Инсталирај ја апликацијата Max на поддржани уреди

Може да гледаш Max на телефони, таблети, компјутери, телевизори, плеери за стриминг, уреди set-top box и конзоли за игри.

За да започнеш со гледање денес, инсталирај ја апликацијата Max или оди на max.com на компјутерот.

Избери вид на уред:

Избери поддржан уред за чекорите за инсталирање и ажурирање:

Amazon Fire таблет
 • Таблети Amazon Fire (4. генерација или понови)

Инсталирање: на таблет Amazon Fire, избери Апликации и пребарај ја Max. Избери Max, а потоа опцијата за преземање.

Ажурирање: на таблет Amazon Fire, избери Апликации и пребарај ја Max. Ако е достапно ажурирање, избери Ажурирај.

Телефон или таблет со Android
 • Повеќето телефони и таблети со Android (со Android OS 5.1 или понова верзија)

Инсталирање: на телефон или на таблет со Android, отвори Play Store и пребарај ја Max. Избери Max, а потоа опцијата за преземање.

Инсталирањето на Max од друго место освен од официјалната продавница за апликации на Google Play не е поддржано.

Ажурирање: на телефон или на таблет со Android, отвори Play Store и пребарај ја Max. Ако е достапно ажурирање, избери Ажурирај.

Во моментов, мобилната апликација Max не е достапна на Google Chromebooks. За да гледаш на Google Chromebooks, оди на max.com со прелистувачот Chrome.

Get it on Google Play
Apple iPhone, iPad или iPod Touch
 • Apple iPhone, iPad и iPod Touch (со iOS 14 или понова верија)

Инсталирање: на уред Apple, отвори ja продавницата за апликации и пребарај ја Max. Избери Max, а потоа опцијата за преземање.

Ажурирање: на уред Apple, отвори ја продавницата за апликации и пребарај ја Max. Ако е достапно ажурирање, избери Ажурирај.

Download on the App Store

Претплати се или најави се

Откако ќе ја инсталираш апликацијата Max, направи едно од следниве:

Ти треба помош да се најавиш? Оди на Не можам да се најавам.

Мax ги поддржува следниве компјутери:

 • PC со Windows 7 или понова верзија
 • Mac со macOS X 10.10 (Yosemite) или понова верзија
 • Google Chromebook со прелистувач Chrome верзија 95 или понова

Може да гледаш Max на компјутерот на max.com. За најдобро доживување, користи еден од следниве поддржани прелистувачи:

 • Најновата верзија на Chrome или на Firefox
 • Најновата верзија на Microsoft Edge за Windows
 • Safari верзија 13 или понова верзија

Претплати се или најави се

На max.com, направи едно од следниве:

Ти треба помош да се најавиш? Оди на Не можам да се најавам.

Избери поддржан уред за чекорите за инсталирање и ажурирање:

Телевизор Amazon Fire
 • ТВ-уреди Amazon Fire со Fire OS 5 или понова верзија
  Ова ги вклучува Amazon Fire TV Stick, Echo Show 15 и паметни телевизори со вграден Fire TV.

Инсталирање: на телевизорот Amazon Fire, избери Најди и пребарај ја Max. Избери Max, а потоа опцијата за преземање.

Ажурирање: на телевизорот Amazon Fire, означи го полето Max, а потоа притисни на копчето „Мени“ на далечинскиот управувач (копче со три линии). Во долниот десен агол, избери Повеќе информации > Ажурирај.

Телевизор со Android
 • ТВ-уреди со Android со Android TV OS 5.1 или понова верзија
  Ова ги вклучува паметните телевизори со вграден Android TV (на пр. повеќето телевизори Sony Android, модели од 2015 година и понови) и Chromecast со Google TV.

Инсталирање: на телевизорот со Android, отвори „Play Store“ и пребарај ја Max. Избери Max, а потоа избери Инсталирај.

Апликацијата Max е поддржана на Google Play и на уреди сертифицирани од Dolby инсталирани од официјалната продавница за апликации на Google Play. Инсталирањето на Max од друго место освен од официјалната продавница за апликации на Google Play не е поддржано.

Ажурирање: на телевизорот со Android, означи ја апликацијата Max, а потоа притисни и задржи го копчето „Избери“ и избери Прегледај детали > Ажурирај.

