Oväntad abonnemangsavgift för Max

Hitta hjälp om du får en oväntad abonnemangsavgift.

Frågor och svar om avgifter

Vad kan jag göra om det belopp som jag debiteras inte är det som jag förväntade mig?

Du kan välja mellan olika grundabonnemang beroende på din leverantör och ditt land. Priserna för abonnemang och tilläggsabonnemang varierar utifrån leverantör och land. Gå till Max.com för prisinformation.

Om din abonnemangsavgift inte är det som du förväntade dig kan det bero på följande:

• Du kan ha ett annat abonnemang eller en annan faktureringsperiod. Vilket abonnemang har jag?
  • Din kampanjperiod eller rabatterade period kan ha löpt ut och du debiterades den då gällande abonnemangsavgiften.
  • Du kanske har tillägget Sport aktiverat. Det här kan faktureras separat från abonnemangsavgiften för ditt grundabonnemang.
  • I de fall det är tillämpligt inkluderas moms för det land där du tecknade abonnemanget i din abonnemangsavgift.

Om inget av det här gäller för dig och om ditt abonnemang faktureras direkt via Max (HBO Europe s.r.o. eller HBO Nordic AB) ber vi dig att kontakta oss för att få hjälp (istället för din betaltjänst). Om du faktureras via ett annat företag kontaktar du dem för att få hjälp. Ta reda på vem som fakturerar dig.

Varför debiterades jag en avgift efter att jag har avslutat abonnemanget?

Här är några möjliga orsaker till varför du har debiterats efter att du har avslutat ditt abonnemang på Max:

• Du avslutade ditt abonnemang för nära inpå nästa faktureringsdatum. Vissa leverantörer kräver att du avslutar abonnemanget minst 24 timmar innan nästa faktureringsperiod startar (det här varierar beroende på leverantör). Om du har frågor kan du kontakta din faktureringsleverantör. Ta reda på vem som fakturerar dig.
  • Ditt abonnemang är fortfarande aktivt. Se till att du inte debiteras igen genom att gå till Kolla om ditt abonnemang är aktivt.
  • Du har flera konton och abonnemang. Gå till Hitta flera konton om du vill ha hjälp med att hitta dina konton.
Jag registrerade mig inte. Hur avslutar jag Max-abonnemanget?

Om du inte har registrerat dig för abonnemang på Max hittar du avgiften för Max på ditt kontoutdrag och vem som debiterade dig nedan:

• En appbutik (t.ex. Apple eller Google): Avsluta Max-abonnemanget i appbutiken eller kontakta deras kundsupport för att få hjälp.
  • help.max.com: Notera datum och belopp och kontakta oss för att få hjälp. Se till att ha din betalningsinformation nära till hands.

Om Max ingår i ett internet-, mobil- eller tv-paket från en tredje part kan det hända att du inte ser någon enskild avgift för Max.

Jag debiterades två gånger. Vad ska jag göra?

Om du debiteras samma belopp flera gånger varje månad kan du ha flera konton (vart och ett med ett aktivt abonnemang). Gå till Hitta flera konton om du vill ha hjälp med att hitta dina konton.

Felsökning

Ta reda på vem som fakturerar dig

Så här tar du reda på vem som fakturerar dig för Max:

1. Gör något av följande:
    • På webben: Gå till max.com/subscription och logga in på ditt konto. Det går inte att logga in
    • Telefon, surfplatta eller dator: Gå till Max, välj din profil och tryck sedan på Abonnemang.
    • Tv-enhet: Gå till Max, välj ikonen för Inställningar kugghjul, (längst ner till höger) och tryck sedan på Abonnemang.
  2. Här ser du vem som fakturerar dig för ditt grundabonnemang (överst på skärmen) och vem som fakturerar dig för tillägget Sport (om tillämpligt). Det är möjligt att grundabonnemanget och tillägget Sport faktureras av olika parter.

Du kan också titta på dina kontoutdrag eller fråga din internet-, mobil- eller tv-leverantör om de fakturerar dig för Max.

Kontrollera om ditt abonnemang är aktivt

Kolla om ditt abonnemang på Max är aktivt genom att välja din faktureringsleverantör nedan:

Max.com

Om du tecknade ditt abonnemang på Max.com (eller HBOMax.com) kan du logga in på max.com/subscription och kontrollera statusen för ditt abonnemang. Om abonnemanget har avslutats finns det ett alternativ att Återuppta ditt abonnemang (istället för Avsluta ditt abonnemang).

Amazon Appstore (i utvalda länder)

Logga in på ditt Amazon-konto på amazon.com/appstoresubscriptions och kontrollera statusen för ditt Max-abonnemang. Om abonnemanget har avslutats ser du inget datum för automatisk förnyelse.

Amazon Prime Video Channels (i utvalda länder)

Logga in på ditt Amazon-konto på amazon.com/video/subscriptions/manage och hitta ditt Max-abonnemang. Om abonnemanget på Max har avslutats ser du ett slutdatum för abonnemanget.

Apple

Öppna appen Inställningar på din iPhone eller iPad. Välj ditt namn och sedan Abonnemang. Om ditt abonnemang på Max har avslutats ser du ett slutdatum för abonnemanget (och det finns inget alternativ för att avsluta).

Google Play

Logga in på ditt Google-konto på g.co/play/subscriptions och hitta statusen för ditt Max-abonnemang.

Samsung

Logga in på ditt Samsung-konto på samsungcheckout.com. Gå sedan till Köphistorik och välj Prenumerationer.

Internet-, mobil- eller tv-leverantör

Logga in på kontot hos din internet-, mobil- eller tv-leverantör och kontrollera statusen för ditt Max-abonnemang. Kontakta din leverantör om du behöver hjälp.

Bekräftelse på avslutat abonnemang
Vissa faktureringsleverantörer skickar ett e-postmeddelande till dig när du avslutar ett abonnemang. Titta i din inkorg efter ett e-postmeddelande som bekräftar att du avslutat ditt Max-abonnemang.
Hitta flera konton

Så här tar du reda på om du har flera konton:

1. Öppna Max på alla enheter som du använder.
  2. Gör något av följande på varje enhet:
    • Telefon, surfplatta eller dator: Välj din profil och tryck sedan på Konto.
    • Tv-enhet: Välj ikonen för Inställningar kugghjul, (längst ner till höger) och tryck sedan på Konto.
  3. Notera e-postadressen som hör till ditt konto.

Hittade du fler än en e-postadress som var kopplad till kontot?

Ja, jag hittade flera konton

Så här gör du:

1. Gör något av följande för varje konto:
    • Telefon, surfplatta eller dator: Välj din profil och sedan Abonnemang.
    • Tv-enhet: Välj ikonen för Inställningar kugghjul, (längst ner till höger) och tryck sedan på Abonnemang.
      (Endast vuxenprofiler kan hantera abonnemang.)
  2. Här ser du vem som fakturerar dig för ditt grundabonnemang (överst på skärmen) och vem som fakturerar dig för tillägget Sport (om tillämpligt).
  3. Bestäm vilket grundabonnemang som du vill avsluta och följ stegen för uppsägning hos din faktureringsleverantör.
Nej, jag hittade inte flera konton

Om du är inloggad med samma konto på alla enheter och debiteras samma belopp flera gånger varje månad ber vi dig kontakta oss för mer hjälp. Tänk på att ha följande information nära till hands när du kontaktar oss:

• ditt kontos e-postadress
  • information om debiterade avgifter på ditt kreditkort, betalkort eller PayPal-konto.