Alt om barneprofiler

Det finnes to typer profiler: voksen og barn. Kontoen din kan ha opptil fem profiler. Du kan opprette en barneprofil som tilbyr en innholdsopplevelse spesielt for barn.

Standard barneprofil
Nye Max-kontoer har en standard barneprofil som viser titler med en aldersvurdering på ni år eller under. Du kan redigere eller slette denne profilen. Hvis kontoen din opprinnelig var en HBO Max-konto, kan du legge til en barneprofil.

Hvorfor opprette en barneprofil?

• Utvalgt innholdsopplevelse: En barneprofil inneholder innhold som appellerer til barn.
  • Foreldrekontroll. Du kan velge hvilke aldersvurderinger av innhold barnet ditt kan se.
  • Startskjerm for barneprofil. Det finnes ulike startskjermopplevelser for barneprofiler. Barnet ditt kan også ha sin egen Min liste og Fortsett å se-liste.
  • Hvis du ikke vil at barnet ditt skal kunne gå ut av profilen sin, aktiverer du Barnesikker deaktivering (og/eller legger til en profil-PIN-kode til andre profiler for å hindre at barnet kommer inn i disse profilene).
  • Barneprofiler har ikke tilgang til kontoadministrasjonsfunksjoner, for eksempel passord- og abonnementsinformasjon.

Velg et emne:

Legg til en barneprofil

Slik legger du til en barneprofil:

1. I Max velger du profilen din og deretter + Ny profil (du må kanskje bla til høyre hvis du har mer enn tre profiler).
  2. Velg et profilbilde, eller velg Hopp over.
  3. Skriv inn barnets navn (mellom 1 og 14 tegn).
  4. Slå på barnemodus.
  5. Som standard er aldersvurderinger satt til Store barn. Du kan oppdatere dette når du redigerer en barneprofil. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til aldersvurderinger av innhold.
  6. Barnesikker deaktivering (valgfritt): Slå på dette alternativet for å hindre at barnet forlater profilen sin. Finn ut mer på Barnesikker deaktivering og foreldrekode.
  7. Velg Lagre.
Legg til en profil-PIN-kode
Du kan også legge til en profil-PIN-kode i hvilken som helst profil, slik at andre i husholdningen ikke kan se på Max med den profilen.
Redigere eller slette en barneprofil

Velg enheten du bruker:

Telefon eller nettbrett
  1. I Max velger du profilen din og deretter Rediger profiler.
  2. Velg en barneprofil.
  3. Her kan du endre profilens profilbilde, navn, barnemodus, profil-PIN-kode og barnesikker deaktivering samt slette profilen.
  4. Hvis du vil endre aldersvurderinger, velger du Administrer innstillinger. Appen åpner et nettleservindu.
    1. Hvis du blir bedt om det, skriver du inn e-postadressen og passordet og velger Logg inn. Kan du ikke logge på?
    2. Velg hva slags aldersvurdering som er aktuell for barnet ditt, og velg deretter Ferdig.
    3. Lukk nettleservinduet for å gå tilbake til Max.
  5. Velg Ferdig.
Datamaskin
  1. På max.com velger du profilen din og deretter Rediger profiler.
  2. Velg en barneprofil.
  3. Her kan du endre profilens profilbilde, navn, aldersvurdering, barnemodus, profil-PIN-kode og barnesikker deaktivering samt slette profilen.
  4. Velg Ferdig.
TV-enhet
  1. Velg profilen din på Max.
  2. Velg Rediger-ikonet blyant under en barneprofil.
  3. Her kan du endre profilens profilbilde, navn, aldersvurdering, barnemodus, profil-PIN-kode og barnesikker deaktivering samt slette profilen.
  4. Velg Ferdig.

Apple TV: Du kan endre aldersvurderinger og innstillingen for barnesikker deaktivering på telefonen, nettbrettet eller datamaskinen.

Slår av barnemodus
Hvis du deaktiverer barnemodus, endres barneprofilen til en voksenprofil, og du mister aldersvurderingsbegrensninger og barneinnstillinger for profilen. En voksenprofil kan ikke endres til en barneprofil.

Barnesikker deaktivering: Slå på barnesikker deaktivering for å hindre at barnet kan forlate barneprofilen sin. Finn ut mer på Barnesikker deaktivering og foreldrekode.

Bytt profiler

Slik bytter du til en annen profil:

1. Velg profilen din på Max.
  2. Velg en annen profil.
  3. Hvis du blir bedt om det, velger du Avslutt barneprofil og skriver inn den firesifrede foreldrekoden for å gå ut av barneprofilen.

