Гледај ги Олимписките игри на Max
Прочитај повеќе
Од 26 јули 2024, ќе може да ги гледаш Олимписките игри Париз 2024 на Max со кој било основен пакет за претплата. Повеќе информации. Прочитај помалку

Активирај ја претплатата на Max

Веќе ја активира?
Ако веќе ја активира претплатата на Max, може да се најавиш со адресата на е-пошта и лозинката за Max. Треба само еднаш да ја активираш Max.

Нови претплатници: ако се имаш регистрирано за Max (или за HBO) преку оператор за интернет, мобилен телефон или телевизија, треба да го активираш Max пред да можеш да почнеш да гледаш Max. Операторот ќе ти даде упатства како да го направиш ова.

Еве што треба да направиш:

Врска за активирање

Ако доби упатства за активирање кога се регистрираше за Max, следи ги упатствата за да ја активираш претплатата на Max. За време на активирањето, ќе создадеш сметка на Max.

За да си создадеш сметка на Max, направи едно од следниве:

Нови претплатници

Создај сметка на Max:

 1. Пополни го формуларот за сметката и избери Создај сметка.
 2. Избери Започни со гледање и може да почнеш да гледаш.

Сега, може да се најавиш на кој било поддржан уред со користење на адресата на е-пошта и лозинката.

Повратни претплатници

За да ја поврзеш новата претплата на постојната сметка на Max (или на HBO Max), направи го следново:

 1. На екранот „Создај сметка“, внеси ги податоците за твојата сметка на Max (или на HBO Max) и избери Создај сметка.
 2. На екранот „Сметката е најдена“ избери Потврди ја адресата на е-пошта.
 3. Провери си го сандачето за е-порака од Max со еднократен код (насловот на пораката е „Еве го еднократниот код“). Е-пораката се испраќа на адресата на е-пошта што ја внесе на екранот „Создај сметка“.
 4. На екранот „Еднократен код“, внеси го кодот од е-пораката и избери Испрати.
 5. Потврди дека сакаш да ја поврзеш претплатата што се наплаќа преку операторот на постојната сметка на Max.
 6. Избери Започни со гледање и може да почнеш да гледаш.

Сега, може да се најавиш на кој било поддржан уред со користење на адресата на е-пошта и лозинката.

Не ја доби пораката со еднократниот код?

 • Пребарај ги сите папки на приемното сандаче за е-порака од Max (вклучително и папките „Промоции“, „Непотребна пошта“ и „Несакана пошта“).
 • Избери Повторно испрати еднократен код на екранот за внесување на кодот и провери ја е-поштата повторно.

Поврзи го операторот

Ако не доби упатства за активирање кога се регистрираше за Max, следи ги следниве чекори:

 1. Направи едно од следниве:
 2. Избери Создај сметка на Max со поврзување на операторот за телевизија, мобилен телефон или интернет.
 3. Избери ја компанијата преку која добиваш Max (или HBO) или внеси го нејзиното име во полето „Пребарај“.
  Операторот не е на списокот
 4. Пополни го формуларот „Поврзи ја твојата сметка“ и избери Испрати.
  Ти треба помош? Оди на „Решавање проблеми“

За да си создадеш сметка на Max, направи едно од следниве:

Нови претплатници

Создај сметка на Max:

 1. Пополни го формуларот за сметката и избери Создај сметка.
 2. Избери Започни со гледање и може да почнеш да гледаш.

Сега, може да се најавиш на кој било поддржан уред со користење на адресата на е-пошта и лозинката.

Повратни претплатници

За да ја поврзеш новата претплата на постојната сметка на Max (или на HBO Max), направи го следново:

 1. На екранот „Создај сметка“, внеси ги податоците за твојата сметка на Max (или на HBO Max) и избери Создај сметка.
 2. На екранот „Сметката е најдена“ избери Потврди ја адресата на е-пошта.
 3. Провери си го сандачето за е-порака од Max со еднократен код (насловот на пораката е „Еве го еднократниот код“). Е-пораката се испраќа на адресата на е-пошта што ја внесе на екранот „Создај сметка“.
 4. На екранот „Еднократен код“, внеси го кодот од е-пораката и избери Испрати.
 5. Потврди дека сакаш да ја поврзеш претплатата што се наплаќа преку операторот на постојната сметка на Max.
 6. Избери Започни со гледање и може да почнеш да гледаш.

Сега, може да се најавиш на кој било поддржан уред со користење на адресата на е-пошта и лозинката.

Не ја доби пораката со еднократниот код?

 • Пребарај ги сите папки на приемното сандаче за е-порака од Max (вклучително и папките „Промоции“, „Непотребна пошта“ и „Несакана пошта“).
 • Избери Повторно испрати еднократен код на екранот за внесување на кодот и провери ја е-поштата повторно.

Решавање проблеми

Порака „Претплатата не може да се потврди“
 • Провери дали Max е вклучен во пакетот за интернет, мобилен телефон или телевизија. За да го направиш ова, најави се на сметката за телевизија, интернет или безжичната сметка на веб-локацијата на операторот и провери дали е вклучен Max. Ако ова не помогне, контактирај со операторот за интернет, мобилен телефон или телевизија за помош.
Порака „Провери ги податоците за сметката“

Ако ја добиеш оваа порака, обиди се со следново:

 • Добро провери ги податоците за операторот на екранот „Поврзи ја твојата сметка“.
 • Провери дали сметката што ја имаш кај операторот за интернет, мобилен телефон или телевизија вклучува пристап до Max.

Ако ова не помага, контактирај со операторот за да ги потврди податоците за сметката и пристапот до Max.

Порака „Сметката на операторот веќе се користи“

Ако ја добиеш оваа порака кога го поврзуваш операторот, тоа значи дека веќе имаш поврзана сметка на оператор. За да започнеш со гледање, најави се со е-поштата и лозинката за Max.

Ако не знаеш која адреса на е-пошта е поврзана со сметката на Max, оди на Најди ја е-поштата за сметката.