Проблеми со аудио на Max

Аудиото за серии и за филмови на Max е достапно во стерео, 5.1. сараунд-звук или Dolby Atmos, во зависност од пакетот за претплата. Max автоматски го пушта најдобриот квалитет на аудио достапен за уредот и за пакетот за претплата.

За да го промениш јазикот на аудиото, оди на Преводи, титлови и аудио.

Прашања и одговори за Dolby

Што ми треба за да гледам со Dolby Atmos?

Може да гледаш избрани наслови со аудио Dolby Atmos на поддржани уреди со Премиум пакетот. За да дознаеш дали некој наслов е достапен во Dolby Atmos, избери го насловот во Max и побарај Dolby Atmos на екранот со опис.

Поддржани уреди со Dolby Atmos

Сите уреди мора да поддржуваат HDMI 2.0 и HDCP 2.2 (телевизорот, уредот за гледање, аудио/видеоприемникот, каблите, адаптерите и сите други поврзани уреди.

Кои уреди поддржуваат Dolby Digital Plus?

Аудиото на Dolby Digital Plus е достапно на следниве уреди:

 • Телевизор Amazon Fire
 • Телевизор со Android
 • Apple TV
 • Google Chromecast Ultra
 • Телевизор LG Smart
 • Телевизор Samsung (модели што поддржуваат Dolby Digital Plus)
 • Конзола Xbox

Решавање проблеми

Пред да почнеш, обиди се да гледаш друга серија или филм. Ако проблемот со звукот е ограничен на одредена серија или филм, контактирај нè и извести нè.

Ако сè уште имаш проблеми со аудиото, избери го уредот подолу:

Телефон или таблет

Еве неколку нешта што може да ги пробаш:

 • Зголеми ја јачината на звукот со помош на копчето за јачина на звук на телефонот или на таблетот.
 • Приклучи слушалки за да провериш дали има звук.
 • Обиди се така што ќе го исклучиш Bluetooth на уредот за да се осигуриш дека уредот не праќа аудио до Bluetooth-додатокот (во поставките на уредот со Android или iOS).
 • Провери дали на уредот е вклучена опцијата „Не вознемирувај“.
 • Обиди се со рестартирање на телефонот или на таблетот.
Компјутер

Еве неколку нешта што може да ги пробаш:

 • Провери ја контролата за јачината на звукот во Max на компјутерот за да се осигуриш дека звукот не е исклучен или поставен на ниска јачина.
 • Ако користиш надворешни звучници, провери ги каблите на звучниците и контролата на јачината на звукот.
 • Провери го излезниот уред за звук на компјутерот.
 • Ажурирај го прелистувачот на најновата верзија. За да дознаеш како да го направиш ова, оди на Решавање проблеми на Max.
 • Обиди се со друг поддржан уред.
Телевизор Amazon Fire

Обиди се да ја префрлиш поставката за аудио на уредот на стереозвук. За да го направиш ова, на телевизорот Amazon Fire оди на Поставки > Екран и звуци > Аудио > Dolby Digital Output, а потоа избери ИСКЛУЧЕНО Dolby Digital Plus.

Повеќе нешта со кои може да се обидеш:

 • Ажурирај ја апликацијата Max. За да го направиш ова, отвори ја продавницата за апликации на уредот и пребарај ја Max. Ако има достапно ажурирање на апликацијата, избери ажурирање или преземање. За повеќе помош, најди го уредот на страницата Решавање проблеми на Max.
 • Рестартирај го уредот. Исклучи го уредот за гледање од напојувањето (на пр. Apple TV); почекај една минута и вклучи го повторно.
 • Исклучи ги и повторно поврзи ги двата краја на HDMI-кабелот.
 • Пробај да ги ставиш краевите на HDMI-кабелот/оптичкиот кабел обратно или обиди се со друг кабел.
 • Обиди се со друга HDMI-порта на телевизорот или на приемникот.
 • Провери дали мониторот на телевизорот и системот за звук поддржуваат Dolby Atmos звук.

Напомена За Dolby Atmos звук, сите уреди мора да поддржуваат HDMI 2.0 и HDCP 2.2 (телевизорот, уредот за гледање, аудио/видеоприемникот, каблите, адаптерите и сите други поврзани уреди).

Apple TV

Стандардно, Apple TV го користи најдобриот достапен формат на звук. Ако не работи сараунд-звукот, обиди се да го замениш аудиоформатот со Dolby Digital 5.1. За да го направиш ова, на Apple TV оди во Поставки > Видео и аудио > Аудиоформат и вклучи го Промени формат. Тука може да избереш Dolby Digital 5.1. (наместо „Користи го најдобриот достапен формат“).

