Vse o otroških profilih

Na voljo sta dve vrsti profilov: odrasli in otroški. V računu imaš lahko do pet profilov. Ustvariš lahko otroški profil, ki ponuja vsebine posebej za otroke.

Privzeti otroški profil
Novi računi Max imajo privzeti otroški profil, ki omogoča gledanje vsebin z oceno 9 in manj. Ta profil lahko urediš ali izbrišeš. Če je bil tvoj račun prvotno račun HBO Max, lahko dodaš otroški profil.

Zakaj ustvariti otroški profil?

  • Izkušnja izbrane vsebine: otroški profil vsebuje vsebino, ki je všeč otrokom.
  • Starševski nadzor. Izbereš lahko, katere ocene vsebine lahko gleda tvoj otrok.
  • Zaslon Domov za otroke. Za otroške profile so na voljo različne izkušnje zaslona Domov. Tvoj otrok ima lahko tudi svoj Moj seznam in seznam Nadaljuj ogled.
  • Če želiš preprečiti, da bi otrok zapustil svoj profil, vklopi varen izhod za otroke (in/ali dodaj kodo PIN profila v druge profile, da svojemu otroku preprečiš, da bi vstopil v te profile).
  • Z otroškimi profili ni mogoče dostopati do funkcij upravljanja računa, kot so informacije o geslu in naročnini.

Izberi temo:

Dodaj otroški profil

Otroški profil dodaš tako:

  1. V storitvi Max izberi svoj profil, nato pa + Nov profil (če imaš več kot tri profile, se morda moraš pomakniti v desno).
  2. Izberi avatar ali Preskoči.
  3. Vnesi ime svojega otroka (od 1 do 14 znakov).
  4. Vklopi način za otroke.
  5. Možnost Ocene je privzeto nastavljena na Prednajstniki. To lahko posodobiš, ko urediš otroški profil. Za več informacij pojdi v razdelek Ocene vsebine.
  6. Varen izhod za otroke (izbirno): to možnost vklopi, če želiš preprečiti, da bi tvoj otrok zapustil svoj profil. Več o tem lahko prebereš v razdelku Varen izhod za otroke in starševska koda.
  7. Izberi Shrani.
Dodaj kodo PIN profila
V kateri koli profil lahko tudi dodaš kodo PIN profila, da drugi člani gospodinjstva ne morejo gledati storitve Max s tem profilom.
Uredi ali izbriši otroški profil

Izberi napravo, ki jo uporabljaš:

Telefon ali tablični računalnik
  1. V storitvi Max izberi svoj profil, nato pa Uredi profile.
  2. Izberi otroški profil.
  3. Tukaj lahko spremeniš avatar profila, ime, način za otroke, kodo PIN profila in varen izhod za otroke ter izbrišeš profil.
  4. Če želiš spremeniti ocene, izberi Upravljaj nastavitve. Aplikacija bo odprla okno brskalnika.
    1. Če se prikaže poziv, vnesi svoj e-poštni naslov in geslo, nato pa izberi Prijavi se. Se ne moreš prijaviti?
    2. Izberi, katere ocene lahko gleda tvoj otrok, nato pa izberi Končano.
    3. Zapri okno brskalnika, da se vrneš v Max.
  5. Izberi Končano.
Računalnik
  1. Na max.com izberi svoj profil, nato pa Uredi profile.
  2. Izberi otroški profil.
  3. Tukaj lahko spremeniš avatar profila, ime, ocene, način za otroke, kodo PIN profila in varen izhod za otroke ter izbrišeš profil.
  4. Izberi Končano.
TV-sprejemnik
  1. V storitvi Max izberi svoj profil.
  2. Izberi ikono za urejanje pencil pod otroškim profilom.
  3. Tukaj lahko spremeniš avatar profila, ime, ocene, način za otroke, kodo PIN profila in varen izhod za otroke ter izbrišeš profil.
  4. Izberi Končano.

Apple TV: nastavitve ocen in varnega izhoda za otroke lahko spremeniš v telefonu, tablici ali računalniku.

Izklop načina za otroke
Če izklopiš način za otroke, se bo otroški profil spremenil v profil odrasle osebe in za profil izgubiš omejitve ocen ter nastavitve za otroke. Profila odrasle osebe ni mogoče spremeniti v otroški profil.

Varen izhod za otroke: vklopi varen izhod za otroke, če želiš preprečiti, da bi otrok zapustil svoj profil. Več o tem lahko prebereš v razdelku Varen izhod za otroke in starševska koda.

Preklopi med profili

V drug profil preklopiš tako:

  1. V storitvi Max izberi svoj profil.
  2. Izberi drug profil.
  3. Če se prikaže poziv, izberi Izhod iz otroškega profila in vnesi 4-mestno starševsko kodo, da zapustiš otroški profil.

