Maxin ääniongelmat

Maxin ohjelmien ja elokuvien ääni on saatavilla stereona, 5.1 surround -äänenä tai Dolby Atmos -laatuisena tilauksesta riippuen. Max toistaa äänen automaattisesti parhaalla mahdollisella laadulla laitteellasi ja tilauksellasi.

Lisätietoja ääniraidan kielen vaihtamisesta on kohdassa Tekstitys, kuvaileva tekstitys ja ääni.

Dolby – kysymyksiä ja vastauksia

Mitä tarvitsen Dolby Atmos -sisällön suoratoistoon?

Voit katsoa tiettyjä nimikkeitä Dolby Atmos -äänellä tuetuilla laitteilla Premium-tilauksella. Jos haluat tarkistaa, onko nimike saatavilla Dolby Atmos -äänellä, valitse nimike Maxissa ja etsi sitten kuvausnäytöstä merkintää Dolby Atmos.

Tuetut Dolby Atmos -laitteet

Kaikkien laitteiden on tuettava HDMI 2.0:aa ja HDCP 2.2:ta (televisio, suoratoistolaite, audio-/videovastaanotin, kaapelit, sovittimet ja kaikki muut liitetyt laitteet).

Mitkä laitteet tukevat Dolby Digital Plus -teknologiaa?

Dolby Digital Plus -ääni on käytettävissä seuraavissa laitteissa:

• Amazon Fire TV
  • Android TV
  • Apple TV
  • Google Chromecast Ultra
  • LG Smart TV
  • Samsung TV (mallit, jotka tukevat Dolby Digital Plus -teknologiaa)
  • Xbox-konsoli

Vianmääritys

Ennen kuin aloitat, kokeile toistaa eri ohjelmaa tai elokuvaa. Jos ääniongelma liittyy vain tiettyyn ohjelmaan tai elokuvaan, ota meihin yhteyttä.

Jos ääniongelmat jatkuvat, valitse laitteesi alta:

Puhelin tai tabletti

Kokeile näitä vinkkejä:

• Lisää äänenvoimakkuutta puhelimen tai tabletin äänenvoimakkuuspainikkeella.
  • Liitä kuulokkeet ja tarkista, kuuluuko niistä ääni.
  • Kokeile poistaa laitteesi Bluetooth käytöstä, jotta voit varmistaa, että laite ei lähetä ääntä Bluetooth-lisälaitteeseen (Android- tai iOS-laitteen asetuksissa).
  • Varmista, ettei Älä häiritse -tila ole käytössä.
  • Yritä käynnistää puhelin tai tabletti uudelleen.
Tietokone

Kokeile näitä vinkkejä:

• Tarkista tietokoneen äänenvoimakkuus Maxissa varmistaaksesi, ettei äänenvoimakkuutta ole mykistetty tai säädetty hiljaiselle.
  • Jos käytät ulkoisia kaiuttimia, tarkista kaiutinkaapelit ja äänenvoimakkuuden säätö.
  • Tarkista tietokoneesi äänentoistolaite.
  • Päivitä selaimesi uusimpaan versioon. Lisätietoja on kohdassa Maxin vianmääritys.
  • Kokeile toista tuettua laitetta.
Amazon Fire TV

Kokeile vaihtaa laitteen ääniasetukseksi stereoääni. Tämä onnistuu Amazon Fire TV:ssä siirtymällä kohtaan Settings > Display & Sounds > Audio > Dolby Digital Output ja valitsemalla sitten Dolby Digital Plus OFF.

Muita vinkkejä:

• Päivitä Max-sovellus. Avaa laitteesi sovelluskauppa ja etsi Max. Jos sovellukselle on saatavilla päivitys, valitse Päivitä tai Lataa. Lisätietoja on laitteesi Maxin vianmääritys -sivulla.
  • Käynnistä laitteesi uudelleen. Irrota suoratoistolaite (esim. Apple TV) pistorasiasta, odota minuutti ja kytke se sitten uudelleen.
  • Irrota HDMI-kaapelin molemmat päät ja liitä ne uudelleen.
  • Kokeile kääntää HDMI-kaapelin tai optisen kaapelin päät toisin päin tai kokeile käyttää toista kaapelia.
  • Kokeile käyttää television tai vastaanottimen toista HDMI-porttia.
  • Varmista, että televisiosi näyttö ja äänijärjestelmä tukevat myös Dolby Atmos -ääntä.

Huomautus Dolby Atmos -ääntä varten kaikkien laitteiden on tuettava HDMI 2.0:aa ja HDCP 2.2:ta (televisio, suoratoistolaite, audio-/videovastaanotin, kaapelit, sovittimet ja kaikki muut liitetyt laitteet).