Ако промената на аудиоформатот во Dolby Digital 5.1. не помогне, обиди се да го промениш аудиоформатот во Стерео. За повеќе информации за поставките за звукот, оди на написот на Apple Репродукција на аудио во Dolby Atmos или сараунд-звук

Повеќе нешта со кои може да се обидеш:

 • Ажурирај ја апликацијата Max. За да го направиш ова, отвори ја продавницата за апликации на уредот и пребарај ја Max. Ако има достапно ажурирање на апликацијата, избери ажурирање или преземање. За повеќе помош, најди го уредот на страницата Решавање проблеми на Max.
 • Рестартирај го уредот. Исклучи го уредот за гледање од напојувањето (на пр. Apple TV); почекај една минута и вклучи го повторно.
 • Исклучи ги и повторно поврзи ги двата краја на HDMI-кабелот.
 • Пробај да ги ставиш краевите на HDMI-кабелот/оптичкиот кабел обратно или обиди се со друг кабел.
 • Обиди се со друга HDMI-порта на телевизорот или на приемникот.
 • Провери дали мониторот на телевизорот и системот за звук поддржуваат Dolby Atmos звук.

Напомена За Dolby Atmos звук, сите уреди мора да поддржуваат HDMI 2.0 и HDCP 2.2 (телевизорот, уредот за гледање, аудио/видеоприемникот, каблите, адаптерите и сите други поврзани уреди).

Xbox (во одредени земји)

Оди во Поставки > Екран и звук, потоа лизгај надесно и избери аудио HDMI. Постави го аудиото HDMI на 5.1 некомпресиран, потоа избери формат Bitstream и постави го на Dolby Digital.

Повеќе нешта со кои може да се обидеш:

 • Ажурирај ја апликацијата Max. За да го направиш ова, отвори ја продавницата за апликации на уредот и пребарај ја Max. Ако има достапно ажурирање на апликацијата, избери ажурирање или преземање. За повеќе помош, најди го уредот на страницата Решавање проблеми на Max.
 • Рестартирај го уредот. Исклучи го уредот за гледање од напојувањето (на пр. Apple TV); почекај една минута и вклучи го повторно.
 • Исклучи ги и повторно поврзи ги двата краја на HDMI-кабелот.
 • Пробај да ги ставиш краевите на HDMI-кабелот/оптичкиот кабел обратно или обиди се со друг кабел.
 • Обиди се со друга HDMI-порта на телевизорот или на приемникот.
 • Провери дали мониторот на телевизорот и системот за звук поддржуваат Dolby Atmos звук.

Напомена За Dolby Atmos звук, сите уреди мора да поддржуваат HDMI 2.0 и HDCP 2.2 (телевизорот, уредот за гледање, аудио/видеоприемникот, каблите, адаптерите и сите други поврзани уреди).

Други ТВ-уреди

Еве неколку нешта што може да ги пробаш:

 • Обиди се со менување на звукот на уредот во стереозвук.
 • Ажурирај ја апликацијата Max. За да го направиш ова, отвори ја продавницата за апликации на уредот и пребарај ја Max. Ако има достапно ажурирање на апликацијата, избери ажурирање или преземање. За повеќе помош, најди го уредот на страницата Решавање проблеми на Max.
 • Рестартирај го уредот. Исклучи го уредот за гледање од напојувањето (на пр. Apple TV); почекај една минута и вклучи го повторно.
 • Исклучи ги и повторно поврзи ги двата краја на HDMI-кабелот.
 • Пробај да ги ставиш краевите на HDMI-кабелот/оптичкиот кабел обратно или обиди се со друг кабел.
 • Обиди се со друга HDMI-порта на телевизорот или на приемникот.
 • Провери дали мониторот на телевизорот и системот за звук поддржуваат Dolby Atmos звук.

Напомена За Dolby Atmos звук, сите уреди мора да поддржуваат HDMI 2.0 и HDCP 2.2 (телевизорот, уредот за гледање, аудио/видеоприемникот, каблите, адаптерите и сите други поврзани уреди).

Грешка со HDMI?
Ако добиваш порака за грешка со HDCP, обиди се со пренасочување на приемникот или стереоопремата преку поврзување на уредот за гледање директно на телевизорот. За повеќе информации, одете на Гледај со кабел HDMI.