Ја заборавив мојата е-пошта или лозинка за Max

Ако имаш проблеми при најавувањето, користи ги следниве информации за ресетирање на лозинката или за наоѓање на адресата на е-пошта за сметката.

Не можеш да пристапиш до е-поштата за твојата сметка?
Ако е-поштата за твојата сметка содржи печатна грешка или повеќе немаш пристап до адресата на е-пошта, контактирај со нас.

Ресетирај ја лозинката

Ако не си ја знаеш лозинката за Max (или за HBO Max), можеш да ја ресетираш. Треба да имаш пристап до е-поштата за сметката за да ја ресетираш лозинката.

За да ја ресетираш лозинката, избери го уредот што го користиш:

Телефон, таблет или компјутер
 1. Направи едно од следниве:
  • На екранот за најавување на Max, избери Заборавена лозинка?
  • Оди на max.com/forgot-password.
 2. Внеси ја е-поштата за твојата сметка на Max (или HBO Max) и избери Испрати. Ја заборави е-поштата за сметката?
 3. Провери дали имаш е-порака за ресетирање на лозинката за Max. Е-поракава би требало да пристигне во рок од неколку минути.
 4. Отвори ја најновата е-порака за ресетирање на лозинката и избери Ресетирај ја лозинката.
 5. Внеси нова лозинка и избери Зачувај.

Сега, најави се со е-поштата за сметката и со новата лозинка.

Ако не добиеш е-порака за ресетирање на лозинката за Max, оди во Не можам да ја ресетирам лозинката.

Apple TV
 1. Отвори ја Max на Apple TV и избери Најави се.
 2. Избери Користи го далечинскиот управувач.
 3. Избери Заборавена лозинка?
 4. Внеси ја е-поштата за твојата сметка на Max (или HBO Max) и избери Испрати. Ја заборави е-поштата за сметката?
 5. Провери дали имаш е-порака за ресетирање на лозинката за Max. Е-поракава би требало да пристигне во рок од неколку минути.
 6. Отвори ја најновата е-порака за ресетирање на лозинката и избери Ресетирај ја лозинката.
 7. Внеси нова лозинка и избери Зачувај.

Сега, најави се со е-поштата за сметката и со новата лозинка.

Ако не добиеш е-порака за ресетирање на лозинката за Max, оди во Не можам да ја ресетирам лозинката.

Најди ја е-поштата за сметката

Ако не си ја знаеш е-поштата за сметката на Max (или HBO Max), еве неколку предлози:

Пребарај ја е-поштата
 • Пребарај дали имаш е-порака од Max на сите твои сметки на е-пошта (ако претходно имаше претплата на HBO Max, пребарај HBO Max).
 • Пребарај во сите папки од приемното сандаче (вклучувајќи ги „Промоции“, „Непотребна е-пошта“ и „Несакана е-пошта“).

Кога ќе ја најдеш сметката на е-пошта поврзана со е-пораки од Max (или HBO Max), најави се со таа адреса на е-пошта.

Најди ја е-поштата за сметката во „Поставки“

Ако се имаш најавено на некој уред, еве како да ја најдеш адресата на е-пошта:

 1. Во Max, направи едно од следниве:
  • Телефон, таблет или компјутер: избери профил, па Сметка.
  • Телевизор: избери ја иконата „Поставки“ запченик (долу десно), па Сметка.
 2. Запомни ја адресата на е-пошта за сметката.
Обиди се со друга адреса на е-пошта

Дали имаш друга адреса на е-пошта што би можела да е поврзана со сметката? Ако имаш, обиди се со следниве чекори:

 1. Оди на max.com/forgot-password.
 2. Внеси друга адреса на е-пошта и избери Испрати.
 3. Почекај неколку минути и провери дали во приемното сандаче имаш е-порака за ресетирање на лозинката за Max.

Ако постои сметка што е поврзана со внесената е-пошта, ќе добиеш е-порака за ресетирање на лозинката за Max. Ако не добиеш ваква е-порака, обиди се со следниве чекори за секоја од сметките на е-пошта.

Погрешно напишана е-пошта или повеќе немаш пристап

Ако е-поштата за твојата сметка содржи печатна грешка или повеќе немаш пристап до адресата на е-пошта, контактирај со нас.