Max laddar långsamt, buffrar eller pausar

Det finns många faktorer som kan påverka videouppspelningen, till exempel bandbredd, anslutningshastighet och ledigt utrymme på enheten.

Välj den enhet som du använder:

Om du tycker att Max buffrar finns det några saker som du kan prova. Du kan behöva prova fler än en lösning för att åtgärda problemet:

Uppdatera Max

Kontrollera att du har den senaste versionen av Max-appen:

• Android: Öppna Play Butik på din Android-enhet och sök efter Max. Om en appuppdatering finns tillgänglig trycker du på Uppdatera.
  • iOS: Öppna App Store på din Apple-enhet och sök efter Max. Om en appuppdatering finns tillgänglig trycker du på Uppdatera.
  • Amazon Fire-surfplatta: Öppna Amazon Appstore på din surfplatta och sök efter Max. Om en appuppdatering finns tillgänglig trycker du på Uppdatera.
Testa din anslutningshastighet

Så här testar du din anslutningshastighet:

• Android: Ladda ner en app som mäter internethastighet från Google Play Butik och testa din anslutningshastighet.
  • iOS: Ladda ner en app som mäter internethastighet från Apple App Store och testa din anslutningshastighet.
  • Amazon Fire-surfplatta: Svep nedåt från hemskärmen på din Fire-surfplatta och tryck på ikonen för trådlöst nätverk. Tryck på det nätverk som du är ansluten till och kontrollera signalstyrkan och länkhastigheten.

För att streama HD-video behöver du en nedladdningshastighet på minst 5 Mbps.

Återställ eller växla till wifi

Återställ din wifi-anslutning

Om din telefon eller surfplatta är ansluten till ett trådlöst nätverk kan du prova följande:

1. Aktivera flygplansläget på din telefon eller surfplatta.
  2. Vänta i 10 sekunder och stäng sedan av flygplansläget.
  3. Öppna Max och prova att streama något.

Byt till en wifi-anslutning

Om du använder mobildata kan du prova att ansluta till ett trådlöst nätverk för att se om uppspelningen blir bättre. Det gör du genom att gå till Inställningar på din telefon eller surfplatta och ansluta till ett trådlöst nätverk.

Minska aktiviteten i ditt nätverk

Om det finns andra personer som använder samma wifi-nätverk kan du be dem att tillfälligt pausa användningen. På så sätt frigör du så mycket bandbredd som möjligt.

Starta om dina enheter

Starta om din telefon eller surfplatta och nätverksenheterna. Så här gör du:

1. Stäng av telefonen eller surfplattan som har Max.
  2. Stäng av strömmen till dina nätverksenheter (modem, router osv.).
  3. Vänta i 30 sekunder.
  4. Anslut strömmen till modemet igen och vänta tills det har anslutit (ca 1 minut).
  5. Anslut strömmen till routern igen och vänta tills den har anslutit till internet.
  6. Slå på din telefon eller surfplatta, öppna Max och prova att streama något.
Prova med en annan enhet

Prova att streama Max på en annan enhet som stöds och är ansluten till samma nätverk. På så sätt kan du avgöra om problemet beror på nätverket eller en viss enhet.

Om det bara är på din telefon eller surfplatta som det buffrar kan du prova att ta bort Max-appen från din telefon eller surfplatta och installera den på nytt från appbutiken. Därefter öppnar du Max och provar att streama något.

Om du tycker att max.com buffrar finns det några saker som du kan prova. Du kan behöva prova fler än en lösning för att åtgärda problemet:

Kontrollera din webbläsare

Vi rekommenderar att du använder en webbläsare som stöds för bästa upplevelse.

Om du redan använder en webbläsare som stöds kan du prova att uppdatera till den senaste versionen. För att ta reda på hur du gör det söker du på internet efter ”uppdatera” + namnet på din webbläsare (t.ex. uppdatera Chrome).

Testa en annan webbläsare

Försök använda en annan webbläsare som stöds (Chrome, Firefox, Microsoft Edge eller Safari). Om uppspelningen fungerar med en annan webbläsare kontrollerar du webbläsarens inställningar:

• Se till att cookies från tredje part tillåts.
  • Inaktivera annonsblockerare.
  • Stäng av privat surfning eller inkognitoläge.
  • Inaktivera plug-ins, tillägg och tilläggsprogram i webbläsaren.

