Гледај ги Олимписките игри на Max
Прочитај повеќе
Од 26 јули 2024, ќе може да ги гледаш Олимписките игри Париз 2024 на Max со кој било основен пакет за претплата. Повеќе информации. Прочитај помалку

Како да се претплатам на Max?

Работи што треба да ги знаеш

Претплати се на твојот уред

Избери како сакаш да се претплатиш:

Max.com

Дали си нов или повратен претплатник на Max (или на HBO Max)?

Нов претплатник
 1. Оди на auth.max.com/product.
 2. Избери пакет за претплата и период на наплата, па продолжи.
 3. Пополни го формуларот за сметка и избери Создај сметка. Ќе се најавиш со овие податоци.
  Порака „Провери ги твоите е-пошта и лозинка“
 4. Додај начин на плаќање и започни ја претплатата.
  Твојата банка може да бара од тебе да го потврдиш својот идентитет со 3D-Secure пред да ја одобри трансакцијата. Ако имаш проблеми со 3D-Secure, обрати се до банката.
 5. Избери Започни со гледање и сѐ е подготвено да гледаш Max.

Откако ќе се претплатиш, може да се најавиш и да гледаш Max на кој било поддржан уред. Претплатата ќе се обновува автоматски на повторлива основа додека не ја откажеш.

Ти треба помош? Оди во Решавање проблеми.

Повратен претплатник
 1. Оди на max.com и најави се со твојата сметка на Max (или на HBO Max). Не можеш да се најавиш?
 2. Избери Започни со гледање (ако е достапно).
 3. На екранот Добре дојде назад, избери Претплати се веднаш.
 4. Избери пакет за претплата и период на наплата, па продолжи.
 5. Додај начин на плаќање и започни ја претплатата.
  Твојата банка може да бара од тебе да го потврдиш својот идентитет со 3D-Secure пред да ја одобри трансакцијата. Ако имаш проблеми со 3D-Secure, обрати се до банката.
 6. Избери Започни со гледање и сѐ е подготвено да гледаш Max.

Откако ќе се претплатиш, може да се најавиш и да гледаш Max на кој било поддржан уред. Претплатата ќе се обновува автоматски на повторлива основа додека не ја откажеш.

Ти треба помош? Оди во Решавање проблеми.

Уред со Android, Apple или Amazon

Дали си нов или повратен претплатник на Max (или на HBO Max)?

Напомена Претплатите преку Amazon не се достапни во сите земји. Ако не можеш да се претплатиш преку Amazon Appstore, може да се регистрираш на max.com.

Нов претплатник
 1. Отвори Max и избери Претплати се веднаш.
 2. Избери пакет за претплата и период на наплата, па продолжи.
 3. Пополни го формуларот за сметка и избери Создај сметка. Ќе се најавиш со овие податоци.
  Порака „Провери ги твоите е-пошта и лозинка“
 4. Следи ги упатствата на екранот за да се претплатиш.
 5. Избери Започни со гледање и сѐ е подготвено да гледаш Max.

Напомена Провери во продавницата за апликации кои начини на плаќање се прифатени. За повторливи претплати не се прифатени сите начини на плаќање.

Откако ќе се претплатиш, може да се најавиш и да гледаш Max на кој било поддржан уред. Претплатата ќе се обновува автоматски на повторлива основа додека не ја откажеш.

Ти треба помош? Оди во Решавање проблеми.

Повратен претплатник
 1. Отвори Max и најави се со сметката за Max (или HBO Max). Не можеш да се најавиш?
 2. Избери Обнови ја претплатата.
 3. Избери пакет за претплата и период на наплата, па продолжи.
 4. Следи ги упатствата на екранот за да се претплатиш.
 5. Избери Започни со гледање и сѐ е подготвено да гледаш Max.

Напомена Провери во продавницата за апликации кои начини на плаќање се прифатени. За повторливи претплати не се прифатени сите начини на плаќање.

Откако ќе се претплатиш, може да се најавиш и да гледаш Max на кој било поддржан уред. Претплатата ќе се обновува автоматски на повторлива основа додека не ја откажеш.

