Gledaj Olimpijske igre na platformi Max
Prikaži više
Od 26.7.2024. možeš gledati Olimpijske igre Pariz 2024. na platformi Max uz bilo koju osnovnu tarifu pretplate. Više informacija. Prikaži manje

Značajke pristupačnosti na platformi Max

Putem značajki pristupačnosti možeš se kretati po platformi Max te gledati serije i filmove. Max podržava sljedeće:

Titlovi

Neke je serije i filmove na platformi Max moguće gledati uz titlove. Neki su titlovi dostupni samo na engleskom. Tijekom reprodukcije titlove možeš uključiti ili isključiti putem gumba Zvuk i titlovi u videoreproduktoru.

Dodatne informacije potraži u odjeljku Podnaslovi, titlovi i zvuk.

Zvučni opis (naracija)

Zvučni opis alternativni je zvučni zapis kojim se opisuje što se događa u sceni između dijaloga (npr. detaljno se opisuje scena ili radnja koja se odvija na zaslonu). Ako tražiš titlove sa zvučnim opisom, učini sljedeće:

 • Na početnom zaslonu aplikacije Max potraži redak Pregledavanje po žanru (posljednji redak na početnom zaslonu), a zatim odaberi Zvučni opis.

Zvučni opis možda je dostupan samo na engleskom. Uz serije i filmove sa zvučnim opisom nalazi se pokazatelj zvučnog opisa na stranici s detaljima.

Uključivanje i isključivanje zvučnog opisa

Zvučni opis možeš uključiti za određene serije i filmove. Kada uključiš zvučni opis, on se reproducira kao zadani zvučni zapis i za druge serije i filmove koje gledaš (ako je dostupan). Evo kako to učiniti:

 1. Pokreni reprodukciju serije ili filma pa aktiviraj prikaz kontrola reproduktora.
 2. Odaberi izbornik Zvuk i titlovi govorni oblačić.
 3. U odjeljku Zvuk odaberi Engleski – zvučni opis (ako je dostupno) pa zatvori skočni prozor s titlovima i zvukom putem gumba za zatvaranje (X).

Ako želiš isključiti zvučni opis, ponovno otvori izbornik Zvuk i titlovi pa u odjeljku Zvuk odaberi neki drugi jezik.

Ako isključiš zvučni opis u aplikaciji Max, ali se on i dalje pojavljuje, provjeri postavke uređaja. Na primjer:

 • Na telefonu ili tabletu idi na Postavke > Pristupačnost pa isključi Zvučni opis.

Pronalaženje serija i filmova sa zvučnim opisom

Pretraživanje:

 • U aplikaciji Max na početnom zaslonu odaberi Pretraživanje pa potraži Zvučni opis.
 • Na stranici za pretraživanje pomakni se prema dolje do retka Pregledavanje po žanru i odaberi Zvučni opis. Tu ćeš pronaći sav sadržaj sa zvučnim opisom.

Na početnoj stranici:

 • Na početnoj stranici aplikacije Max pomakni se prema dolje do retka Pregledavanje po žanru (posljednjeg retka na početnom zaslonu) i odaberi Zvučni opis. Tu ćeš pronaći sav sadržaj sa zvučnim opisom.

Na stranici Serije ili Filmovi:

 1. U aplikaciji Max (pri vrhu zaslona) odaberi Serije ili Filmovi.
 2. Pomakni prema dolje do retka Pregledavanje po žanru (posljednjeg retka na početnom zaslonu) pa odaberi Zvučni opis. Tu ćeš pronaći serije i filmove sa zvučnim opisom. U kolekciji naslova sa zvučnim opisom naslove možeš filtrirati po abecedi ili po žanru.
 3. Odaberi serije i filmove koje želiš istražiti.

Čitači zaslona

Čitači zaslona mogu ti pomoći da pronađeš i reproduciraš naslove. Max podržava sljedeće čitače zaslona:

*VoiceView za Fire TV ne podržava Dolby Audio tijekom reprodukcije. Možda ćeš morati onemogućiti Dolby Audio na uređaju Fire TV ako reprodukciju želiš kontrolirati putem značajke VoiceView.

**Podrška za PlayStation 4 bit će dostupna uskoro. Naknadno se informiraj o novostima.

***Ako upotrebljavaš Samsung uređaj sa sustavom Android i Samsung Voice Assistant, možda ćeš morati instalirati TalkBack da bi čitač zaslona bio potpuno podržan.

