Inställningar för Max

I Max-appen och på max.com kan du välja bland en rad olika inställningar.

Välj den enhet som du använder:

Så här kommer du till inställningarna:

• Gå till Max, välj profil och tryck sedan på Appinställningar.

Här hittar du följande alternativ:

Uppspelning
Streama via wifi eller mobilt nätverk

Du kan streama med mobildata via ditt mobila nätverk som standard. Gör så här om du endast vill streama via wifi:

• Android: Slå på Streama endast via wifi.
  • iOS: Stäng av Streama via mobilnät.
Spela upp nästa avsnitt automatiskt

För att du ska kunna titta på en serie smidigt spelas nästa avsnitt upp automatiskt. Stäng av Automatisk uppspelning av nästa avsnitt om du inte vill spela upp nästa avsnitt automatiskt.

Så här fungerar automatisk uppspelning

När eftertexterna spelas upp visas Nästa avsnitt i det nedre högra hörnet med en nedräkning på 15 sekunder. Om du vill börja titta direkt kan du trycka på Nästa avsnitt eller vänta i 15 sekunder så spelas avsnittet upp automatiskt.

Om du vill titta på eftertexterna kan du trycka på X bredvid knappen Nästa avsnitt för att avbryta nedräkningen. Då kommer nästa avsnitt inte att spelas upp förrän avsnittet är helt färdigspelat (inklusive scener från nästa avsnitt).

Nedladdningsinställningar

Så här gör du för att tillåta nedladdningar med mobildata via ett mobilt nätverk:

• Stäng av Hämta endast via wifi.

Videokvalitet: Du kan välja mellan tre olika kvalitetsnivåer för video: bra, bättre eller bäst (standardinställningen är bra).

Gå till Ladda ner serier och filmer för mer information.

Notiser

Här hittar du följande alternativ:

• App-notiser: Om du inte vill ha popup-notiser om nya serier och filmer eller andra förslag och meddelanden kan du välja App-notiser och stänga av notiser för Max i enhetsinställningarna.
  • Marknadsföring via e-post från Max: Vi kan med jämna mellanrum skicka rekommendationer på serier och filmer, produktuppdateringar och specialerbjudanden via e-post. Om du inte vill ta emot dessa e-postmeddelanden kan du stänga av det här alternativet.

Om du stänger av marknadsföring via e-post får du även i fortsättningen e-postmeddelanden från kundtjänst som rör ditt abonnemang och när du gör ändringar i ditt konto (t.ex. om du ändrar ditt lösenord).

Hantera föräldrakod

Gå till Hantera föräldrakod om du vill lägga till eller ändra din föräldrakod.

Föräldrakoden förhindrar att ditt barn lämnar barnprofilen när funktionen Barnsäker profilutloggning är aktiverad. Du har bara en föräldrakod på ditt konto och den gäller för alla barnprofiler där barnsäker profilutloggning är aktiverad. Gå till Allt om barnprofiler om du vill ha mer information.

Jag kan inte ändra föräldrakoden Prova att använda datorn istället (gå in på max.com via datorn, välj din profil och gå till Inställningar > Hantera föräldrakod).

Info

Gå till Info om du vill ta reda på vilken version av Max-appen du har och vilket operativsystem du använder.

För att se enhetsmodell och version av operativsystem kan du trycka på din enhet nedan.

Amazon Fire-surfplatta

Från hemskärmen på din Amazon-enhet:

• Enhetsmodell: Gå till Inställningar > Enhetsalternativ och leta upp din enhetsmodell. Du kan även kolla in Amazons artikel Vilken Fire-surfplatta har jag?.
  • Programvaruversion: Inställningar > Enhetsalternativ > Systemuppdateringar och leta upp versionen av operativsystem för din Fire-enhet.
Androidtelefon eller -surfplatta

Från hemskärmen på din Android-enhet:

• Enhetsmodell: Gå in på appen Inställningar > Om telefonen (eller Om surfplattan) och leta upp enhetsnamn och/eller modellnummer. Dessa steg kan variera beroende på vilken Android-version du använder.
  • Programvaruversion: Gå in på appen Inställningar > Om telefonen (eller Om surfplattan) > Programvaruinformation och leta upp din Android-version. Dessa steg kan variera beroende på vilken Android-enhet du använder.
Apple iPhone eller iPad

Från hemskärmen på din Apple-enhet:

• Enhetsmodell: Gå till appen Inställningar > Allmänt > Om och leta upp modellnamnet. För mer information kan du gå till Identifiera din iPhone-modell eller Identifiera din iPad-modell.
  • Programvaruversion: Gå till appen Inställningar > Allmänt > Om och leta upp din programvaruversion.

