Гледај ги Олимписките игри на Max
Прочитај повеќе
Од 26 јули 2024, ќе може да ги гледаш Олимписките игри Париз 2024 на Max со кој било основен пакет за претплата. Повеќе информации. Прочитај помалку

Решавање проблеми со апликацијата Max или со Max.com

Избери го уредот што го користиш:

Ако Max не работи како што треба, обиди се со следниве решенија. Можеби треба да се обидеш со повеќе од едно решение за да го решиш проблемот.

Ажурирај го софтверот

Ажурирај ја Max

 • Android: отвори Play Store на уредот со Android и пребарај ја Max. Ако е достапно ажурирање на апликацијата, избери Ажурирај
 • iOS: отвори ја продавницата за апликации на уредот iOS и пребарај ја Max. Ако е достапно ажурирање на апликацијата, избери Ажурирај.
 • Таблет Amazon Fire: отвори Amazon Appstore на таблетот Fire и пребарај ја Max. Ако е достапно ажурирање на апликацијата, избери Ажурирај.

Ажурирај го софтверот на уредот

 • Android: отвори „Поставки“, потоа избери Систем > Ажурирање на системот > Провери за ажурирање.
 • iOS : отвори „Поставки“, потоа избери Општо > Ажурирање на софтверот .

Откако ќе ја ажурираш, обиди се повторно да ја користиш Max.

Тестирај ја брзината на интернетот

Еве како да ја тестираш брзината на интернетот:

 • Android: преземи апликација за тестирање на брзината на интернетот од Google Play Store и тестирај ја брзината на интернетот.
 • iOS: преземи апликација за тестирање на брзината на интернетот од продавницата за апликации на Apple и тестирај ја брзината на интернетот.
 • Таблет Amazon Fire: од почетниот екран на таблетот Fire, повлечи надолу, па избери ја иконата за безжично поврзување. Допри на мрежата на која се поврза и провери ја јачината на сигналот и брзината на врската.

Ти треба минимална брзина на преземање од 5 Mbps. Ако видеата баферираат, оди на Max баферира или прави паузи.

Мобилен интернет Ако користиш мобилен интернет, обиди се да се поврзеш на безжична мрежа, а потоа повторно користи ја Max.

Одјави се и рестартирај го уредот
 1. Одјави се од Max. За да го направиш ова, избери го профилот, а потоа Одјави се.
 2. Задржи го притиснато копчето за вклучување додека не се појави барање да го исклучиш уредот (исклучи го уредот наместо да го ставиш во режим на спиење).
 3. Почекај 10 секунди, а потоа повторно вклучи го уредот.
 4. Отвори ја Max, најави се и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.
Android или Amazon Fire: исчисти ја cache-меморијата

Обиди се да ја исчистиш cache-меморијата на Max:

Телефон или таблет со Android
 1. Отвори Поставки и пребарај ja апликацијата Max.
 2. Избери ја Max од резултатите од пребарувањето.
 3. Избери Меморија и cache-меморија или Меморија (во зависност од верзијата на Android iOS).
 4. Избери Исчисти ја cache-меморијата.
 5. Избери Исчисти меморија или Исчисти податоци (ако е достапно).
 6. Отвори ја Max, најави се и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.
Таблет Amazon Fire
 1. Оди во Поставки > Апликации и игри > Управувај со сите апликации.
 2. Избери ја Max од списокот на апликации.
 3. Избери Запри присилно.
 4. Избери Исчисти ја cache-меморијата.
 5. Избери Исчисти податоци.
 6. Отвори ја Max, најави се и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.
Избриши ја и повторно инсталирај ја апликацијата Max

Избриши ја апликацијата Max од телефонот или таблетот и инсталирај ја повторно од продавницата за апликации. Потоа, отвори ја Max, најави се и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.

Ако имаш проблем со гледање на max.com, обиди се да користиш поддржан прелистувач. За најдобро доживување во гледањето на max.com, препорачуваме:

 • Најновата верзија на Google Chrome или Firefox
 • Најновата верзија на Microsoft Edge
 • Safari верзија 13 или понова верзија

Ако max.com не функционира како што очекуваше, избери го прелистувачот што го користиш:

Google Chrome

Можеби ќе треба да се обидеш со повеќе од едно решение за да го решиш проблемот.