Ти треба помош? Оди во Решавање проблеми.

Дали си нов или повратен претплатник на Max (или на HBO Max)?

Нов претплатник
 1. Оди на auth.max.com/product.
 2. Избери пакет за претплата и период на наплата, па продолжи.
 3. Пополни го формуларот за сметка и избери Создај сметка. Ќе се најавиш со овие податоци.
  Порака „Провери ги твоите е-пошта и лозинка“
 4. Додај начин на плаќање и започни ја претплатата.
  Твојата банка може да бара од тебе да го потврдиш својот идентитет со 3D-Secure пред да ја одобри трансакцијата. Ако имаш проблеми со 3D-Secure, обрати се до банката.
 5. Избери Започни со гледање и сѐ е подготвено да гледаш Max.

Откако ќе се претплатиш, може да се најавиш и да гледаш Max на кој било поддржан уред. Претплатата ќе се обновува автоматски на повторлива основа додека не ја откажеш.

Ти треба помош? Оди во Решавање проблеми.

Повратен претплатник
 1. Оди на max.com и најави се со твојата сметка на Max (или на HBO Max). Не можеш да се најавиш?
 2. Избери Започни со гледање (ако е достапно).
 3. На екранот Добре дојде назад, избери Претплати се веднаш.
 4. Избери пакет за претплата и период на наплата, па продолжи.
 5. Додај начин на плаќање и започни ја претплатата.
  Твојата банка може да бара од тебе да го потврдиш својот идентитет со 3D-Secure пред да ја одобри трансакцијата. Ако имаш проблеми со 3D-Secure, обрати се до банката.
 6. Избери Започни со гледање и сѐ е подготвено да гледаш Max.

Откако ќе се претплатиш, може да се најавиш и да гледаш Max на кој било поддржан уред. Претплатата ќе се обновува автоматски на повторлива основа додека не ја откажеш.

Ти треба помош? Оди во Решавање проблеми.

Избери како сакаш да се претплатиш:

Amazon Fire TV, Android TV, Apple TV или Samsung TV

Дали си нов или повратен претплатник на Max (или на HBO Max)?

Напомена Претплатите преку Amazon не се достапни во сите земји. Ако не можеш да се претплатиш преку Amazon Appstore, може да се регистрираш на max.com.

Нов претплатник
 1. Отвори Max и избери Претплати се веднаш.
 2. Избери пакет за претплата и период на наплата, па продолжи.
 3. Заврши го регистрирањето на телевизор или на мобилен уред:
  Заврши на телевизорот
  1. Избери Користи го далечинскиот управувач.
  2. Внеси ја твојата е-пошта и создај лозинка, па продолжи. Ќе се најавиш со овие податоци.
  3. Внеси ги твоите име и презиме и избери Создај сметка.
   Порака „Провери ги твоите е-пошта и лозинка“
  Заврши на телефон или на таблет
  1. Направи едно од следните:
   • Отвори ја камерата на телефонот и скенирај го QR-кодот на телевизорот.
    -или-
   • На телефон или на компјутер, оди на max.com/signin. Потоа, внеси го кодот од 6 знаци од телевизорот. Кодот не работи?
  2. Пополни го формуларот за сметка и избери Создај сметка. Ќе се најавиш со овие податоци.
   Порака „Провери ги твоите е-пошта и лозинка“
 4. Следи ги упатствата на екранот за да се претплатиш.
 5. Избери Започни со гледање и сѐ е подготвено да гледаш Max.

Откако ќе се претплатиш, може да се најавиш и да гледаш Max на кој било поддржан уред. Претплатата ќе се обновува автоматски на повторлива основа додека не ја откажеш.

Ти треба помош? Оди во Решавање проблеми.

Повратен претплатник
 1. Отвори Max и најави се со сметката за Max (или HBO Max). Не можеш да се најавиш?
 2. Избери Обнови ја претплатата.
 3. Избери пакет за претплата и период на наплата, па продолжи.
 4. Следи ги упатствата на екранот за да се претплатиш.
 5. Избери Започни со гледање и сѐ е подготвено да гледаш Max.

