Gledaj Olimpijske igre na Max
Prikaži više
Od 26. jula 2024. možeš da gledaš Olimpijske igre Pariz 2024. na Max uz bilo koji osnovni plan pretplate. Više informacija. Prikaži manje

Funkcije pristupačnosti na Max

Funkcije pristupačnosti možeš da koristiš da se krećeš po aplikaciji Max i gledaš serije i filmove. Max podržava sledeće:

Skriveni titlovi

Neke serije i filmovi na Max se mogu gledati sa skrivenim titlovima. Neki skriveni titlovi dostupni su samo na engleskom. Tokom reprodukcije možeš da uključiš ili isključiš skrivene titlove tako što ćeš izabrati Audio i natpisi na video plejeru.

Više informacija potraži u odeljku Titlovi, natpisi i audio

Zvučni opis (naracija)

Zvučni opis je alternativa audio zapisu koja opisuje šta se dešava na ekranu između dijaloga (na primer, detaljna naracija scene ili akcije koja se odvija). Za pronalaženje naslova sa zvučnim opisom:

 • Na Max početnom ekranu pronađi red Pregledaj po žanru (poslednji red na Početnom ekranu), a zatim izaberi Zvučni opis.

Zvučni opisi su možda dostupni samo na engleskom. Serije i filmovi sa zvučnim opisom će imati oznaku Zvučni opis na stranici sa detaljima.

Uključi ili isključi zvučni opis

Možeš da uključiš zvučni opis za određene serije i filmove. Kada uključiš zvučni opis, on će se reprodukovati kao podrazumevani zvučni zapis za druge serije i filmove koje gledaš (ako je dostupno). To ćeš uraditi na sledeći način:

 1. Počni da gledaš seriju ili film, a zatim otvori kontrole plejera.
 2. Izaberi meni Audio i titlovi speech bubble.
 3. U odeljku Audio izaberi Engleski – Zvučni opis (ako je dostupno), a zatim izaberi iskačuće dugme (X) za zatvaranje skrivenih titlova i zvuka.

Za isključivanje zvučnog opisa ponovo otvori meni Audio i titlovi i izaberi neki drugi jezik u odeljku Audio.

Ako je zvučni opis u aplikaciji Max isključen, ali on se i dalje pojavljuje, proveri podešavanja uređaja. Na primer:

 • Na telefonu ili tabletu idi na Podešavanja > Pristupačnost i isključi Zvučni opis.

Pronalaženje serija i filmova sa zvučnim opisom

Pretraga:

 • U aplikaciji Max izaberi Pretraga sa početnog ekrana i potraži Zvučni opis.
 • Na stranici pretrage pomeri se nadole do reda Pregledaj po žanru i izaberi Zvučni opis. Ovde ćeš pronaći kompletnu kolekciju sadržaja sa zvučnim opisom.

Sa početne stranice:

 • Na Max početnoj stranici pomeri se nadole do reda Pregledaj po žanru (poslednji red na početnom ekranu), a zatim izaberi Zvučni opis. Ovde ćeš pronaći kompletnu kolekciju sadržaja sa zvučnim opisom.

Sa stranica Serije ili Filmovi:

 1. U aplikaciji Max, izaberi Serije ili Filmovi (vrh ekrana).
 2. Pomeri se nadole do reda Pregledaj po žanru (poslednji red na početnom ekranu) i onda izaberi Zvučni opis. Ovde ćeš pronaći serije i filmove sa zvučnim opisom. U kolekciji sadržaja sa zvučnim opisom možeš da filtriraš naslove abecednim redom ili po žanru.
 3. Izaberi serije i filmove koje želiš da istražiš.

Čitači ekrana

Možeš da koristiš čitače ekrana da pronađeš i pustiš naslove. Max podržava sledeće čitače ekrana:

*Opcija VoiceView za Fire TV ne podržava Dolby Audio tokom reprodukcije. Možda je potrebno da onemogućiš Dolby Audio na Fire TV uređaju za kontrolu reprodukcije pomoću opcije VoiceView.

**Podrška za PlayStation 4 uskoro stiže. Vrati se da proveriš ažuriranja.

***Ako koristiš Samsung Android uređaj i Samsung Voice Assistant, možda ćeš morati da instaliraš TalkBack da dobiješ punu podršku za čitač ekrana.

