Možnosti a ovládací prvky přehrávání

Max nabízí řadu možností přehrávání.

Jaké zařízení používáte?

Když něco sledujete, klepnutím na obrazovku můžete získat přístup k následujícím funkcím:

Přehrát/Pozastavit

Pomocí tlačítka Přehrát/Pozastavit můžete přepínat mezi přehráváním a pozastavením. Všechny tituly se přehrávají v režimu na šířku.

Přeskočit vpřed nebo vzad

Výběrem ikony Přeskočit vpřed šipka ve smyčce vpřed nebo ikony Přeskočit vzad šipka ve smyčce vzad můžete přeskočit o 10 sekund vpřed nebo vzad.

Ukazatel průběhu

Ukazatel průběhu vám zobrazuje, v jaké fázi sledování se nacházíte. Můžete klepnout na libovolné místo na liště ukazatele nebo klepnout na svou konkrétní polohu (tečku) a přetáhnout ji na dané místo. V pravém dolním rohu se zobrazuje čas zbývající do konce.

Hlasitost

K úpravě hlasitosti použijte tlačítka hlasitosti na telefonu nebo tabletu.

Obraz v obraze (iOS a Android)

Pomocí funkce Obraz v obraze můžete sledovat Max a zároveň používat jiné aplikace na telefonu nebo tabletu. Tady je postup, jak na to:

  1. Během sledování přejeďte prstem z dolní části obrazovky směrem nahoru.
  2. Spusťte jinou aplikaci. Okno služby Max zůstane nahoře.

Pokud funkce Obraz v obraze nefunguje, možná ji nemáte zapnutou. Tady je postup, jak na to:

  • Android: V zařízení Android přejděte do Nastavení a vyhledejte možnost Obraz. Poté vyberte možnost Obraz v obraze > Max > Povolit obraz v obraze.
  • iOS: V zařízení iOS přejděte do Nastavení > Obecné > Obraz v obraze > Automaticky spustit PiP.
Zoom stažením prstů (pouze iOS)

iOS: Pomocí gesta Zoom, které provedete stažením prstů, můžete sledovaný obsah zvětšit přes celou obrazovku telefonu nebo tabletu. Posunutím dvou prstů od sebe obraz zvětšíte, opačným pohybem jej zmenšíte. Sledování zvětšeného videa může způsobit, že obraz bude oříznutý.

Poznámka: Ovládací prvky přehrávání (například pozastavení, posun vpřed a posun vzad) nejsou momentálně dostupné při sledování živých kanálů.

Možnosti v pravém horním rohu obrazovky:

Chromecast

Pokud chcete vysílat Max z telefonu nebo tabletu na televizi, vyberte ikonu Google Cast obdélník se symbolem Wi-Fi. Další informace najdete v článku Vysílání Maxu na televizi přes Chromecast.

AirPlay (pouze iOS)

Výběrem ikony AirPlay (obdélník a trojúhelník) můžete vysílat Max ze zařízení iOS na zařízení kompatibilním s funkcí AirPlay-2. Další informace najdete v článku Vysílání Maxu na televizi přes AirPlay.

Titulky, skryté titulky a zvuk

Výběrem ikony Zvuk a titulky bublina řeči můžete změnit titulky, skryté titulky nebo zvukovou stopu. Další informace najdete v článku Titulky, skryté titulky a zvuk.

Posunutím kurzoru na obrazovku během sledování získáte přístup k následujícím funkcím:

Přehrát/Pozastavit

Kliknutím na tlačítko Přehrát/Pozastavit můžete přepínat mezi přehráváním a pozastavením. Případně můžete stisknout mezerník.

Přeskočit vpřed nebo vzad

Výběrem ikony Přeskočit vpřed šipka ve smyčce vpřed nebo ikony Přeskočit vzad šipka ve smyčce vzad můžete přeskočit o 10 sekund vpřed nebo vzad. Můžete také stisknout šipku vlevo nebo vpravo.

Ukazatel průběhu

Ukazatel průběhu vám zobrazuje, v jaké fázi sledování se nacházíte. Můžete klepnout na libovolné místo na liště ukazatele nebo klepnout na svou konkrétní polohu (tečku) a přetáhnout na dané místo. V pravém dolním rohu se zobrazuje zbývající čas.

Chromecast

Pokud chcete vysílat Max z telefonu nebo tabletu na televizi, vyberte ikonu Google Cast obdélník se symbolem Wi-Fi. Další informace najdete v článku Vysílání Maxu na televizi přes Chromecast.

Hlasitost

Chcete-li upravit hlasitost, najeďte myší na ikonu Zvuk reproduktor a přetáhněte úroveň zvuku (tečku) na liště hlasitosti. Můžete také stisknout klávesu se šipkou nahoru a dolů.

Chcete-li ztlumit hlasitost, klikněte na ikonu Zvuk reproduktor nebo stiskněte klávesu M. Chcete-li ztlumení zrušit, znovu klikněte na ikonu Zvuk nebo stiskněte klávesu M (hlasitost se vrátí na předchozí úroveň).

Můžete také použít ovládání hlasitosti na počítači.

Titulky, skryté titulky a zvuk

Kliknutím na tlačítko Zvuk a titulky bublina řeči můžete přizpůsobit titulky, skryté titulky nebo zvukovou stopu. Více informací najdete v článku Titulky, skryté titulky a zvuk.

