4K UHD- ja HDR10- tai Dolby Vision -sisällön katsominen Maxissa

Voit katsoa tiettyjä nimikkeitä 4K UHD-, HDR10- tai Dolby Vision- laadulla tietyillä laitteilla Premium-tilauksella. Jos haluat tarkistaa, onko nimike saatavilla 4K UHD-, HDR10- tai Dolby Vision -laatuisena, valitse ohjelma tai elokuva Maxissa ja etsi sitten tietonäytöstä merkintää 4K UHD-, HDR10- tai Dolby Vision -laadusta.

Huomautus 4K UHD-, HDR- ja Dolby Atmos -sisällön saatavuus riippuu nimikkeestä, perustilauksesta ja laitteesta.

Max toistaa videon automaattisesti korkeimmalla mahdollisella laadulla, joka on saatavilla laitteellasi ja tilauksellasi. 4K UHD -laatuisena saatavilla olevat nimikkeet ovat saatavilla myös HD:nä kaikilla tuetuilla laitteilla.

Lisätietoja Dolby Atmosista on kohdassa Maxin äänenlaatu.

Mitä tarvitset

4K UHD-, HDR10- tai Dolby Vision -sisällön katsominen:

• 4K Ultra HD -televisio, jolla voi katsoa Dolby Vision- tai HDR10-sisältöä
  • Tuettu 4K-laite
  • Premium-tilaus
  • Nopea Internet-yhteys (vähintään 25 Mbit/s, suositus on vähintään 50 Mbit/s)

Kaikkien laitteiden on tuettava HDMI 2.0:aa ja HDCP 2.2:ta (televisio, mediasoitin, audio-/videovastaanotin, kaapelit, sovittimet ja kaikki muut liitetyt laitteet).

Jos täytät edellä mainitut vaatimukset ja nimike on saatavana 4K UHD -laatuisena, Maxin pitäisi automaattisesti toistaa nimike 4K UHD -laadulla. Max mukauttaa videon laatua verkon kaistanleveyden ja yhteysnopeuden perusteella (et voi säätää tarkkuutta manuaalisesti Maxissa).

Tuetut 4K-laitteet
Tuetut HDR10-laitteet
Tuetut Dolby Vision -laitteet

Vianmääritys

Jos sinulla on ongelmia 4K UHD -sisällön suoratoistossa, voit kokeilla seuraavia vinkkejä:

Tarkista laitteesi

Varmista, että televisiosi tukee 4K UHD -resoluutiota etsimällä television mallinumero ja etsimällä sitten internetistä tietoa television resoluutiosta.

Tarkista näytön asetukset

Suosittelemme poistamaan liikkeen pehmennyksen käytöstä television asetuksissa. Vaiheet vaihtelevat televisiomallisi mukaan. Voit myös asettaa kuvatilan elokuvateatteri- tai elokuvatilaan.

Näet muita näyttöehdotuksia etsimällä suoratoistolaitteesi alta.

Amazon Fire TV 4K -laitteet

Tarkista Amazon Fire TV:n näyttöasetukset seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Settings > Display & Sounds > Display.
  2. Avaa Video Resolution -osio.
  3. Aseta videon resoluutioksi Auto. Ilmoitus näytetään, jos HDCP 2.2:ta ei havaita Fire TV:n HDMI-liitännässä.

Lisätietoja on kohdassa 4K-videon katsominen Fire TV:ssä.

Apple TV 4K

Tarkista Apple TV:n videoasetukset seuraavasti:

1. Siirry Apple TV:ssä kohtaan Asetukset > Video ja ääni > Muoto.
  2. Valitse 4K HDR (jos saatavilla).
  3. Siirry kohtaan Täsmäytä sisältö. Ota käyttöön Täsmäytä dynaaminen alue ja Täsmäytä kuvataajuus.
  4. Varmista valitun muodon tuki valitsemalla Tarkista HDMI-yhteys.

Jos Apple TV ei tunnista 4K HDR:ää, katso lisätietoja Applen artikkelista Tietoja 4K-, HDR- ja Dolby Vision -ominaisuuksista Apple TV 4K:ssa.

Chromecast ja Google TV ja Android TV 4K

Tarkista näyttöasetukset seuraavasti:

1. Valitse television oikeasta yläkulmasta Profiili > Asetukset.
  2. Valitse Näyttö ja ääni.
  3. Valitse Täsmäytä sisältö. Tämä asettaa laitteen näyttämään sisällön automaattisesti alkuperäisessä muodossa. Voit myös määrittää resoluution manuaalisesti siirtymällä kohtaan Näytön lisäasetukset.

Jos 4K HDR -sisällön suoratoisto ei onnistu, katso lisätietoja kohdasta 4K Ultra HD -sisällön suoratoisto.

PlayStation 5 (tietyissä maissa)

Jos tarvitset apua PlayStation 5:n kanssa, katso lisätietoja PlayStationin artikkelista Resoluutioasetusten säätäminen PS5-konsolilla.

Tarkista Internet-yhteytesi nopeus

Varmista, että latausnopeus on vähintään 25 Mbit/s. Max mukauttaa videon laatua automaattisesti latausnopeuden mukaan. Jos latausnopeutesi on alle 25 Mbit/s, sarjaa tai elokuvaa ei suoratoisteta 4K-laadulla.

Suuremmat nopeudet takaavat tasaisemman 4K-suoratoiston. Saat parhaan kokemuksen yli 50 Mbit/s:n latausnopeudella. Lisätietoja yhteysnopeuden testaamisesta on kohdassa Max puskuroi.

Kokeile langallista yhteyttä: Jos Wi-Fi-yhteys on hidas tai epätasainen, liitä suoratoistolaite reitittimeen Ethernet-kaapelilla.

Vähennä toimintaa verkossa: Jos muut ihmiset käyttävät samaa verkkoa, pyydä heitä keskeyttämään toimintansa hetkellisesti, jotta sisällön suoratoistoon Maxissa saadaan mahdollisimman paljon kaistaa.

Kokeile toista kaapelia tai HDMI-porttia

Jos käytät suoratoistolaitetta (esim. Apple TV):

• Varmista, että käytät nopeaa 4K-HDMI-kaapelia.
  • Varmista, että HDMI-kaapeli on kytketty television tai audio-/videovastaanottimen HDCP 2.2 -yhteensopivaan HDMI-porttiin. Kaikki television HDMI-portit eivät välttämättä tue HDCP 2.2:ta (katso käyttöoppaasta, mikä HDMI-portti on HDCP 2.2 -yhteensopiva).
  • Ohita audio-/videovastaanotin, HDMI-kytkin tai kaiutin liittämällä suoratoistolaite suoraan televisioon.

Jos saat Laitteesi määrityksissä ilmeni ongelma -virheen, katso lisätietoja kohdasta HDMI-vianmääritys.