Гледај ги Олимписките игри на Max
Прочитај повеќе
Од 26 јули 2024, ќе може да ги гледаш Олимписките игри Париз 2024 на Max со кој било основен пакет за претплата. Повеќе информации. Прочитај помалку

Додај или промени ПИН за профил

Може да додадеш 4-цифрен ПИН за кој било профил за да ги спречиш членовите на домаќинството да го користат тој профил.

Откако ќе додадеш ПИН за профилот, тој ПИН мора да се внесува за да се пристапи до профилот. Профилите со ПИН имаат икона катанец затворен катанец.

Избери тема:

Додај ПИН за профил

Избери го уредот што го користиш:

Телефон или таблет
 1. Во Max, избери го својот профил и потоа Уреди профили.
 2. Избери профил.
 3. Избери ПИН за профилот.
 4. Внеси ја лозинката за сметката и избери Испрати.
  За да ја ресетираш лозинката, оди на Ја заборавив лозинката.
 5. Внеси 4-цифрен ПИН, а потоа избери Зачувај.
 6. Избери Готово.

Сега, ќе треба да го внесеш 4-цифрениот ПИН за да се префрлиш на твојот профил.

Компјутер
 1. На max.com, избери го својот профил, а потоа Уреди профили.
 2. Избери профил.
 3. Избери ПИН за профилот.
 4. Внеси ја лозинката за сметката и избери Следно.
  За да ја ресетираш лозинката, оди на Ја заборави лозинката?
 5. Внеси 4-цифрен ПИН, а потоа избери Зачувај.
 6. Избери Готово.

Сега, ќе треба да го внесеш 4-цифрениот ПИН за да се префрлиш на твојот профил.

ТВ-уред
 1. Во Max, избери го својот профил.
 2. Избери ја иконата „Уреди“ молив под профилот.
 3. Избери ПИН за профилот.
 4. Притисни го копчето „Избери“ или „Во ред“ на далечинскиот управувач за да ја отвориш тастатурата на екранот.
 5. Внеси ја лозинката за сметката и избери Следно.
  За да ја ресетираш лозинката, оди на Ја заборавив лозинката.
 6. Внеси 4-цифрен ПИН, а потоа избери Зачувај.
 7. Избери Готово.

Сега, ќе треба да го внесеш 4-цифрениот ПИН за да се префрлиш на профилот.

Apple TV: може да додадеш ПИН за профилот на телефонот, таблетот или на компјутерот.

Промени или отстрани ПИН за профилот

Избери го уредот што го користиш:

Телефон или таблет
 1. Во Max, избери го својот профил и потоа Уреди профили.
 2. Избери профил.
 3. Избери ПИН за профилот.
 4. Внеси ја лозинката за сметката и избери Следно.
  За да ја ресетираш лозинката, оди на Ја заборавив лозинката.
 5. На екранот „Управувај со ПИН-от за профилот“:
  • Промени ПИН: внеси нов 4-цифрен ПИН и избери Зачувај.
  • Отстрани ПИН: избери Отстрани ПИН.
 6. Избери Готово.
Компјутер
 1. На max.com, избери го својот профил, па Уреди профили.
 2. Избери профил.
 3. Избери ПИН за профилот.
 4. Внеси ја лозинката за сметката и избери Следно.
  За да ја ресетираш лозинката, оди на Ја заборави лозинката?
 5. На екранот „Управувај со ПИН за профилот“:
  • Промени ПИН: избриши го постојниот ПИН, внеси нов ПИН и избери Зачувај.
  • Отстрани ПИН: избери Отстрани.
 6. Избери Готово.
ТВ-уред
 1. Во Max, избери го својот профил.
 2. Избери ја иконата „Уреди“ молив под профилот.
 3. Избери ПИН за профилот.
 4. Притисни го копчето „Избери“ или „Во ред“ на далечинскиот управувач за да ја отвориш тастатурата на екранот.
 5. Внеси ја лозинката за сметката и избери Следно.
  За да ја ресетираш лозинката, оди на Ја заборавив лозинката.
 6. На екранот „Управувај со ПИН за профилот“:
  • Промени ПИН: внеси нов 4-цифрен ПИН и избери Зачувај.
  • Отстрани ПИН: избери Отстрани.
 7. Избери Готово.

Apple TV: може да го промениш ПИН-от за профилот на max.com/editprofiles.

Го заборави ПИН-от за профилот?

Избери го уредот што го користиш:

Телефон или таблет
 1. Кога ќе ти биде побаран ПИН за профилот, избери Го заборави ПИН-от?Апликацијата ќе отвори прозорец во прелистувачот.
 2. Ако се бара, внеси ги е-поштата и лозинката и избери Најави се. Не можеш да се најавиш?
 3. Избери ПИН за профилот.
 4. Внеси ја лозинката за сметката и избери Зачувај.
 5. Избриши го постојниот ПИН, внеси нов ПИН, а потоа избери Зачувај.
 6. Избери Готово.
 7. Затво гори прозорецот на прелистувачот и врати се на Max.
Компјутер
 1. Кога ќе ти биде побаран ПИН-от за профилот, избери Го заборави ПИН-от?
 2. Внеси ја лозинката за сметката и избери Следно.
  За да ја ресетираш лозинката, оди на Ја заборави лозинката?
 3. Избриши го постојниот ПИН, внеси нов ПИН, а потоа избери Зачувај.
 4. Избери Готово.

Кога додаваш, ажурираш или отстрануваш ПИН за профилот, ќе ти испратиме е-порака на адресата на е-пошта за сметката.

Родителски код
Може да ја вклучиш опцијата Излез со заштита за деца за да го спречиш детето да го напушти детскиот профил. За повеќе информации, оди на Излез со заштита за деца и Родителски код.