Všetko o detských profiloch

K dispozícii sú dva typy profilov: pre dospelých a pre deti. Váš účet môže mať až 5 profilov. Môžete vytvoriť detský profil, ktorý ponúka obsah špeciálne navrhnutý pre deti.

Predvolený detský profil
Nové účty Max predvolene zahŕňajú detský profil, ktorý umožňuje pozerať tituly určené pre deti do 9 rokov. Tento profil môžete upraviť alebo odstrániť. Ak bol váš účet pôvodne účtom HBO Max, detský profil môžete pridať.

Prečo by ste mali vytvoriť detský profil?

  • Vybraný obsah: V detskom profile nájdete obsah, ktorý je pre deti zaujímavý.
  • Rodičovská kontrola. Môžete vybrať, ktoré hodnotenia obsahu môže vaše dieťa pozerať.
  • Domovská obrazovka detského profilu. Detské profily majú odlišnú domovskú obrazovku. Vaše dieťa môže mať tiež vlastné zoznamy Môj zoznam a Pokračovať v pozeraní.
  • Ak nechcete, aby vaše dieťa opustilo svoj profil, zapnite funkciu Ukončiť s použitím hesla (alebo pridajte PIN profilu do ostatných profilov, aby ste dieťaťu zabránili vstúpiť do týchto profilov).
  • Detské profily nemajú prístup k funkciám správy účtu, ako sú heslo a informácie o predplatnom.

Vyberte si tému:

Pridanie detského profilu

Detský profil pridáte takto:

  1. V aplikácii Max vyberte svoj profil a potom + Nový profil (ak máte viac ako 3 profily, možno sa budete musieť posunúť doprava).
  2. Vyberte avatar alebo Preskočiť.
  3. Zadajte meno dieťaťa (1 až 14 znakov).
  4. Zapnite Detský režim.
  5. Hodnotenia sú predvolene nastavené na možnosť Deti do 10 rokov. Toto nastavenie môžete aktualizovať počas úpravy detského profilu. Ďalšie informácie nájdete v časti Hodnotenia obsahu.
  6. Ukončiť s použitím hesla (voliteľné): Zapnite túto možnosť, aby vaše dieťa nemohlo opustiť svoj profil. Viac informácií nájdete v časti Ukončenie s použitím hesla a rodičovský kód.
  7. Vyberte Uložiť.
Pridanie PIN kódu profilu
Do ľubovoľného profilu môžete pridať aj PIN profilu, aby ostatní členovia domácnosti nemohli pozerať tituly v službe Max cez tento profil.
Úprava alebo odstránenie detského profilu

Vyberte zariadenie, ktoré používate:

Telefón alebo tablet
  1. V aplikácii Max vyberte svoj profil a potom Upraviť profily.
  2. Vyberte detský profil.
  3. Na tomto mieste môžete zmeniť avatar v profile, meno, detský režim, PIN profilu, funkciu Ukončiť s použitím hesla alebo profil odstrániť.
  4. Ak chcete zmeniť hodnotenia, vyberte Spravovať nastavenia. V aplikácii sa otvorí okno prehliadača.
    1. Ak sa zobrazí výzva, zadajte svoju e-mailovú adresu a heslo a vyberte Prihlásiť sa. Nemôžete sa prihlásiť?
    2. Vyberte, ktoré hodnotenia môže vaše dieťa pozerať a potom vyberte Hotovo.
    3. Zavrite okno prehliadača a vráťte sa do aplikácie Max.
  5. Vyberte Hotovo.
Počítač
  1. Na webe max.com vyberte svoj profil a potom Upraviť profily.
  2. Vyberte detský profil.
  3. Na tomto mieste môžete zmeniť avatar v profile, meno, hodnotenia, detský režim, PIN profilu, funkciu Ukončiť s použitím hesla alebo profil odstrániť.
  4. Vyberte Hotovo.
TV zariadenie
  1. V aplikácii Max vyberte profil.
  2. Pod detským profilom vyberte ikonu Upraviť ceruzka.
  3. Na tomto mieste môžete zmeniť avatar v profile, meno, hodnotenia, detský režim, PIN profilu, funkciu Ukončiť s použitím hesla alebo profil odstrániť.
  4. Vyberte Hotovo.

Apple TV: Hodnotenia a nastavenie funkcie Ukončiť s použitím hesla môžete zmeniť v telefóne, tablete alebo počítači.

Vypnutie detského režimu
Ak detský režim vypnete, detský profil sa zmení na profil dospelého a stratíte obmedzenia vyplývajúce z hodnotenia vhodnosti obsahu a nastavenia profilu pre deti. Profil dospelého nie je možné zmeniť na detský profil.

Ukončiť s použitím hesla: Zapnite funkciu Ukončiť s použitím hesla, aby vaše dieťa nemohlo opustiť detský profil. Viac informácií nájdete v časti Ukončenie s použitím hesla a rodičovský kód.

Prepnúť profily

Na iný profil prepnete takto:

  1. V aplikácii Max vyberte profil.
  2. Vyberte iný profil.
  3. Ak sa zobrazí výzva, vyberte Ukončiť detský profil a zadajte 4-miestny rodičovský kód, aby ste ukončili detský profil.

