Промени претплата што се наплаќа преку Apple

Ако се имаш претплатено на iPhone, iPad или на телевизор Apple, еве што треба да знаеш за промената на претплатата што се наплаќа преку Apple.

Ти се наплаќа преку друг оператор? Оди на Управувај со претплатата на Max.

Прашања и одговори за наплатата преку Apple

Кој пакет го имам?
 1. Во Max, направи едно од следниве:
  • Телефон, таблет или компјутер: избери го својот профил, па Претплата.
  • ТВ-уред: избери ја иконата за Поставки запченик (долу десно), па Претплата.
   (Само профилите за возрасни можат да управуваат со претплати.
 2. Тука ќе го најдеш тековниот пакет за претплата.

За да го промениш пакетот што ти се наплаќа преку Apple, оди на Како да го променам пакетот?

Ти треба помош да се најавиш? Оди на Не можам да се најавам.

Кога е следниот датум на наплата?

Претплатата автоматски се обновува на следниот датум на наплата. Еве како да го најдеш следниот датум на наплата:

 1. На уред со iOS, отвори ја апликацијата Поставки.
 2. Избери го своето име, па Претплати (ако се бара, најави се со ИД на Apple).
 3. Избери ја претплатата на Max и најди го следниот датум на плаќање.
Како да откажам?
Работи што треба да ги знаеш
 • Претплатата на Max автоматски се обновува додека не ја откажеш.
 • Претплатата не се откажува со бришење на апликацијата Max.
 • Откажи ја претплатата најмалку 24 часа пред следниот датум на наплата за да избегнеш идни плаќања.

Еве како да ја откажеш претплатата што се наплаќа преку Apple:

iPhone или iPad
 1. На уред со iOS, отвори ја апликацијата Поставки.
 2. Избери го твоето име.
 3. Избери Претплати (ако се бара, најави се со ИД на Apple).
 4. Избери ја претплатата на Max, па Откажи ја претплатата.
Телевизор Apple
 1. На телевизор Apple, избери Поставки > Корисници и сметки, а потоа [име на сметка] Претплати.
 2. Избери Max, па Откажи ја претплатата.
Компјутер

За да дознаеш како да откажете, оди на написот на Apple Како да ја откажам претплатата.

Откако ќе откажеш, треба да добиеш е-порака од Apple за потврда на откажувањето. Може да продолжиш да гледаш додека не престане да важи претплатата на крајот на периодот на наплата.

Може повторно да се претплатиш на Max во секое време.

Не можеш да ја најдеш претплатата на Max?

Обиди се со следново:

 • Осигури се дека се имаш најавено со истиот ИД на Apple што го користеше кога ја купи претплатата.
 • Оди на уредот Apple на кој ја започна претплатата и прегледај ги претплатите со помош на чекорите погоре.
 • Оди на написот на Apple Не можам да ја најдам претплатата.
Како да го променам начинот на плаќање?

Еве како да го промениш начинот на плаќање со Apple ID:

 1. На iPhone или на iPad, отвори ја апликацијата Поставки.
 2. Избери го твоето име.
 3. Избери Плаќање и испорака (ако се бара, најави се со ИД на Apple).
 4. Избери го начинот на плаќање што сакаш да го промениш, а потоа уреди ги податоците.

За повеќе информации, оди на написот на Apple Промени го плаќањето со Apple ID.

Како да ја прегледам историјата на наплати?

За да дознаеш повеќе за прегледувањето на историјата на наплати, оди на написот на Apple Историја на купувања.

Како да го променам пакетот?

Може да го промениш пакетот или периодот на наплата на iPhone, iPad или на телевизор Apple.

iPhone или iPad
 1. Во Max, избери го профилот. Не можеш да се најавиш?
 2. Избери Претплата, па Промени го пакетот.
 3. Избери пакет за претплата и период на наплата.
  Ако сакаш да додадеш Спорт, избери го пакетот Премиум и спорт.
 4. Следете ги насоките на екранот за да го промениш пакетот преку Apple.

Откако ќе се ажурира претплатата, треба да добиеш е-порака од Apple за потврда на промената.

Телевизор Apple
 1. Во Max, избери ја иконата „Поставки“ запченик (долу десно) па Претплата. Не можеш да се најавиш?
 2. Избери Промени го пакетот.
 3. Избери пакет за претплата и период на наплата.
  Ако сакаш да додадеш Спорт, избери го пакетот Премиум и спорт.
 4. Следи ги насоките на екранот за да го промениш пакетот преку Apple.

Откако ќе се ажурира претплатата, треба да добиеш е-порака од Apple за потврда на промената.

Кога ќе почне да важи промената на пакетот?

Ефективниот датум зависи од промената:

 • Ако се префрлиш на пакет со пониска цена, промената на пакетот ќе се случи на следниот датум на наплата.
 • Ако се префрлиш на пакет со повисока цена, промената на пакетот ќе се случи веднаш. Apple ќе ти ги врати средствата за преостанатите денови од пакетот за претплата и ќе ти наплати за новиот пакет. Следниот датум на наплата ќе се приспособи.
 • Ако го промениш само периодот на наплата (месечно или годишно), промената ќе се случи на следниот датум на наплата.
Претплатата е паузирана. Што треба да направам?

Ако добиеш порака „Претплатата е паузирана“, тоа може да биде заради грешка во плаќањето.

За да ја продолжиш претплатата, ажурирај го начинот на плаќање на Apple ID.

 1. На iPhone или на iPad, отвори ја апликацијата Поставки.
 2. Избери го твоето име.
 3. Избери Плаќање и испорака (ако се бара, најави се со ИД на Apple).
 4. Избери го начинот на плаќање што сакаш да го промениш, а потоа уреди ги податоците.

За повеќе информации, оди на написот на Apple Промени го плаќањето со Apple ID.

Ти треба помош при наплата? Оди на Претплати на Apple.

Бараш нешто друго?