Stäng och öppna din webbläsare och prova sedan att streama något.

Testa din anslutningshastighet

Testa din internetanslutning för att se till att du har en nedladdningshastighet på minst 5 Mbps. Öppna en webbläsare och sök efter ”Mäta internethastighet”. Om din nedladdningshastighet inte uppfyller minimikravet behöver du kontakta din internetleverantör för att felsöka anslutningshastigheten.

Minska aktiviteten i ditt nätverk

Om det finns andra personer som använder samma nätverk kan du be dem att tillfälligt pausa användningen. På så sätt frigör du så mycket bandbredd som möjligt.

Starta om dina enheter

Starta om din dator och dina nätverksenheter. Så här gör du:

1. Stäng ner alla appar och starta om datorn.
  2. Stäng av strömmen till dina nätverksenheter (modem, router osv.).
  3. Vänta i 30 sekunder.
  4. Anslut strömmen till modemet igen och vänta tills det har anslutit (ca 1 minut).
  5. Anslut strömmen till routern igen och vänta tills den har anslutit till internet.
  6. Slå på din dator, gå till max.com och prova att streama något.
Prova med en trådbunden anslutning

För bästa prestanda kan du prova att använda en trådbunden anslutning till datorn (istället för ett wifi-nätverk). Det gör du genom att ansluta datorn till routern med en nätverkskabel.

Kontrollera att kablarna till dina nätverksenheter (t.ex. modem, router m.m.) är korrekt anslutna vid båda anslutningspunkterna. En lös koaxial- eller nätverkskabel kan försämra signalen.

Om Max inte fungerar som det är tänkt väljer du den enhet som du använder:

AirPlay

Om du vill ha hjälp med AirPlay väljer du den enhet som du streamar från (iPhone, iPad eller Mac).

Amazon Fire TV

Om du tycker att Max buffrar finns det några saker som du kan prova. Du kan behöva prova fler än en lösning för att åtgärda problemet:

Sök efter uppdateringar

Se först till att Max-appen och din Amazon Fire TV är uppdaterade.

• Max-appen: På din Fire TV markerar du Max och trycker på meny-knappen på din fjärrkontroll (knappen med tre linjer). Gå sedan till Mer info > Uppdatera i det nedre högra hörnet.
  • Amazon Fire TV: På din Fire TV går du till Inställningar > Min Fire TV > Om > Sök efter systemuppdatering.
Testa din anslutningshastighet

Gå till Inställningar > Nätverk på din Amazon Fire TV. Tryck sedan på Spela-knappen på din fjärrkontroll för att kontrollera din nätverksstatus.

Du kan också ladda ner en app för att mäta internethastigheten från Amazon Appstore och testa din anslutningshastighet. För att streama HD-video behöver du en nedladdningshastighet på minst 5 Mbps. För bästa 4K-upplevelse rekommenderar vi en nedladdningshastighet på minst 50 Mbps.

Minska aktiviteten i ditt nätverk

Om det finns andra personer som använder samma nätverk kan du be dem att tillfälligt pausa användningen. På så sätt frigör du så mycket bandbredd som möjligt.

Rensa cacheminne och data
  1. Gå till Inställningar > Applikationer > Hantera installerade applikationer på din Fire TV.
  2. Välj Max från listan över installerade appar.
  3. Välj Töm cache och sedan Rensa data.
  4. Öppna Max på nytt, logga in och prova att streama något.
Starta om dina enheter

Starta om din Fire TV och dina nätverksenheter. Så här gör du:

1. Stäng av strömmen till dina nätverksenheter (modem, router osv.).
  2. Vänta i 30 sekunder.
  3. Anslut strömmen till modemet igen och vänta tills det har anslutit (ca 1 minut).
  4. Anslut strömmen till routern igen och vänta tills den har anslutit till internet.
  5. Gå till Inställningar > Min Fire TV > Starta om på din Amazon Fire TV.
Prova med en trådbunden anslutning

Om din Amazon Fire TV har en nätverksport kan du prova att ansluta din Fire TV till en router med en nätverkskabel (istället för att använda wifi).

Kontrollera att kablarna till dina nätverksenheter (modem, router m.m.) är korrekt anslutna vid båda anslutningspunkterna. En lös koaxial- eller nätverkskabel kan försämra signalen.

Prova med en annan enhet

Prova att streama Max på en annan enhet som stöds och är ansluten till samma nätverk. På så sätt kan du avgöra om problemet beror på nätverket eller en viss enhet.

