Funkcie prístupnosti v službe Max

Pomocou funkcií prístupnosti sa môžete pohybovať v službe Max a pozerať seriály a filmy. Max podporuje tieto funkcie:

Skryté špeciálne titulky

Niektoré seriály a filmy v službe Max možno pozerať so skrytými titulkami. Niektoré skryté titulky sú k dispozícii iba v angličtine. Počas prehrávania môžete skryté titulky zapnúť alebo vypnúť výberom tlačidla Zvuk a titulky v prehrávači videa.

Viac informácií nájdete v časti Titulky, skryté titulky a zvuk.

Audiokomentár (rozprávanie)

Audiokomentár je alternatívna zvuková stopa, ktorá opisuje dianie na obrazovke medzi dialógmi (napríklad podrobné prerozprávanie scény alebo deja, ktoré sa práve odohrávajú). Ak chcete nájsť tituly s audiokomentárom:

  • Na domovskej obrazovke v aplikácii Max nájdite riadok Prezerať podľa žánra (posledný riadok na domovskej obrazovke) a potom vyberte Audiokomentár.

Zvukový popis môže byť k dispozícii iba v angličtine. Seriály a filmy s audiokomentárom majú na stránke s podrobnosťami indikátor Audiokomentár.

Zapnutie alebo vypnutie audiokomentára

Pre vybrané seriály a filmy môžete zapnúť audiokomentár. Po zapnutí audiokomentára sa predvolene prehrá zvuková stopa aj pri ostatných seriáloch a filmoch, ktoré budete pozerať (ak je k dispozícii). Postupujte takto:

  1. Začnite prehrávať seriál alebo film a potom zobrazte ovládacie prvky prehrávača.
  2. Vyberte ponukuspeech bubble Zvuk a titulky.
  3. V sekcii Zvuk vyberte možnosť Slovenčina – audiokomentár (ak je k dispozícii) a potom vyberte tlačidlo na zatvorenie vyskakovacieho okna titulkov a zvuku (X).

Ak chcete vypnúť audiokomentár, znovu otvorte ponuku Zvuk a titulky a v sekcii Zvuk vyberte ľubovoľný jazyk.

Ak sa audiokomentár prehráva aj po tom, ako ste ho v aplikácii Max vypli, skontrolujte nastavenia zariadenia. Napríklad:

  • Na telefóne alebo tablete prejdite na Nastavenia > Prístupnosť a vypnite Audiokomentár.

Hľadanie seriálov a filmov s audiokomentárom

Hľadať:

  • V aplikácii Max na domovskej obrazovke vyberte Hľadať a vyhľadajte Audiokomentár.
  • Na stránke hľadania sa posuňte nadol na riadok Prezerať podľa žánra a vyberte Audiokomentár. Tu nájdete úplnú kolekciu obsahu s audiokomentárom.

Z domovskej stránky:

  • Na domovskej stránke služby Max sa posuňte nadol na riadok Prezerať podľa žánra (posledný riadok na domovskej obrazovke) a potom vyberte Audiokomentár. Tu nájdete úplnú kolekciu obsahu s audiokomentárom.

Zo stránky Seriály alebo Filmy:

  1. V aplikácii Max vyberte Seriály alebo Filmy (v hornej časti obrazovky).
  2. Posuňte sa nadol, nájdite riadok Prezerať podľa žánra (posledný riadok na domovskej obrazovke) a potom vyberte Audiokomentár. Tu nájdete seriály a filmy s audiokomentárom. V kolekcii Audiokomentár môžete filtrovať tituly podľa abecedy alebo podľa žánra.
  3. Vyberte seriály alebo filmy, ktoré chcete preskúmať.

Čítačky obrazovky

Môžete používať čítačky obrazovky, ktoré vám pomôžu nájsť a prehrať tituly. Max podporuje nasledujúce čítačky obrazovky:

*VoiceView zariadenia Fire TV nepodporuje funkciu Dolby Audio v rámci prehrávania. Ak chcete ovládať prehrávanie pomocou funkcie VoiceView, v zariadení Fire TV možno budete musieť vypnúť funkciu Dolby Audio.

**Podpora pre PlayStation 4 bude k dispozícii čoskoro. Neskôr skontrolujte, či sú k dispozícii aktualizácie.

***Ak používate zariadenie Samsung s Androidom a hlasového asistenta Samsung, možno budete musieť nainštalovať aplikáciu TalkBack, aby ste získali plnú podporu čítačky obrazovky.

Môžete tiež streamovať cez AirPlay alebo Chromecast a ovládať prehrávanie pomocou čítačky obrazovky v telefóne alebo tablete.