Ажурирај го прелистувачот
 1. Во Google Chrome, избери ја иконата „Мени“три вертикални точки (горе десно).
 2. Избери Ажурирај Google Chrome (ако е достапно), а потоа Стартувај повторно.
 3. Оди на max.com и пробај да гледаш нешто.
Тестирај ја брзината на интернетот

За да го направиш ова, отвори нов прозорец за прелистувачот и пребарај „тест за брзина на интернет“. Потоа, тестирај ја брзината.

За да гледаш видео во HD, ти треба минимална брзина на преземања од 5 Mbps. Ако видеата баферираат, оди на Max баферира или прави паузи.

Обиди се со инкогнито прозорец
 1. Во Google Chrome, избери ја иконата „Мени“ три вертикални точки (горе десно), а потоа избери Нов инкогнито прозорец.
 2. Оди на max.com, најави се и пробај да гледаш нешто.

Ако можеш да гледаш во инкогнито прозорец без проблем, обиди се со следново:

Одјави се и рестартирај го компјутерот
 1. На max.com, избери го својот профил, а потоа Одјави се.
 2. Рестартирај го компјутерот и отвори Google Chrome.
 3. Оди на max.com, најави се и пробај да гледаш нешто.
Обиди се со друг прелистувач

Обиди се со друг поддржан прелистувач (Firefox, Microsoft Edge или Safari).

Ако немаш никакви проблеми додека гледаш со друг прелистувач, провери ја конфигурацијата на прелистувачот:

За повеќе помош, оди на написот на Google Решавање проблеми со пад на Chrome.

Microsoft Edge

Можеби ќе треба да се обидеш со повеќе од едно решение за да го решиш проблемот.

Ажурирај го прелистувачот
 1. Во Microsoft Edge, избери ја иконата „Мени“ (горе десно, три хоризонтални точки) > Поставки > За Microsoft Edge.
 2. Ако е достапно ажурирање, избери Ажурирај.
 3. Оди на max.com и пробај да гледаш нешто.
Тестирај ја брзината на интернетот

За да го направиш ова, отвори нов прозорец за прелистувачот и пребарај „тест за брзина на интернет“. Потоа, тестирај ја брзината.

За да гледаш видео во HD, ти треба минимална брзина на преземања од 5 Mbps. Ако видеата баферираат, оди на Max баферира или прави паузи.

Обиди се со приватен прозорец
 1. Во Microsoft Edge, избери ја иконата „Мени“ (горе десно, три хоризонтални точки), а потоа избери Нов приватен прозорец.
 2. Оди на max.com, најави се и пробај да гледаш нешто.
Одјави се и рестартирај го компјутерот
 1. На max.com, избери го својот профил, а потоа Одјави се.
 2. Рестартирај го компјутерот и отвори Microsoft Edge.
 3. Оди на max.com, најави се и пробај да гледаш нешто.
Обиди се со друг прелистувач

Обиди се на друг поддржан прелистувач (Chrome, Firefox или Safari).

Ако немаш никакви проблеми додека гледаш со друг прелистувач, провери ја конфигурацијата на прелистувачот:

Исчисти ги cache-меморијата и колачињата
 1. Во Microsoft Edge, избери ја иконата „Мени“ (горе десно, три хоризонтални точки), а потоа Историја.
 2. На левата страна, избери Исчисти ги податоците од пребарувањето (икона со корпа за отпадоци).
 3. Од рременскиот опсег надолу, избери „Сите временски периоди“.
 4. Избери ги полињата за означување Колачиња и други податоци за веб-локацијата и Слики и датотеки во cache-меморија, а потоа избери Исчисти веднаш.

За повеќе помош, оди на Microsoft Edge не функционира.

Firefox

Можеби ќе треба да се обидеш со повеќе од едно решение за да го решиш проблемот.