Om det bara är på din Fire TV som det buffrar kan du prova att ta bort Max-appen och installera den på nytt från Amazon Appstore. Därefter öppnar du Max och provar att streama något.

Android TV

Om du tycker att Max buffrar finns det några saker som du kan prova. Du kan behöva prova fler än en lösning för att åtgärda problemet:

Sök efter uppdateringar

Se först till att Max-appen och din Android TV är uppdaterade.

• Max-appen: Markera Max-appen på din Android TV. Håll Välj-knappen intryckt och gå till Visa detaljer > Uppdatera.
  • Android TV: Gå till Inställningar > System > Om > Systemuppdatering > Sök efter uppdatering.
Testa din anslutningshastighet

Ladda ner en app för att mäta internethastigheten från Google Play Butik och testa din anslutningshastighet (eller testa din nedladdningshastighet på en dator som är ansluten till samma nätverk som din Android TV. Öppna en webbläsare och sök efter ”Mäta internethastighet”).

För att streama HD-video behöver du en nedladdningshastighet på minst 5 Mbps. För bästa 4K-upplevelse rekommenderar vi en nedladdningshastighet på minst 50 Mbps.

Minska aktiviteten i ditt nätverk

Om det finns andra personer som använder samma nätverk kan du be dem att tillfälligt pausa användningen. På så sätt frigör du så mycket bandbredd som möjligt.

Rensa cacheminne och data
  1. Gå till Inställningar > Appar > Systemappar på din Android TV.
  2. Välj Max från listan över installerade appar.
  3. Välj Töm cache och sedan Rensa data.
  4. Öppna Max på nytt, logga in och prova att streama något.

Obs!  Dessa steg kan variera beroende på vilken Android-version som du använder.

Starta om dina enheter

Starta om din Android TV och dina nätverksenheter. Så här gör du:

1. Stäng av strömmen till dina nätverksenheter (modem, router osv.).
  2. Vänta i 30 sekunder.
  3. Anslut strömmen till modemet igen och vänta tills det har anslutit (ca 1 minut).
  4. Anslut strömmen till routern igen och vänta tills den har anslutit till internet.
  5. Gå till Inställningar > Om > Starta om > Starta om.
  6. Öppna Max och prova att streama något.

Obs! Dessa steg kan variera beroende på vilken Android-version du använder.

Prova med en trådbunden anslutning

Om din Android TV har en nätverksport kan du prova att ansluta din enhet till en router med en nätverkskabel (istället för att använda wifi).

Kontrollera att kablarna till dina nätverksenheter (modem, router m.m.) är korrekt anslutna vid båda anslutningspunkterna. En lös koaxial- eller nätverkskabel kan försämra signalen.

Prova med en annan enhet

Prova att streama Max på en annan enhet som stöds och är ansluten till samma nätverk. På så sätt kan du avgöra om problemet beror på nätverket eller en viss enhet.

Om det bara är på din Android TV som det buffrar kan du prova att ta bort Max-appen och installera den på nytt från Google Play Butik. Därefter öppnar du Max och provar att streama något.

Apple TV

Om du tycker att Max buffrar finns det några saker som du kan prova. Du kan behöva prova fler än en lösning för att åtgärda problemet:

Sök efter uppdateringar

Se först till att Max-appen och din Apple TV är uppdaterade.

• Max-appen: Gå till App Store och sök efter Max. Om det finns en uppdatering trycker du på Uppdatera.
  • Apple TV: Gå till Inställningar > System > Programuppdateringar > Uppdatera programvara på din Apple TV.

Öppna sedan Max och prova att streama något.

Testa din anslutningshastighet

Ladda ner en app för att mäta internethastighet från Apple App Store och testa din anslutningshastighet (eller testa din nedladdningshastighet på en dator som är ansluten till samma nätverk som din Apple TV. Öppna en webbläsare och sök efter ”Mäta internethastighet”).

För att streama HD-video behöver du en nedladdningshastighet på minst 5 Mbps. För bästa 4K-upplevelse rekommenderar vi en nedladdningshastighet på minst 50 Mbps.

Minska aktiviteten i ditt nätverk

Om det finns andra personer som använder samma nätverk kan du be dem att tillfälligt pausa användningen. På så sätt frigör du så mycket bandbredd som möjligt.

