Allt om barnprofiler

Det finns två typer av profiler: vuxen och barn. Ditt konto kan ha upp till fem profiler. Du kan skapa en barnprofil som endast visar innehåll särskilt anpassat för barn.

Standardprofil för barn
Nya Max-konton har en standardprofil för barn som kan streama underhållning klassificerad för åldrarna 9 år och yngre. Du kan redigera eller ta bort den här profilen. Om ditt konto ursprungligen var ett HBO Max-konto kan du lägga till en barnprofil.

Varför ska jag skapa en barnprofil?

• Anpassat innehåll: En barnprofil visar innehåll som barn gillar.
  • Föräldrakontroller. Du kan själv välja vilken innehållsklassificering som ditt barn ska ha tillgång till.
  • Hemskärm för barnprofiler. Hemskärmen för barnprofiler kan se ut på olika sätt. Ditt barn kan även ha egna versioner av Min lista och Fortsätt streama.
  • För att förhindra att ditt barn byter profil kan du aktivera barnsäker profilutloggning (och/eller skapa en profilpinkod till dina andra profiler för att förhindra att ditt barn kommer in på dessa profiler).
  • Barnprofiler har inte åtkomst till funktioner för kontohantering som lösenord och abonnemangsuppgifter.

Välj ett ämne:

Lägg till en barnprofil

Så här lägger du till en barnprofil:

1. Gå till Max, välj din profil och sedan + Ny profil (om du har fler än 3 profiler kan du behöva skrolla åt höger).
  2. Välj en avatar eller tryck på Hoppa över.
  3. Ange ditt barns namn (mellan 1 och 14 tecken).
  4. Aktivera barnläge.
  5. Klassificeringar är automatiskt inställda på stora barn. Du kan ändra det när du redigerar en barnprofil. Gå till Innehållsklassificering för mer information.
  6. Barnsäker profilutloggning (valfritt): Om du aktiverar det här alternativet kan du förhindra att ditt barn lämnar sin profil. Här hittar du mer information om barnsäker profilutloggning och föräldrakod.
  7. Tryck på Spara.
Lägga till en profilpinkod
Du kan även lägga till en profilpinkod till en profil så att andra medlemmar i ditt hushåll inte kan streama Max med den profilen.
Redigera eller ta bort en barnprofil

Välj den enhet som du använder:

Telefon eller surfplatta
  1. Gå till Max, välj din profil och sedan Redigera profiler.
  2. Välj en barnprofil.
  3. Här kan du redigera profilens avatar och namn eller hantera barnläge, profilpinkod och barnsäker profilutloggning. Det går också att radera profilen.
  4. Gå till Hantera inställningar för att ändra klassificeringarna. Appen öppnar ett webbläsarfönster.
    1. Om du uppmanas till det anger du din e-postadress och ditt lösenord och väljer Logga in. Det går inte att logga in
    2. Ange vilka klassificeringar som ditt barn ska ha tillgång till och tryck sedan på Klart.
    3. Stäng webbläsarfönstret för att gå tillbaka till Max.
  5. Tryck på Klart.
Dator
  1. Gå till max.com, välj din profil och sedan Redigera profiler.
  2. Välj en barnprofil.
  3. Här kan du redigera profilens avatar, namn och innehållsklassificering eller hantera barnläge, profilpinkod och barnsäker profilutloggning. Det går också att radera profilen.
  4. Tryck på Klart.
Tv-enhet
  1. Gå till din profil på Max.
  2. Välj redigeringsikonen pencil under en barnprofil.
  3. Här kan du redigera profilens avatar, namn och innehållsklassificering eller hantera barnläge, profilpinkod och barnsäker profilutloggning. Det går också att radera profilen.
  4. Tryck på Klart.

Apple TV: Du kan ändra klassificeringar och inställningar för barnsäker profilutloggning från din telefon, surfplatta eller dator.

Stänga av barnläge
Om du stänger av barnläget övergår barnprofilen till en vuxenprofil och profilens klassificeringsbegränsningar och barninställningar försvinner. En vuxenprofil kan inte göras om till en barnprofil.

Barnsäker profilutloggning: Aktivera barnsäker profilutloggning för att hindra ditt barn från att lämna barnprofilen. Gå till Barnsäker profilutloggning och föräldrakod för mer information.