Ажурирај го прелистувачот
 1. Во Firefox, избери ја иконата „Мени“ 3 хоризонтални линии (горе десно), а потоа избери Поставки.
 2. Напиши ажурирање во полето за пребарување.
 3. Избери Провери за ажурирања.
 4. Ако е достапно ажурирање, преземи го.
 5. Оди на max.com и пробај да гледаш нешто.
Тестирај ја брзината на интернетот

За да го направиш ова, отвори нов прозорец за прелистувачот и пребарај „тест за брзина на интернет“. Потоа, тестирај ја брзината.

За да гледаш видео во HD, ти треба минимална брзина на преземања од 5 Mbps. Ако видеата баферираат, оди на Max баферира или прави паузи.

Обиди се со приватен прозорец
 1. Во Firefox, избери ја иконата „Мени“ 3 хоризонтални линии (горе десно), а потоа избери „Нов приватен прозорец“.
 2. Оди на max.com, најави се и пробај да гледаш нешто.

Ако можеш да гледаш во приватен прозорец без проблем, обиди се со следново:

Одјави се и рестартирај го компјутерот
 1. На max.com, избери го својот профил, а потоа Одјави се.
 2. Рестартирај го компјутерот и отвори Firefox.
 3. Оди на max.com, најави се и пробај да гледаш нешто.
Обиди се со друг прелистувач

Обиди се со друг поддржан прелистувач (Chrome, Microsoft Edge или Safari).

Ако немаш никакви проблеми додека гледаш со друг прелистувач, провери ја конфигурацијата на прелистувачот:

За повеќе помош, оди во написот на Mozilla Решавање проблеми со Firefox.

Safari

Можеби ќе треба да се обидеш со повеќе од едно решение за да го решиш проблемот.

Ажурирај го прелистувачот

За да го одржуваш Safari ажуриран, провери дали Mac работи на најновата верзија на macOS. Safari ќе се ажурира кога ќе го ажурираш Mac. За повеќе информации, види го написот на Apple Ажурирање macOS на Mac.

Тестирај ја брзината на интернетот

За да го направиш ова, отвори нов прозорец за прелистувачот и пребарај „тест за брзина на интернет“. Потоа, тестирај ја брзината.

За да гледаш видео во HD, ти треба минимална брзина на преземања од 5 Mbps. Ако видеата баферираат, оди на Max баферира или прави паузи.

Обиди се со приватен прозорец
 1. Во Safari, оди на менито „Датотека“ и избери Нов приватен прозорец.
 2. Оди на max.com, најави се и пробај да гледаш нешто.

Ако можеш да гледаш во приватен прозорец без проблем, обиди се со следново:

Одјави се и рестартирај го компјутерот
 1. На max.com, избери го својот профил, а потоа Одјави се.
 2. Рестартирај го компјутерот и отвори Safari.
 3. Оди на max.com, најави се и пробај да гледаш нешто.
Обиди се со друг прелистувач

Обиди се со друг поддржан прелистувач (Chrome, Firefox или Microsoft Edge).

Ако немаш никакви проблеми додека гледаш со друг прелистувач, провери ја конфигурацијата на прелистувачот:

За повеќе помош, оди до написот на Apple Safari не функционира според очекуваното.

Резолуција на екранот

Највисоката резолуција поддржана на max.com е 1080p. Ако резолуцијата на екранот е поголема од 1080p, видеата може да не се репродуцираат на цел екран или може да бидат пресечени. За да го решиш ова, обиди се да ја промениш резолуцијата на екранот.

Ако max.com не функционира како што очекуваше, избери го прелистувачот што го користиш:

AirPlay

За помош со Airplay, оди на Airplay Max на телевизорот.

Сè уште ти треба помош? Земи ја предвид пораката за грешка на екранот или кодот (ако е применливо) и вклучи ја кога ќе контактираш со нас.

Телевизор Amazon Fire

Можеби ќе треба да се обидеш со повеќе од едно од овие решенија за да го решиш проблемот.

Провери за ажурирања

Прво, провери дали се ажурирани апликацијата Max и телевизорот Fire.

 • Апликација Max: на телевизор Amazon Fire, означи го полето Max, а потоа притисни на копчето „Мени“ на далечинскиот управувач (копче со три линии). Во долниот десен агол, избери Повеќе информации > Ажурирај.
 • Телевизор Amazon Fire: на телевизор Amazon Fire, оди во Поставки > Мојот телевизор Fire > За > Провери за ажурирање на системот.