Avsluta öppna appar

Öppna appar kan uppta bandbredd eller ledigt utrymme. Försök att avsluta alla öppna appar på din Apple TV för att göra plats för Max. Så här gör du:

1. Tryck snabbt två gånger på TV-knappen på din Apple TV-fjärrkontroll.
  2. Svep uppåt för att avsluta den valda appen (svep åt vänster eller höger för att navigera i dina öppna appar).
  3. När du har avslutat alla appar kan du öppna Max på nytt och prova att streama något.
Starta om dina enheter

Starta om din Apple TV och dina nätverksenheter. Så här gör du:

1. Stäng av strömmen till dina nätverksenheter (modem, router osv.).
  2. Vänta i 30 sekunder.
  3. Anslut strömmen till modemet igen och vänta tills det har anslutit (ca 1 minut).
  4. Anslut strömmen till routern igen och vänta tills den har anslutit till internet.
  5. Gå till Inställningar > Om > System > Starta om på din Apple TV.
  6. Öppna Max och prova att streama något.
Prova med en trådbunden anslutning

Om din Apple TV har en nätverksport kan du prova att ansluta din enhet till en router med en nätverkskabel (istället för att använda wifi).

Kontrollera att kablarna till dina nätverksenheter (modem, router m.m.) är korrekt anslutna vid båda anslutningspunkterna. En lös koaxial- eller nätverkskabel kan försämra signalen.

Prova med en annan enhet

Prova att streama Max på en annan enhet som stöds och är ansluten till samma nätverk. På så sätt kan du avgöra om problemet beror på nätverket eller en viss enhet.

Om det bara är på din Apple TV som det buffrar kan du prova att ta bort Max-appen och installera den på nytt från Apple App Store. Därefter öppnar du Max och provar att streama något.

Chromecast

Om du vill ha hjälp med Chromecast väljer du den enhet som du streamar från (telefon, surfplatta eller dator).

LG TV (i utvalda länder)

Om du tycker att Max buffrar finns det några saker som du kan prova. Du kan behöva prova fler än en lösning för att åtgärda problemet:

Sök efter uppdateringar

Se först till att Max-appen och din LG TV är uppdaterade.

• Max-appen: Tryck på hemknappen på din LG TV-fjärrkontroll. Gå sedan till Alla inställningar > Allmänt > Om den här tv:n > Sök efter uppdateringar.
  • LG TV: Tryck på knappen inställningar på din LG TV-fjärrkontroll. Gå sedan till Alla inställningar > Allmänt > Om den här tv:n > Sök efter uppdateringar.

Öppna sedan Max och prova att streama något.

Kontrollera din anslutningshastighet

Testa din nedladdningshastighet från en dator som är ansluten till samma nätverk som din LG TV. Öppna en webbläsare och sök efter ”Mäta internethastighet”.

För att streama HD-video behöver du en nedladdningshastighet på minst 5 Mbps. För bästa 4K-upplevelse rekommenderar vi en nedladdningshastighet på minst 50 Mbps.

Minska aktiviteten i ditt nätverk

Om det finns andra personer som använder samma nätverk kan du be dem att tillfälligt pausa användningen. På så sätt frigör du så mycket bandbredd som möjligt.

Stäng och öppna Max på nytt

Obs! Dessa steg kan variera beroende på vilken LG TV-modell du använder.

1. Håll ned hemknappen på din LG TV-fjärrkontroll och gå sedan till nyligen öppnade appar.
  2. Markera Max-appen och tryck på upp-knappen på fjärrkontrollen.
  3. Tryck på X för att stänga Max.
  4. Öppna Max igen och prova att streama något.
Starta om dina enheter

Starta om din LG TV och dina nätverksenheter. Så här gör du:

1. Koppla ur din LG TV.
  2. Stäng av strömmen till dina nätverksenheter (modem, router osv.).
  3. Vänta i 30 sekunder.
  4. Anslut strömmen till modemet igen och vänta tills det har anslutit (ca 1 minut).
  5. Anslut strömmen till routern igen och vänta tills den har anslutit till internet.
  6. Koppla in din tv, öppna Max och prova att streama något.
Prova med en trådbunden anslutning

Om din LG TV har en nätverksport kan du prova att ansluta din enhet till en router med en nätverkskabel (istället för att använda wifi).

Kontrollera att kablarna till dina nätverksenheter (modem, router m.m.) är korrekt anslutna vid båda anslutningspunkterna. En lös koaxial- eller nätverkskabel kan försämra signalen.

Prova med en annan enhet

Prova att streama Max på en annan enhet som stöds och är ansluten till samma nätverk. På så sätt kan du avgöra om problemet beror på nätverket eller en viss enhet.

Om det bara är på din LG TV som det buffrar kan du prova att ta bort Max-appen och installera den på nytt från LG Content Store. Därefter öppnar du Max och provar att streama något.

PlayStation (i utvalda länder)

Om du tycker att Max buffrar finns det några saker som du kan prova. Du kan behöva prova fler än en lösning för att åtgärda problemet:

Sök efter uppdateringar

Se först till att din Max-app och PlayStation-konsol är uppdaterade.

• Max-appen: Markera Max på din PlayStation-konsol och tryck på alternativknappen på handkontrollen. Kolla sedan efter uppdateringar.
  • PlayStation-konsol: Gå till inställningar och välj uppdatera systemprogramvara.

Öppna sedan Max och prova att streama något.

Testa din anslutningshastighet
  1. Gå till Inställningar > Nätverk i din PlayStation-konsol.
  2. Gör sedan något av följande:
    • PlayStation 4: Välj Test av internetanslutning.
    • PlayStation 5: Gå till inställningar och välj uppdatera systemprogramvara.

För att streama HD-video behöver du en nedladdningshastighet på minst 5 Mbps. För bästa 4K-upplevelse rekommenderar vi en nedladdningshastighet på minst 50 Mbps.

Minska aktiviteten i ditt nätverk

Om det finns andra personer som använder samma nätverk kan du be dem att tillfälligt pausa användningen. På så sätt frigör du så mycket bandbredd som möjligt.

Stäng och öppna Max på nytt
  1. Markera Max-appen på din PlayStation-konsol och tryck sedan på Alternativknappen på handkontrollen.
  2. Tryck på Stäng app.
  3. Öppna Max igen och prova att streama något.
Starta om dina enheter

Starta om din PlayStation-konsol och dina nätverksenheter. Så här gör du:

1. Stäng av din PlayStation-konsol.
  2. Stäng av strömmen till dina nätverksenheter (modem, router osv.).
  3. Vänta i 30 sekunder.
  4. Anslut strömmen till modemet igen och vänta tills det har anslutit (ca 1 minut).
  5. Anslut strömmen till routern igen och vänta tills den har anslutit till internet.
  6. Slå på din PlayStation-konsol igen, öppna Max och prova att streama något.
Prova med en trådbunden anslutning

Prova att ansluta din PlayStation-konsol till en router med en nätverkskabel (istället för att använda wifi).

Kontrollera att kablarna till dina nätverksenheter (modem, router m.m.) är korrekt anslutna vid båda anslutningspunkterna. En lös koaxial- eller nätverkskabel kan försämra signalen.

Prova med en annan enhet

Prova att streama Max på en annan enhet som stöds och är ansluten till samma nätverk. På så sätt kan du avgöra om problemet beror på nätverket eller en viss enhet.

Om det bara är på din PlayStation-konsol som det buffrar kan du prova att ta bort Max-appen och installera den på nytt från PlayStation Store. Därefter öppnar du Max och provar att streama något.

Samsung TV

Om du tycker att Max buffrar finns det några saker som du kan prova. Du kan behöva prova fler än en lösning för att åtgärda problemet:

Sök efter uppdateringar

Se först till att Max-appen och din Samsung TV är uppdaterade.

• Max-appen: Tryck på hemknappen på fjärrkontrollen och välj sedan Appar > ikonen för inställningar kugghjul > Uppdateringar.
  • Samsung TV: Tryck på hemknappen på fjärrkontrollen och gå till ikonen för inställningar kugghjul. Tryck på Support > Programuppdateringar > Uppdatera nu.

Öppna sedan Max och prova att streama något.

Testa din anslutningshastighet

Testa din nedladdningshastighet från en dator som är ansluten till samma nätverk som din Samsung TV. Öppna en webbläsare och sök efter ”Mäta internethastighet”.

För att streama HD-video behöver du en nedladdningshastighet på minst 5 Mbps. För bästa 4K-upplevelse rekommenderar vi en nedladdningshastighet på minst 50 Mbps.

