Гледај ги Олимписките игри на Max
Прочитај повеќе
Од 26 јули 2024, ќе може да ги гледаш Олимписките игри Париз 2024 на Max со кој било основен пакет за претплата. Повеќе информации. Прочитај помалку

Не можеш да се најавиш на Max

Ако имаш проблем да се најавиш на сметката на Max (или на HBO Max), избери го уредот што го користиш подолу.

Не можеш да пристапиш до адресата на е-пошта за сметката?
Ако адресата на е-поштата за сметката има печатна грешка или ако повеќе немаш пристап до адресата на е-пошта, контактирај со нас.

Избери го уредот што го користиш:

Можеби ќе треба да се обидеш со повеќе од едно од овие решенија:

Обиди се со друг уред

Обиди се да се најавиш на Max на друг поддржан уред (компјутер или телевизор).

Ресетирај ја лозинката
 1. На екранот за најавување, избери Ја заборави лозинката?.
 2. Внеси ја адресата на е-поштата за сметката на Max (или на HBO Max) и потоа избери Испрати. Ја заборави адресата на е-поштата за сметката?
 3. Провери дали во приемното сандаче имаш е-порака за ресетирање на лозинката на Max. Оваа е-порака треба да пристигне во рок од неколку минути.
 4. Отвори ја најновата е-порака за ресетирање на лозинката и избери Ресетирај ја лозинката.
 5. Внеси нова лозинка, па избери Создај лозинка.
 6. Сега, најави се на Max со адресата на е-пошта за сметката и со новата лозинка.
Не доби е-порака за ресетирање на лозинката?
Ако не добиеш е-порака за ресетирање на лозинката на Max, оди на Не можам да ја ресетирам лозинката.
Apple: врати ја претплатата

Ако се имаш регистрирано преку Apple, обиди се со враќање на претплатата. Еве како:

 1. Отвори ја апликацијата Max на уредот Apple што го користеше за да се претплатиш на Max (или на HBO Max).
 2. Ако користиш телевизор Apple, избери Користи го далечинскиот управувач.
 3. На екранот за најавување, избери Врати го купеното.

Ако најдеме активна претплата на Max во продавницата за апликации на Apple, ние ќе те најавиме на сметката на Max.

Android или Amazon Fire: исчисти ја cache-меморијата

Обиди се да ја исчистиш cache-меморијата на Max:

Телефон или таблет со Android
 1. На уред со Android, оди во Поставки.
 2. Избери Пребарај и напиши Max.
 3. Избери ја Max од резултатите од пребарувањето.
 4. Избери Меморија и cache-меморија или Меморија.
 5. Избери Исчисти ја cache-меморијата.
 6. Отвори ја апликацијата Max и обиди се да се најавиш повторно.
Amazon Fire таблет
 1. На таблетот Amazon Fire, оди во Поставки > Апликации и игри > Управувај со сите апликации.
 2. Изберете ја Max од списокот на апликации.
 3. Избери Запри присилно.
 4. Избери Исчисти ја cache-меморијата.
 5. Избери Исчисти податоци.
 6. Отвори ја апликацијата Max и обиди се да се најавиш повторно.
Избриши ја и повторно инсталирај ја апликацијата Max

Избриши ја апликацијата Max од телефонот или од таблетот и потоа повторно инсталирај ја. Потоа, отвори ја Max и обиди се да се најавиш повторно.

Грешка „Времето на уредот не е синхронизирано“

Ако на телефонот или на таблетот се појави грешка „Времето на уредот не е синхронизирано“, провери дали се точни датумот и времето на уредот. За помош, пребарај во написот на Google Постави датум и време или во написот на Apple iPhone: Промени време или iPad: Промени време.

Можеби ќе треба да се обидеш со повеќе од едно од овие решенија:

Обиди се со друг уред

Обиди се да се најавиш на Max на друг поддржан уред (телефон, таблет или телевизор).