Byta profiler

Så här byter du till en annan profil:

1. Gå till din profil på Max.
  2. Välj en annan profil.
  3. Om du uppmanas till det trycker du på Lämna barnprofil och anger din fyrsiffriga föräldrakod för att gå bort från barnprofilen.

Om du byter till en profil med en profilpinkod behöver du ange den fyrsiffriga pinkoden.

Skärmen ”Vem är det som tittar?”

Det här händer när du öppnar Max:

• Tv-enhet: Om den senaste profilen som användes var en barnprofil öppnas Max med den profilen. Men om den senaste profilen som användes var en vuxenprofil visas istället skärmen ”Vem är det som tittar?”.
  • Dator, telefon eller surfplatta: Max öppnas alltid med den senast använda profilen (du kommer inte att se skärmen ”Vem är det som tittar”).

Du kan lägga till en profilpinkod till en profil så att medlemmar i ditt hushåll inte kan streama Max med den profilen.

Innehållsklassificering

När du redigerar en barnprofil kan du välja någon av följande klassificeringsgrupper för att begränsa vad ditt barn kan streama och söka efter:

• Små barn (alla åldrar): Lämpligt för de yngsta barnen.
  • Mellanstora barn (6): Kan innehålla mild fantasi eller komiskt våld. Innehåller lite eller inget grovt språk eller sexuellt innehåll.
  • Stora barn (9): Kan innehålla milt språk, suggestiva dialoger, sexuella situationer och/eller måttligt våld.
  • Tonåringar (12): Kan innehålla grovt språk, suggestiv dialog, sexuella situationer och/eller intensivt våld.

Max använder ett klassificeringssystem som kallas ”Kijkwijzer” som utvecklades i Nederländerna av NICAM (Netherlands Institute for Classification of Audio-visual Media). Klassificeringarna varnar föräldrar och barn för filmer eller serier som kan vara skadliga för barn i en viss ålder.

Kijkwijzer

Kijkwijzer-klassificeringar inkluderar ålders- och innehållsbeskrivningar. Åldersgränser och följande symboler kan visas i ett avsnitt eller en film:

• varning - språkGrovt språk
  • varning - diskrimineringDiskriminering
  • varning - drogerDrog- och/eller alkoholanvändning
  • varning - rädslaRädsla
  • varning - sexSex
  • varning - våldVåld

Ålderssymboler indikerar att innehållet kan vara skadligt för barn under denna åldersgräns och innehållsbeskrivningar informerar om varför åldersgränsen har fastställts.

Gå till kijkwijzer.nl/over-kijkwijzer för mer information om Kijkwijzer.

Kijkwijzer-klassificeringen för ett avsnitt eller en film visas:

• på informationssidan för ett avsnitt eller en film
  • i det övre vänstra hörnet när du startar uppspelningen av ett avsnitt eller en film
  • efter reklampauser och när du startar om ett avsnitt eller en film
  • i sökresultaten (under ett avsnitt eller en film).

När du reser till andra länder där Max finns tillgängligt fortsätter föräldrakontrollen att tillämpas. Serier och filmer klassificeras baserat på det lokala klassificeringssystemet, vilket kan skilja sig från den klassificering som gäller för ditt land. Gå till Var är Max tillgängligt? om du vill ha mer information.

Fungerar inte innehållsklassificeringarna?

Om klassificeringarna som du har angett för en barnprofil inte fungerar som de ska kan du kontrollera följande:

• Kontrollera om begränsningarna har ställts in på din enhet (på iOS kan du t.ex. söka efter Använda föräldrakontroller). Om enheten som ditt barn använder har föräldrakontroller som är restriktivare än de klassificeringar som du har angett för Max använder Max de föräldrakontroller som har ställts in på enheten.
  • Max följer inte eventuella föräldrakontroller som ställts in via din tv-leverantör.
Hemskärm för barn

När du har valt en barnprofil visar hemskärmen och sökresultaten endast serier och filmer med klassificeringar som barnprofilen har behörighet att streama. Den förinställda klassificeringen för en ny barnprofil är Stora barn (9). Du kan dock ändra klassificeringen för alla barnprofiler.

Baserat på innehållsklassificeringen kan barnprofilerna visa olika innehåll på hemskärmen. Små barn upp till förskoleåldern kan exempelvis utforska serier och filmer genom att trycka på en bild av en karaktär (t.ex. Elmo eller Scooby Doo).

Hemskärmen för barn har även knapparna Fortsätt streama och Min lista.