Потоа, отвори ја Max и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.

Провери ја интернет-врската

Ако видеата имаат пречки при преземање или ако тие се со слаб квалитет, причината може да биде бавно или непостојано мрежно поврзување. За да ја провериш врската:

 1. На телевизор Amazon Fire, оди во Поставки > Мрежа.
 2. Притисни го копчето „Репродуцирај“ на далечинскиот управувач за да го провериш интернетот.

Исто така, може да преземеш апликација за тестирање на брзината на интернетот од Amazon Appstore и да ја тестираш брзината на интернетот. За да гледаш видео во HD, ти треба минимална брзина на преземања од 5 Mbps. (за 4К видео се препорачува 50+Mbps). За повеќе помош, оди на Max има пречки при преземање или паузи .

Одјави се и рестартирај ги уредите
 1. Во Max, избери ја иконата „Поставки“ запченик (долу десно), па Одјави се.
 2. Оди на почетниот екран на телевизор Amazon Fire, избери Поставки > Мојот телевизор Fire > Рестартирај.
 3. Отвори ја Max, најави се и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.
Исчисти ги cache-меморијата и податоците на апликацијата
 1. На телевизор Amazon Fire, оди во Поставки > Апликации > Управувај со инсталираните апликации.
 2. Избери ја Max од списокот на апликации.
 3. Избери Запри присилно.
 4. Избери Исчисти ја cache-меморијата.
 5. Избери Исчисти податоци.
 6. Отвори ја Max, најави се и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.
Деинсталирај ја и повторно инсталирај ја Max
 1. На телевизор Amazon Fire, оди во Поставки > Апликации > Управувај со сите апликации.
 2. Избери ја Max од списокот на апликации, а потоа Деинсталирај.
 3. Повторно инсталирај ја апликацијата Max од Amazon Appstore.
 4. Отвори ја Max, најави се и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.

За повеќе помош, оди на Поддршка за телевизорот Fire.

Сè уште ти треба помош? Земи ја предвид пораката за грешка на екранот или кодот (ако е применливо) и вклучи ја кога ќе контактираш со нас.

Телевизор со Android

Можеби ќе треба да се обидеш со повеќе од едно од овие решенија за да го решиш проблемот.

Провери за ажурирања

Прво, провери дали се ажурирани апликацијата Max и телевизорот со Android.

 • Апликација Max: на телевизор со Android, означи ја апликацијата Max, а потоа притисни и задржи го копчето „Избери“ и избери Прегледај детали > Ажурирај.
 • Телевизор со Android: на телевизор со Android, оди во Поставки > Систем > За > Ажурирање на системот > Провери за ажурирање.

Потоа, отвори ја Max и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.

Тестирај ја брзината на интернетот

Ако видеата имаат пречки при преземање или ако се со слаб квалитет, причината може да биде бавно или непостојано мрежно поврзување.

Преземи апликација за тестирање на брзината на интернетот од Google Play Store и тестирај ја брзината на интернетот (или тестирај ја брзината на преземање на компјутерот што е поврзан на истата мрежа како и телевизорот со Android. За да го направиш ова, отвори прелистувач и пребарај „Тест за брзина на интернет“).

За да гледаш видео во HD, ти треба минимална брзина на преземање од 5 Mbps (за 4К видео се препорачува 50+ Mbps). За повеќе помош, оди на Max има пречки при преземање или паузи.

Одјави се и рестартирај го уредот
 1. Во Max, избери ја иконата „Поставки“ запченик (долу десно), па Одјави се.
 2. На телевизорот со Android, оди во Поставки > За > Рестартирај > Рестартирај.
 3. Отвори ја Max, најави се и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.
Исчисти ги cache-меморијата и податоците на апликацијата
 1. На телевизор со Android, оди во Поставки > Апликации.
 2. Избери ја Max од списокот на апликации.
 3. Избери Исчисти ја cache-меморијата.
 4. Избери Исчисти податоци.
 5. Отвори ја Max, најави се и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.
Деинсталирај ја и повторно инсталирај ја Max
 1. На телевизорот со Android, оди во Поставки > Апликации и избери Max.
 2. Избери Деинсталирај.
 3. Оди во Апликации и најди ја Max.
 4. Избери Max, па Инсталирај.
 5. Отвори ја Max, најави се и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.