Apple TV
 • Телевизор Apple 4K или телевизор Apple HD со tvOS 14 или понова верзија

Ако имаш телевизор Apple (2. или 3. генерација), оди на Друг ТВ-уред. Не знаеш кој модел го имаш? Оди на Модели на телевизори Apple TV.

Инсталирање: на телевизор Apple, отвори ја продавницата за апликации и пребарај ја Max. Избери Max, а потоа опцијата за преземање.

Ажурирање: оди во продавницата за апликации и пребарај ја Max. Ако има достапно ажурирање, избери Ажурирај.

Паметен телевизор LG (во одредени земји)
 • Телевизор LG Smart со webOS 3.5 или понова верзија

Инсталирање: на телевизорот LG, отвори ja продавницата за содржини на LG и пребарај ја Max. Избери Max, а потоа избери Инсталирај.

Ажурирање: на телевизор LG, избери Продавница за содржини на LG > Апликации > Мои апликации, а потоа избери Max и избери Ажурирај.

Ако ја нема Max во продавницата за содржини на LG, можеби телевизорот LG не ја поддржува.

Ја нема апликацијата Max? Ако апликацијата Max не е достапна на телевизорот, оди на ТВ-уредот не е поддржан?

PlayStation (во одредени земји)
 • PlayStation 4 и PlayStation 5

Инсталирање:

 1. На PlayStation, направи едно од следниве:
  • PlayStation 4: оди do PlayStation Store и пребарај ја Max.
  • PlayStation 5: оди во Медиум > Сите апликации и пребарај ја Max.
 2. Избери ја Max, а потоа Преземи.

Ажурирање: на PlayStation, означи ја Max, притисни го копчето „Опции“ на контролерот и потоа избери Провери за ажурирање.

Samsung TV
 • Телевизор Samsung (модели од 2016 година и понови)

Инсталирање: прво, најави се на сметката на Samsung на телевизорот. Потоа, на телевизорот Samsung, избери Апликации и пребарај ја Max. Избери Max, а потоа Инсталирај.

Ако не можеш да ја инсталираш апликацијата Max, телевизорот Samsung можеби има малку простор за меморија. Обиди се со бришење апликација пред да ја инсталираш апликацијата Max.

Ажурирање: притисни го копчето „Почетна“ на далечинскиот управувач, потоа избери Апликации > иконата за Поставки cog > Ажурирања.

Ја нема апликацијата Max? Ако апликацијата Max не е достапна во продавницата за апликации на Samsung, оди на ТВ-уредот не е поддржан?

Телевизор Vodafone (во одредени земји)

Апликацијата Max е достапна на следниве уреди на телевизори Vodafone:

 • Vodafone TV Gen 1, Gen 2, и Gen 3 (Чешка Република, Унгарија, Португалија и Романија)
 • Vodafone TV Gen 1, Gen 3, и TiVo (само Шпанија)
 • VF TV Play (само за Португалија)

Инсталирање: притисни го копчето „Почетна“ или „Мени“ на далечинскиот управувач на телевизорот Vodafone, потоа оди на Апликации и избери Max.

Ја нема апликацијата Max? Ако апликацијата Max не е достапна на телевизорот, оди на ТВ-уредот не е поддржан?

Xbox (во одредени земји)
 • Xbox One и Xbox Series X|S

Инсталирање: оди во продавницата на конзолата Xbox и пребарај ја Max. Избери Max, а потоа Инсталирај.

Ажурирање: на Xbox, оди во Мои игри и апликации, означи ја Max и притисни го копчето „Мени“ на контролерот, избери Управувај со апликациите, а потоа избери Ажурирања.

За список на поддржани уреди 4K, HDR10 и Dolby Vision, оди на Гледај во 4K UHD .

ТВ-уредот не е поддржан?

Ако апликацијата Max не е достапна на ТВ-уредот, еве неколку други начини да гледате на телевизорот:

Исто така, може да поврзеш поддржан плеер за стриминг (на пр. Apple TV) за да гледаш Max на телевизорот.

Претплати се или најави се

Откако ќе ја инсталираш апликацијата Max, направи едно од следниве:

Ти треба помош да се најавиш? Оди на Не можам да се најавам.