Undertekster, teksting og lyd

Noen Max-serier og -filmer har undertekster eller teksting og flere lydspor. Du kan også endre utseendet på teksting og undertekster. Teksting og enkelte lydspor er kanskje kun tilgjengelig på engelsk.

Synstolking (lydkommentarer)
Synstolking forteller hva som skjer på skjermen. Synstolking er kanskje kun tilgjengelig på engelsk. For å deaktivere dette, velg ikonet Lyd og undertekster snakkeboble, og velg deretter ønsket språk.

Hvilken enhet bruker du?

Slik endrer du undertekster, teksting eller lyd:

1. Begynn å se på noe, og trykk deretter på skjermen.
  2. Velg ikonet Lyd og undertekster snakkeboble.
  3. Gjør ett av følgende:
    • Undertekster: Under undertekster, velger du et språk eller Av.
    • Teksting: Under undertekster, velger du tekstspråk (f.eks. engelsk - CC) eller Av.
    • Lyd: Velg et språk under Lyd (velg ønsket språk for å deaktivere lydkommentar).
  4. Velg X for å lagre endringene.
Undertekster deaktiveres ikke
Max følger innstillingene for undertekster og teksting som er angitt på enheten din. Hvis du har slått av undertekster eller teksting i Max, men de stadig vises, må du sjekke enhetsinnstillingene.

Hvis du vil ha informasjon om synstolking, kan du gå til Tilgjengelighetsfunksjoner.

Tilpass undertekster og teksting

Hvis du vil endre stilen for tekstingen, velger du enheten din nedenfor:

Amazon Fire-nettbrett
Sveip ned fra toppen av skjermen og velg Innstillinger for undertekst.
Android-telefon eller -nettbrett

Åpne Innstillinger-appen, søk etter Teksting, og velg deretter Tekststil.

Disse trinnene kan variere avhengig av Android OS-versjonen din. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til Android tekstinnstillinger.

iPhone, iPad eller iPod touch
Åpne Innstillinger-appen, og velg deretter Tilgjengelighet og Undertekster og teksting og Stil. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til Undertekster og teksting på iPhone.

Slik endrer du undertekster, teksting eller lyd:

1. Begynn å se på noe, og klikk deretter på skjermen.
  2. Velg ikonet for lyd og undertekster snakkeboble.
  3. Gjør ett av følgende:
    • Undertekster: Under undertekster, velger du et språk eller Av.
    • Teksting: Under undertekster, velger du tekstspråk (f.eks. engelsk - CC) eller Av.
    • Lyd: Velg et språk under Lyd (velg ønsket språk for å deaktivere lydkommentar).
  4. Velg X for å lagre endringene.
Undertekster deaktiveres ikke
Max følger innstillingene for undertekster og teksting som er angitt på enheten din. Hvis du har slått av undertekster eller teksting i Max, men de stadig vises, må du sjekke enhetsinnstillingene.

Hvis du vil ha informasjon om synstolking, kan du gå til Tilgjengelighetsfunksjoner.

Tilpass undertekster og teksting

Hvis du vil endre tekststilen, gjør du følgende:

• max.com velger du profilen din og deretter Innstillinger og undertekststil. Her kan du justere tekstens skrift, farge, størrelse og opasitet.

Slik endrer du undertekster, teksting eller lyd:

1. Begynn å se på noe, og sett deretter avspillingen på pause.
  2. Velg ikonet for lyd og undertekster snakkeboble.
  3. Gjør ett av følgende:
    • Undertekster: Under undertekster, velger du et språk eller Av.
    • Teksting: Under undertekster, velger du tekstspråk (f.eks. engelsk - CC) eller Av.
    • Lyd: Velg et språk under Lyd (velg ønsket språk for å deaktivere lydkommentar).
  4. Trykk på tilbakeknappen for å lagre endringene.
Undertekster deaktiveres ikke
Max følger innstillingene for undertekster og teksting som er angitt på enheten din. Hvis du har slått av undertekster eller teksting i Max, men de stadig vises, må du sjekke enhetsinnstillingene.

Hvis du vil ha informasjon om synstolking, kan du gå til Tilgjengelighetsfunksjoner.

Tilpass undertekster og teksting

Hvis du vil endre stilen for tekstingen, velger du enheten din nedenfor:

Android TV

På Android TV går du til Innstillinger og Enhetsinnstillinger og Tilgjengelighet og Teksting.

Merk Disse trinnene varierer avhengig av Android TV-OS-versjonen din.

Amazon Fire TV

På Amazon Fire TV går du til Innstillinger og Tilgjengelighet og Teksting og Tekst.

Fire TV Basic Edition: For å endre tekststil, gå til Undertekstinnstillinger på Prime Video-nettstedet.
Apple TV

På Apple TV går du til Innstillinger og Tilgjengelighet og Undertekster og teksting og Stil. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til Undertekster og teksting på Apple TV.

Annen TV-enhet

I Max velger du Innstillinger-ikonet tannhjul (nederst til venstre) og deretter Undertekststil.

Chromecast

Du kan endre undertekster, teksting og lyd på enheten du caster fra:

Telefon eller nettbrett

Slik endrer du undertekster, teksting eller lyd:

1. Begynn å se på noe, og trykk deretter på skjermen.
  2. Velg ikonet Lyd og undertekster snakkeboble.
  3. Gjør ett av følgende:
    • Undertekster: Under undertekster, velger du et språk eller Av.
    • Teksting: Under undertekster, velger du tekstspråk (f.eks. engelsk - CC) eller Av.
    • Lyd: Velg et språk under Lyd (velg ønsket språk for å deaktivere lydkommentar).
  4. Velg X for å lagre endringene.

Hvis du vil ha informasjon om synstolking, kan du gå til Tilgjengelighetsfunksjoner.

Datamaskin

Slik endrer du undertekster, teksting eller lyd:

1. Begynn å se på noe, og klikk deretter på skjermen.
  2. Velg ikonet Lyd og undertekster snakkeboble.
  3. Gjør ett av følgende:
    • Undertekster: Under undertekster, velger du et språk eller Av.
    • Teksting: Under undertekster, velger du tekstspråk (f.eks. engelsk - CC) eller Av.
    • Lyd: Velg et språk under Lyd (velg ønsket språk for å deaktivere lydkommentar).
  4. Velg X for å lagre endringene.

Hvis du vil ha informasjon om synstolking, kan du gå til Tilgjengelighetsfunksjoner.