За повеќе помош за телевизорот со Android, оди на Помош за телевизор со Android.

Сè уште ти треба помош? Земи ја предвид пораката за грешка на екранот или кодот (ако е применливо) и вклучи ја кога ќе контактираш со нас.

Apple TV

Можеби ќе треба да се обидеш со повеќе од едно од овие решенија за да го решиш проблемот.

Провери за ажурирања

Прво, провери дали се ажурирани апликацијата Max и Apple TV.

 • Апликација Max: оди во продавницата за апликации и пребарај ја Max. Ако има достапно ажурирање за апликацијата, избери Ажурирај.
 • Apple TV: на Apple TV, оди во Поставки > Систем > Ажурирања на софтверот > Ажурирај го софтверот.

Потоа, отвори ја Max и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.

Тестирај ја брзината на интернетот

Ако видеата имаат пречки при преземање или ако се со слаб квалитет, причината може да биде бавно или непостојано мрежно поврзување.

Преземи апликација за тестирање на брзината на интернетот од Apple App Store и тестирај ја брзината на интернетот (или тестирај ја брзината на преземање на компјутерот што е поврзан на истата мрежа како и Apple TV. За да го направиш ова, отвори прелистувач и пребарај „Тест за брзина на интернет“).

За да гледаш видео во HD, ти треба минимална брзина на преземање од 5 Mbps (за 4К видео се препорачува 50+ Mbps). За повеќе помош, оди на Max има пречки при преземање или паузи.

Одјави се и рестартирај го Apple TV
 1. Во Max, избери ја иконата „Поставки“ запченик (долу десно), па Одјави се.
 2. Рестартирај го Apple TV така што ќе одиш во Поставки > Систем > Рестартирај.
 3. Отвори ја Max, најави се и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.
Избриши ја и повторно инсталирај ја апликацијата Max
 1. Од почетниот екран, означи ја апликацијата Max.
 2. Притисни и задржи на површината „Допри“ две секунди, а потоа притисни го копчето „Пушти/Пауза“.
 3. Избери Избриши.
 4. Отвори ја продавницата за апликации на Apple TV.
 5. Најди ја Max и избери Инсталирај.
 6. Отвори ја Max, најави се и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.

Сè уште ти треба помош? Земи ја предвид пораката за грешка на екранот или кодот (ако е применливо) и вклучи ја кога ќе контактираш со нас.

Chromecast

За помош со Chromecast, оди во Chromecast Max на телевизорот.

Сè уште ти треба помош? Земи ја предвид пораката за грешка на екранот или кодот (ако е применливо) и вклучи ја кога ќе контактираш со нас.

Телевизор LG (во одредени земји)

Можеби ќе треба да се обидеш со повеќе од едно од овие решенија за да го решиш проблемот.

Провери за ажурирања

Прво, провери дали се ажурирани апликацијата Max и телевизорот LG.

 • Апликација Max: притиснете го копчето „Почетна“ на далечинскиот управувач на телевизорот LG, потоа избери Продавница за содржини на LG > Апликации > Мои апликации, потоа избери ја Max и Ажурирај.
 • Телевизор LG: притисни го копчето „Поставки“ на далечинскиот управувач на телевизорот LG, потоа оди во Сите поставки > Општо > За овој телевизор > Провери за ажурирања.

Потоа, отвори ја Max и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.

Тестирај ја брзината на интернетот

Ако видеата имаат пречки при преземање или ако се со слаб квалитет, причината може да биде бавно или непостојано мрежно поврзување.

Тестирај ја брзината на преземање од компјутер на истата мрежа како и телевизорот Samsung. За да го направиш ова, отвори прелистувач и пребарај „Тест за брзина на интернет“.

За да гледаш видео во HD, ти треба минимална брзина на преземање од 5 Mbps (за 4К видео се препорачува 50+ Mbps). За повеќе помош, оди на Max има пречки при преземање или паузи.