Hvis du bytter til en profil med en profil-PIN-kode, må du angi den firesifrede PIN-koden.

«Hvem ser på»-skjerm

Dette skjer når du åpner Max:

• TV-enhet: Hvis den siste profilen som ble brukt var en barneprofil, åpnes Max med denne profilen. Hvis den siste profilen som ble brukt var en voksenprofil, ser du «Hvem ser på»-skjermen.
  • Datamaskin, telefon eller nettbrett: Max åpnes alltid med den siste profilen som ble brukt («Hvem ser på»-skjermbildet vises ikke).

Du kan legge til en profil-PIN-kode i hvilken som helst profil, slik at andre i husholdningen ikke kan se på Max med den profilen.

Aldersvurdering av innhold

Når du redigerer en barneprofil, kan du velge en av følgende aldersvurderingsgrupper for å begrense hva barnet kan se på og finne ved hjelp av søkefunksjonen:

• Små barn (AL): Innholdet passer for de yngste barna.
  • Førskole-/småskolebarn (6): Innholdet kan inneholde milde elementer av fantasivold eller komisk vold. Inneholder få eller ingen scener med grovt språk.
  • Store barn (9): Innholdet kan inneholde mild språkbruk, antydende dialog, seksuelle situasjoner og/eller moderat vold.
  • Tenåringer (12): Innholdet kan inneholde grovt språk, antydende dialog, seksuelle situasjoner og/eller grov vold.

Max bruker et aldersvurderingssystem kalt «Kijkwijzer», som ble utviklet i Nederland av NICAM (Netherlands Institute for Classification of Audio-visual Media). Aldersvurderinger advarer foreldre og barn når en film eller serie kan være skadelig for barn i en viss alder.

Kijkwijzer

Kijkwijzer-aldersvurderinger inkluderer alders- og innholdsbeskrivelser. Aldersvurderinger og følgende ikoner kan vises på en episode eller film:

• varsel-språkGrovt språk
  • varsel-diskrimineringDiskriminering
  • varsel-rusmidlerBruk av narkotika og/eller alkohol
  • varsel-fryktFrykt
  • varsel-sexSex
  • varsel-voldVold

Aldersikoner angir at tittelen kan være skadelig for barn under denne aldersvurderingen, og innholdsbeskrivelser angir årsaken til aldersvurderingen.

Hvis du vil ha mer informasjon om Kijkwijzer, kan du gå til kijkwijzer.nl/over-kijkwijzer.

Du kan se Kijkwijzer-aldersvurderingen for episoder og filmer her:

• På beskrivelsesskjermen for en episode eller film.
  • Øverst i venstre hjørne, når du først begynner å spille av en episode eller film.
  • Etter reklamepauser og når du starter en episode eller film på nytt.
  • I søkeresultatene (under en episode eller film).

Når du reiser til andre land der Max er tilgjengelig, fortsetter foreldrekontrollene dine å bli brukt. Serier og filmer aldersvurderes basert på det lokale aldersvurderingssystemet, som kan være forskjellig fra aldersvurderingen i landet ditt. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til Hvor er Max tilgjengelig?

Fungerer ikke aldersvurderingene av innhold?

Hvis aldersvurderingene du angir for en barneprofil, ikke fungerer som forventet, kan du sjekke følgende:

• Sjekk om det er satt begrensninger på enheten din (se for eksempel etter Foreldrekontroll på iOS). Hvis enheten barnet ditt bruker har foreldrekontroll som er mer restriktiv enn vurderingene du angir i Max, vil Max følge foreldrekontrollene som er angitt på enheten.
  • Max følger ikke foreldrekontrollene du kanskje har angitt hos TV-leverandøren.
Startskjermen for barn

Når en barneprofil er valgt, inkluderer startskjermen og søkeresultatene bare serier og filmer med aldersvurderinger som barneprofilen har tillatelse til å se. Standard aldersvurdering for en ny barneprofil er Store barn (9). Du kan imidlertid endre aldersvurderingene for alle barneprofiler.

Det finnes ulike startskjermopplevelser for barneprofiler basert på aldersvurderinger av innhold. På startskjermen for barn kan barn opptil aldersvurdering 9 oppdage titler ved å velge bildet av en karakter (f.eks. Elmo eller Scooby Doo).

Startskjermen for barn inneholder også Fortsett å se og Min liste.