Gledaj Olimpijske igre na platformi Max
Prikaži više
Od 26.7.2024. možeš gledati Olimpijske igre Pariz 2024. na platformi Max uz bilo koju osnovnu tarifu pretplate. Više informacija. Prikaži manje

Pitanja i odgovori o besplatnom probnom razdoblju za Max

Najčešća pitanja i odgovori:

Postoji li besplatno probno razdoblje?

Besplatno probno razdoblje kratko je vremensko razdoblje u kojem se ne naplaćuje naknada za pretplatu. Većina pružatelja usluge putem kojih se moguće pretplatiti na Max ne nudi besplatno probno razdoblje novim pretplatnicima. Ako neka tarifa pretplate ili promotivna ponuda obuhvaća besplatno probno razdoblje, to će biti navedeno pri registraciji.

Tijekom besplatnog probnog razdoblja možeš gledati sve što se nalazi u tarifi pretplate na Max za koju imaš besplatno probno razdoblje. Ako ti se tijekom besplatnog probnog razdoblja Max svidi, ne moraš ništa poduzeti. Po završetku besplatnog probnog razdoblja pretplata će se automatski obnavljati na kraju svakog obračunskog razdoblja dok je ne otkažeš.

Možemo prikupljati tvoje osobne podatke da bismo ti tijekom besplatnog probnog razdoblja mogli prikazivati ciljane reklame u skladu s našim Pravilnikom o zaštiti privatnosti.

Tko ispunjava uvjete za besplatno probno razdoblje?

Ako neka tarifa pretplate ili promotivna ponuda obuhvaća besplatno probno razdoblje, kriteriji za to bit će navedeni pri registraciji. Primjerice, neke promotivne ponude dostupne su samo novim pretplatnicima na Max.

Ako misliš da ti je pogrešno naplaćeno, za pomoć se obrati pružatelju usluge putem kojeg se vrši naplata (idi na odjeljak Tko izvršava naplatu?).

Koliko dugo traje probno razdoblje?

Ako neka tarifa pretplate ili promotivna ponuda obuhvaća besplatno probno razdoblje, trajanje probnog razdoblja bit će navedeno pri registraciji.

Kada će mi se i kako naplaćivati?

Kad započinješ besplatno probno razdoblje, tijekom registracije moraš dodati način plaćanja da bi se pretplata po završetku probnog razdoblja mogla automatski pretvoriti u pretplatu s plaćanjem. Obično će ti prvi put biti naplaćeno nakon što završi besplatno probno razdoblje (no to može biti drukčije ovisno o pružatelju usluge koji vrši naplatu).

Po završetku besplatnog probnog razdoblja pretplata će se automatski obnavljati svakog obračunskog razdoblja dok je ne otkažeš. Ako ne želiš da ti se naplati sljedeće obračunsko razdoblje, pretplatu moraš otkazati prije sljedećeg datuma naplate.

Imaš pitanja o naplati? Idi na odjeljak Tarife i naplata za Max.

Zašto mi je naplaćeno besplatno probno razdoblje?

Ako ti je nešto naplaćeno nakon početka besplatnog probnog razdoblja, ovo su mogući razlozi:

 • Ponuda ne obuhvaća besplatno probno razdoblje. Ako tarifa pretplate ili promotivna ponuda ne obuhvaća besplatno probno razdoblje, Max će ti se početi naplaćivati u trenutku registracije.
 • Ne ispunjavaš kriterije za besplatno probno razdoblje. Ako ne ispunjavaš kriterije za tarifu pretplate ili promotivnu ponudu s besplatnim probnim razdobljem, Max će ti se početi naplaćivati u trenutku registracije. Neke su promotivne ponude, primjerice, dostupne samo novim pretplatnicima. Ako smatraš da ti je pogrešno naplaćeno, za pomoć se obrati pružatelju usluge koji vrši naplatu (pogledaj odjeljak Tko izvršava naplatu? u nastavku).
 • Rezervacija za autorizaciju. Nepreuzeto terećenje vjerojatno je rezervacija za autorizaciju. Rezervacijom za autorizaciju provjerava se je li način plaćanja valjan te hoće li se s njega ubuduće moći vršiti naplata (kad završi besplatno probno razdoblje).
  Rezervacija za autorizaciju privremena je i trebala bi se ukinuti u roku 7 – 10 dana, ovisno o pravilima financijske ustanove. Rezervacija za autorizaciju nije terećenje, ali može utjecati na iznos dostupan na kartici. Ako želiš saznati kad će se rezervacija za autorizaciju ukinuti te kad će se iznos rezervacije vratiti među raspoloživa sredstva, obrati se svojoj financijskoj ustanovi.
Tko izvršava naplatu?

Evo kako saznati tko ti vrši naplatu za Max:

 1. Učini nešto od sljedećeg:
  • Web: idi na max.com/subscription i prijavi se na svoj račun. Ne možeš se prijaviti?
  • Telefon, tablet ili računalo: u aplikaciji Max odaberi profil, a zatim Pretplata.
  • TV uređaj: u aplikaciji Max odaberi ikonu postavki zupčanik (donji desni kut), a zatim Pretplata.
 2. Tu ćeš vidjeti putem koga se naplaćuje tvoje osnovna pretplata (pri vrhu zaslona).

Taj podatak možeš vidjeti i na bankovnom izvodu, a možeš i pitati svog pružatelja internetske, mobilne ili TV usluge naplaćuje li ti on Max. (Ako imaš pretplatu u sklopu tarife za televiziju ili mobilni telefon, nećeš vidjeti zasebnu naplatu za Max.)

Imaš pitanja o naplati? Idi na odjeljak Tarife i naplata za Max.

Kako mogu otkazati probno razdoblje?

Ako želiš izbjeći naplatu pretplate za sljedeće obračunsko razdoblje, pretplatu moraš otkazati prije završetka besplatnog probnog razdoblja. Ako je otkažeš ranije, možeš nastaviti gledati dok probno razdoblje ne istekne.

Imaš li još pitanja?