Одјави се и рестартирај го телевизорот LG Smart
 1. Во Max, избери ја иконата „Поставки“ запченик (долу десно), па Одјави се.
 2. Исклучи го телевизорот LG од напојување.
 3. Почекај 20 секунди и повторно вклучи го телевизорот.
 4. Отвори ја Max, најави се и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.
Избриши ја и повторно инсталирај ја апликацијата Max
 1. Притисни го копчето Почетна на далечинскиот управувач на LG.
 2. Притисни го и задржи на копчето „Избери“ (центарот на D-pad) за да внесеш режим на уредување.
 3. Најди ја Max, потоа притисни нагоре на D-pad и избери го X над апликацијата.
 4. Избери Да за да потврдиш.
 5. Инсталирај ја Max повторно (отвори ја продавницата за содржини на LG и инсталирај ја Max).
 6. Откако ќе ја инсталираш повторно, избери Стартувај, потоа најави се и потоа обиди се да ја користиш апликацијата повторно.

Сè уште ти треба помош? Земи ја предвид пораката за грешка на екранот или кодот (ако е применливо) и вклучи ја кога ќе контактираш со нас.

PlayStation (во одредени земји)

Можеби ќе треба да се обидеш со повеќе од едно од овие решенија за да го решиш проблемот.

Провери за ажурирања

Провери дали се ажурирани апликацијата Max и конзолата Xbox.

 • Апликација Max: на Playstation, означи ја Max и притисни на копчето „Опции“ на контролерот, потоа Провери за ажурирања.
 • Конзола Playstation: на PlayStation, оди на менито „Поставки“ и избери Ажурирање на системскиот софтвер.

Потоа, отвори ја Max и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.

Тестирај ја брзината на интернетот

Ако видеата имаат пречки при преземање или ако тие се со слаб квалитет, причината може да биде бавно или непостојано мрежно поврзување. За да ја тестираш брзината на интернетот:

 1. На Playstation, оди на Поставки > Мрежа.
 2. Потоа, направи едно од следниве:
  • PlayStation 4: избери Тестирање на интернетот.
  • PlayStation 5: избери Статус на интернетот > Прегледај го статусот на интернетот > Брзина на интернетот.

За да гледаш видео во HD, ти треба минимална брзина на преземања од 5 Mbps. PlayStation 5: за 4К видео се препорачува 50+ Mbps.

Провери го статусот на услугата Playstation на Страницата за статусот на Playstation. За повеќе помош, оди на Max има пречки при преземање или паузи.

Одјави се и рестартирај го Playstation
 1. Во Max, избери ја иконата „Поставки“ запченик (долу десно), па Одјави се.
 2. Исклучи ја конзолата Playstation.
 3. Почекај 20 секунди и повторно вклучи го Playstation.
 4. Отвори ја Max, најави се и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.
Избриши ја и повторно инсталирај ја апликацијата Max

PlayStation 4

 1. За почетното мени на XMB на Playstation, оди на ТВ-/Видеоуслуги.
 2. Означи ја Max, а потоа притисни на копчето „Опции“ на контролерот.
 3. Избери Избриши.
 4. Повторно инсталирај ја Max (оди во продавницата на Playstation и преземи ја Max).
 5. Отвори ја Max, најави се и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.

PlayStation 5

 1. На почетното мени за „Медиуми“ на Playstation 5, означи ја Max, а потоа притисни на копчето „Опции“ на контролерот.
 2. Избери Избриши, а потоа Во ред.
 3. Повторно инсталирај ја Max (оди со Сите апликации и преземи ја Max).
 4. Отвори ја Max, најави се и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.

Сè уште ти треба помош? Земи ја предвид пораката за грешка на екранот или кодот (ако е применливо) и вклучи ја кога ќе контактираш со нас.

Телевизор Samsung

Можеби ќе треба да се обидеш со повеќе од едно од овие решенија за да го решиш проблемот.

Провери за ажурирања

Прво, провери дали се ажурирани апликацијата Max и телевизорот Samsung.