För ytterligare alternativ:

• Gå till din profil på Max.

Här hittar du följande:

Konto

Här visas namn och e-postadress för ditt konto. Gå till Ändra e-postadress eller lösenord om du vill göra ändringar.

Abonnemang

Här ser du information om ditt grundabonnemang och eventuella tillägg. Gå till Hantera Max-abonnemang för att få reda på hur du byter abonnemang.

Sekretess och juridisk information

Här hittar du följande information:

Gå till Max sekretess för mer information.

Så här kommer du till inställningarna:

• Gå till max.com, välj din profil och tryck sedan på Inställningar.

Här hittar du följande alternativ:

Spela upp förhandsvisningar automatiskt

Stäng av Spela upp förhandsvisningar automatiskt om du inte vill att förhandsvisningar ska spelas upp automatiskt på din dator.

Spela upp nästa avsnitt automatiskt

För att du ska kunna titta på en serie smidigt spelas nästa avsnitt upp automatiskt. Stäng av Automatisk uppspelning av nästa avsnitt om du inte vill spela upp nästa avsnitt automatiskt.

Så här fungerar automatisk uppspelning

När eftertexterna spelas upp visas Nästa avsnitt i det nedre högra hörnet med en nedräkning på 15 sekunder. Om du vill börja titta direkt kan du trycka på Nästa avsnitt eller vänta i 15 sekunder så spelas avsnittet upp automatiskt.

Om du vill titta på eftertexterna kan du trycka på X bredvid knappen Nästa avsnitt för att avbryta nedräkningen. Då kommer nästa avsnitt inte att spelas upp förrän avsnittet är helt färdigspelat (inklusive scener från nästa avsnitt).

Undertextstil

Här kan du ändra hur undertexter visas när du streamar i en webbläsare (typsnitt, färg, storlek och transparens).

Notiser

Vi kan med jämna mellanrum skicka rekommendationer på serier och filmer, produktuppdateringar och specialerbjudanden via e-post. Om du inte vill ta emot dessa e-postmeddelanden kan du stänga av alternativet marknadsföring via e-post.

Om du stänger av marknadsföring via e-post får du även i fortsättningen e-postmeddelanden från kundtjänst som rör ditt abonnemang och när du gör ändringar i ditt konto (t.ex. om du ändrar ditt lösenord).

Hantera föräldrakod

Om du vill lägga till eller ändra din föräldrakod kan du gå till Hantera föräldrakod. Ange sedan en fyrsiffrig föräldrakod och tryck på Spara.

Föräldrakoden förhindrar att ditt barn lämnar barnprofilen när funktionen Barnsäker profilutloggning är aktiverad. Du har bara en föräldrakod på ditt konto och den gäller för alla barnprofiler där barnsäker profilutloggning är aktiverad. Gå till Allt om barnprofiler om du vill ha mer information.

Info

Välj Info för att gå till webbversionen.

Så här hittar du datorns modell och programvaruversion:

• PC: För att ta reda på vilken version av Windows du har går du till Vilken version av Windows körs på datorn?. Gå till Inställningar > System > Om för att hitta din PC-modell.
  • Mac: Från Apple-menyn (högst upp till vänster) väljer du Om den här datorn. Här kan du se enhetsmodell och version av operativsystem.
  • Chromebook: För att hitta din version av operativsystem för Chrome klickar du på Om Chrome OS längst ned i menyn.

För ytterligare alternativ:

• Gå till din profil på Max.

