Glej Olimpijske igre na Max
Preberi več
Od 26. julija 2024 lahko gledaš Olimpijske igre Pariz 2024 na Max s katerim koli osnovnim naročniškim paketom. Več informacij. Preberi manj

Vprašanja in odgovori o brezplačnem preizkusnem obdobju Max

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori:

Ali je na voljo brezplačno preizkusno obdobje?

Brezplačno preizkusno obdobje je kratko obdobje, v katerem se naročnina ne zaračunava. Večina ponudnikov naročnine Max novim naročnikom ne zagotavlja brezplačnega preizkusnega obdobja. Če naročniški paket ali promocijska ponudba vključuje brezplačno preizkusno obdobje, bo ob registraciji vidno, da je ta na voljo.

V času brezplačnega preizkusnega obdobja lahko predvajaš vse vsebine iz naročniškega paketa Max. Če ti je storitev Max v brezplačnem preizkusnem obdobju všeč, ti ni treba storiti ničesar. Ko se brezplačno preizkusno obdobje konča, se bo naročnina samodejno podaljšala vsako obračunsko obdobje, dokler je ne prekličeš.

Z namenom prikazovanja ciljnih oglasov v času brezplačnega preizkusnega obdobja lahko v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti zbiramo tvoje osebne podatke.

Kdo je upravičen do brezplačnega preizkusnega obdobja?

Če naročniški paket ali promocijska ponudba vključuje brezplačno preizkusno obdobje, se kriteriji upravičenja prikažejo ob registraciji. Nekatere promocijske ponudbe so na primer na voljo samo novim naročnikom Max.

Če meniš, da ti storitev ni bila pravilno obračunana, se za pomoč obrni na ponudnika obračunavanja (pojdi v razdelek Kdo mi obračunava storitev?).

Kako dolgo traja brezplačno preizkusno obdobje?

Če naročniški paket ali promocijska ponudba vključuje brezplačno preizkusno obdobje, je njegova dolžina prikazana ob registraciji.

Kdaj in kako mi bo zaračunana storitev?

Ko začneš brezplačno preizkusno obdobje, moraš med registracijo dodati način plačila, da se lahko naročnina po izteku brezplačnega preizkusnega obdobja samodejno spremeni v plačljivo naročnino. Naročnino ti običajno prvič zaračunamo po izteku brezplačnega preizkusnega obdobja (to se lahko spreminja glede na ponudnika obračunavanja).

Po izteku brezplačnega preizkusnega obdobja se naročnina samodejno podaljša vsako obračunsko obdobje, dokler je ne prekličeš. Če ne želiš, da ti naročnino zaračunamo za naslednje obračunsko obdobje, moraš preklicati naročnino pred naslednjim datumom izstavitve računa.

Imaš vprašanja glede obračunavanja? Pojdi v razdelek Paketi in obračunavanje Max.

Zakaj mi je bilo brezplačno preizkusno obdobje zaračunano?

Če ti je storitev po začetku brezplačnega preizkusnega obdobja zaračunana, lahko za to obstaja nekaj možnih razlogov:

 • Ponudba ne vključuje brezplačnega preizkusnega obdobja. Če tvoj naročniški paket ali promocijska ponudba ne vključuje brezplačnega preizkusnega obdobja, ti bo storitev Max ob registraciji zaračunana.
 • Nimaš pravice do brezplačnega preizkusnega obdobja. Če ne izpolnjuješ kriterijev upravičenja za brezplačno preizkusno obdobje za naročniški paket ali promocijsko ponudbo, ti bo storitev Max ob registraciji zaračunana. Nekatere promocijske ponudbe so na primer na voljo samo za nove naročnike. Če meniš, da ti je bila storitev napačno obračunana, se za pomoč obrni na svojega ponudnika obračunavanja (glej spodnji razdelek Kdo mi obračunava naročnino?).
 • Zadržanje zneska. Čakajoči znesek je najverjetneje zadržani znesek. S tem se zagotovi, da je tvoj način plačila veljaven in ga bo mogoče uspešno uporabiti v prihodnosti (po izteku brezplačnega preizkusnega obdobja).
  Zadržanje zneska je začasno in bi moralo biti odstranjeno v sedmih do desetih dneh, kar je odvisno od pravilnikov tvoje finančne institucije. Zadržani znesek ti ni obračunan, vendar pa lahko vpliva na tvoje razpoložljivo stanje. Če te zanima, kdaj bo zadržanje zneska odstranjeno in kdaj bo zadržani znesek vrnjen na tvoj račun, se lahko obrneš na svojo finančno institucijo.
Kdo mi obračunava naročnino?

Kdo ti obračunava storitev Max, ugotoviš tako:

 1. Naredi nekaj od naslednjega:
  • V spletu: Pojdi na max.com/subscription in se prijavi v svoj račun. Se ne moreš prijaviti?
  • Telefon, tablica ali računalnik: V storitvi Max izberi svoj profil in nato Naročnina.
  • TV-sprejemnik: V storitvi Max izberi ikono Nastavitve zobnik (spodaj desno) in nato Naročnina.
 2. Tukaj si lahko ogledaš, kdo ti obračunava osnovno naročnino (na vrhu zaslona).

Preveriš lahko tudi bančne izpiske ali povprašaš ponudnika internetnih, mobilnih ali televizijskih storitev, ali ti zaračunava storitev Max. (Če je naročnina del paketa televizijskih ali mobilnih storitev, znesek za Max ne bo prikazan ločeno.)

Imaš vprašanja glede obračunavanja? Pojdi v razdelek Paketi in obračunavanje Max.

Kako prekličem preizkusno obdobje?

Če želiš preprečiti, da bi ti bilo naslednje obračunsko obdobje zaračunano, moraš naročnino preklicati pred koncem brezplačnega preizkusnega obdobja. Če preklic opraviš pred tem, lahko nadaljuješ z gledanjem do konca preizkusnega obdobja.

Imaš druga vprašanja?