Движење низ апликацијата Max

Сакаш да гледаш нешто на Max, но не знаеш како да го најдеш? Апликацијата Max вклучува лесни начини за да го најдеш тоа што го бараш, плус персонализирани препораки и место за зачувување на тоа што сакаш да го гледаш.

Пристапност

Може да се движиш низ апликацијата Max со читачи на екрани, кратенки на тастатура и гласовни команди на Alexa (во одредени земји). За повеќе информации, оди на Пристапност на Max.

Почетен екран

Кога прво ќе ја отвориш Max, се наоѓаш на почетниот екран. Тука ќе најдеш популарни филмови и ТВ-серии, заедно со списокот Продолжи со гледање, Мојот список, истакнати колекции и препораки (Препорачано за тебе).

Најгоре на почетниот екран, ќе најдеш опции за прелистување по серии, филмови, HBO и повеќе.

За да дојдеш до почетниот екран:

 • ТВ-уред: избери ја иконата „Почетна“куќа.
 • Компјутер: во горниот дел од екранот, избери Почетна.
 • Телефон или таблет: избери ја иконата „Почетна“куќа.

Прелистај по бренд: најди го редот со истакнати брендови, потоа избери го брендот што го сакаш (на пр. HBO, DC, ID).

Прелистај по жанр: најди го редот „Жанр“, потоа избери го жанрот што го сакаш (на пр. акција, комедија, ријалити).

Прелистај ги насловите од Топ 10: за да ги прелистуваш најпопуларните нови изданија, најди ги редовите „Топ 10 серии“ и „Топ 10 филмови“.

На почетниот екран, ќе најдеш препораки за серии и за филмови врз основа на тоа што го имаш гледано порано. Може да почнеш да гледаш нешто од почетниот екран или може да додадеш серија или филм во Мојот список за да гледаш подоцна.

Известувања во апликацијата

За да ти помогнеме да најдеш програма што би ти се допаднала, избери ја иконата ѕвонче ѕвончево горниот десен агол (само за телефони и таблети).

Тука ќе најдеш персонализирани предлози само за тебе. Ако најдеш нешто интересно, избери ја иконата „Мени“три вертикални точки, а потоа Додај во Мојот список или Повеќе информации (или може, исто така, да избереш Отстрани).

Напомена Известувањата во апликацијата се достапни само со Профили за возрасни.

Моите работи

Во „Моите работи“, може да ги најдеш Мојот список и Продолжи со гледање. Избери ја иконата „Моите работи“ беџ за да го најдеш тоа што го додаде во „Мојот список“ и што може да продолжиш да го гледаш.

Профил

Избери ја иконата за профилот за да управуваш или да смениш профили.

На телефонот, таблетот или компјутерот, избери го својот профил за да ги најдеш „Поставки“, „Сметка“ и „Претплата“ (наплата). На ТВ-уредите, ќе ги најдеш Претплата (наплата) и Сметка во Поставки.

Детски профили

За да дознаеш повеќе за родителските контроли и за детскиот профил, оди на Сè за детските профили.

Пребарај

Бараш одредена серија или филм? Ако знаеш што сакаш да гледаш, може да користиш „Пребарај“. Избери ја иконата „Пребарај“лупа, а потоа напиши едно од следниве на кој било поддржан европски јазик:

 • име на серија
 • наслов на филм
 • бренд (на пр. „HBO“)
 • жанр (на пр., „комедија“, „европски“)
 • клучен збор (на пр. „реставрација“)
 • актер или актерка
 • автор, режисер или сценарист
 • наслов на епизода

Како што пишуваш, ќе ги наоѓаш најрелевантните или популарни резултати.

Резултатите од пребарувањето вклучуваат само серии и филмови што може да ги гледаш со активниот профил.

Поставки

Тука може да управуваш со поставките, како што се преференции за репродукција и автоматско пуштање. За повеќе информации, оди на Поставки на Max.