Här hittar du följande:

Konto

Här visas namn och e-postadress för ditt konto. Gå till Ändra e-postadress eller lösenord om du vill göra ändringar.

Abonnemang

Här ser du information om ditt grundabonnemang och eventuella tillägg. Gå till Hantera Max-abonnemang för att få reda på hur du byter abonnemang.

Sekretess och juridisk information

Här hittar du följande information:

Gå till Max sekretess för mer information.

Så här kommer du till inställningarna:

• Tryck på ikonen för Inställningar kugghjul i Max-appen.

Här hittar du följande alternativ:

Uppspelning
Spela upp förhandsvisningar automatiskt

Stäng av Spela upp förhandsvisningar automatiskt om du inte vill att förhandsvisningar ska spelas upp automatiskt med ljud på din tv.

Spela upp nästa avsnitt automatiskt

För att du ska kunna titta på en serie smidigt spelas nästa avsnitt upp automatiskt. Stäng av Automatisk uppspelning av nästa avsnitt om du inte vill spela upp nästa avsnitt automatiskt.

Så här fungerar automatisk uppspelning

När eftertexterna spelas upp visas Nästa avsnitt i det nedre högra hörnet med en nedräkning på 15 sekunder. Om du vill börja titta direkt kan du trycka på Nästa avsnitt eller vänta i 15 sekunder så spelas avsnittet upp automatiskt.

Om du vill titta på eftertexterna kan du trycka på X bredvid knappen Nästa avsnitt för att avbryta nedräkningen. Då kommer nästa avsnitt inte att spelas upp förrän avsnittet är helt färdigspelat (inklusive scener från nästa avsnitt).

Undertextstil

På vissa tv-enheter kan du ändra hur undertexter visas när du streamar i Max-appen.

Om Undertextstil inte är tillgängligt kan du ändra undertextstilen i enhetens inställningar. Gå till Undertexter och ljud för mer information.

Konto

Här visas namn och e-postadress för ditt konto. Gå till Ändra e-postadress eller lösenord om du vill göra ändringar.

Abonnemang

Här ser du information om ditt grundabonnemang och eventuella tillägg. Gå till Hantera Max-abonnemang för att få reda på hur du byter abonnemang.

Sekretess och juridisk information

Här hittar du följande information:

Gå till Max sekretess för mer information och alternativ.

Info

Gå till Info om du vill ta reda på vilken version av Max-appen du har och vilket operativsystem du använder.

För att se enhetsmodell och version av operativsystem utan att öppna Max kan du trycka på din enhet nedan.

Amazon Fire TV

Från hemskärmen på din Amazon Fire TV kan du gå till Inställningar > Enhet > Om och hitta din modell- och programvaruversion. Gå till Amazons artikel Vilken Fire TV-enhet har jag? för mer information.

Android TV

Från hemskärmen på din Android TV kan du gå till Inställningar och under Enhet väljer du Om. Dessa steg kan variera beroende på vilken Android-version du använder.

Apple TV
  • Enhetsmodell: Du kan hitta din Apple TV på den här sidan: Identifiera Apple TV-modeller.
  • Programvaruversion: Gå in på din Apple TV och tryck på Inställningar > Allmänt > Om. Här kan du se vilken version av operativsystem din tv har.
LG Smart TV
  • Enhetsmodell: Tryck på knappen Inställningar på fjärrkontrollen till din LG Smart TV. Gå sedan till Alla inställningar > Allmänt > Om den här tv:n > tv-information. Här kan du se vilket modellnummer du har (överst på skärmen).
  • Programvaruversion: Tryck på knappen Inställningar på fjärrkontrollen till din LG Smart TV. Gå sedan till Alla inställningar > Allmänt > Om den här tv:n. Här kan du se vilken version du har (överst på skärmen).
Samsung TV
  • Enhetsmodell: Tryck på menyknappen på fjärrkontrollen till din Samsung TV och gå sedan till Support > Kontakta Samsung för att hitta ditt modellnummer.
  • Programvaruversion: Tryck på menyknappen på fjärrkontrollen till din Samsung TV och gå sedan till Support > Programuppdatering där du hittar din version till höger.

Relaterade ämnen