 • Апликација Max: притисни го копчето „Почетна“ на далечинскиот управувач, потоа избери Апликации > иконата за „Поставки“ запченик (долу десно) > Ажурирања.
 • Телевизор Samsung: притисни го копчето „Почетна“ на далечинскиот управувач, потоа оди до иконата „Поставки“ запченик (долу десно). Избери Поддршка > Ажурирања на софтверот > Ажурирај веднаш.
  Не е достапна опцијата за ажурирање? Исклучи го телевизорот и повторно вклучи го. Потоа, повторно обиди се со овие чекори.

Потоа, отвори ја Max и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.

Тестирај ја брзината на интернетот

Ако видеата имаат пречки при преземање или ако тие се со слаб квалитет, причината може да биде бавно или непостојано мрежно поврзување.

Тестирај ја брзината на преземање од компјутер на истата мрежа како и телевизорот Samsung. За да го направиш ова, отвори прелистувач и пребарај „Тест за брзина на интернет“.

За да гледаш видео во HD, ти треба минимална брзина на преземање од 5 Mbps (за 4К видео се препорачува 50+ Mbps). За повеќе помош, оди на Max има пречки при преземање или паузи.

Одјави се и рестартирај го телевизорот Samsung
 1. Во Max, избери ја иконата „Поставки“ запченик (долу десно), па Одјави се.
 2. Држи го копчето за вклучување на далечинскиот управувач на телевизорот Samsung додека не се исклучи и повторно не се вклучи телевизорот.
 3. Отвори ја Max, најави се и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.
Исчисти ги cache-меморијата и податоците на апликацијата

Некои телевизори Samsung имаат опција за бришење на cache-меморијата и податоците од апликацијата. Обиди се со следниве чекори:

 1. Притисни го копчето „Почетна“ на далечинскиот управувач на телевизорот Samsung, потоа оди до иконата „Поставки“запченик (долу десно).
 2. Избери Поддршка (ако е потребно), а потоа Грижа за уредот.
 3. Избери Управувај со меморијата.
 4. Најди ја Max и избери Види детали.
 5. Избери Исчисти ја кеш-меморијата.
 6. Избери Исчисти податоци.
 7. Отвори ја Max, најави се и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.

Напомена Чистењето на cache-меморијата и податоците не е достапно на сите телевизори Samsung и чекорите може да се разликуваат во зависност од моделот на телевизорот. За повеќе информации, оди на samsung.com/support.

Избриши ја и повторно инсталирај ја апликацијата Max
 1. Притисни го копчето „Почетна“ на далечинскиот управувач на телевизорот Samsung.
 2. Избери Апликации, а потоа иконата за „Поставки“запченик (долу десно).
 3. Користи ги копчињата за навигација на далечинскиот управувач за да ја означиш Max.
 4. Избери Избриши.
 5. Пребарај ја Max.
 6. Избери ја Max и избери Инсталирај.
 7. Откако ќе ја инсталираш, избери Стартувај, потоа најави се и потоа обиди се да ја користиш апликацијата повторно.

Овие чекори може да се разликуваат во зависност од моделот на телевизорот Samsung. За повеќе информации, одете на samsung.com/support.

Сè уште ти треба помош? Земи ја предвид пораката за грешка на екранот или кодот (ако е применливо) и вклучи ја кога ќе контактираш со нас.

Телевизор Sony

Ако имаш телевизор Sony со вграден телевизор со Android, обиди се со чекорите за телевизор со Android погоре.

Телевизор Vodafone (во одредени земји)

Апликацијата Max не е достапна на ТВ-уреди Vodafone во сите земји.

Можеби ќе треба да се обидеш со повеќе од едно од овие решенија за да го решиш проблемот.

Провери за ажурирања
 1. Апликација Max: на телевизор Vodafone, провери дали има ажурирање за Max. Ако е достапно ажурирање, ажурирај ја апликацијата Max на телевизорот Vodafone.
 2. Телевизор Vodafone: на телевизорот Vodafone, оди во Поставки > Уред > Поставки > За > Ажурирање на системот.
Одјави се и рестартирај го телевизорот Vodafone
 1. Во Max, избери ја иконата „Поставки“ запченик (долу десно), па Одјави се.
 2. Исклучи го телевизорот Vodafone од напојување.
 3. Почекај 20 секунди, па повторно вклучи го телевизорот Vodafone.
 4. Отвори Max, најави се и обиди се да гледаш повторно.
Тестирај ја брзината на интернетот

Тестирај ја брзината на преземање од компјутер на истата мрежа како и телевизорот Vodafone. За да го направиш ова, отвори прелистувач и пребарај „Тест за брзина на интернет“.

