Se Max i 4K, UHD og HDR10 eller Dolby Vision

Du kan se utvalgte titler i 4K UHD med HDR10 eller Dolby Vision på utvalgte enheter med Premium-abonnementet. Hvis du vil finne ut om en tittel er tilgjengelig i 4K UHD med HDR10 eller Dolby Vision, velger du serien eller filmen i Max og ser etter 4K UHD, HDR10 eller Dolby Vision på detaljskjermen.

Merk: Tilgjengeligheten av 4K UHD, HDR og Dolby Atmos avhenger av tittelen, basisabonnementet og enheten din.

Max spiller automatisk av videoen med den høyeste kvaliteten som er tilgjengelig for enheten og abonnementet. Titler som er tilgjengelige i 4K UHD, er også tilgjengelige i HD på alle støttede enheter.

Hvis du vil ha informasjon om Dolby Atmos, kan du gå til Max-lydkvalitet.

Dette trenger du

Slik strømmer du i 4K UHD med HDR10 eller Dolby Vision:

Alle enheter må støtte HDMI 2.0 og HDCP 2.2 (TV-en, mediespilleren, lyd-/videomottakeren, kabler, adaptere og andre tilkoblede enheter).

Hvis du oppfyller kravene ovenfor og tittelen er tilgjengelig i 4K UHD, skal Max automatisk spille av tittelen i 4K UHD. Max justerer videokvaliteten basert på nettverksbåndbredden og tilkoblingshastigheten (du kan ikke justere oppløsningen manuelt i Max).

Støttede 4K-enheter
Støttede HDR10-enheter
Støttede Dolby Vision-enheter

Feilsøking

Hvis du har problemer med strømming i 4K UHD-oppløsning, kan du prøve følgende:

Sjekk enhetene dine

Sørg for at TV-en støtter 4K UHD-oppløsning. Dette gjør du ved å finne TV-modellnummeret og deretter søke på internett etter informasjon om TV-oppløsningen.

Sjekk skjerminnstillingene dine

Når det gjelder TV-innstillinger, foreslår vi at du slår av bevegelsesutjevning. Fremgangsmåten for å gjøre dette varierer avhengig av TV-modellen. Det kan også være lurt å sette bildemodus til kino- eller filmmodus.

For flere skjermforslag, finn strømmeenheten din nedenfor.

Amazon Fire TV 4K-enheter

Sjekk Amazon Fire TV-skjerminnstillingene dine. Slik gjør du dette:

1. Gå til Innstillinger og Skjerm og lyder og Skjerm.
  2. Åpne Videooppløsning-seksjonen.
  3. Sett videooppløsningen til Auto. Et varsel vises hvis HDCP 2.2 ikke oppdages for Fire TV-ens HDMI-tilkobling.

Hvis du vil ha mer informasjon, gå til Se video i 4K på Fire TV.

Apple TV 4K

Sjekk Apple TV-videoinnstillingene dine. Slik gjør du dette:

1. På Apple TV går du til Innstillinger og Video og lyd og Format.
  2. Velg 4K HDR (hvis tilgjengelig).
  3. Gå til Match-innhold. Slå på Match-dynamisk område og Match- bildefrekvens.
  4. Velg Sjekk HDMI-tilkobling for å bekrefte støtte for det valgte formatet.

Hvis Apple TV-en ikke oppdager støtte for 4K HDR, gå til Apples 4K, HDR og Dolby Vision på Apple TV 4K-artikkel.

Chromecast med Google TV og Android TV 4K

Sjekk skjerminnstillingene. Slik gjør du dette:

1. Øverst til høyre på TV-en går du til Profil og Innstillinger.
  2. Velg Skjerm og lyd.
  3. Velg Match innhold. Dette bør automatisk stille inn enheten til å vise innhold i det opprinnelige formatet. Du kan også angi oppløsningen manuelt ved å gå til Avanserte skjerminnstillinger.

Hvis du ikke har muligheten til å vise i 4K HDR, kan du gå til Strøm 4K Ultra HD-innhold for mer informasjon.

PlayStation 5 (i utvalgte land)

For hjelp med PlayStation 5, kan du gå til PlayStations Hvordan endre PS5-oppløsning-artikkel.

Sjekk internetthastigheten din

Forsikre deg om at nedlastingshastigheten på internett er minst 25 Mbps. Max justerer automatisk videokvaliteten basert på nedlastingshastigheten til tilkoblingen din. Hvis nedlastingshastigheten er mindre enn 25 Mbps, strømmes ikke serien eller filmen i 4K.

Høyere hastigheter vil gi mer konsistent 4K-strømming. For den beste opplevelsen anbefaler vi en nedlastingshastighet på 50+ Mbps på strømmeenheten. For å finne ut hvordan du tester tilkoblingshastigheten, gå til siden Max bufrer.

Prøv en kablet tilkobling: Hvis du opplever lave eller ustabile hastigheter over Wi-Fi, kan du koble strømmeenheten til ruteren med en Ethernet-kabel.

Reduser aktiviteten på nettverket: Hvis andre personer bruker det samme nettverket, kan du be dem om å sette aktiviteten på pause midlertidig. Dette vil tildele så mye båndbredde som mulig for strømming av Max.

Prøv en annen kabel eller HDMI-port

Hvis du bruker en strømmeavspiller (f.eks. Apple TV):

• Kontroller at du bruker en høyhastighets 4K HDMI-kabel.
  • Kontroller at HDMI-kabelen er koblet til en HDCP 2.2-kompatibel HDMI-port på TV-en eller lyd-/videomottakeren. HDCP 2.2 støttes kanskje ikke av alle HDMI-portene på TV-en (se brukerhåndboken for å finne ut hvilken HDMI-port som er kompatibel med HDCP 2.2).
  • Omgå lydvideomottakeren, HDMI-bryteren eller lydplanken ved å koble strømmeenheten direkte til TV-en.

Hvis du får feilmeldingen «Det er et problem med enhetsoppsettet», kan du prøve HDMI-feilsøking.