Možeš i gledati putem značajki AirPlay ili Chromecast pa za kontrolu reprodukcije upotrebljavati čitač zaslona na telefonu ili tabletu.

Navigacija tipkovnicom

Za navigaciju po platformi Max i kontrolu reprodukcije na webu, telefonu ili tabletu možeš upotrebljavati vanjsku (hardversku) tipkovnicu. Evo kako:

Navigacija na platformi Max

 • Za pomicanje s jedne stavke na drugu pritisni tabulator ili tipke sa strelicama.
 • Za aktiviranje odabrane stavke pritisni razmaknicu.
 • Za aktiviranje veza pritisni Enter.
 • Za zatvaranja izbornika i nadprozora pritisni Esc.
iOS: tipkovnica ne funkcionira?
Na iOS uređaju idi na Postavke > Pristupačnost > Tipkovnice > Puni pristup putem tipkovnice pa uključi Puni pristup putem tipkovnice. Dodatne informacije potraži u odjeljku iPhone: prilagodba postavki tipkovnice odnosno iPad: prilagodba postavki tipkovnice.

Upotrebljavaš li tipkovnicu na reproduktoru za gledanje ili igraćoj konzoli?

 • Tipke sa strelicama upotrebljavaj za navigaciju, a tipku Enter za odabir.
 • Tipkovni prečaci trenutačno nisu dostupni.

Glasovne naredbe za Alexu (u nekim državama)

Putem glasovnih naredbi za Alexu možeš pronaći i reproducirati serije i filmove na platformi Max te kontrolirati reprodukciju videozapisa. Možeš, primjerice, izgovoriti naredbe kao što su „Alexa, pronađi drame na platformi Max” ili „Alexa, reproduciraj Zmajevu kuću”.

Što ti je potrebno:

 • Uređaj Amazon Fire TV
 • Uređaj koji podržava Alexu, glasovni daljinski upravljač za Alexu ili upareni uređaj Echo

Na platformi Max možeš upotrebljavati sljedeće naredbe za Alexu. Ako upotrebljavaš glasovni daljinski upravljač za Alexu, pritisni i drži gumb za glas pa govori Alexi.

Ako želiš otvoriti Max, upotrijebi otvori ili pokreni. Reci, na primjer, „Alexa, otvori Max”. Potom odaberi profil i počni gledati.

Ako želiš potražiti neku seriju ili film, upotrijebi traži. Reci, primjerice: „Alexa, traži The Last of Us”.

Kontrole reprodukcije

Ako želiš pokrenuti reprodukciju filma ili sljedeće epizode serije, upotrijebi reproduciraj ili gledaj. Reci, primjerice, „Alexa, reproduciraj Bijeli lotos”.

Ako želiš reproducirati određenu epizodu u sezoni, navedi sezonu i epizodu. Reci, na primjer, „Alexa, reproduciraj Igra prijestolja sezona 1 epizoda 2”.

Ako želiš pauzirati reprodukciju, upotrijebi pauziraj. Reci, na primjer, „Alexa, pauziraj”.

Ako želiš nastaviti reprodukciju, upotrijebi nastavi, reproduciraj, gledaj ili poništi pauzu. Reci, na primjer, „Alexa, nastavi”.

Ako želiš zaustaviti reprodukciju, upotrijebi zaustavi. Reci, na primjer, „Alexa, zaustavi”.

Ako želiš preskočiti naprijed 30 sekundi, upotrijebi premotaj unaprijed. Reci, na primjer, „Alexa, premotaj unaprijed”.

Ako se želiš vratiti unatrag 30 sekundi, upotrijebi premotaj natrag. Reci, na primjer, „Alexa, premotaj natrag”.

Glasovne naredbe ne funkcioniraju?
 1. Provjeri je li Amazon Fire TV ažuran. To možeš učiniti tako da odeš na Postavke > Uređaj > O uređaju > Potraži ažuriranja sustava.
 2. Provjeri je li uređaj za Alexu povezan s Fire TV-om. Informacije potraži u članku Upotreba uređaja za Alexu za kontroliranje Fire TV-a.

Dodatne informacije potraži u odjeljku Pomoć za Alexu.

Upozorenja o fotoosjetljivosti

Neke serije i filmovi s uzorcima intenzivnog bljeskanja imaju upozorenje o fotoosjetljivosti na zaslonu s detaljima naslova. Radimo na dodavanju upozorenja o fotoosjetljivosti u sve serije i filmove na platformi Max.