Гледај ги Олимписките игри на Max
Прочитај повеќе
Од 26 јули 2024, ќе може да ги гледаш Олимписките игри Париз 2024 на Max со кој било основен пакет за претплата. Повеќе информации. Прочитај помалку

Max преку Chromecast на телевизорот

Може да користиш Chromecast за да емитуваш Max од телефонот, таблетот или компјутерот на телевизорот.

Што ти треба

Апликацијата Max е најлесниот начин за гледање Max на телевизорот. Побарај ја во продавницата за апликации на телевизорот или оди во Поддржани уреди.

Од кој уред емитуваш?

Еве како да ја емитуваш Max од телефонот или од таблетот на телевизорот:

 1. Погрижи се телефонот или таблетот да биде поврзан на истата Wi-Fi мрежа како и твојот Chromecast.
 2. Отвори ја Max и избери го копчето Google Cast правоаголник и триаголник.
  Го нема копчето Cast? Провери во делот „Решавање проблеми“ подолу.
 3. Избери го уредот на којшто сакаш да емитуваш.
 4. Почни да гледаш нешто.

За да престанеш со емитување, повторно избери го копчето „Емитувај“, па Исклучи.

Може да ги менуваш преводот, скриените титлови и аудиозаписот на уредот што го користиш за емитување. За повеќе информации, оди во Превод, титлови и звук.

Еве како да ја емитуваш Max од компјутерот на телевизорот:

 1. Погрижи се компјутерот да биде поврзан на истата Wi-Fi мрежа како и твојот Chromecast.
 2. Отвори го прелистувачот Chrome на компјутерот и најави се на max.com.
 3. Кликни на копчето Google Cast правоаголник и триаголник.
  Го нема копчето Cast? Прочитај го написот Го нема копчето Cast? на Google.
 4. Избери го уредот на којшто сакаш да емитуваш.
 5. Започни да гледаш нешто.

За да престанеш со емитување, повторно избери го копчето „Емитувај“, па Исклучи.

Може да ги менуваш преводот, скриените титлови и аудиозаписот на уредот што го користиш за емитување. За повеќе информации, оди во Превод, титлови и звук.

За повеќе помош, оди во написот Емитувај од Chrome на телевизорот на Google.

Решавање проблеми

iOS: го нема копчето „Емитувај“

Ако го нема копчето Google Cast правоаголник и триаголник, можеби ќе треба да ги приспособиш поставките за iOS. Еве како:

 1. На твојот iPhone или iPad, оди во „Поставки“, па лизгај надолу и избери Max.
 2. Провери дали се вклучени Bluetooth и Локалната мрежа.
 3. Затвори ја Max и повторно отвори ја апликацијата.

Можеби ќе треба малку време за да се појави копчето „Емитувај“.

Не можеш да емитуваш од телефонот или од таблетот?

Обиди се да емитуваш од апликацијата Google Home. Еве како:

 1. Отвори ја апликацијата Google Home на телефонот или на таблетот.
 2. Избери го уредот на којшто сакаш да емитуваш.
 3. Избери Емитувај го мојот екран > Емитувај го екранот.
 4. Кога екранот ќе се појави на телевизорот, отвори ја Max и започни со гледање.

За повеќе информации, оди во „Помош за Chromecast“: