Ändra ett abonnemang som faktureras av Max

Om du har tecknat ett abonnemang på Max.com (eller HBOMax.com) hittar du här information om hur du ändrar ditt abonnemang som faktureras via Max.

Fakturering via tredje part
Om ditt abonnemang faktureras via ett annat företag (t.ex. en appbutik eller tv-leverantör) går du till Hantera ett Max-abonnemang.

Frågor och svar om fakturering för Max

Vilket abonnemang har jag?
  1. Gå till Max och gör något av följande:
    • Telefon, surfplatta eller dator: Välj din profil och sedan Abonnemang.
    • Tv-enhet: Välj ikonen för Inställningar kugghjul, (längst ner till höger) och tryck sedan på Abonnemang.
      (Endast vuxenprofiler kan hantera abonnemang).
  2. Här hittar du ditt nuvarande grundabonnemang och dina tilläggsabonnemang (om tillämpligt).

Om du vill ändra ditt grundabonnemang går du till Hur ändrar jag mitt abonnemang? Om du vill ändra tillägget Sport går du till Lägg till eller ta bort tillägget Sport.

Behöver du hjälp med att logga in? Gå till Det går inte att logga in.

När är nästa faktureringsdatum?

Ditt abonnemang förnyas automatiskt på nästa faktureringsdatum. Så här hittar du ditt nästa faktureringsdatum:

1. Gå till Max och gör något av följande:
    • Telefon, surfplatta eller dator: Välj din profil och sedan Abonnemang.
    • Tv-enhet: Välj ikonen för Inställningar kugghjul, (längst ner till höger) och tryck sedan på Abonnemang.
      (Endast vuxenprofiler kan hantera abonnemang.)
  2. Om ditt grundabonnemang eller tilläggsabonnemang faktureras via oss ser du ditt kommande betalningsdatum.

Om ditt abonnemang faktureras via en annan leverantör går du till Hantera ett Max-abonnemang.

Hur avslutar jag mitt abonnemang?
Bra att veta
  • Ditt Max-abonnemang förnyas automatiskt tills dess att du avslutar det.
  • Borttagning av Max-appen avslutar inte ditt abonnemang.
  • Avsluta ditt abonnemang minst 24 timmar innan nästa faktureringsdatum för att undvika ytterligare avgifter.

Om du vill avsluta ditt abonnemang på Max:

1. Gör något av följande:
    • Telefon eller surfplatta: Gå till max.com/subscription och logga in på ditt konto.
    • Dator: Gå till max.com och logga in på ditt konto. Välj sedan din profil och Abonnemang.
      (Endast vuxenprofiler kan hantera abonnemang).
  2. Välj Avsluta ditt abonnemang.
    Inget alternativ för att avsluta? Kolla vem det är som fakturerar dig för ditt grundabonnemang (högst upp på skärmen) och gå till Avsluta Max-abonnemang.
  3. Bekräfta avslutandet av ditt abonnemang och notera giltighetsdatumet.

När du har avslutat abonnemanget får du ett e-postmeddelande som bekräftar uppsägningen. Du kan fortsätta streama tills ditt abonnemang upphör i slutet av din faktureringsperiod. Om du ångrar dig kan du gå tillbaka till Abonnemang (steg 1 ovan) och välja Återuppta abonnemang.

Om du har tillägget Sport avslutas det när ditt grundabonnemang upphör och du får då en återbetalning för de återstående dagarna av ditt tilläggsabonnemang.

Behöver du hjälp med att logga in? Gå till Det går inte att logga in.

Hur får jag ett kvitto på betalningen?

Så här ser du din betalningshistorik:

1. Gå till max.com och logga in (om det behövs).
  2. Välj din profil och sedan Abonnemang.
    (Endast vuxenprofiler kan hantera abonnemang).
  3. Välj Betalningshistorik om ditt abonnemang faktureras via oss.
  4. Välj betalningsdatum för att få ett kvitto.

Om ditt abonnemang faktureras via en annan leverantör går du till deras hjälpcenter eller kontaktar dem för att få hjälp.

Om du inte har debiterats det som du förväntade dig går du till Oväntad abonnemangsavgift. Om du vill ha ett kvitto på betalningen för Max ber vi dig att kontakta oss (du måste ange betalningsuppgifter innan vi skickar ett kvitto till dig via e-post).

Hur ändrar jag betalningsmetod?
  1. Gör något av följande:
    • Telefon eller surfplatta: Gå till max.com/subscription och logga in på ditt konto.
    • Dator: Gå till max.com och logga in på ditt konto. Välj sedan din profil och Abonnemang.
      (Endast vuxenprofiler kan hantera abonnemang).
  2. Välj Uppdatera din betalningsmetod.
    Inget alternativ för att uppdatera betalning? Kolla vem ditt abonnemang eller tilläggsabonnemang faktureras via och gå till Ändra din betalning.
  3. Lägg till din betalningsinformation och spara ändringarna.
    Din bank kan kräva att du verifierar din identitet med 3D-Secure innan du godkänner transaktionen. Om du har problem med 3D-Secure kontaktar du din bank.
    Behöver du hjälp? Gå till Kan inte ändra eller lägga till betalning.

