Гледај ги Олимписките игри на Max
Прочитај повеќе
Од 26 јули 2024, ќе може да ги гледаш Олимписките игри Париз 2024 на Max со кој било основен пакет за претплата. Повеќе информации. Прочитај помалку

Прашања и одговори за бесплатниот пробен период на Max

Често поставувани прашања и одговори:

Дали има бесплатен пробен период?

Бесплатниот пробен период е краток временски период во кој не се наплаќа надомест за претплата. Повеќето оператори за претплата на Max не нудат бесплатен пробен период на нови претплатници. Ако некој пакет за претплата или промотивна понуда вклучува бесплатен пробен период, ќе видиш напомена за бесплатниот пробен период кога ќе се регистрираш.

За време на бесплатниот пробен период, може да гледаш сè од пакетот за претплата на Max со бесплатниот пробен период. Ако уживаш во Max за време на бесплатниот пробен период, не треба да преземаш ништо. Откако ќе заврши бесплатниот пробен период, претплатата автоматски ќе се обновува секој период на наплата додека не ја откажеш.

Ние може да ги собираме твоите лични податоци, за целите на прикажување таргетирани реклами за време на бесплатниот пробен период, во согласност со нашата Политика за приватност.

Кој се квалификува за бесплатен пробен период?

Ако пакетот за претплата или промотивната понуда нудат бесплатен пробен период, критериумите што треба да се исполнат се наведени кога се регистрираш. На пример, некои промотивни понуди се достапни само за нови претплатници на Max.

Ако мислиш дека ти било наплатено неточно, обрати се до операторот што ја врши наплатата за помош (оди на Кој ми наплаќа?).

Колку долго трае пробниот период?

Ако пакетот за претплата или промотивната понуда нудат бесплатен пробен период, времетраењето на пробниот период е наведено кога се регистрираш.

Кога и како ќе ми се наплаќа?

Кога ќе ти започне бесплатниот пробен период, треба да додадеш начин на плаќање кога се регистрираш за да може претплатата автоматски да се префрли на платена претплата откако ќе заврши пробниот период. Првата наплата обично се врши откако ќе заврши бесплатниот пробен период (ова може да се разликува во зависност од операторот што ја врши наплатата).

По бесплатниот пробен период, претплатата автоматски ќе се обновува на секој период на наплата додека не ја откажеш. За да не ти се наплати за следниот период на наплата, треба да ја откажеш претплатата пред следниот датум на наплата.

Имаш прашања за наплатата? Оди на Пакети и наплата на Max.

Зошто ми е наплатено за бесплатниот пробен период?

Ако ти било наплатено откако започнал бесплатниот пробен период, еве неколку можни причини:

 • Понудата не вклучува бесплатен пробен период. Ако пакетот за претплата или промотивната понуда не вклучува бесплатен пробен период, за Max ќе ти се наплати кога се регистрираш.
 • Не ги исполнуваш условите за бесплатен пробен период. Ако не ги исполнуваш условите за пакетот за претплата или за промотивната понуда со бесплатен пробен период, за Max ќе ти се наплати кога се регистрираш. На пример, некои промотивни понуди се достапни само за нови претплатници. Ако мислиш дека ти е наплатено неточно, обрати се до операторот што ја врши наплатата за помош (види Кој ми наплаќа? подолу).
 • Предавторизација. Износот што треба да се наплати веројатно е во фаза на предавторизација. Предавторизација се прави за да се осигури дека начинот на плаќање е важечки и дека успешно може да се наплаќа во иднина (откако ќе заврши бесплатниот пробен период).
  Предвторизацијата е привремена и може да се отстрани во рок од 7 до 10 дена, во зависност од политиките на финансиската институција. Предавторизацијата не е наплатен износ, но може да влијае на расположливото салдо. Може да ја контактираш финансиската институција за да дознаеш кога ќе биде отстранета предавторизацијата и кога задржаниот износ ќе ти биде вратен во расположливото салдо.
Кој ми наплаќа?

Еве како да откриеш кој ти наплаќа за Max:

 1. Направи едно од следниве:
  • Веб: оди на max.com/subscription и најави се на сметката. Не можеш да се најавиш?
  • Телефон, таблет или компјутер: во Max, избери го својот профил, па Претплата.
  • Телевизор: во Max, избери ја иконата „Поставки“ запченик (долу десно), па Претплата.
 2. Еве како да дознаеш преку кого ти се наплаќа основната претплата (најгоре на екранот).

Исто така, може да провериш и во банкарските изводи или да прашаш кај операторот за интернет, мобилен телефон или телевизија дали тој ти наплаќа за Max. (Ако претплатата е дел од пакет за телевизија или пакет за мобилен телефон, нема да видиш поединечен наплатен износ за Max).

Имаш прашања за наплатата? Оди на Пакети и наплата на Max.

Како да го откажам бесплатниот пробен период?

За да не ти се наплати за следниот период на наплата, треба да ја откажеш претплатата пред да заврши бесплатниот пробен период. Ако откажеш порано, може да продолжиш да гледаш додека не заврши пробниот период.

Други прашања?