Гледај ги Олимписките игри на Max
Прочитај повеќе
Од 26 јули 2024, ќе може да ги гледаш Олимписките игри Париз 2024 на Max со кој било основен пакет за претплата. Повеќе информации. Прочитај помалку

Промени претплата што се наплаќа преку Google

Ако се имаш претплатено на уред со Android, еве што треба да знаеш за промената на претплатата што се наплаќа преку Google.

Ти се наплаќа преку друг оператор? Оди на Управувај со претплатата на Max.

Прашања и одговори за наплатата преку Google

Кој пакет го имам?
 1. Во Max, направи едно од следниве:
  • Телефон, таблет или компјутер: избери го својот профил, па Претплата.
  • ТВ-уред: избери ја иконата за Поставки запченик (долу десно), па Претплата.
   (Само профилите за возрасни можат да управуваат со претплати.
 2. Тука ќе ги најдеш тековниот основен пакет и додатоците (ако е применливо).

За да го промениш пакетот што ти се наплаќа преку Google, оди на Како да го променам пакетот?

Ти треба помош да се најавиш? Оди на Не можам да се најавам.

Кога е следниот датум на наплата?

Претплатата автоматски се обновува на следниот датум на наплата. Еве како да го најдеш следниот датум на наплата:

 1. Отвори Play Store на телефон или таблет со Android или оди на play.google.com.
 2. Избери ја иконата за профилот.
 3. Избери Плаќања и претплати, а потоа Претплати.
 4. Најди го Max во списокот на претплати и најди го следниот датум на плаќање.
Како да откажам?
Работи што треба да ги знаеш
 • Претплатата на Max автоматски се обновува додека не ја откажеш.
 • Претплатата не се откажува со бришење на апликацијата Max.
 • Откажи ја претплатата најмалку 24 часа пред следниот датум на наплата за да избегнеш идни плаќања.

Еве како да ја откажеш претплатата што се наплаќа преку Google:

Телефон или таблет со Android
 1. Отвори ја апликацијата Play Store на уредот на кој ја започна претплатата.
 2. Избери ја иконата за профилот.
 3. Избери Плаќања и претплати, а потоа Претплати.
 4. Избери Max, па Откажи ја претплатата.
Паузирај плаќања
Наместо да откажеш, може да ја паузираш претплатата најмногу до 3 месеци. Google нема да ти наплаќа и нема да може да гледаш додека е паузирана претплатата. Може да продолжиш да гледаш сè додека не е паузирана претплатата на крајот на тековниот период на наплата.
Веб
 1. Оди на g.co/play/subscriptions1.
 2. Осигури се дека се имаш најавено на сметката на Google на која ти се наоѓа претплатата за Max. (За да менуваш сметки, избери ја иконата за профилот, па Смени сметка.
 3. Најди го Max во списокот на претплати.
 4. Избери Управувај, па Откажи ја претплатата.
Паузирај плаќања
Наместо да откажеш, може да ја паузираш претплатата најмногу до 3 месеци. Google нема да ти наплаќа и нема да може да гледаш додека е паузирана претплатата. Може да продолжиш да гледаш сè додека не е паузирана претплатата на крајот на тековниот период на наплата.

Откако ќе се откаже претплатата, ќе добиеш е-пошта од Google за потврда на откажувањето.

Ако го имаш додатокот Спорт, додатокот ќе се откаже кога ќе престане да важи основната претплата и ќе добиеш рефундирање за преостанатите денови за додатокот. Може да продолжиш да гледаш додека не престане да важи претплатата на крајот на периодот на наплата.

Може повторно да се претплатиш на Max во секое време.

За повеќе помош, оди на написот на Google Промени претплата на Google Play.

Не можеш да ја најдеш претплатата на Max?

Обиди се со следново:

 • Осигури се дека се имаш најавено со истата сметка на Google што ја користеше кога ја купи претплатата.
 • Оди на уредот со Android на кој ја започна претплатата на Max и прегледај ги претплатите со помош на чекорите погоре.
 • Провери ја историјата на нарачки на Google Play. За да дознаеш повеќе, оди на написот на Google Историја на нарачки.
Како да го променам начинот на плаќање?

За да дознаеш како да го промениш начинот на плаќање, оди на написот на Google Промени го начинот на плаќање.

Како да ја прегледам историјата на наплати?

За да дознаеш повеќе за прегледувањето на историјата на наплати, оди на написот на Google Историја на нарачки.

Како да го променам основниот пакет?

Еве како да го промениш основниот пакет или периодот на наплата:

Телефон или таблет со Android
 1. Во Max, избери го профилот. Не можеш да се најавиш?
 2. Избери Претплата, па Промени го основниот пакет.
  (Само профилите за возрасни можат да управуваат со претплати.
 3. Избери пакет за претплата и период на наплата.
 4. Следи ги насоките на екранот за да го промениш пакетот преку Google.

Откако ќе се ажурира претплатата, треба да добиеш-пошта од Google за потврда на промената.

За да дознаеш како да го додадеш или да го откажеш додатокот Спорт, оди на Управувај со додатокот Спорт.

Телевизор со Android
 1. Во Max, избери ја иконата „Поставки“ запченик (долу десно) па Претплата. Не можеш да се најавиш?
 2. Избери Промени го основниот пакет.
 3. Избери пакет за претплата и период на наплата.
 4. Следи ги насоките на екранот за да го промениш пакетот преку Google.

Откако ќе се ажурира претплатата, треба да добиеш-пошта од Google за потврда на промената.

За да дознаеш како да го додадеш или да го откажеш додатокот Спорт, оди на Управувај со додатокот Спорт.

Кога ќе почне да важи промената на пакетот?

Ефективниот датум зависи од промената:

 • Ако се префрлиш на пакет со пониска цена, промената на пакетот ќе се случи на следниот датум на наплата.
 • Ако се префрлиш на пакет со повисока цена, промената на пакетот ќе се случи веднаш. Google ќе ти даде кредит за преостанатото време од претплатата и ќе го примени на новиот пакет. Следниот датум на наплата ќе се приспособи откако ќе се искористи кредитот.
 • Ако го промениш само периодот на наплата (месечно или годишно), промената ќе се случи на следниот датум на наплата.
Претплатата е паузирана. Што треба да направам?

Ако добиеш порака „Претплатата е паузирана“, тоа може да биде заради грешка во плаќањето (или можеби ја имаш паузирано основната претплата).

 • Грешка во плаќање: За да ја продолжиш претплатата, ажурирај го начинот на плаќање. За да дознаеш сега, оди на написот на Google Промени го начинот на плаќање.
 • Паузирана претплата: За да дознаеш повеќе како да ја рестартираш паузираната претплата, оди на написот на Google Промени претплата на Google Play.

Ти треба помош при наплата? Оди на Google Play Help.

Бараш нешто друго?