Minska aktiviteten i ditt nätverk

Om det finns andra personer som använder samma nätverk kan du be dem att tillfälligt pausa användningen. På så sätt frigör du så mycket bandbredd som möjligt.

Starta om dina enheter

Starta om din Samsung TV och dina nätverksenheter. Så här gör du:

1. Stäng av strömmen till dina nätverksenheter (modem, router osv.).
  2. Vänta i 30 sekunder.
  3. Anslut strömmen till modemet igen och vänta tills det har anslutit (ca 1 minut).
  4. Anslut strömmen till routern igen och vänta tills den har anslutit till internet.
  5. Håll inne strömknappen på fjärrkontrollen till din Samsung TV tills tv:n stängs av och sätts igång igen.
  6. Öppna Max och prova att streama något.
Rensa cacheminne och data

Vissa tv-apparater från Samsung har ett alternativ för att rensa cacheminne och data. Prova följande steg:

1. Tryck på hemknappen på fjärrkontrollen till din Samsung TV och gå sedan till Inställningar.
  2. Välj Support (om nödvändigt) och sedan Enhetsskötsel.
  3. Välj Hantera lagringsutrymme.
  4. Hitta Max och tryck på Visa detaljer.
  5. Välj Rensa cacheminne.
  6. Välj Rensa data.
  7. Öppna Max, logga in och prova att streama något.

Obs! Rensa cacheminne och data är inte tillgängligt för alla Samsungs tv-apparater och stegen kan variera beroende på vilken modell du använder. Gå till samsung.com/support för mer information.

Prova med en trådbunden anslutning

Om din Samsung TV har en nätverksport kan du prova att ansluta din enhet till en router med en nätverkskabel (istället för att använda wifi).

Kontrollera att kablarna till dina nätverksenheter (modem, router m.m.) är korrekt anslutna vid båda anslutningspunkterna. En lös koaxial- eller nätverkskabel kan försämra signalen.

Prova med en annan enhet

Prova att streama Max på en annan enhet som stöds och är ansluten till samma nätverk. På så sätt kan du avgöra om problemet beror på nätverket eller en viss enhet.

Om det bara är på din Samsung TV som det buffrar kan du prova att ta bort Max-appen och installera den på nytt från Samsung App Store. Därefter öppnar du Max och provar att streama något.

Sony TV

Om du har en Sony TV med inbyggd Android TV kan du prova att använda stegen för Android TV ovan.

Vodafone TV (i utvalda länder)

Max-appen är inte tillgänglig på Vodafone TV-enheter i alla länder.

Om du tycker att Max buffrar finns det några saker som du kan prova. Du kan behöva prova fler än en lösning för att åtgärda problemet:

Sök efter uppdateringar
  1. Max-appen: Kontrollera om det finns en Max-uppdatering för din Vodafone TV. Om det finns en uppdatering tillgänglig uppdaterar du Max-appen.
  2. Vodafone TV: Gå till Inställningar > Enhet > Inställningar > Om > Systemuppdatering.
Testa din anslutningshastighet

Testa din nedladdningshastighet från en dator som är ansluten till samma nätverk som din Vodafone TV. Öppna en webbläsare och sök efter ”Mäta internethastighet”.

För att streama HD-video behöver du en nedladdningshastighet på minst 5 Mbps.

Minska aktiviteten i ditt nätverk

Om det finns andra personer som använder samma nätverk kan du be dem att tillfälligt pausa användningen. På så sätt frigör du så mycket bandbredd som möjligt.

Starta om dina enheter

Starta om din Vodafone TV och dina nätverksenheter. Så här gör du:

1. Koppla ur eller stäng av din Vodafone TV.
  2. Stäng av strömmen till dina nätverksenheter (modem, router osv.).
  3. Vänta i 30 sekunder.
  4. Anslut strömmen till modemet igen och vänta tills det har anslutit (ca 1 minut).
  5. Anslut strömmen till routern igen och vänta tills den har anslutit till internet.
  6. Koppla in din Vodafone TV, öppna Max och prova att streama något.
Prova med en annan enhet

Prova att streama Max på en annan enhet som stöds och är ansluten till samma nätverk. På så sätt kan du avgöra om problemet beror på nätverket eller en viss enhet.

