Undertexter och ljud

Vissa av Max serier och filmer har undertexter och flera ljudspår med möjlighet att anpassa undertexternas stil och utseende. Undertexter och vissa ljudspår är ibland endast tillgängliga på engelska.

Ljudbeskrivning (berättarröst)
Ljudbeskrivning återger vad som händer på skärmen. I vissa fall är ljudbeskrivning endast tillgängligt på engelska. Om du vill stänga av funktionen trycker du på ikonen för Ljud och undertexter pratbubbla och väljer önskat språk.

Vilken enhet använder du?

Ändra undertexter eller ljud:

1. Börja streama en film eller serie och tryck på skärmen.
  2. Tryck på symbolen för Ljud och undertexter pratbubbla.
  3. Gör något av följande:
    • Undertexter: Under Undertexter väljer du ett språk eller Av.
    • Undertexter: Under Undertexter väljer du ett undertextsspråk (t.ex. Engelska − CC) eller Av.
    • Ljud: Under Ljud väljer du ett språk (välj önskat språk för att stänga av berättarrösten).
  4. Tryck på X för att spara dina ändringar.
Undertexterna försvinner inte
Max utgår från din enhets inställningar för undertexter. Om undertexterna fortsätter att visas fast du har stängt av dem kontrollerar du enhetens inställningar.

Gå till Tillgänglighetsfunktioner för mer information om ljudbeskrivning.

Anpassa undertexter

Välj din enhet nedan för att ändra utseende på undertexterna:

Amazon Fire-surfplatta
Svep nedåt från skärmens överkant och tryck på Inställningar för undertexter.
Androidtelefon eller -surfplatta

Öppna appen Inställningar, sök efter Undertexter och välj sedan Textstil.

Dessa steg kan variera mellan olika versioner av Android-operativsystem. Mer information hittar du i Undertextsinställningar för Android.

iPhone, iPad eller iPod touch
Öppna appen Inställningar och gå till Hjälpmedel > Undertext och dold textning > Stil. Besök Undertext och dold textning på iPhone för mer information.

Ändra undertexter eller ljud:

1. Börja streama en film eller serie och tryck sedan på skärmen.
  2. Tryck på symbolen för Ljud och undertexter pratbubbla.
  3. Gör något av följande:
    • Undertexter: Under Undertexter väljer du ett språk eller Av.
    • Undertexter: Under Undertexter väljer du ett undertextsspråk (t.ex. Engelska − CC) eller Av.
    • Ljud: Under Ljud väljer du ett språk (välj önskat språk för att stänga av berättarrösten).
  4. Tryck på X för att spara dina ändringar.
Undertexterna försvinner inte
Max utgår från din enhets inställningar för undertexter. Om undertexterna fortsätter att visas fast du har stängt av dem kontrollerar du enhetens inställningar.

Gå till Tillgänglighetsfunktioner för mer information om ljudbeskrivning.

Anpassa undertexter

Gör så här för att ändra utformningen av undertexterna:

• Öppna max.com, välj din profil och gå till Inställningar > Undertextstil. Här kan du justera undertextens typsnitt, färg, storlek och opacitet.

Ändra undertexter eller ljud:

1. Börja streama en film eller serie och pausa uppspelningen.
  2. Tryck på symbolen för Ljud och undertexter pratbubbla.
  3. Gör något av följande:
    • Undertexter: Under Undertexter väljer du ett språk eller Av.
    • Undertexter: Under Undertexter väljer du ett undertextsspråk (t.ex. Engelska − CC) eller Av.
    • Ljud: Under Ljud väljer du ett språk (välj önskat språk för att stänga av berättarrösten).
  4. Tryck på bakåtknappen för att spara dina ändringar.
Undertexterna försvinner inte
Max utgår från din enhets inställningar för undertexter. Om undertexterna fortsätter att visas fast du har stängt av dem kontrollerar du enhetens inställningar.

Gå till Tillgänglighetsfunktioner för mer information om ljudbeskrivning.

Anpassa undertexter

Välj din enhet nedan för att ändra utseende på undertexterna:

Android TV

På din Android TV går du till Inställningar > Enhetsinställningar > Tillgänglighet > Textning.

Obs! Dessa steg kan variera mellan olika operativsystemsversioner för Android TV.

Amazon Fire TV

På din Amazon Fire TV går du till Inställningar > Tillgänglighet > Textning > Text.

Fire TV Basic Edition: Om du vill ändra undertexternas utseende går du till Inställningar för undertexter på Prime Videos hemsida.
Apple TV

På din Apple TV går du till Inställningar > Hjälpmedel > Undertext och dold textning > Stil. Gå till Undertext och dold textning på Apple TV för mer information.

Öppna Max, tryck på ikonen för inställningar kugghjul, (längst ner till höger) och gå till Undertextstil.

Chromecast

Du kan ändra undertexter och ljud på den enhet som du castar från:

Telefon eller surfplatta

Ändra undertexter eller ljud:

1. Börja streama en film eller serie och tryck på skärmen.
  2. Tryck på symbolen för Ljud och undertexter pratbubbla.
  3. Gör något av följande:
    • Undertexter: Under Undertexter väljer du ett språk eller Av.
    • Undertexter: Under Undertexter väljer du ett undertextsspråk (t.ex. Engelska − CC) eller Av.
    • Ljud: Under Ljud väljer du ett språk (tryck på önskat språk för att stänga av).
  4. Tryck på X för att spara dina ändringar.

Gå till Tillgänglighetsfunktioner för mer information om ljudbeskrivning.

Dator

Ändra undertexter eller ljud:

1. Börja streama en film eller serie och klicka på skärmen.
  2. Tryck på symbolen för Ljud och undertexter pratbubbla.
  3. Gör något av följande:
    • Undertexter: Under Undertexter väljer du ett språk eller Av.
    • Undertexter: Under Undertexter väljer du ett undertextsspråk (t.ex. Engelska − CC) eller Av.
    • Ljud: Under Ljud väljer du ett språk (välj önskat språk för att stänga av berättarrösten).
  4. Tryck på X för att spara dina ändringar.

Gå till Tillgänglighetsfunktioner för mer information om ljudbeskrivning.