Takođe možeš da gledaš pomoću usluge AirPlay ili Chromecast i upotrebi čitač ekrana na telefonu ili tabletu da kontrolišeš reprodukciju.

Navigacija pomoću tastature

Možeš da koristiš spoljnu (hardversku) tastaturu za kretanje kroz aplikaciju Max i kontrolu reprodukcije na vebu, telefonu ili tabletu. To ćeš uraditi na sledeći način:

Kretanje kroz Max

 • Pritisni taster Tab ili strelice za kretanje između stavki.
 • Pritisni razmaknicu za izbor odabrane stavke.
 • Pritisni Enter za aktiviranje linkova.
 • Pritisni Esc za zatvaranje menija i preklapanja.
iOS: Tastatura ne funkcioniše?
Na svom iOS uređaju idi na Podešavanja > Pristupačnost > Tastature > Pun pristup tastaturi i uključi Pun pristup tastaturi. Više informacija potraži u odeljcima iPhone: Podesi podešavanja tastature ili iPad: Podesi podešavanja tastature.

Da li koristiš tastaturu na plejeru za gledanje ili konzoli za igranje igara?

 • Koristi tastere sa strelicama za navigaciju i taster Enter za izbor.
 • Prečice na tastaturi trenutno nisu dostupne.

Alexa glasovne komande (u određenim zemljama)

Možeš da koristiš Alexa glasovne komande da pronađeš i pustiš Max serije i filmove, kao i za kontrolu reprodukcije videa. Na primer, možeš da izgovoriš komande kao što su „Alexa, pronađi drame na Max“ ili „Alexa, pusti Kuću zmaja“.

Šta ti je potrebno:

 • Amazon Fire TV uređaj
 • Uređaj na kojem je omogućen Alexa, Alexa daljinski upravljač ili upareni Echo uređaj

Možeš da koristiš sledeće Alexa komande u aplikaciji Max. Ako koristiš Alexa Voice Remote, pritisni i drži dugme Voice i onda izgovaraj komande za Alexa.

Da otvoriš Max, koristi reči otvori ili pokreni. Na primer, izgovori „Alexa, otvori Max“. Onda izaberi profil i započni gledanje.

Za pretraživanje serije ili filma koristi reč pronađi. Na primer, izgovori „Alexa, pronađi The Last of Us“.

Kontrole reprodukcije

Da pustiš film ili sledeću epizodu u seriji, koristi reči pusti ili gledaj. Na primer, izgovori „Alexa, pusti Beli lotos“.

Da pustiš određenu epizodu u sezoni, navedi sezonu i epizodu. Na primer, izgovori „Alexa, pusti Igru Prestola 1. sezonu, 2. epizodu“.

Za pauziranje reprodukcije koristi reč pauziraj. Na primer, izgovori „Alexa, pauziraj“.

Da nastaviš reprodukciju, koristi reči nastavi, pusti, gledaj ili prekini pauzu. Na primer, izgovori „Alexa, nastavi“.

Da zaustaviš reprodukciju, koristi reč zaustavi. Na primer, izgovori „Alexa, zaustavi“.

Da preskočiš 30 sekundi unapred, koristi reči premotaj unapred. Na primer, izgovori „Alexa, premotaj unapred“.

Da preskočiš 30 sekundi unazad, koristi reči premotaj unazad. Na primer, izgovori „Alexa, premotaj unazad“.

Glasovne komande ne funkcionišu?
 1. Proveri da li je Amazon Fire TV ažuriran. Da to uradiš, idi na Podešavanja > Uređaj > O uređaju > Proveri ažuriranje sistema.
 2. Proveri da li je Alexa uređaj povezan na Fire TV. Saznaj kako to da uradiš u odeljku Koristi Alexa uređaj za kontrolu Fire TV uređaja.

Više informacija potraži u odeljku Pomoć za Alexa.

Upozorenja vezana za fotosenzitivnost

Neke serije i filmovi sa intenzivnim svetlosnim efektima imaju upozorenje vezano za fotosenzitivnost na ekranu sa detaljima o naslovu. Radimo na dodavanju upozorenja vezanih za fotosenzitivnost za sve serije i filmove na Max.