Apple TV

Apple TV käyttää oletuksena parasta saatavilla olevaa äänimuotoa. Jos surround-ääni ei toimi, yritä vaihtaa äänimuodoksi Dolby Digital 5.1 siirtymällä Apple TV:ssä kohtaan Asetukset > Video ja ääni > Äänimuoto ja valitsemalla Vaihda muotoa. Voit sitten valita muodoksi Dolby Digital 5.1 (Paras-vaihtoehdon sijaan).

Jos ongelma jatkuu Dolby Digital 5.1 -äänimuodon vaihtamisen jälkeen, yritä vaihtaa äänimuodoksi Stereo. Lisätietoja ääniasetuksista on Applen artikkelissa Äänen Dolby Atmos- tai Surround-toistaminen.

Muita vinkkejä:

• Päivitä Max-sovellus. Avaa laitteesi sovelluskauppa ja etsi Max. Jos sovellukselle on saatavilla päivitys, valitse Päivitä tai Lataa. Lisätietoja on laitteesi Maxin vianmääritys -sivulla.
  • Käynnistä laitteesi uudelleen. Irrota suoratoistolaite (esim. Apple TV) pistorasiasta, odota minuutti ja kytke se sitten uudelleen.
  • Irrota HDMI-kaapelin molemmat päät ja liitä ne uudelleen.
  • Kokeile kääntää HDMI-kaapelin tai optisen kaapelin päät toisin päin tai kokeile käyttää toista kaapelia.
  • Kokeile käyttää television tai vastaanottimen toista HDMI-porttia.
  • Varmista, että televisiosi näyttö ja äänijärjestelmä tukevat myös Dolby Atmos -ääntä.

Huomautus Dolby Atmos -ääntä varten kaikkien laitteiden on tuettava HDMI 2.0:aa ja HDCP 2.2:ta (televisio, suoratoistolaite, audio-/videovastaanotin, kaapelit, sovittimet ja kaikki muut liitetyt laitteet).

Xbox (tietyissä maissa)

Siirry kohtaan Asetukset > Näyttö ja ääni, vieritä oikealle ja valitse HDMI-ääni. Aseta HDMI-ääniasetukseksi 5.1 (pakkaamaton), valitse Bitstream-muoto ja määritä asetukseksi Dolby Digital.

Muita vinkkejä:

• Päivitä Max-sovellus. Avaa laitteesi sovelluskauppa ja etsi Max. Jos sovellukselle on saatavilla päivitys, valitse Päivitä tai Lataa. Lisätietoja on laitteesi Maxin vianmääritys -sivulla.
  • Käynnistä laitteesi uudelleen. Irrota suoratoistolaite (esim. Apple TV) pistorasiasta, odota minuutti ja kytke se sitten uudelleen.
  • Irrota HDMI-kaapelin molemmat päät ja liitä ne uudelleen.
  • Kokeile kääntää HDMI-kaapelin tai optisen kaapelin päät toisin päin tai kokeile käyttää toista kaapelia.
  • Kokeile käyttää television tai vastaanottimen toista HDMI-porttia.
  • Varmista, että televisiosi näyttö ja äänijärjestelmä tukevat myös Dolby Atmos -ääntä.

Huomautus Dolby Atmos -ääntä varten kaikkien laitteiden on tuettava HDMI 2.0:aa ja HDCP 2.2:ta (televisio, suoratoistolaite, audio-/videovastaanotin, kaapelit, sovittimet ja kaikki muut liitetyt laitteet).

Muut televisiot

Kokeile näitä vinkkejä:

• Kokeile vaihtaa laitteen äänitila stereoääneksi.
  • Päivitä Max-sovellus. Avaa laitteesi sovelluskauppa ja etsi Max. Jos sovellukselle on saatavilla päivitys, valitse Päivitä tai Lataa. Lisätietoja on laitteesi Maxin vianmääritys -sivulla.
  • Käynnistä laitteesi uudelleen. Irrota suoratoistolaite (esim. Apple TV) pistorasiasta, odota minuutti ja kytke se sitten uudelleen.
  • Irrota HDMI-kaapelin molemmat päät ja liitä ne uudelleen.
  • Kokeile kääntää HDMI-kaapelin tai optisen kaapelin päät toisin päin tai kokeile käyttää toista kaapelia.
  • Kokeile käyttää television tai vastaanottimen toista HDMI-porttia.
  • Varmista, että televisiosi näyttö ja äänijärjestelmä tukevat myös Dolby Atmos -ääntä.

Huomautus Dolby Atmos -ääntä varten kaikkien laitteiden on tuettava HDMI 2.0:aa ja HDCP 2.2:ta (televisio, suoratoistolaite, audio-/videovastaanotin, kaapelit, sovittimet ja kaikki muut liitetyt laitteet).

HDMI-virhe?
Jos saat HDCP-virheen, yritä ohittaa vastaanotin tai stereolaite liittämällä suoratoistolaite suoraan televisioon. Lisätietoja on kohdassa Suoratoisto HDMI-kaapelilla.