Ljudproblem med Max

Beroende på vilket abonnemang du har finns ljud tillgängligt som stereo, 5.1 surroundljud eller Dolby Atmos. Max spelar automatiskt upp högsta möjliga ljudkvalitet för din enhet och ditt abonnemang.

Gå till Undertexter och ljud för att ändra ljudspråk.

Vanliga frågor och svar om Dolby

Vad behöver jag för att streama med Dolby Atmos?

Med abonnemanget Premium kan du på enheter som stöds streama utvalda titlar med Dolby Atmos-ljud. För att ta reda på om en titel kan spelas med Dolby Atmos-ljud väljer du titeln i Max och letar sedan efter Dolby Atmos på beskrivningssidan.

Enheter som stöder Dolby Atmos

Alla enheter måste ha stöd för HDMI 2.0 och HDCP 2.2 (tv, streamingenhet, ljud-/videomottagare, kablar, adaptrar och alla andra anslutna enheter).

• Amazon Fire TV
  • Tv-apparater från Android
  • Apple TV 4K
  • AirPlay 2-kompatibel enhet
  • Smarta tv-apparater från LG med 4K
  • iPhone och iPad
  • Webbläsaren Microsoft Edge
  • PlayStation 5
  • Samsungs tv-apparater med 4K
  • Xbox-konsol
Vilka enheter har stöd för Dolby Digital Plus?

Dolby Digital Plus finns tillgängligt för följande enheter:

• Amazon Fire TV
  • Android TV
  • Apple TV
  • Google Chromecast Ultra
  • LG Smart TV
  • Samsung TV (modeller som stöder Dolby Digital Plus)
  • Xbox-konsol

Felsökning

Innan du sätter igång kan du prova att spela upp en annan serie eller film. Om ljudproblemen enbart gäller för en viss serie eller film film ber vi dig att kontakta oss och meddela det.

Välj din enhet nedan om du fortfarande upplever ljudproblem:

Telefon eller surfplatta

Här är några saker som du kan prova:

• Höj volymen med volymknappen på din telefon eller surfplatta.
  • Koppla in ett par hörlurar och kontrollera om du hör något.
  • Avaktivera Bluetooth på din enhet för att säkerställa att enheten inte skickar ljudet till ett Bluetooth-tillbehör. Det gör du i Inställningar på din Android- eller iOS-enhet.
  • Kontrollera att du inte har aktiverat funktionen Stör ej på din enhet.
  • Prova att starta om telefonen eller surfplattan.
Dator

Här är några saker som du kan prova:

• Kontrollera att volymen för Max på din dator inte är för låg eller avstängd.
  • Om du använder externa högtalare kan du kontrollera kablarna och volymreglaget.
  • Kontrollera datorns ljudutgång.
  • Se till att din webbläsare är uppdaterad till den senaste versionen. Mer information om hur du gör hittar du under Felsök Max.
  • Testa med en annan enhet som stöds.
Amazon Fire TV

Prova att växla till stereoljud under ljudinställningar. På din Amazon Fire TV går du till Inställningar > Bild och Ljud > Ljud > Dolby Digital-utgång och därefter väljer du Dolby Digital Plus AV.

Fler saker som du kan prova:

• Uppdatera Max-appen. Det gör du genom att öppna appbutiken på din enhet och söka efter Max. Om det finns en appuppdatering tillgänglig väljer du uppdatera eller ladda ner/hämta. Om du behöver mer hjälp letar du upp din enhet på sidan Felsök Max.
  • Starta om din enhet. Koppla ur streamingenheten (t.ex. Apple TV), vänta en minut och anslut den sedan igen.
  • Koppla bort och anslut båda ändarna av HDMI-kabeln igen.
  • Prova att vända på ändarna på din HDMI-kabel/optiska kabel eller testa med en annan kabel.
  • Använd en annan HDMI-port på din tv eller mottagare.
  • Kontrollera att din tv-skärm och ditt ljudsystem också har stöd för Dolby Atmos-ljud.

Obs! För Dolby Atmos-ljud måste alla enheter ha stöd för HDMI 2.0 och HDCP 2.2 (tv, streamingenhet, ljud-/videomottagare, kablar, adaptrar och alla andra anslutna enheter).

