Ändra ett abonnemang som faktureras av Apple

Om du har tecknat ett abonnemang på din iPhone, iPad eller Apple TV hittar du här information om hur du ändrar ditt abonnemang som faktureras av Apple.

Faktureras du via en annan leverantör? Gå till Hantera ett Max-abonnemang.

Frågor och svar om fakturering via Apple

Vilket abonnemang har jag?
  1. Gå till Max och välj ett av följande alternativ:
    • Telefon, surfplatta eller dator: Välj din profil och sedan Abonnemang.
    • Tv-enhet: Välj ikonen för Inställningar kugghjul, (längst ner till höger) och tryck sedan på Abonnemang.
      (Endast vuxenprofiler kan hantera abonnemang.)
  2. Du ser nu ditt nuvarande abonnemang.

Om du vill ändra ditt abonnemang som faktureras av Apple går du till Hur ändrar jag mitt abonnemang?

Behöver du hjälp med att logga in? Gå till Det går inte att logga in.

När är nästa faktureringsdatum?

Ditt abonnemang förnyas automatiskt på nästa faktureringsdatum. Så här hittar du nästa faktureringsdatum:

1. Öppna appen Inställningar på din iOS-enhet.
  2. Välj ditt namn och sedan Abonnemang (logga in med ditt Apple-ID om du uppmanas till det).
  3. Välj ditt Max-abonnemang och notera nästa betalningsdatum.
Hur avslutar jag mitt abonnemang?
Bra att veta
  • Ditt Max-abonnemang förnyas automatiskt tills att du avslutar det.
  • Borttagning av Max-appen avslutar inte ditt abonnemang.
  • Avsluta ditt abonnemang minst 24 timmar innan nästa faktureringsdatum för att undvika ytterligare avgifter.

Så här avslutar du ditt abonnemang som faktureras av Apple:

iPhone eller iPad
  1. Öppna appen Inställningar på din iOS-enhet.
  2. Välj ditt namn.
  3. Tryck på Abonnemang (logga in med ditt Apple-ID om du uppmanas till det).
  4. Välj ditt Max-abonnemang och sedan Avbryt prenumeration.
Apple TV
  1. På Apple TV väljer du Inställningar > Användare och konton och sedan [kontonamn] Abonnemang.
  2. Välj Max och sedan Avbryt abonnemang.
Dator

Gå till Apples artikel Säga upp en prenumeration från Apple för att ta reda på hur du avslutar.

När du har avslutat bör du få ett e-postmeddelande från Apple som bekräftar uppsägningen. Du kan fortsätta streama tills ditt abonnemang upphör i slutet av din faktureringsperiod.

Du kan när som helst förnya ditt Max-abonnemang.

Kan du inte hitta ditt Max-abonnemang?

Prova följande:

• Se till att du är inloggad med samma Apple-ID som du använde när du köpte abonnemanget.
  • Gå till den Appple-enhet som du använde när du tecknade abonnemanget och visa dina abonnemang genom att följa stegen ovan.
  • Gå till Apples artikel Kan inte hitta prenumeration.
Hur ändrar jag betalningsmetod?

Så här ändrar du den betalningsmetod som är kopplad till ditt Apple-ID:

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone eller iPad.
  2. Välj ditt namn.
  3. Välj Betalning och leverans (logga in med ditt Apple-ID om du uppmanas till det).
  4. Välj den betalningsmetod som du vill ändra och redigera sedan din information.

Gå till Apples artikel Ändra betalningsmetod för Apple-ID för mer information.

Hur ser jag min faktureringshistorik?

Gå till Apples artikel Inköpshistorik för att ta reda på hur du visar din faktureringshistorik.

Hur ändrar jag mitt abonnemang?

Du kan ändra ditt abonnemang eller din faktureringsperiod på din iPhone, iPad eller Apple TV.

iPhone eller iPad
  1. Gå till Max och välj din profil. Det går inte att logga in
  2. Välj Abonnemang och sedan Ändra abonnemang.
  3. Välj ett abonnemang och en faktureringsperiod.
    Om du vill lägga till Sport ska du välja abonnemanget Premium med Sport.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att ändra ditt abonnemang via Apple.

När ditt abonnemang har uppdaterats bör du få ett e-postmeddelande från Apple som bekräftar ändringen.

Apple TV
  1. Gå till Max, välj ikonen Inställningar kugghjul, (längst ner till höger) och sedan Abonnemang. Det går inte att logga in
  2. Välj Ändra ditt abonnemang
  3. Välj ett abonnemang och en faktureringsperiod.
    Om du vill lägga till Sport ska du välja abonnemanget Premium med Sport.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att ändra ditt abonnemang via Apple.

När ditt abonnemang har uppdaterats bör du få ett e-postmeddelande från Apple som bekräftar ändringen.

När börjar ändringen av mitt abonnemang gälla?

Startdatumet beror på vilken slags ändring du har gjort:

• Om du byter till ett abonnemang med lägre pris sker abonnemangsändringen på nästa faktureringsdatum.
  • Om du byter till ett abonnemang med högre pris sker abonnemangsändringen omedelbart. Apple kommer att ge dig en återbetalning för de återstående dagarna på ditt abonnemang och debitera dig för ditt nya abonnemang. Nästa faktureringsdatum justeras.
  • Om du bara ändrar din faktureringsperiod (månatlig eller årlig) sker ändringen på nästa faktureringsdatum.
Mitt abonnemang är pausat. Vad ska jag göra?

Om du får meddelandet "Abonnemang pausat" kan det bero på ett fel med betalningen.

Återuppta ditt abonnemang genom att uppdatera betalningsmetoden för ditt Apple-ID. Så här gör du:

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone eller iPad.
  2. Välj ditt namn.
  3. Välj Betalning och leverans (logga in med ditt Apple-ID om du uppmanas till det).
  4. Välj den betalningsmetod som du vill ändra och redigera sedan din information.

Gå till Apples artikel Ändra betalningsmetod för Apple-ID för mer information.