Glej Olimpijske igre na Max
Preberi več
Od 26. julija 2024 lahko gledaš Olimpijske igre Pariz 2024 na Max s katerim koli osnovnim naročniškim paketom. Več informacij. Preberi manj

Glej Max v 4K UHD in HDR10 ali Dolby Vision

Nekatere vsebine lahko v nekaterih napravah s paketom Premium gledaš v 4K UHD s HDR10 ali Dolby Vision. Če želiš ugotoviti ali je vsebina na voljo v 4K UHD s HDR10 ali Dolby Vision, izberi oddajo ali film v Max, nato pa na zaslonu s podrobnostmi poišči 4K UHD, HDR10 ali Dolby Vision.

Opomba Razpoložljivost 4K UHD, HDR in Dolby Atmos je odvisna od vsebine, osnovnega paketa in tvoje naprave.

Max samodejno predvaja video najvišje kakovosti, ki je na voljo za tvojo napravo in naročniški paket. Vsebine, ki so na voljo v 4K UHD, so v vseh podprtih napravah na voljo tudi v HD.

Za informacije o Dolby Atmos pojdi v razdelek Kakovost zvoka Max.

Kaj potrebuješ

Za gledanje v 4K UHD s HDR10 ali Dolby Vision:

 • Televizor 4K Ultra HD, ki prikazuje Dolby Vision ali HDR10
 • Podprta naprava 4K
 • Paket Premium
 • Hitri internet (25 Mb/s ali več, priporoča se več kot 50 Mb/s)

Vse naprave podpirajo HDMI 2.0 in HDCP 2.2 (televizor, predvajalnik medijev, zvočni/video sprejemnik, kabli, adapterji in katere koli druge povezane naprave).

Če so zgornje zahteve izpolnjene in je vsebina na voljo v 4K UHD, bi jo morala storitev Max samodejno predvajati v 4K UHD. Max prilagodi kakovost videa glede na omrežno pasovno širino in hitrost povezave (ločljivosti v storitvi Max ni mogoče prilagoditi ročno).

Podprte naprave 4K
Podprte naprave HDR10
Podprte naprave Dolby Vision

Odpravljanje težav

Če imaš težave z gledanjem v ločljivosti 4K UHD, poskusi narediti nekaj od naslednjega:

Preveri svoje naprave

Prepričaj se, da televizor podpira ločljivost 4K UHD. To narediš tako, da poiščeš številko modela televizorja, nato pa v internetu poiščeš informacije o ločljivosti televizorja.

Preveri nastavitve zaslona

Priporočamo, da v nastavitvah televizorja izklopiš glajenje gibanja. Postopek je odvisen od modela televizorja. Če želiš, lahko nastaviš način slike na »Kino« ali »Film«.

Za več predlogov o zaslonu spodaj poišči svojo pretočno napravo.

Naprave Amazon Fire TV 4K

Preveri nastavitve zaslona Amazon Fire TV. To narediš tako:

 1. Izberi Settings (Nastavitve) > Display & Sounds (Zaslon in zvoki) > Display (Zaslon).
 2. Odpri razdelek Video Resolution (Ločljivost videa).
 3. Nastavi ločljivost videa na Auto (Samodejno). Če HDCP 2.2 ni zaznan za povezavo HDMI naprave Fire TV, se prikaže obvestilo.

Za več informacij pojdi v razdelek Watch Video in 4K on Your Fire TV (Gledanje videa v 4K v napravi Fire TV).

Apple TV 4K

Preveri nastavitve za video v Apple TV. To narediš tako:

 1. V napravi Apple TV izberi Settings (Nastavitve) > Video and Audio (Video in zvok) > Format.
 2. Izberi 4K HDR (če je na voljo).
 3. Pojdi v razdelek Match Content (Ujemanje vsebine). Vklopi možnost Match Dynamic Range (Ujemanje dinamičnega razpona) in Match Frame Rate (Ujemanje hitrosti sličic).
 4. Izberi možnost Check HDMI Connection (Preveri povezavo HDMI), da potrdiš podporo za izbran format.

Če naprava Apple TV ne zazna podpore za 4K HDR, preberi Applov članek 4K, HDR, and Dolby Vision on your Apple TV 4K (4K, HDR in Dolby Vision v napravi Apple TV 4K).

Chromecast z Google TV in Android TV 4K

Preveri nastavitve zaslona. To narediš tako:

 1. V zgornjem desnem kotu televizorja izberi Profile (Profil) > Settings (Nastavitve).
 2. Izberi Display & Sound (Zaslon in zvok).
 3. Izberi Match Content (Ujemanje vsebine). Ta možnost samodejno nastavi tvojo napravo tako, da prikazuje vsebino v izvirnem formatu. Ločljivost lahko nastaviš tudi ročno, tako da izbereš napredne nastavitve zaslona.

Če možnost za prikaz v 4K HDR ni na voljo, pojdi v razdelek Stream 4K Ulra HD content (Gledanje vsebine 4K Ultra HD, kjer najdeš več informacij.

PlayStation 5 (v nekaterih državah)

Če potrebuješ pomoč za PlayStation 5, preberi članek PlayStation How to change PS5 resolution (Kako spremeniti ločljivost PS5).

Preveri hitrost internetne povezave

Prepričaj se, da je hitrost prenosa internetne povezave vsaj 25 Mb/s. Max samodejno prilagodi kakovost videa glede na hitrost prenosa povezave. Če je hitrost prenosa nižja od 25 Mb/s, oddaje ali filma ni mogoče gledati v 4K.

Višje hitrosti zagotavljajo bolj nemoteno gledanje v 4K. Za najboljšo izkušnjo priporočamo, da je hitrost prenosa v pretočni napravi vsaj 50 Mb/s. Če želiš ugotoviti, kako preskusiš hitrost povezave, pojdi na stran Čakanje v storitvi Max.

Preskusi žično povezavo: če prek povezave Wi-Fi izkušaš počasne ali nestalne hitrosti, pretočno napravo poveži z usmerjevalnikom z ethernetnim kablom.

Zmanjšaj dejavnost v omrežju: če druge osebe uporabljajo isto omrežje, jih prosi, da začasno prekinejo svoje dejavnosti. S tem se dodeli čim več možne pasovne širine za gledanje.

Poskusi uporabiti drug kabel ali priključek HDMI

Če uporabljaš pretočni predvajalnik (npr. Apple TV):

 • Prepričaj se, da uporabljaš hitri kabel 4K HDMI.
 • Prepričaj se, da je kabel HDMI priključen v priključek HDMI na televizorju ali zvočnem/video sprejemniku, ki je združljiv s HDCP 2.2. Tehnologije HDCP 2.2 morda ne podpirajo vsi priključki HDMI na televizorju (če želiš ugotoviti, kateri priključek HDMI je združljiv s HDCP 2.2, preglej navodila za uporabnika).
 • Zvočni video sprejemnik, stikalo HDMI ali zvočnik sound bar lahko zaobideš tako, da priključiš pretočno napravo neposredno v televizor.

Če pride do napake »V nastavitvi tvoje naprave je težava«, poskusi uporabiti razdelek Odpravljanje težav s HDMI.