji (HD). Trenutačno nije moguće ručno postaviti kvalitetu videoprikaza.

Proporcije: neki naslovi na platformi Max mogu sadržavati crne trake ili crni okvir po rubovima videoprikaza. Crne trake upotrebljavaju se kad proporcije u kojima je naslov snimljen ne odgovaraju proporcijama tvojeg zaslona. Crne trake dodaju se da se videoprikaz ne bi razvlačio ili odrezao.

  • Crne trake iznad i ispod videoprikaza: to znači da je naslov snimljen u proporcijama koje su šire od tvojeg zaslona.
  • Crne trake s bočnih strana videoprikaza: to se može dogoditi ako je naslov snimljen u približno kvadratnim proporcijama (npr. 4 : 3), a gledaš ga na širokom zaslonu (16 : 9) ili ultraširokom zaslonu (21 : 9).

Proporcije na platformi Max nije moguće ručno promijeniti da bi se uklonile crne trake.

Brzina reprodukcije: brzinu reprodukcije videozapisa nije moguće prilagođavati.