Lisätietoja lasten profiileista

Profiileja on kahdenlaisia: Aikuinen ja Lapset. Tililläsi voi olla enintään 5 profiilia. Voit luoda lapsen profiilin, joka soveltuu sisällön katsomiseen erityisesti lapsille.

Lapsen oletusprofiili
Uusissa Max-tileissä on oletusarvoisesti lasten profiili, jolla voi katsoa enintään 9-luokiteltuja nimikkeitä. Voit muokata tätä profiilia tai poistaa sen. Voit lisätä lapsen profiilin, jos tilisi oli alun perin HBO Max -tili.

Miksi lapsen profiili kannattaa luoda?

• Kuratoitu sisältökokemus: Lapsen profiili sisältää lapsille mieleistä sisältöä.
  • Lapsilukko. Voit valita lapsen katsottavissa olevat sisältöluokitukset.
  • Lasten aloitusnäyttö. Lasten profiileilla voi olla erilaisia aloitusnäyttöjä. Lapsella voi olla myös oma Oma lista ja Jatka katselua -lista.
  • Voit estää lasta siirtymästä pois profiilistaan ottamalla käyttöön lapsilukon (ja/tai lisäämällä profiilin PIN-koodin muihin profiileihin estääksesi lastasi käyttämästä näitä profiileja.
  • Lasten profiileilla ei voi käyttää tilin hallintaominaisuuksia, kuten salasana- ja tilaustietoja.

Valitse aihe:

Lisää lapsen profiili

Voit lisätä lapsen profiilin seuraavasti:

1. Valitse Max-profiilisi ja sitten + Uusi profiili (saatat joutua selaamaan oikealle, jos sinulla on enemmän kuin kolme profiilia).
  2. Valitse avatar tai valitse Ohita.
  3. Kirjoita lapsesi nimi (1–14 merkkiä).
  4. Ota käyttöön lapsitila.
  5. Oletuksena Luokitukset-asetukseksi on määritetty Esiteinit. Voit muuttaa tätä muokkaamalla lapsen profiilia. Lisätietoja on kohdassa Sisältöluokitukset.
  6. Lapsilukko (valinnainen): Kun otat tämän käyttöön, lapsesi ei pääse poistumaan profiilistaan. Lisätietoja on kohdassa Lapsilukko ja vanhemman koodi.
  7. Valitse Tallenna.
Lisää profiilin PIN-koodi
Voit lisätä profiilin PIN-koodin mihin tahansa profiiliin, jotta kotitaloutesi jäsenet eivät voi katsoa sisältöä Maxissa käyttämällä kyseistä profiilia.
Muokkaa lapsen profiilia tai poista lapsen profiili

Valitse käyttämäsi laite:

Puhelin tai tabletti
  1. Valitse Max-profiilisi ja sitten Muokkaa profiileja.
  2. Valitse lapsen profiili.
  3. Täällä voit muuttaa profiilin avataria, nimeä, lapsitilaa, profiilin PIN-koodia ja lapsilukkoa sekä poistaa profiilin.
  4. Jos haluat muuttaa luokituksia, valitse Hallitse asetuksia. Sovellus avaa selainikkunan.
    1. Anna pyydettäessä sähköpostiosoitteesi ja salasanasi ja valitse Kirjaudu sisään. Eikö sisäänkirjautuminen onnistu?
    2. Valitse lapsesi katsottavissa olevat luokitukset ja valitse sitten Valmis.
    3. Palaa Maxiin sulkemalla selainikkuna.
  5. Valitse Valmis.
Tietokone
  1. Valitse osoitteessa max.com profiilisi ja sitten Muokkaa profiileja.
  2. Valitse lapsen profiili.
  3. Täällä voit muuttaa profiilin avataria, nimeä, luokituksia, lapsitilaa, profiilin PIN-koodia ja lapsilukkoa sekä poistaa profiilin.
  4. Valitse Valmis.
Televisio
  1. Valitse Max-profiilisi.
  2. Valitse lapsen profiilin alapuolella oleva Muokkaa-kuvake kynä.
  3. Täällä voit muuttaa profiilin avataria, nimeä, luokituksia, lapsitilaa, profiilin PIN-koodia ja lapsilukkoa sekä poistaa profiilin.
  4. Valitse Valmis.

Apple TV: Voit muuttaa luokituksia ja lapsilukkoasetusta puhelimessa, tabletissa tai tietokoneessa.

Lapsitilan poistaminen käytöstä
Jos poistat lapsitilan käytöstä, lapsen profiili muuttuu aikuisten profiiliksi, ja menetät profiilin luokitusrajoitukset ja lasten asetukset. Aikuisten profiilia ei voi muuttaa lasten profiiliksi.

Lapsilukko: Ota lapsilukko käyttöön, jotta lapsesi ei pääse poistumaan lapsen profiilistaan. Lisätietoja on kohdassa Lapsilukko ja vanhemman koodi.