Откако ќе се претплатиш, може да се најавиш и да гледаш Max на кој било поддржан уред. Претплатата ќе се обновува автоматски на повторлива основа додека не ја откажеш.

Ти треба помош? Оди во Решавање проблеми.

Паметен телевизор LG (во одредени земји)

Дали си нов или повратен претплатник на Max (или HBO Max)?

Нов претплатник
 1. Отвори Max и избери Претплати се веднаш.
 2. Сега, на телефон или на компјутер:

 3. Направи едно од следниве:
  • Отвори ја камерата на телефонот и скенирај го QR-кодот на телевизорот.
   -или-
  • На телефон или на компјутер, оди на max.com/lge . Потоа, внеси го кодот од 6 знаци од телевизорот. Кодот не работи?
 4. Избери пакет за претплата и период на наплата, па продолжи.
 5. Пополни го формуларот и избери Создај сметка. Ќе се најавиш со овие податоци.
  Порака „Провери ги твоите е-пошта и лозинка“
 6. Додај начин на плаќање и започни ја претплатата.
  Твојата банка може да бара од тебе да го потврдиш својот идентитет со 3D-Secure пред да ја одобри трансакцијата. Ако имаш проблеми со 3D-Secure, обрати се до банката.
 7. Избери Започни со гледање и сѐ е подготвено да гледаш Max.

Откако ќе се претплатиш, може да се најавиш и да гледаш Max на кој било поддржан уред. Претплатата ќе се обновува автоматски на повторлива основа додека не ја откажеш.

Ти треба помош? Оди во Решавање проблеми.

Повратен претплатник
 1. Отвори Max и најави се со сметката за Max (или за HBO Max). Не можеш да се најавиш?
 2. Избери Обнови ја претплатата.
 3. Сега, на телефон или на компјутер:

 4. Направи едно од следниве:
  • Отвори ја камерата на телефонот и скенирај го QR-кодот на телевизорот.
   -или-
  • На телефон или на компјутер, оди на max.com/signin. Потоа, внеси го кодот од 6 знаци од телевизорот. Кодот не работи?
 5. Избери пакет за претплата и период на наплата, па продолжи.
 6. Пополни го формуларот и избери Создај сметка. Ќе се најавиш со овие податоци.
 7. Додај начин на плаќање и започни ја претплатата.
  Твојата банка може да бара од тебе да го потврдиш својот идентитет со 3D-Secure пред да ја одобри трансакцијата. Ако имаш проблеми со 3D-Secure, обрати се до банката.
 8. Избери Започни со гледање и сѐ е подготвено да гледаш Max.

Откако ќе се претплатиш, може да се најавиш и да гледаш Max на кој било поддржан уред. Претплатата ќе се обновува автоматски на повторлива основа додека не ја откажеш.

Ти треба помош? Оди во Решавање проблеми.

PlayStation (во одредени земји)

Дали си нов или повратен претплатник на Max (или на HBO Max)?

Нов претплатник
 1. Во Max, избери Претплати се веднаш.
 2. Сега, на телефон или на компјутер:

 3. Направи едно од следниве:
  • Отвори ја камерата на телефонот и скенирај го QR-кодот на телевизорот.
   -или-
  • На телефон или на компјутер, оди на max.com/sony. Потоа, внеси го кодот од 6 знаци од телевизорот. Кодот не работи?
 4. Избери пакет за претплата и период на наплата, па продолжи.
 5. Пополни го формуларот и избери Создај сметка. Ќе се најавиш со овие податоци.
  Порака „Провери ги твоите е-пошта и лозинка“
 6. Додај начин на плаќање и започни ја претплатата.
  Твојата банка може да бара од тебе да го потврдиш својот идентитет со 3D-Secure пред да ја одобри трансакцијата. Ако имаш проблеми со 3D-Secure, обрати се до банката.
 7. Избери Започни со гледање и сѐ е подготвено да гледаш Max.