Celá obrazovka

Kliknutím na tlačítko Celá obrazovka pole (vpravo dole) zvětšíte obsah, který sledujete. Režim celé obrazovky ukončíte opětovným kliknutím na tlačítko nebo stisknutím klávesy Esc.

Poznámka: Ovládací prvky přehrávání (například pozastavení, posun vpřed a posun vzad) nejsou momentálně dostupné při sledování živých kanálů.

Tady jsou možnosti přehrávání, které můžete nastavit při sledování na televizi:

Přehrát/Pozastavit
  • Televize: Stiskněte středové tlačítko na D-padu nebo tlačítko Přehrát/Pozastavit na dálkovém ovládání.
  • PlayStation: Na svém ovladači PS stiskněte tlačítko X.
  • Xbox: Na ovladači Xbox stiskněte tlačítko A.
Rychlé přetáčení vpřed nebo zpět
  • Televize: Stiskněte a podržte pravé tlačítko na D-padu, chcete-li rychle přejít vpřed, a levé tlačítko na D-padu, chcete-li přejít vzad.
  • Apple TV: Chcete-li přejít vpřed nebo vzad, stiskněte a podržte levou nebo vpravou část dotykového panelu.
  • PlayStation: Stisknutím tlačítka R2 přetočíte vpřed a tlačítkem L2 přetočíte zpět.

Chcete-li zvýšit nebo snížit rychlost převíjení vpřed/vzad, stiskněte stejné tlačítko znovu (až 4krát). Stisknutím tlačítka Přehrát obnovíte přehrávání.

Ukazatel průběhu

Ukazatel průběhu vám zobrazuje, v jaké fázi sledování se nacházíte. V pravém dolním rohu se zobrazuje zbývající čas.

  1. Pozastavte pořad nebo film.
  2. Pomocí šipky vlevo/vpravo na dálkovém ovládání můžete přejít na ukazateli průběhu vpřed/vzad.
Titulky, skryté titulky a zvuk

Výběrem ikony Zvuk a titulky bublina řeči můžete změnit titulky, skryté titulky nebo zvukovou stopu. Další informace najdete v článku Titulky, skryté titulky a zvuk.

Poznámka: Ovládací prvky přehrávání (například pozastavení, posun vpřed a posun vzad) nejsou momentálně dostupné při sledování živých kanálů.

Další možnosti přehrávání:

Automatické přehrávání

Po skončení dílu se začne automaticky přehrávat další díl. Chcete-li ho začít sledovat hned, vyberte možnost Další díl, nebo počkejte 15 sekund a přehrávání začne automaticky.

Pokud se chcete podívat na závěrečné titulky, zavřete výzvu Další díl. Jak na to:

  • Telefon, tablet nebo počítač: Vyberte tlačítko X vedle tlačítka Další díl.
  • Apple TV: Na dálkovém ovladači stiskněte tlačítko Menu.
  • Ostatní TV zařízení: Na dálkovém ovladači stiskněte tlačítko Zpět.

Jak vypnout automatické přehrávání (dalšího dílu nebo ukázek) zjistíte v nastavení služby Max.

Tlačítko Přeskočit

Obsah, který se přehrává před pořadem nebo filmem, můžete po zahájení sledování přeskočit.

  • Přeskočit úvod: Přeskočí na poslední sekundu úvodu.
  • Přeskočit rekapitulaci: Přeskočí na poslední sekundu rekapitulace dílu.

Tlačítko Přeskočit za 10 sekund zmizí. Chcete-li tlačítko znovu zobrazit, klepněte nebo klikněte na obrazovku zařízení. Na zařízení Chromecast nejsou tlačítka Přeskočit úvod a Přeskočit rekapitulaci momentálně k dispozici.

Živě

Při sledování přímého přenosu můžete výběrem možnosti Živě (vpravo dole) přeskočit na to, co se děje živě. Tlačítko Živě je k dispozici, pouze když přenos pozastavíte, přesunete vzad nebo pustíte od začátku.

Změna kvality, poměru stran nebo rychlosti

Kvalita videa: Služba Max automaticky upravuje kvalitu videa podle šířky pásma sítě a rychlosti připojení. Pokud potřebujete pomoc s vylepšením připojení k internetu, přečtěte si článek Max se načítá pomalu nebo se zastavuje. Většina pořadů a filmů je k dispozici ve vysokém rozlišení (HD). Manuální nastavení kvality videa není v současné době k dispozici.

Poměr stran: Některé tituly ve službě Max mohou mít na okrajích videa černé pruhy nebo okraje. Černé pruhy se používají v případě, že poměr stran filmu nebo pořadu neodpovídá poměru stran vaší obrazovky. Namísto roztažení nebo oříznutí videa jsou přidány černé pruhy.

  • Černé pruhy nahoře a dole: To znamená, že video bylo natočeno s poměrem stran širším než vaše obrazovka.
  • Černé pruhy po stranách: Černé pruhy po stranách se zobrazují, pokud bylo video natočeno s čtvercovým poměrem stran (například 4 : 3) a vaše obrazovka je širokoúhlá (16 : 9) nebo pokud je vaše obrazovka ultraširoká (21 : 9).

V aplikaci Max nelze ručně upravit poměr stran a odebrat tak černé pruhy.

Rychlost přehrávání: Rychlost přehrávání videa nelze upravit.