Navigácia pomocou klávesnice

Na pohyb v službe Max a ovládanie prehrávania na webe, v telefóne alebo tablete môžete použiť externú (hardvérovú) klávesnicu. Postupujte takto:

Pohyb v službe Max

  • Na pohyb medzi jednotlivými položkami použite kláves Tab alebo klávesy so šípkami.
  • Stlačením medzerníka zvolíte vybratú položku.
  • Stlačením klávesu Enter aktivujete odkazy.
  • Stlačením klávesu Esc zavriete ponuky a prekrývajúce sa prvky.
iOS: Nefunguje klávesnica?
V zariadení iOS prejdite na Nastavenia > Prístupnosť > Klávesnice > Plný prístup z klávesnice a zapnite Plný prístup z klávesnice. Viac informácií nájdete v časti Úprava nastavení klávesnice na iPhone alebo Úprava nastavení klávesnice na iPade.

Používate klávesnicu k streamovaciemu prehrávaču alebo hernú konzolu?

  • Použite klávesy so šípkami na pohyb a kláves Enter na výber.
  • Klávesové skratky momentálne nie sú k dispozícii.

Hlasové príkazy Alexa (vo vybraných krajinách)

Pomocou hlasových príkazov Alexa môžete vyhľadávať a prehrávať seriály a filmy Max, ako aj ovládať prehrávanie videa. Môžete napríklad vysloviť príkazy ako „Alexa, find dramas on Max“ (Alexa, nájdi drámy v službe Max) alebo „Alexa, play House of the Dragon“ (Alexa, prehraj Rod draka).

Čo potrebujete:

  • Zariadenie Amazon Fire TV
  • Zariadenie podporujúce Alexu, ovládač Alexa Voice Remote alebo spárované zariadenie Echo

So službou Max môžete používať nasledujúce príkazy Alexa. Ak používate ovládač Alexa Voice Remote, stlačte a podržte tlačidlo Voice a potom hovorte s Alexou.

Ak chcete otvoriť Max, použite príkaz open (otvor) alebo launch (spusti). Povedzte napríklad „Alexa, open Max“ (Alexa, otvor Max). Potom vyberte profil a začnite pozerať.

Ak chcete hľadať seriál alebo film, použite príkaz find (nájdi). Povedzte napríklad „Alexa, find The Last of Us“ (Alexa, nájdi The Last of Us.“

Ovládacie prvky prehrávania

Ak chcete prehrať film alebo ďalšiu epizódu seriálu, použite príkaz play (prehraj) alebo watch (chcem pozerať). Povedzte napríklad „Alexa, play The White Lotus“ (Alexa, prehraj Biely lotos).

Ak chcete prehrať konkrétnu epizódu v sérii, uveďte season (sériu) a episode (epizódu). Povedzte napríklad „Alexa, play Game of Thrones Season 1 Episode 2“ (Alexa, prehraj Hru o tróny, séria 1 epizóda 2).

Ak chcete pozastaviť prehrávanie, použite príkaz pause (pozastav). Povedzte napríklad „Alexa, pause“ (Alexa, pozastav).

Ak chcete obnoviť prehrávanie, použite príkaz resume (obnov), play (prehraj), watch (chcem pozerať) alebo unpause (zruš pozastavenie). Povedzte napríklad „Alexa, resume“ (Alexa, obnov).

Ak chcete zastaviť prehrávanie, použite príkaz stop (zastav). Povedzte napríklad „Alexa, stop“ (Alexa, zastav).

Ak chcete preskočiť o 30 sekúnd dopredu, použite príkaz fast forward (pretoč dopredu). Povedzte napríklad „Alexa, fast forward“ (Alexa, pretoč dopredu).

Ak chcete preskočiť 30 sekúnd späť, použite príkaz rewind (pretoč späť). Povedzte napríklad „Alexa, rewind“ (Alexa, pretoč späť).

Nefungujú hlasové príkazy?
  1. Skontrolujte, či je zariadenie Amazon Fire TV aktualizované: prejdite na Nastavenia > Zariadenie > Informácie > Vyhľadať aktualizáciu systému.
  2. Skontrolujte, či je zariadenie Alexa prepojené so zariadením Fire TV. Postup nájdete v článku Ovládanie zariadenia Fire TV pomocou zariadenia Alexa.

Viac informácií nájdete na stránke Pomocník pre zariadenie Alexa.

Upozornenie na fotosenzitivitu

Niektoré programy a filmy s intenzívnymi zábleskami majú na obrazovke s podrobnosťami o názve upozornenie na fotosenzitivitu. Pracujeme na pridaní upozornení na fotosenzitivitu do všetkých seriálov a filmov v službe Max.