Lägg till och hantera Max-profiler

Profilbilder
Personliga profilbilder från HBO Max visas som allmänna profilikoner på Max (Max har inte stöd för personliga profilbilder). Det finns 350 olika avatarer att välja mellan.

Du kan skapa upp till 5 profiler, en för varje person i ditt hushåll, för en mer personlig användarupplevelse. Med hjälp av profilerna kan du hålla reda på vad du har streamat och vad du vill streama i framtiden.

Det finns två typer av profiler: vuxen och barn. Gå till Allt om barnprofiler för att redigera en barnprofil och hantera din föräldrakod.

Varje profil har sin egen:

Välj ett ämne:

Lägg till en profil
  1. Gå till Max, välj din profil och sedan + Ny profil (Om du har fler än 3 profiler kan du behöver skrolla åt höger).
  2. Välj en avatar eller Hoppa över.
  3. Ange ett namn (mellan 1 och 14 tecken).
  4. Aktivera barnläget om du vill skapa en barnprofil.
  5. Välj Spara.

Efter att du har sparat kan du göra ändringar i standardklassificeringarna för barnprofiler. Gå till Redigera en barnprofil om du vill veta hur man gör.

Redigera en profil

Välj din enhet:

Telefon eller surfplatta
  1. Gå till din profil och tryck på Redigera profiler.
  2. Välj en profil.
  3. Du kan ändra följande:
    • Vuxenprofil: Namn, profilpinkod, visningsspråk och avatar.
    • Barnprofil: Namn, barnläge, klassificeringar, barnsäker profilutloggning, profilpinkod, visningsspråk och avatar. Gå till Allt om barnprofiler för mer information.
  4. Gör ändringar i profilen och tryck sedan på Klart.

Obs! Om du stänger av barnläget ändras barnprofilen till en vuxenprofil. Barnprofilens funktioner som barnsäker profilutloggning kommer då att försvinna. Det går inte att göra om en vuxenprofil till en barnprofil.

Om du vill ändra klassificeringarna för en vuxenprofil behöver du redigera profilen på max.com.

Dator
  1. Gå till max.com, tryck på din profil och därefter Redigera profiler.
  2. Välj en profil.
  3. Du kan ändra följande:
    • Vuxenprofil: Namn, profilpinkod, visningsspråk, klassificeringar och avatar.
    • Barnprofil: Namn, barnläge, klassificeringar, barnsäker profilutloggning, profilpinkod, visningsspråk och avatar. Gå till Allt om barnprofiler för mer information.
  4. Gör ändringar i profilen och tryck sedan på Klart.

Obs! Om du stänger av barnläget ändras barnprofilen till en vuxenprofil. Barnprofilens funktioner som barnsäker profilutloggning kommer då att försvinna. Det går inte att göra om en vuxenprofil till en barnprofil.

Tv-enhet
  1. Gå till din profil på Max.
  2. Tryck på redigeringsikonen penna under en profil.
  3. Du kan ändra följande:
    • Vuxenprofil: Namn, profilpinkod, visningsspråk och avatar.
    • Barnprofil: Namn, barnläge, klassificeringar, profilpinkod, barnsäker profilutloggning, visningsspråk och avatar. Gå till Allt om barnprofiler för mer information.
  4. Gör ändringar i profilen och tryck sedan på Klart.

Obs! Om du stänger av barnläget ändras barnprofilen till en vuxenprofil. Barnprofilens funktioner som barnsäker profilutloggning kommer då att försvinna. Det går inte att göra om en vuxenprofil till en barnprofil.

Ta bort en profil

Välj din enhet:

Telefon, surfplatta eller dator
  1. Gå till Max, tryck på din profil och därefter Redigera profiler.
  2. Välj en profil.
  3. Tryck på Ta bort profil och bekräfta borttagningen.
    Detta kommer att radera profilen och tillhörande information som Min lista och Fortsätt streama.
  4. Tryck på Klart.

Går det inte att ta bort en profil? Det går inte att radera den aktiva profilen. Byt till en annan profil och upprepa stegen ovan. Du kan inte heller ta bort din första profil (som skapades med ditt konto), men det går att redigera den.

Tv-enhet
  1. Gå till din profil på Max.
  2. Tryck på redigeringsikonen penna under en profil.
  3. Tryck på Ta bort profil och bekräfta borttagningen.
    Detta kommer att radera profilen och tillhörande information som Min lista och Fortsätt streama.
  4. Tryck på Klart.

Går det inte att ta bort en profil? Det går inte att radera den aktiva profilen. Byt till en annan profil och upprepa stegen ovan. Du kan inte heller ta bort din första profil (som skapades med ditt konto), men det går att redigera den.

Byta profiler

Så här byter du till en annan profil:

1. Gå till din profil på Max.
  2. Välj en annan profil.
  3. Om du vill lämna barnprofilen trycker du på Lämna barnprofil och anger din fyrsiffriga föräldrakod om du uppmanas till det.

Om du byter till en profil med profilpinkod behöver du ange den fyrsiffriga pinkoden.

Ändra appspråk

Du kan ändra textspråket i Max-appen.

Välj din enhet:

Telefon, surfplatta eller dator
  1. Gå till din profil och tryck på Redigera profiler.
  2. Välj en profil.
  3. Gå till Visningsspråk, välj ett språk och tryck sedan på Klart.

Visningsspråket sparas med din profil och gäller för alla dina enheter.

Tv-enhet
  1. Gå till din profil.
  2. Tryck på redigeringsikonen penna under en profil.
  3. Gå till Visningsspråk, välj ett språk och tryck sedan på Klart.

Visningsspråket sparas med din profil och gäller för alla dina enheter.

Fönstret ”Vem är det som tittar?”

Det här händer när du öppnar Max:

• Tv-enhet: Om den senaste profilen som användes var en barnprofil öppnas Max med den profilen. Men om den senaste profilen som användes var en vuxenprofil visas istället fönstret ”Vem är det som tittar?”.
  • Telefon, surfplatta eller dator: Max öppnas alltid med den senast använda profilen (du ser inte fönstret ”Vem är det som tittar?”).

Du kan lägga till en profilpinkod för att hindra andra från att titta på Max med den profilen.