VF TV Play (endast Portugal)

Om du tycker att Max buffrar finns det några saker som du kan prova. Du kan behöva prova fler än en lösning för att åtgärda problemet:

Sök efter uppdateringar
  1. Max-appen: Kontrollera om det finns en Max-uppdatering på din VF TV Play. Om det finns en uppdatering tillgänglig uppdaterar du Max-appen.
  2. VF TV Play: Gå till Inställningar > Enhet > Inställningar > Om > Systemuppdatering.
Testa din anslutningshastighet

Testa din nedladdningshastighet från en dator som är ansluten till samma nätverk som din VF TV Play. Öppna en webbläsare och sök efter ”Mäta internethastighet”.

För att streama HD-video behöver du en nedladdningshastighet på minst 5 Mbps.

Minska aktiviteten i ditt nätverk

Om det finns andra personer som använder samma nätverk kan du be dem att tillfälligt pausa användningen. På så sätt frigör du så mycket bandbredd som möjligt.

Starta om dina enheter

Starta om din VF TV Play och dina nätverksenheter. Så här gör du:

1. Koppla ur eller stäng av din VF TV Play.
  2. Stäng av strömmen till dina nätverksenheter (modem, router osv.).
  3. Vänta i 30 sekunder.
  4. Anslut strömmen till modemet igen och vänta tills det har anslutit (ca 1 minut).
  5. Anslut strömmen till routern igen och vänta tills den har anslutit till internet.
  6. Koppla in din VF TV Play, öppna Max och prova att streama något.
Prova med en annan enhet

Prova att streama Max på en annan enhet som stöds och är ansluten till samma nätverk. På så sätt kan du avgöra om problemet beror på nätverket eller en viss enhet.

Xbox-konsol (i utvalda länder)

Om du tycker att Max buffrar finns det några saker som du kan prova. Du kan behöva prova fler än en lösning för att åtgärda problemet:

Kontrollera Xbox-konsolens servicestatus

Kontrollera Xbox-konsolens servicestatus på sidan Xbox-status.

Sök efter uppdateringar

Se till att Max-appen och Xbox-konsolen är uppdaterade.

• Max-appen: På din Xbox-konsol går du till Mina spel & appar. Markera Max och tryck på menyknappen på handkontrollen och välj sedan Hantera appar för att uppdatera.
  • Xbox-konsol: På din Xbox-konsol går du till Profil & System > Inställningar > System > Uppdateringar.

Öppna sedan Max och prova att streama något.

Testa din anslutningshastighet

För att testa din anslutningshastighet går du till felsök anslutningshastighet på Xbox och väljer Utför hastighetstest på konsol.

För att streama HD-video behöver du en nedladdningshastighet på minst 5 Mbps. För bästa 4K-upplevelse rekommenderar vi en nedladdningshastighet på minst 50 Mbps.

Minska aktiviteten i ditt nätverk

Om det finns andra personer som använder samma nätverk kan du be dem att tillfälligt pausa användningen. På så sätt frigör du så mycket bandbredd som möjligt.

Avsluta och öppna Max på nytt
  1. Tryck på Xbox-knappen på handkontrollen.
  2. Markera Max, tryck på menyknappen och välj sedan Avsluta.
  3. Öppna Max igen och prova att streama något.
Starta om dina enheter

Starta om din Xbox-konsol och dina nätverksenheter. Så här gör du:

1. Stäng av strömmen till dina nätverksenheter (modem, router osv.).
  2. Vänta i 30 sekunder.
  3. Anslut strömmen till modemet igen och vänta tills det har anslutit (ca 1 minut).
  4. Anslut strömmen till routern igen och vänta tills den har anslutit till internet.
  5. Tryck på Xbox-knappen på handkontrollen och välj Starta om konsol > Starta om.
  6. Öppna Max och prova att streama något.
Prova med en trådbunden anslutning

Prova att ansluta din Xbox-konsol till en router med en nätverkskabel (istället för att använda wifi).

Kontrollera att kablarna till dina nätverksenheter (modem, router m.m.) är korrekt anslutna vid båda anslutningspunkterna. En lös koaxial- eller nätverkskabel kan försämra signalen.

Prova med en annan enhet

Prova att streama Max på en annan enhet som stöds och är ansluten till samma nätverk. På så sätt kan du avgöra om problemet beror på nätverket eller en viss enhet.

Om det bara är på din Xbox-konsol som det buffrar kan du prova att ta bort Max-appen och installera den på nytt från Xbox-butiken. Därefter öppnar du Max och provar att streama något.