Ak prepnete na profil, ktorý má PIN profilu, musíte zadať 4-miestny PIN.

Obrazovka Kto pozerá?

Čo sa stane, keď otvoríte Max:

  • TV zariadenie: Ak bol naposledy použitý detský profil, Max sa otvorí s týmto profilom. Ak bol naposledy použitý profil dospelého, zobrazí sa obrazovka Kto pozerá?.
  • Počítač, telefón alebo tablet: Max sa vždy otvorí s naposledy použitým profilom (nezobrazí sa obrazovka Kto pozerá?).

Do ľubovoľného profilu môžete pridať PIN profilu, aby ostatní členovia domácnosti nemohli pozerať tituly v službe Max cez tento profil.

Hodnotenia obsahu

Keď upravujete detský profil, môžete vybrať jednu z nasledujúcich skupín hodnotenia, aby ste obmedzili, čo môže vaše dieťa pozerať a vyhľadávať pomocou vyhľadávania:

  • Malé deti (rôzny vek): Obsah je vhodný pre všetky deti.
  • Predškoláci (6): Obsah môže obsahovať mierne fantastické prvky alebo komediálne násilie. Neobsahuje žiadne alebo len veľmi málo expresívnych slov alebo sexuálny obsah.
  • Školáci (9): Obsah môže obsahovať expresívne slová, sugestívne dialógy, sexuálne situácie a/alebo mierne násilie.
  • Tínedžeri (12): Obsah môže obsahovať hrubé vyjadrovanie, sugestívne dialógy, sexuálne situácie a/alebo intenzívne násilie.

Max používa hodnotiaci systém s názvom „Kijkwijzer“, ktorý bol vyvinutý v Holandsku inštitútom NICAM (Holandský inštitút pre klasifikáciu audiovizuálnych médií). Hodnotenia upozorňujú rodičov a deti v prípade, že film alebo seriál môžu byť nevhodné pre deti určitého veku.

Kijkwijzer

Hodnotenia Kijkwijzer zahŕňajú vek a opis obsahu. V epizóde alebo filme sa môžu zobraziť hodnotenia podľa veku a nasledujúce ikony:

  • upozornenie-jazykHrubé vyjadrovanie
  • upozornenie-diskrimináciaDiskriminácia
  • upozornenie-drogyUžívanie drog a/alebo alkoholu
  • upozornenie-strachStrach
  • upozornenie-sexSex
  • upozornenie-násilieNásilie

Ikony veku označujú, že obsah titulu môže byť škodlivý pre deti, ktoré nedosiahli daný vek, a opis obsahu označuje dôvod pre dané hodnotenie na základe veku.

Viac informácií o systéme Kijkwijzer nájdete na kijkwijzer.nl/over-kijkwijzer.

Hodnotenie epizódy alebo filmu podľa systému Kijkwijzer sa zobrazí:

  • Na obrazovke s popisom epizódy alebo filmu.
  • V ľavom hornom rohu pri prvom spustení epizódy alebo filmu.
  • Po reklamných prestávkach a pri reštartovaní epizódy alebo filmu.
  • Vo výsledkoch vyhľadávania (pod epizódou alebo filmom).

Keď cestujete do iných krajín, kde je služba Max k dispozícii, vaša rodičovská kontrola bude aktívna aj naďalej. Seriály a filmy sú hodnotené na základe miestneho systému hodnotenia, ktorý sa môže líšiť od hodnotenia vo vašej krajine. Viac informácií nájdete v časti Kde je Max k dispozícii?

Hodnotenia obsahu nefungujú?

Ak hodnotenia, ktoré ste nastavili pre detský profil, nefungujú podľa očakávania, skontrolujte nasledovné:

  • Skontrolujte, či sú v zariadení nastavené obmedzenia (napríklad v systéme iOS skontrolujte Obmedzenia obsahu). Ak má zariadenie, ktoré vaše dieťa používa, rodičovskú ochranu, ktorá je prísnejšia než hodnotenia nastavené v službe Max, Max sa bude riadiť rodičovskou kontrolou nastavenou v zariadení.
  • Max sa neriadi rodičovskou kontrolou, ktorú máte prípadne nastavenú u svojho poskytovateľa televíznych služieb.
Domovská obrazovka detského profilu

Keď je vybraný detský profil, na domovskej obrazovke a vo výsledkoch vyhľadávania sa zobrazia len tie seriály a filmy s hodnoteniami, ktoré je možné na detskom profile pozerať. Predvolene sú hodnotenia pre nový detský profil nastavené na možnosť Deti do 10 rokov (9). Hodnotenia však môžete pre všetky detské profily zmeniť.

Na základe hodnotenia obsahu sú na domovskej obrazovke v detských profiloch k dispozícii rôzne možnosti. Na domovskej obrazovke detského profilu môžu malé deti až deti do 10 rokov objavovať tituly výberom obrázku postavičky (napríklad Elmo alebo Scooby Doo).

Domovská obrazovka detského profilu tiež obsahuje zoznamy Pokračovať v pozeraní a Môj zoznam.