Apple TV

Standardinställningen för Apple TV innebär att det bästa tillgängliga ljudformatet används. Om surroundljudet inte fungerar kan du prova att växla ljudformatet till Dolby Digital 5.1. På din Apple TV går du till Inställningar > Video och ljud > Ljudformat och slår på Ändra format. Här kan du välja Dolby Digital 5.1 (istället för Använd bästa tillgängliga).

Om det inte hjälper att ändra ljudformatet till Dolby Digital 5.1 kan du istället prova att växla ljudformatet till stereo. Mer information om ljudinställningar hittar du i Apples artikel Spela upp ljud med Dolby Atmos- eller surroundljud.

Fler saker som du kan prova:

• Uppdatera Max-appen. Det gör du genom att öppna appbutiken på din enhet och söka efter Max. Om det finns en appuppdatering tillgänglig väljer du uppdatera eller ladda ner/hämta. Om du behöver mer hjälp letar du upp din enhet på sidan Felsök Max.
  • Starta om din enhet. Koppla ur streamingenheten (t.ex. Apple TV), vänta en minut och anslut den sedan igen.
  • Koppla bort och anslut båda ändarna av HDMI-kabeln igen.
  • Prova att vända på ändarna på din HDMI-kabel/optiska kabel eller testa med en annan kabel.
  • Använd en annan HDMI-port på din tv eller mottagare.
  • Kontrollera att din tv-skärm och ditt ljudsystem också har stöd för Dolby Atmos-ljud.

Obs! För Dolby Atmos-ljud måste alla enheter ha stöd för HDMI 2.0 och HDCP 2.2 (tv, streamingenhet, ljud-/videomottagare, kablar, adaptrar och alla andra anslutna enheter).

Xbox (i utvalda länder)

Gå till Inställningar > Bild & Ljud och tryck sedan på HDMI-ljud till höger. Ställ in HDMI-ljudet på 5.1 okomprimerat. Välj Bitströmsformat och ställ in det på Dolby Digital.

Fler saker som du kan prova:

• Uppdatera Max-appen. Det gör du genom att öppna appbutiken på din enhet och söka efter Max. Om det finns en appuppdatering tillgänglig väljer du uppdatera eller ladda ner/hämta. Om du behöver mer hjälp letar du upp din enhet på sidan Felsök Max.
  • Starta om din enhet. Koppla ur streamingenheten (t.ex. Apple TV), vänta en minut och anslut den sedan igen.
  • Koppla bort och anslut båda ändarna av HDMI-kabeln igen.
  • Prova att vända på ändarna på din HDMI-kabel/optiska kabel eller testa med en annan kabel.
  • Använd en annan HDMI-port på din tv eller mottagare.
  • Kontrollera att din tv-skärm och ditt ljudsystem också har stöd för Dolby Atmos-ljud.

Obs! För Dolby Atmos-ljud måste alla enheter ha stöd för HDMI 2.0 och HDCP 2.2 (tv, streamingenhet, ljud-/videomottagare, kablar, adaptrar och alla andra anslutna enheter).

Övriga tv-enheter

Här är några saker som du kan prova:

• Prova att växla ljudet på enheten till stereoljud.
  • Uppdatera Max-appen. Det gör du genom att öppna appbutiken på din enhet och söka efter Max. Om det finns en appuppdatering tillgänglig väljer du uppdatera eller ladda ner/hämta. Om du behöver mer hjälp letar du upp din enhet på sidan Felsök Max.
  • Starta om din enhet. Koppla ur streamingenheten (t.ex. Apple TV), vänta en minut och anslut den sedan igen.
  • Koppla bort och anslut båda ändarna av HDMI-kabeln igen.
  • Prova att vända på ändarna på din HDMI-kabel/optiska kabel eller testa med en annan kabel.
  • Använd en annan HDMI-port på din tv eller mottagare.
  • Kontrollera att din tv-skärm och ditt ljudsystem också har stöd för Dolby Atmos-ljud.

Obs! För Dolby Atmos-ljud måste alla enheter ha stöd för HDMI 2.0 och HDCP 2.2 (tv, streamingenhet, ljud-/videomottagare, kablar, adaptrar och alla andra anslutna enheter).

HDMI-fel?
Om du får ett HDCP-fel kan du prova att kringgå din mottagare eller stereoutrustning genom att ansluta streamingenheten direkt till tv:n. Gå till Streama med HDMI-kabel för mer information.