Ändra ett abonnemang som faktureras av Google

Om du har tecknat ett abonnemang på en Android-enhet hittar du här information om hur du ändrar ditt abonnemang som faktureras av Google.

Faktureras du via en annan leverantör? Gå till Hantera ett Max-abonnemang.

Frågor och svar om fakturering via Google

Vilket abonnemang har jag?
  1. Gå till Max och välj ett av följande alternativ:
    • Telefon, surfplatta eller dator: Välj din profil och sedan Abonnemang.
    • Tv-enhet: Välj ikonen för Inställningar kugghjul, (längst ner till höger) och tryck sedan på Abonnemang.
      (Endast vuxenprofiler kan hantera abonnemang.)
  2. Här hittar du ditt nuvarande grundabonnemang och dina tilläggsabonnemang (om tillämpligt).

Om du vill ändra ditt abonnemang som faktureras av Google går du till Hur ändrar jag mitt abonnemang?

Behöver du hjälp med att logga in? Gå till Det går inte att logga in.

När är nästa faktureringsdatum?

Ditt abonnemang förnyas automatiskt på nästa faktureringsdatum. Så här hittar du nästa faktureringsdatum:

1. Öppna Play Store på din Android-telefon eller surfplatta eller gå till play.google.com.
  2. Välj din profilikon.
  3. Välj Betalningar och prenumerationer och sedan Prenumerationer.
  4. Hitta Max i din lista över prenumerationer och notera nästa betalningsdatum.
Hur avslutar jag mitt abonnemang?
Bra att veta
  • Ditt Max-abonnemang förnyas automatiskt tills dess att du avslutar det.
  • Borttagning av Max-appen avslutar inte ditt abonnemang.
  • Avsluta ditt abonnemang minst 24 timmar innan nästa faktureringsdatum för att undvika ytterligare avgifter.

Så här avslutar du ditt abonnemang som faktureras av Google:

Androidtelefon eller -surfplatta
  1. Öppna Play Store-appen på den enhet som du använde när du tecknade abonnemanget.
  2. Välj din profilikon.
  3. Välj Betalningar och prenumerationer och sedan Prenumerationer.
  4. Välj Max och sedan Säg upp prenumerationen.
Pausa betalningar
Istället för att avsluta kan du pausa ditt abonnemang i upp till 3 månader. Google fakturerar dig inte och du kan inte streama medan ditt abonnemang är pausat. Du kan fortsätta streama tills ditt abonnemang löper ut i slutet av din faktureringsperiod.
Webben
  1. Gå till g.co/play/subscriptions.
  2. Se till att du är inloggad på det Google-konto som ditt Max-abonnemang finns på. (Om du vill byta konto väljer du din profilikon och sedan Byt konto).
  3. Hitta Max i listan över abonnemang.
  4. Välj Hantera och sedan Säg upp prenumerationen.
Pausa betalningar
Istället för att avsluta kan du pausa ditt abonnemang i upp till 3 månader. Google fakturerar dig inte och du kan inte streama medan ditt abonnemang är pausat. Du kan fortsätta streama tills ditt abonnemang löper ut i slutet av din faktureringsperiod.

När du har avslutat bör du få ett e-postmeddelande från Google som bekräftar uppsägningen.

Om du har tillägget Sport avslutas det när ditt grundabonnemang upphör och du får en återbetalning för de återstående dagarna på ditt tilläggsabonnemang. Du kan fortsätta streama tills ditt abonnemang löper ut i slutet av din faktureringsperiod.

Du kan när som helst förnya ditt Max-abonnemang.

Gå till Googles artikel Ändra en prenumeration på Google Play för mer hjälp.

Kan du inte hitta ditt Max-abonnemang?

Prova följande:

• Se till att du är inloggad med samma Google-konto som du använde när du köpte abonnemanget.
  • Gå till den Android-enhet som du använde när du tecknade abonnemanget på Max och visa dina abonnemang genom att följa stegen ovan.
  • Granska din beställningshistorik på Google Play. Mer information finns i Googles artikel om Beställningshistorik.
Hur ändrar jag betalningsmetod?

Gå till Googles artikel Ändra betalningsmetod för att ta reda på hur du ändrar din betalningsmetod.

Hur ser jag min faktureringshistorik?

Gå till Googles artikel Beställningshistorik för att ta reda på hur du visar din faktureringshistorik.

Hur ändrar jag mitt grundabonnemang?

Så här ändrar du ditt grundabonnemang eller din faktureringsperiod:

Androidtelefon eller -surfplatta
  1. Gå till Max och välj din profil. Det går inte att logga in
  2. Välj Abonnemang och tryck sedan på Ändra grundabonnemang.
    (Endast vuxenprofiler kan hantera abonnemang).
  3. Välj ett abonnemang och en faktureringsperiod.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att ändra ditt abonnemang via Google.

När ditt abonnemang har uppdaterats bör du få ett e-postmeddelande från Google som bekräftar ändringen.

Om du vill veta hur du lägger till eller avslutar tillägget Sport går du till Hantera tillägget Sport.

Android TV
  1. Gå till Max, välj ikonen Inställningar kugghjul, (längst ner till höger) och sedan Abonnemang. Kan du inte logga in?
  2. Välj Ändra ditt grundabonnemang
  3. Välj ett abonnemang och en faktureringsperiod.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att ändra ditt abonnemang via Google.

När ditt abonnemang har uppdaterats bör du få ett e-postmeddelande från Google som bekräftar ändringen.

Om du vill veta hur du lägger till eller avslutar tillägget Sport går du till Hantera tillägget Sport.

När börjar ändringen av mitt abonnemang gälla?

Startdatumet beror på vilken slags ändring du har gjort:

• Om du byter till ett abonnemang med lägre pris sker abonnemangsändringen på nästa faktureringsdatum.
  • Om du byter till ett abonnemang med högre pris sker abonnemangsändringen omedelbart. Google kommer att ge dig en kredit för tiden som återstår på ditt abonnemang och tillämpa krediten på ditt nya abonnemang. Nästa faktureringsdatum justeras när krediten har använts.
  • Om du bara ändrar din faktureringsperiod (månatlig eller årlig) sker ändringen på nästa faktureringsdatum.
Mitt abonnemang är pausat. Vad ska jag göra?

Om du får meddelandet "Abonnemang pausat" kan det bero på ett fel med betalningen (eller så kan du ha pausat ditt grundabonnemang).

• Fel med betalningen: Återuppta ditt abonnemang genom att uppdatera din betalningsmetod. Ta reda på hur genom att gå till Googles artikel Ändra betalningsmetod.
  • Pausat abonnemang: Om du vill ta reda på hur du återupptar ett pausat abonnemang går du till Googles artikel Ändra en prenumeration på Google Play.