Гледај ги Олимписките игри на Max
Прочитај повеќе
Од 26 јули 2024, ќе може да ги гледаш Олимписките игри Париз 2024 на Max со кој било основен пакет за претплата. Повеќе информации. Прочитај помалку

Промени претплата што се наплаќа преку Samsung

Ако се имаш претплатено на телевизор Samsung, еве што треба да знаеш за промената на претплатата што се наплаќа преку Samsung.

Ти се наплаќа преку друг оператор? Оди на Управувај со претплатата на Max.

Прашања и одговори за наплатата преку Samsung

Кој пакет го имам?
 1. Во Max, направи едно од следниве:
  • Телефон, таблет или компјутер: избери го својот профил, па Претплата.
  • ТВ-уред: избери ја иконата за Поставки запченик (долу десно), па Претплата.
   (Само профилите за возрасни можат да управуваат со претплати.)
 2. Тука ќе го најдете тековниот основен пакет за претплатата и додатоците (ако е применливо).

За да го промениш пакетот што ти се наплаќа преку Samsung, оди на Како да го променам пакетот?

Ти треба помош да се најавиш? Оди на Не можам да се најавам.

Кога е следниот датум на наплата?

Претплатата автоматски се обновува на следниот датум на наплата. Еве како да го најдеш следниот датум на наплата:

 1. Оди на samsungcheckout.com и најави се на сметката на Samsung.
 2. Од менито Историја на купувања, избери Претплати.
 3. Избери ја претплатата Max и најди го следниот датум на плаќање.
Како да откажам?
Работи што треба да ги знаеш
 • Претплатата на Max автоматски се обновува додека не ја откажеш.
 • Претплатата не се откажува со бришење на апликацијата Max.
 • Откажи ја претплатата најмалку 24 часа пред следниот датум на наплата за да избегнеш идни плаќања.

Еве како да ја откажеш претплатата што се наплаќа преку Samsung:

Телевизор Samsung

Чекорите може да се разликуваат во зависност од моделот на телевизорот. За чекорите за откажување, оди на написот на Samsung Откажи претплата.

Веб
 1. Оди на samsungcheckout.com и најави се на сметката на Samsung.
 2. Од менито Историја на купувања, избери Претплати.
 3. Најди ја претплатата за Max и избери Откажи претплата

За повеќе помош, оди на написот на Samsung Откажи ја претплатата.

Откако ќе се откаже претплатата, ќе добиеш е-порака од Samsung за потврда на откажувањето.

Ако го имаш додатокот Спорт, додатокот ќе се откаже кога ќе престане да важи основната претплата и ќе добиеш рефундирање за преостанатите денови за додатокот. Може да продолжиш да гледаш додека не престане да важи претплатата на крајот на периодот на наплата.

Може повторно да се претплатиш на Max во секое време.

Како да го променам начинот на плаќање?
 1. Оди на samsungcheckout.com и најави се на сметката на Samsung.
 2. Избери Начин на плаќање> Додај начин на плаќање >Кредитна/дебитна картичка.
Како да го променам основниот пакет?

Може да го промениш основниот пакет или периодот на наплата на телевизорот Samsung.

 1. Во Max, избери ја иконата „Поставки“ запченик (долу десно) па Претплата. Не можеш да се најавиш?
 2. Избери Промени го основниот пакет.
 3. Избери пакет за претплата и период на наплата (месечно или годишно).
 4. Следи ги насоките на екранот за да го промениш пакетот преку Samsung.

Откако ќе се ажурира претплатата, ќе добиеш е-порака од Samsung за потврда на промената.

За да дознаеш како да го додадеш или да го откажеш додатокот Спорт, оди на Управувај со додатокот Спорт.

Кога ќе почне да важи промената на пакетот?

Ефективниот датум зависи од промената:

 • Ако се префрлиш на пакет со пониска цена, промената на пакетот ќе се случи на следниот датум на наплата.
 • Ако се префрлиш на пакет со повисока цена, промената на пакетот ќе се случи веднаш. Samsung ќе ти даде кредит за преостанатото време од претплатата и ќе го примени на новиот пакет. Следниот датум на наплата ќе се приспособи откако ќе се искористи кредитот.
 • Ако го промениш само периодот на наплата (месечно или годишно), промената ќе се случи на следниот датум на наплата.

Бараш нешто друго?