Če preklopiš v profil s kodo PIN profila, moraš vnesti 4-mestno kodo PIN.

Zaslon »Kdo gleda«

Ko odpreš Max, se zgodi naslednje:

  • TV-sprejemnik: če je bil nazadnje uporabljen otroški profil, se bo storitev Max odprla s tem profilom. Če je bil nazadnje uporabljen profil odrasle osebe, se prikaže zaslon »Kdo gleda«.
  • Računalnik, telefon ali tablica: Max se vedno odpre z nazadnje uporabljenim profilom (zaslon »Kdo gleda« se ne prikaže).

Kodo PIN profila lahko dodaš v kateri koli profil, da člani gospodinjstva ne morejo gledati storitve Max s tem profilom.

Ocene vsebine

Ko urejaš otroški profil, lahko izbereš eno od naslednjih skupin ocen, da omejiš, kaj lahko tvoj otrok gleda in poišče z iskanjem:

  • Majhni otroci (AL): Vsebina je namenjena najmlajšim gledalcem.
  • Starejši otroci (6): Vsebina lahko vključuje blago fantazijo ali komično nasilje. Vsebuje malo ali nič neprimernega jezika ali spolne vsebine.
  • Prednajstniki (9): Vsebina lahko vsebuje blag jezik, sugestivne dialoge, situacije s spolnostjo in/ali zmerno nasilje.
  • Najstniki (12): Vsebina lahko vsebuje prostaško govorjenje, sugestivne dialoge, situacije s spolnostjo in/ali intenzivno nasilje.

Max uporablja sistem ocen, imenovan »Kijkwijzer«, ki ga je razvil nizozemski inštitut NICAM (Netherlands Institute for Classification of Audio-visual Media). Ocene opozorijo starše in otroke, če je film ali oddaja lahko škodljiva za otroke določene starosti.

Kijkwijzer

Ocene Kijkwijzer vključujejo opise starosti in vsebine. V epizodi ali filmu so lahko prikazane ocene starosti in naslednje ikone:

  • svetovanje-jezikProstaško govorjenje
  • svetovanje-diskriminacijaDiskriminacija
  • svetovanje-drogeUporaba drog in/ali alkohola
  • svetovanje-strahStrah
  • svetovanje-spolnostSpolnost
  • svetovanje-nasiljeNasilje

Ikone starosti kažejo, da je lahko vsebina škodljiva za otroke pod to starostno omejitvijo, opis vsebine pa opiše razlog za starostno oceno.

Za več informacij o storitvi Kijkwijzer pojdi na kijkwijzer.nl/over-kijkwijzer.

Ocena Kijkwijzer za epizodo ali film je prikazana:

  • Na zaslonu z opisom za epizodo ali film.
  • V zgornjem levem kotu, ko začneš predvajati epizodo ali film.
  • Po premorih za oglase in ko znova zaženeš epizodo ali film
  • V rezultatih iskanja (pod epizodo ali filmom).

Če potuješ v druge države, kjer je na voljo Max, kontrolniki za starševski nadzor ostanejo v veljavi. Oddaje in filmi so ocenjeni na podlagi lokalnega sistema ocen, ki je lahko drugačen od sistema ocen v tvoji državi. Za več informacij preberi članek Kje je na voljo Max?.

Ocene vsebin ne delujejo?

Če ocene za otroški profil ne delujejo po pričakovanjih, preveri naslednje:

  • Preveri, ali so v tvoji napravi nastavljene omejitve (npr. v napravi iOS preveri, ali je nastavljena možnost Content Restrictions (Omejitve vsebine)). Če so kontrolniki za starševski nadzor v napravi, ki jo uporablja tvoj otrok, bolj omejujoči od ocen, ki jih nastaviš v Max, bo storitev Max upoštevala kontrolnike za starševski nadzor, nastavljene v napravi.
  • Max ne upošteva kontrolnikov za starševski nadzor, nastavljenih pri ponudniku televizijskih storitev.
Zaslon Domov za otroke

Če je izbran otroški profil, zaslon Domov in rezultati iskanja vključujejo samo oddaje in filme z ocenami, ki so dovoljene v tem otroškem profilu. Privzete ocene za nov otroški profil so Prednajstniki (9). Seveda pa lahko za kateri koli otroški profil spremeniš ocene.

Za otroške profile so na voljo različne izkušnje zaslona Domov glede na ocene vsebine. Majhni otroci in prednajstniki lahko na zaslonu Domov odkrivajo vsebine tako, da izberejo sliko lika (npr. Elmo ali Scooby Doo).

Zaslon Domov za otroke vključuje tudi razdelek Nadaljuj ogled in Moj seznam.