Din uppdaterade betalningsinformation används för ditt nästa grundabonnemang eller din nästa avgift för tilläggsabonnemang.

Behöver du hjälp med att logga in? Gå till Det går inte att logga in.

Kan du inte ändra eller lägga till en betalningsmetod?
Din betalningsmetod måste:
  • stöda internationella transaktioner
  • stöda återkommande betalningar online (vissa förbetalda kort har inte stöd för återkommande betalningar)
  • ha utfärdats i det land där du startade ditt abonnemang
  • vara en godkänd betalningsmetod (gå till Prova en annan betalningsmetod om du vill se en lista).

Obs! Vissa förbetalda kort har inte stöd för återkommande betalningar.

Fel vid betalning? Om du får ett felmeddelande för betalningen kan du prova följande:

Dubbelkolla dina betalningsuppgifter

Se till att alla dina betalningsuppgifter är korrekta (se till exempel till att det som du anger stämmer överens med det som står på ditt kort):

• namn, kortnummer, utgångsdatum och säkerhetskod
Använd en annan webbläsare

Försök med följande:

• Försök med en annan kompatibel webbläsare (Chrome, Firefox, Microsoft Edge eller Safari).
    eller
  • Testa att gå inkognito eller med ett privat webbläsarfönster. Det gör du genom att öppna ett nytt inkognitofönster eller privat fönster och sedan logga in på max.com/subscription. Välj Uppdatera betalningsmetod. Ange dina betalningsuppgifter och välj Spara.
Prova med en annan enhet

Testa att använda en dator istället för telefonen eller tvärtom.

Prova med en annan betalningsmetod

Följande betalningsmetoder accepteras: American Express, Visa, Mastercard och PayPal.

Obs! American Express stöds inte i Andorra eller Moldavien.

Om lösningarna ovan inte hjälper ber vi dig kontakta din bank eller ditt finansinstitut för att ta reda på varför betalningsmetoden inte fungerar.

Hur ändrar jag mitt grundabonnemang?
  1. Logga in på Max på din telefon, surfplatta eller dator. Det går inte att logga in
  2. Välj din profil och sedan Abonnemang.
    (Endast vuxenprofiler kan hantera abonnemang).
  3. Välj Ändra ditt grundabonnemang och logga in (om det behövs).
    Ser du inga alternativ för att ändra abonnemang? Notera vem ditt abonnemang faktureras via (överst på skärmen) och gå till Hur ändrar jag abonnemang?
  4. Välj ett abonnemang och en faktureringsperiod (månatlig eller årlig).

När ditt abonnemang har uppdaterats får du ett e-postmeddelande som bekräftar ändringen.

Kampanjerbjudanden
Alla kostnadsfria provabonnemang, förmåner, kampanjerbjudanden eller rabatter som du för tillfället nyttjar kommer inte att gälla för ditt nya abonnemang och upphör när det startar.
När börjar ändringen av mitt abonnemang att gälla?

Startdatumet beror på vilken slags ändring du har gjort:

• Om du byter till ett abonnemang med lägre pris sker abonnemangsändringen på nästa faktureringsdatum.
  • Om du byter till ett abonnemang med högre pris sker abonnemangsändringen omedelbart. Du debiteras då prisskillnaden mellan abonnemangen (plus moms) och ditt nästa faktureringsdatum justeras.
  • Om du bara ändrar din faktureringsperiod (månatlig eller årlig) sker ändringen på nästa faktureringsdatum.

Obs! Om du byter från ett månatligt abonnemang med högre pris till ett årligt abonnemang med lägre pris sker din abonnemangsändring på nästa faktureringsdatum.

Kan jag avbryta en abonnemangsändring?

Om ändringen inte börjar gälla omedelbart kan du avbryta din kommande abonnemangsändring. Gå tillbaka till Abonnemang (steg 2 ovan) och välj Avbryt kommande ändring av abonnemang. Du kan också logga in på max.com/subscription och välja Avbryt kommande ändring av abonnemang.

Hur lägger jag till eller tar bort tillägget Sport?
  1. Logga in på Max på din telefon, surfplatta eller dator. Det går inte att logga in
  2. Välj din profil och sedan Abonnemang.
    (Endast vuxenprofiler kan hantera abonnemang).
  3. Välj Skaffa Sport eller Ta bort Sport (om tillämpligt).
    Finns det inget alternativ för att ta bort Sport? Notera vem ditt nuvarande tilläggsabonnemang faktureras via och gå till Hantera tillägget Sport.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att lägga till eller ta bort tilläggsabonnemanget.

När ditt abonnemang har uppdaterats får du ett e-postmeddelande som bekräftar ändringen.

När du lägger till tillägget Sport till ditt grundabonnemang debiteras du månadsvis tills du tar bort tilläggsabonnemanget eller avslutar ditt grundabonnemang. Den månatliga avgiften för tillägget Sport är separat från avgiften för grundabonnemanget.

Om du tar bort tillägget Sport innan nästa faktureringsdatum för tilläggsabonnemang kan du fortsätta streama till slutet av din nuvarande faktureringsperiod (ditt grundabonnemang påverkas inte).