Ресетирај ја лозинката
 1. Оди на max.com/login и избери Ја заборави лозинката?
 2. Внеси ја адресата на е-поштата за сметката на Max (или на HBO Max) и потоа избери Испрати. Ја заборави адресата на е-поштата за сметката?
 3. Провери дали во приемното сандаче имаш е-порака за ресетирање на лозинката на Max. Оваа е-порака треба да пристигне во рок од неколку минути.
 4. Отвори ја најновата е-порака за ресетирање на лозинката и избери Ресетирај ја лозинката.
 5. Внеси нова лозинка, па избери Создај лозинка.
 6. Сега, најави се на Max со адресата на е-поштата за сметката и со новата лозинка.
Не доби е-порака за ресетирање на лозинката?
Ако не добиеш е-порака за ресетирање на лозинката на Max, оди на Не можам да ја ресетирам лозинката.
Ажурирај го прелистувачот
 • Провери дали користиш поддржан прелистувач.
 • Провери дали има достапно ажурирање за прелистувачот. За да дознаеш како да го направиш ова, пребарај на интернет за ажурирање + името на прелистувачот (на пример, „ажурирај Chrome“).
Обиди се со друг прелистувач

Обиди се со друг поддржан прелистувач (Chrome, Firefox, Microsoft Edge или Safari). Ова ќе помогне да се утврди дали проблемот е ограничен на одреден прелистувач.

Исчисти колачиња и cache-меморија
 1. Исчисти ги колачињата од прелистувачот за max.com. За да дознаеш како да го направиш ова, пребарај помош за колачиња во прелистувачот.
 2. Затворете го и повторно отворете го прелистувачот.
 3. Оди на max.com и обиди се да се најавиш повторно.

Ако сè уште не можеш да се најавиш на компјутерот, обиди се со чистење на cache-меморијата од прелистувачот. За да дознаеш како да го направиш ова, пребарај помош за „чистење cache-меморија“ во прелистувачот.

Грешка „Времето на уредот не е синхронизирано“

Ако добиеш грешка „Времето на уредот не е синхронизирано“, провери дали се точни датумот и времето на компјутерот. За помош, оди до написот на Microsoft Како се поставува датум или до написот на Apple Промени датум и време.

Можеби ќе треба да се обидеш со повеќе од едно од овие решенија:

Обиди се со друг уред

Обиди се да се најавиш на Max на друг поддржан уред (телефон, таблет или компјутер).

Ресетирај ја лозинката
 1. Оди на max.com/forgot-password.
 2. Внеси ја е-поштата за твојата сметка на Max (или на HBO Max) и избери Испрати. Ја заборави е-поштата за сметката?
 3. Провери дали во приемното сандаче имаш е-порака за ресетирање на лозинката на Max. Оваа е-порака треба да пристигне во рок од неколку минути.
 4. Отвори ја најновата е-порака за ресетирање на лозинката и избери Ресетирај ја лозинката.
 5. Внеси нова лозинка, па избери Создај лозинка.
 6. Сега, најави се на Max со е-поштата за сметката и со новата лозинка.
Не доби е-порака за ресетирање на лозинката?
Ако не добиеш е-порака за ресетирање на лозинката на Max, оди на Не можам да ја ресетирам лозинката.
Apple: врати ја претплатата

Ако се имаш регистрирано преку Apple, обиди се со враќање на претплатата. Еве како:

 1. Отвори ја апликацијата Max на уредот Apple што го користеше за да се претплатиш на Max (или на HBO Max).
 2. Ако користиш телевизор Apple, избери Користи го далечинскиот управувач.
 3. На екранот за најавување, избери Врати го купеното.
 4. Ако најдеме активна претплата на Max во продавницата за апликации, ние ќе те најавиме на сметката на Max.
Кодот не функционира?

Ако не функционира кодот со 6 знаци, еве со што може да се обидеш:

 • Отвори приватен или инкогнито прозорец на прелистувач и потоа оди на max.com/signin.
 • Обиди се да се најавиш на друг начин (на пример, избери Користи го далечинскиот управувач).
 • Обиди се со друг поддржан прелистувач (Chrome, Firefox, Microsoft Edge или Safari).
 • Внеси го кодот од телевизорот на max.com/signin на компјутерот наместо на телефонот (или обратно).
Избриши ја и повторно инсталирај ја апликацијата Max

Избриши ја апликацијата Max од телевизорот и потоа повторно инсталирај ја Max од продавницата за апликации. Потоа, отвори ја Max и обиди се да се најавиш повторно.

Грешка „Времето на уредот не е синхронизирано“

Ако на компјутерот се појави грешка „Времето на уредот не е синхронизирано“, провери дали се точни датумот и времето на уредот. За помош, пребарај на интернет „Промени време на уред + уредот“ (на пример, „Промени време на телевизор со Android“).

Не можеш да ја решиш сложувалката со Captcha?

Понекогаш, ќе побараме да решиш сложувалка за да ни помогнеш да ја одржуваме безбедноста на сметката. Ако имаш проблем да ја решиш сложувалката со Captcha, избери Почни повторноза да го почнеш предизвикот одново.

Исто така, може да избереш Аудиопредизвик за да пристапиш до сметката на друг начин.