Tilgængelighedsfunktioner på Max

Du kan bruge tilgængelighedsfunktioner til at navigere rundt på Max og streame serier og film. Max understøtter følgende:

Tekster for hørehæmmede

Det er muligt at se nogle serier og film på Max med tekster for hørehæmmede. Nogle tekster for hørehæmmede er kun tilgængelige på engelsk. Du kan slå tekster for hørehæmmede til og fra under afspilning ved at vælge Lyd og Tekster for hørehæmmede i videoafspilleren.

Gå til Undertekster, tekster for hørehæmmede og lyd for at få mere at vide.

Synstolkning (beskrivelse)

Synstolkning er et alternativt lydspor, som beskriver, hvad der sker på skærmen mellem dialogen (for eksempel en detaljeret beskrivelse af den scene eller handling, som finder sted). Du finder titler med synstolkning således:

• Find Genrer på Max-skærmen Hjem (den sidste række på Hjem), og vælg derefter Synstolkning.

Synstolkning er muligvis kun tilgængelig på engelsk. Serier og film med Synstolkning har en indikator for synstolkning på siden med oplysninger.

Slå synstolkning til eller fra

Du kan slå synstolkning til på udvalgte serier og film. Når du slår synstolkning til, afspilles det som standardlydspor på andre serier og film, du ser (hvis tilgængeligt). Sådan gør du:

1. Start med at afspille en serie eller film, og få betjeningselementerne til afspilleren frem.
  2. Vælg menuen Lyd og underteksterspeech bubble.
  3. Vælg Dansk - synstolkning (hvis tilgængeligt) i afsnittet Lyd, og vælg derefter knappen Luk pop-op med undertekster og lyd (X) for at lukke.

For at slå synstolkning fra skal du genåbne menuen Lyd og undertekster og vælge et andet sprog i afsnittet Lyd.

Hvis du har slået synstolkning fra i Max, men det bliver ved med at dukke op, skal du tjekke indstillingerne på din enhed. Eksempelvis:

• Gå til Indstillinger og Tilgængelighed på din telefon eller tablet, og slå Synstolkning fra.

Sådan finder du serier og film med synstolkning

Søg:

• Vælg Søg på skærmen Hjem i Max, og søg efter Synstolkning.
  • Rul ned til rækken Genrer på søgesiden, og vælg Synstolkning. Her finder du hele samlingen af indhold med synstolkning.

Fra siden Hjem:

• Rul ned til rækken Genrer på Max Hjem (den sidste række på skærmen Hjem), og vælg Synstolkning. Her finder du hele samlingen af indhold med synstolkning.

Fra siden Serier eller film:

1. Vælg Serier eller film (øverst på skærmen) på Max.
  2. Rul ned til rækken Genrer (den sidste række på skærmen Hjem), og vælg derefter Synstolkning. Her kan du finde serier og film med synstolkning. I Synstolkning-samlingen kan du filtrere titler alfabetisk eller efter genre.
  3. Vælg de serier og film, du gerne vil udforske.

Skærmoplæsning

Du kan bruge skærmoplæsning som hjælp til at finde og afspille titler. Max understøtter følgende skærmoplæsere:

*Fire TV's VoiceView understøtter ikke Dolby Audio ved afspilning. Du skal muligvis slå Dolby Audio fra på din Fire TV-enhed for at styre afspilning med VoiceView.

**Understøttelse af PlayStation 4 kommer snart. Vend tilbage for at holde dig opdateret.

***Hvis du bruger en Samsung Android-enhed og bruger Samsungs stemmeassistent, skal du muligvis installere Talk Back for at få fuld understøttelse af skærmoplæseren.

Du kan også streame via AirPlay eller Chromecast og bruge skærmoplæseren på din telefon eller tablet til at styre afspilningen.

Navigation via tastaturet

Du kan bruge et eksternt (hardware) tastatur til at navigere rundt på Max og styre afspilningen på webstedet, telefonen eller tabletten. Sådan gør du:

Naviger rundt på Max

• Tryk på tasten Tab eller piletasterne for at gå fra element til element.
  • Tryk på mellemrumstasten for at vælge det pågældende element.
  • Tryk på Enter for at aktivere links.
  • Tryk på Esc for at lukke menuer og overlejringer.
iOS: Fungerer tastaturet ikke?
Gå til Indstillinger på din iOS-enhed, derefter Tilgængelighed, Tastaturer, Fuld tastaturadgang, og slå Fuld tastaturadgang til. Gå til iPhone: Juster tastaturindstillinger eller iPad: Juster tastaturindstillinger.

Bruger du et tastatur på en streamingsafspiller eller spillekonsol?

• Brug piletasterne til at navigere og tasten Enter til at vælge.
  • Tastaturgenveje er ikke tilgængelige i øjeblikket.

Stemmestyring med Alexa (i udvalgte lande)

Du kan bruge stemmestyring med Alexa til at finde og afspille Max-serier og -film samt styre videoafspilning. Eksempelvis kan du sige "Alexa, find dramaer på Max" eller "Alexa, afspil House of the Dragon".

Du skal bruge:

• Amazon Fire TV-enhed
  • Alexa-aktiveret enhed, Alexa-stemmefjernbetjening eller en parret Echo-enhed

Du kan bruge følgende Alexa-kommandoer med Max. Hvis du bruger en Alexa-stemmefjernbetjening, skal du trykke på og holde stemmeknappen nede, og derefter tale med Alexa.

Brug open eller launch for at åbne Max. Eksempelvis kan du sige, "Alexa, open Max". Vælg derefter en profil, og gå i gang med at streame.

Brug find for at søge efter en serie eller film. Eksempelvis kan du sige, "Alexa, find The Last of Us".

Afspilningsstyring

Brug play eller watch for at afspille en film eller den næste episode af en serie. Eksempelvis kan du sige, "Alexa, play The White Lotus".

Præciser sæson og episode for at afspille en specifik episode af en sæson. Eksempelvis kan du sige, "Alexa, play Game of Thrones season 1 episode 2".

Brug pause for at sætte afspilningen på pause. Eksempelvis kan du sige, "Alexa, pause".

Brug resume, play, watch eller unpause for at fortsætte afspilningen. Eksempelvis kan du sige, "Alexa, resume".

Brug stop for at stoppe afspilningen. Eksempelvis kan du sige, "Alexa, stop".

Brug fast forward for at springe 30 sekunder frem. Eksempelvis kan du sige, "Alexa, fast forward".

Brug rewind for at springe 30 sekunder tilbage. Eksempelvis kan du sige, "Alexa, rewind".

Fungerer stemmestyringen ikke?
  1. Sørg for, at dit Amazon Fire TV er opdateret. Det gør du ved at gå til Indstillinger og Enhed og Om og Søg efter systemopdatering.
  2. Sørg for, at din Alexa-enhed er knyttet til dit Fire TV. Du kan lære, hvordan du gør i Brug din Alexa-enhed til at styre dit Fire TV.

Gå til Hjælp til Alexa for at få mere at vide.

Advarsler om lysfølsomhed

Nogle serier og film med intense flashmønstre har en advarsel om lysfølsomhed på skærmen med titeloplysninger. Vi arbejder på at tilføje lysfølsomhedsadvarsler til alle serier og film på Max.