Profiilin vaihtaminen

Voit vaihtaa toiseen profiiliin seuraavasti:

1. Valitse Max-profiilisi.
  2. Valitse toinen profiili.
  3. Jos haluat poistua lapsen profiilista, valitse pyydettäessä Poistu lapsen profiilista ja anna nelinumeroinen vanhemman koodi.

Jos vaihdat profiiliin, johon on määritetty profiilin PIN-koodi, sinun on syötettävä nelinumeroinen PIN-koodi.

Kuka katselee -näyttö

Kun avaat Maxin:

• Televisio: Jos viimeisimpänä on käytetty lapsen profiilia, kyseinen profiili avautuu. Jos viimeisimpänä on käytetty aikuisen profiilia, Kuka katselee -näyttö avautuu.
  • Tietokone, puhelin tai tabletti: Max avaa aina viimeksi käytetyn profiilin (Kuka katselee -näyttö ei avaudu).

Voit lisätä profiilin PIN-koodin mihin tahansa profiiliin, jotta kotitaloutesi jäsenet eivät voi katsoa sisältöä Maxissa käyttämällä kyseistä profiilia.

Sisältöluokitukset

Kun muokkaat lapsen profiilia, voit rajoittaa seuraavilla luokitusryhmillä sitä, mitä lapsesi voi katsoa ja mitä hän voi etsiä haulla:

• Pikkulapset: Sopii kaikille lapsille
  • Isot lapset (6): Sopii isommille lapsille
  • Esiteinit (9): Sopii useimmille esiteini-ikäisille
  • Teinit (12): Sopii useimmille teini-ikäisille

Max käyttää NICAM:n (Netherlands Institute for Classification of Audio-visual Media) Alankomaissa kehittämää Kijkwijzer-luokitusjärjestelmää. Luokitukset varoittavat vanhempia ja lapsia siitä, että elokuva tai ohjelma voi olla haitallinen tietyn ikäisille lapsille.

Kijkwijzer

Kijkwijzer-luokitukset sisältävät ikä- ja sisältökuvauksia. Jakson tai elokuvan kohdalla saattaa näkyä ikäluokituksia ja seuraavia kuvakkeita:

• kielenkäyttöKiroilu
  • syrjintäSyrjintä
  • huumeetHuumeiden ja/tai alkoholin käyttö
  • pelkoPelko
  • seksiSeksi
  • väkivaltaVäkivalta

Ikäkuvakkeet ilmoittavat, että nimike voi olla haitallinen kyseistä ikäluokitusta nuoremmille lapsille, ja sisältökuvaukset kertovat ikäluokituksen syyn.

Lisätietoja Kijkwijzer-luokituksesta on osoitteessa kijkwijzer.nl/over-kijkwijzer.

Jakson tai elokuvan Kijkwijzer-luokitus näytetään:

• Jakson tai elokuvan kuvausnäytössä.
  • Vasemmassa yläkulmassa, kun aloitat jakson tai elokuvan toistamisen.
  • Mainoskatkojen jälkeen ja jakson tai elokuvan jatkamisen yhteydessä
  • Hakutuloksissa (jakson tai elokuvan alapuolella).

Lapsilukko pysyy voimassa, kun matkustat muihin maihin, joissa Max on käytettävissä. Sarjat ja elokuvat luokitellaan paikallisen luokitusjärjestelmän mukaan, joka voi poiketa oman maasi luokituksesta. Lisätietoja on kohdassa Maxin käyttöalueet.

Eivätkö sisältöluokitukset toimi?

Jos lapsen profiilille asettamasi luokitukset eivät toimi odotetulla tavalla, tarkista seuraavat:

• Tarkista, onko laitteellesi asetettu rajoituksia (esim. iOS:ssä Sisältörajoitukset). Jos lapsesi käytössä olevan laitteen lapsilukko on rajoittavampi kuin Maxissa asetetut luokitukset, Max noudattaa laitteeseen asetettuja lapsilukkoja.
  • Max ei noudata TV-palveluntarjoajan kautta mahdollisesti asetettuja lapsilukkoasetuksia.
Lasten aloitusnäyttö

Kun lapsen profiili on valittuna, aloitusnäytöllä ja hakutuloksissa näytetään vain lapsen profiililla katsottavissa olevia sarjoja ja elokuvia. Uuden lapsen profiilin oletusluokitus on Esiteinit (9). Voit kuitenkin muuttaa minkä tahansa lapsen profiilin luokituksia.

Lasten profiileilla on erilaisia aloitusnäyttöjä sisältöluokitusten perusteella. Lasten aloitusnäytössä lapset pikkulapsista esiteineihin voivat löytää nimikkeitä valitsemalla hahmon kuvan (esim. Elmo tai Scooby Doo).

Lasten aloitusnäytössä on myös Jatka katselua -lista ja Oma lista.