Откако ќе се претплатиш, може да се најавиш и да гледаш Max на кој било поддржан уред. Претплатата ќе се обновува автоматски на повторлива основа додека не ја откажеш.

Ти треба помош? Оди во Решавање проблеми.

Повратен претплатник
 1. Отвори Max и најави се со сметката за Max (или HBO Max). Не можеш да се најавиш?
 2. Избери Обнови ја претплатата.
 3. Сега, на телефон или на компјутер:

 4. Направи едно од следниве:
  • Отвори ја камерата на телефонот и скенирај го QR-кодот на телевизорот.
   -или-
  • На телефон или на компјутер, оди на max.com/signin. Потоа, внеси го кодот од 6 знаци од телевизорот. Кодот не работи?
 5. Избери пакет за претплата и период на наплата, па продолжи.
 6. Пополни го формуларот и избери Создај сметка. Ќе се најавиш со овие податоци.
  Порака „Провери ги твоите е-пошта и лозинка“
 7. Додај начин на плаќање и започни ја претплатата.
  Твојата банка може да бара од тебе да го потврдиш својот идентитет со 3D-Secure пред да ја одобри трансакцијата. Ако имаш проблеми со 3D-Secure, обрати се до банката.
 8. Избери Започни со гледање и сѐ е подготвено да гледаш Max.

Откако ќе се претплатиш, може да се најавиш и да гледаш Max на кој било поддржан уред. Претплатата ќе се обновува автоматски на повторлива основа додека не ја откажеш.

Ти треба помош? Оди во Решавање проблеми.

Xbox (во одредени земји)

Дали си нов или повратен претплатник на Max (или на HBO Max)?

Нов претплатник
 1. Отвори Max и избери Претплати се веднаш.
 2. Сега, на телефон или на компјутер:

 3. Направи едно од следниве:
  • Отвори ја камерата на телефонот и скенирај го QR-кодот на телевизорот.
   -или-
  • На телефон или на компјутер, оди на max.com/xbox. Потоа, внеси го кодот од 6 знаци од телевизорот. Кодот не работи?
 4. Избери пакет за претплата и период на наплата, па продолжи.
 5. Пополни го формуларот и избери Создај сметка. Ќе се најавиш со овие податоци.
  Порака „Провери ги твоите е-пошта и лозинка“
 6. Додај начин на плаќање и започни ја претплатата.
  Твојата банка може да бара од тебе да го потврдиш својот идентитет со 3D-Secure пред да ја одобри трансакцијата. Ако имаш проблеми со 3D-Secure, обрати се до банката.
 7. Избери Започни со гледање и сѐ е подготвено да гледаш Max.

Откако ќе се претплатиш, може да се најавиш и да гледаш Max на кој било поддржан уред. Претплатата ќе се обновува автоматски на повторлива основа додека не ја откажеш.

Ти треба помош? Оди во Решавање проблеми.

Повратен претплатник
 1. Отвори Max и најави се со сметката за Max (или HBO Max). Не можеш да се најавиш?
 2. Избери Обнови ја претплатата.
 3. Сега, на телефон или на компјутер:

 4. Направи едно од следниве:
  • Отвори ја камерата на телефонот и скенирај го QR-кодот на телевизорот.
   -или-
  • На телефон или на компјутер, оди на max.com/signin. Потоа, внеси го кодот од 6 знаци од телевизорот. Кодот не работи?
 5. Избери пакет за претплата и период на наплата, па продолжи.
 6. Пополни го формуларот и избери Создај сметка. Ќе се најавиш со овие податоци.
 7. Додај начин на плаќање и започни ја претплатата.
  Твојата банка може да бара од тебе да го потврдиш својот идентитет со 3D-Secure пред да ја одобри трансакцијата. Ако имаш проблеми со 3D-Secure, обрати се до банката.
 8. Избери Започни со гледање и сѐ е подготвено да гледаш Max.

Откако ќе се претплатиш, може да се најавиш и да гледаш Max на кој било поддржан уред. Претплатата ќе се обновува автоматски на повторлива основа додека не ја откажеш.

