Streama Max i 4K UHD och HDR10 eller med Dolby Vision

Med abonnemanget Premium kan du streama utvalda titlar i 4K UHD med HDR10 eller Dolby Vision på utvalda enheter. För att ta reda på om en serie eller film finns tillgänglig i 4K UHD med HDR10 eller Dolby Vision kan du öppna Max och titta efter 4K UHD, HDR10 eller Dolby Vision på detaljsidan.

Obs! Tillgängligheten för 4K UHD, HDR och Dolby Atmos beror på vilken titel du väljer, ditt grundabonnemang och vilken enhet du har.

Max spelar automatiskt upp den högsta tillgängliga videokvaliteten för din enhet och ditt abonnemang. De titlar som finns tillgängliga i 4K UHD är också tillgängliga i HD på alla enheter som stöds.

Gå till Ljudkvalitet för Max för mer information om Dolby Atmos.

Det här behöver du

För att streama i 4K UHD med HDR10 eller Dolby Vision behöver du:

Alla enheter måste ha stöd för HDMI 2.0 och HDCP 2.2 (tv, mediaspelare, ljud-/videomottagare, kablar, adaptrar och alla andra anslutna enheter).

Om du uppfyller ovanstående krav och titeln finns tillgänglig i 4K UHD spelar Max automatiskt upp titeln i 4K UHD. Upplösningen anpassas efter nätverkets bandbredd och hastighet (det är inte möjligt att justera upplösningen manuellt i Max).

4K-enheter som stöds
HDR10-enheter som stöds
  • Amazon Fire TV
  • Tv-apparater från Android
  • Apple TV 4K
  • AirPlay 2-kompatibla tv-apparater med 4K
  • Chromecast med Google TV
  • Smarta tv-apparater från LG med 4K
  • iPhone och iPad
  • PlayStation 5
  • Samsungs tv-apparater med Tizen och 4K
  • Xbox One X|S
  • Xbox Series X|S
Dolby Vision-enheter som stöds

Felsökning

Om du har problem med att streama i 4K UHD-upplösning finns det några saker som du kan prova:

Kontrollera dina enheter

Säkerställ att din tv har stöd för 4K UHD-upplösning. Det gör du genom att hitta tv:ns modellnummer och sedan söka efter information om upplösningen för tv:n på internet.

Kontrollera dina bildskärmsinställningar

Vi rekommenderar att du stänger av rörelseutjämning i dina tv-inställningar. Hur du gör det här beror på vilken tv-modell du har. Det kan också vara en god idé att ställa in bildläget på Bio eller Film.

För fler bildskärmsförslag letar du upp din enhet nedan.

Amazon Fire TV-enheter med 4K

Kontrollera bildskärmsinställningarna för din Amazon Fire TV. Så här gör du:

1. Gå till Inställningar > Bild & ljud > Bild.
  2. Öppna avsnittet Videoupplösning.
  3. Ställ in din videoupplösning på Automatisk. Ett meddelande visas om HDCP 2.2 inte upptäcks för HDMI-anslutningen till din Fire TV.

Gå till Streama video i 4K på din Fire TV för mer information.

Apple TV 4K

Kontrollera videoinställningarna på din Apple TV. Så här gör du:

1. På din Apple TV går du till Inställningar > Video och ljud > Format.
  2. Välj 4K HDR (om tillgängligt).
  3. Gå till Matcha innehåll. Aktivera Matcha dynamiskt omfång och Matcha bildfrekvens.
  4. Välj Kontrollera HDMI-anslutning för att bekräfta att det valda formatet kan användas.

Om din Apple TV inte upptäcker något stöd för 4K HDR kan du gå till Apples artikel Om 4K, HDR, HDR10+ och Dolby Vision på din Apple TV 4K.

Chromecast med Google TV och Android TV 4K

Kontrollera dina bildskärmsinställningar. Så här gör du:

1. Gå till Profil > Inställningar i det övre högra hörnet på din tv.
  2. Välj Bild & Ljud.
  3. Välj Matcha innehåll. Då ställs enheten automatiskt in på att visa innehåll i originalformat. Du kan också ställa in bildupplösningen manuellt genom att gå till Avancerade bildskärmsinställningar.

Om du inte ser något alternativ för visning i 4K HDR kan du gå till Streama innehåll i 4K Ultra HD för mer information.

PlayStation 5 (i utvalda länder)

Om du behöver hjälp med din PlayStation 5-konsol kan du gå till PlayStations artikel Så här ändrar du PS5-konsolens upplösning.

Kontrollera din internethastighet

Kontrollera att din nedladdningshastighet är minst 25 Mbps. Max justerar automatiskt videokvaliteten baserat på anslutningens nedladdningshastighet. Om din nedladdningshastighet är lägre än 25 Mbps kommer serien eller filmen inte att streamas i 4K.

Med högre hastigheter får du en mer stabil streaming i 4K. För bästa möjliga upplevelse rekommenderar vi en nedladdningshastighet på minst 50 Mbps. Gå till sidan Max buffrar om du vill veta hur man testar sin anslutningshastighet.

Prova med en trådbunden anslutning: Om du upplever långsamma eller ojämna hastigheter via wifi kan du testa att ansluta streamingenheten till routern med en nätverkskabel.

Minska aktiviteten i ditt nätverk: Om det finns andra personer som använder samma nätverk kan du be dem att tillfälligt pausa användningen. På så sätt frigör du så mycket bandbredd som möjligt till streamingen.

Testa med en annan kabel eller HDMI-port

Om du använder en streamingspelare (t.ex. Apple TV):

• Se till att du använder en höghastighets HDMI-kabel för 4K.
  • Kontrollera att HDMI-kabeln är ansluten till en HDCP 2.2-kompatibel HDMI-port på din tv eller ljud-/videomottagare. Det är inte säkert att HDCP 2.2 stöds av alla HDMI-portar på din TV (se bruksanvisningen för att ta reda på vilken HDMI-port som är HDCP 2.2-kompatibel).
  • Kringgå din AV-mottagare, HDMI-switch eller ljudbar genom att ansluta streamingenheten direkt till din tv.

Om du ser felmeddelandet ”Det finns ett problem med inställningarna för din enhet” kan du testa Felsökning av HDMI.