За да гледаш видео во HD, ти треба минимална брзина на преземања од 5 Mbps. За повеќе помош, оди на Max има пречки при преземање или паузи.

Сè уште ти треба помош? Земи ја предвид пораката за грешка на екранот или кодот (ако е применливо) и вклучи ја кога ќе контактираш со нас.

VF TV Play (само за Португалија)

Можеби ќе треба да се обидеш со повеќе од едно од овие решенија за да го решиш проблемот.

Провери за ажурирања
 1. Апликација Max: на уред VF TV Play, провери дали има ажурирање за Max. Ако е достапно ажурирање, ажурирај ја апликацијата Max на VF TV Play.
 2. VF TV Play: на VF TV Play, оди во Поставки > Уред > Поставки > За > Ажурирање на систем.
Одјави се и рестартирај го VF TV Play
 1. Во Max, избери ја иконата „Поставки“ запченик (долу десно), па Одјави се.
 2. Исклучи го уредот VF TV Play од напојување.
 3. Почекај 20 секунди и повторно вклучи го уредот VF TV Play.
 4. Отвори Max, најави се и обиди се да гледаш повторно.
Тестирај ја брзината на интернетот

Тестирај ја брзината на преземање од компјутер на истата мрежа на која е поврзан VF TV Play. За да го направиш ова, отвори прелистувач и пребарај „Тест за брзина на интернет“.

За да гледаш видео во HD, ти треба минимална брзина на преземања од 5 Mbps. За повеќе помош, оди на Max има пречки при преземање или паузи.

Сè уште ти треба помош? Земи ја предвид пораката за грешка на екранот или кодот (ако е применливо) и вклучи ја кога ќе контактираш со нас.

Конзола Xbox (во одредени земји)

Можеби ќе треба да се обидеш со повеќе од едно од овие решенија за да го решиш проблемот.

Провери го статусот на услугата Xbox

Провери го статусот Max и на услугат Xbox на страницата за статусот на Xbox.

Провери за ажурирања

Провери дали се ажурирани апликацијата Max и конзолата Xbox.

 • Апликација Max: на Xbox, оди на Мои игри и апликации, означи ја Max и притисни на копчето „Мени“ на контролерот, потоа избери Управувај со апликацијата за да инсталираш ажурирање на апликацијата.
 • Конзола Xbox: на Xbox, оди на Профил и систем > Поставки > Систем > Ажурирања.

Потоа, отвори ја Max и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.

Тестирај ја брзината на интернетот

За да ја тестираш брзината на интернетот, оди на Xbox Проблеми со интернетот и избери Изврши тест за брзината на конзолата.

За да гледаш видео во HD, ти треба минимална брзина на преземање од 5 Mbps (за 4К видео се препорачува 50+ Mbps). За повеќе помош, оди на Max има пречки при преземање или паузи.

Одјави се и рестартирај ја конзолата
 1. Во Max, избери ја иконата „Поставки“ запченик (долу десно), па Одјави се.
 2. Притисни на копчето Xbox на контролерот и избери Рестартирај конзола > Рестартирај.
 3. Отвори ја Max, најави се и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.
Деинсталирај ја и повторно инсталирај ја Max
 1. Оди на Мои игри и апликации.
 2. Означи ја Max, притисни на копчето „Мени“ на контролерот, а потоа избери Деинсталирај.
 3. Повторно инсталирај ја Max (оди во Апликации и преземи ја Max).
 4. Отвори ја Max, најави се и обиди се да ја користиш апликацијата повторно.

Сè уште ти треба помош? Земи ја предвид пораката за грешка на екранот или кодот (ако е применливо) и вклучи ја кога ќе контактираш со нас.