Ти треба помош? Оди во Решавање проблеми.

Претплати се преку оператор

Пакетите за претплата се разликуваат во зависност од операторот. За целосен список на оператори, оди на оператори за Max.

Избери како сакаш да се претплатиш:

Оператор за интернет, мобилен телефон или телевизија

Контактирај со твојот оператор за интернет, мобилен телефон или телевизија за да се претплатиш на Max. За список на оператори, оди на Оператори за Max.

Откако ќе се регистрираш за Max, преземи ја апликацијата Max и Активирај ја претплатата за Max.

Канали Amazon Prime Video (во одредени земји)

Членовите на Amazon Prime можат да додадат Max во Prime Video канали. За да се претплатиш преку Amazon Prime, оди на amazon.com/channels/max .

Откако ќе го додадеш Max, може да гледаш сѐ од Max користејќи ја апликацијата Prime Video. За да гледаш користејќи ја апликацијата Max, преземи ја апликацијата Max и Активирај ја претплатата за Max .

Решавање проблеми

Порака „Провери ги твоите адреса на е-пошта и лозинка“

Ако ја добиеш оваа порака, можеби веќе има сметка на Max (или на HBO Max) со адресата на е-пошта што ја внесе.

Во овој случај, направи едно од следниве:

 • Најави се. Најави се користејќи ја адресата на е-пошта што ја внесе на екранот „Создај сметка“. Ако имаш проблеми со најавувањето, обиди се да ја ресетираш лозинката.
 • Внеси друга адреса на е-пошта. Внеси друга адреса на е-пошта за твојата сметка на Max.

Ако сè уште имаш проблем со претплатата, контактирај нè.

Кодот не функционира?

Ако не функционира кодот со 6 знаци, еве со што може да се обидеш:

 • Обиди се со друг прелистувач (Chrome, Firefox, Microsoft Edge или Safari).
 • Обиди се преку приватен или инкогнито прозорец на прелистувачот.
 • Внеси го кодот од телевизорот на компјутерот наместо на телефонот (или обратно).
 • Обиди се да се регистрираш на друг уред.
Не можеш да гледаш откако повторно се претплати?

Обиди се да се одјавиш и повторно да се најавиш. Еве како:

 1. Во Max, направи едно од следниве:
  • Телефон, таблет или компјутер: избери го својот профил, па избери Одјави се.
  • Телевизор: избери ја иконата „Поставки“ запченик (долу десно), па потоа Одјави се.
 2. Најави се на Max и пробај да гледаш нешто.

Ако ова не помогне, оди на Реши проблем со претплатата на Max.

Добивам грешка при плаќањето

Ако се регистрираш на max.com, оди на Не можам да додадам начин на плаќање.

Ако се регистрираш преку апликацијата Max, провери во продавницата за апликации за да дознаеш кои начини на плаќање се прифатени. За повторливи претплати не се прифатени сите начини на плаќање.

Ако се регистрираш преку друг оператор, провери кај него за да дознаеш кои начини на плаќање ги прифаќа.

Не можеш да ја решиш сложувалката со Captcha?

Понекогаш, ќе побараме да решиш сложувалка за да ни помогнеш да ја одржуваме безбедноста на сметката. Ако имаш проблем да ја решиш сложувалката со Captcha, избери Почни повторноза да го почнеш предизвикот одново.

Исто така, може да избереш Аудиопредизвик за да ја заштитиш сметката на друг начин.

Порака „Таа адреса на е-пошта не може да се користи“

Ако ја добиеш оваа порака, можеби се имаш регистрирано за сметка на Max (или на HBO Max) во друга земја или регион со адресата на е-пошта што ја внесе. За да го решиш овој проблем, направи едно од следниве:

Внеси друга адреса на е-пошта. Внеси друга адреса на е-пошта за твојата сметка на Max.

Промени ја е-поштата на твојата сметка. Најави се на max.com/account и промени ја е-поштата со друга адреса на е-пошта. Потоа, врати се на екранот Создај сметка и внеси ја првичната адреса на е-пошта.