Streama Max via HDMI-kabel

Det enklaste sättet att streama Max på din tv är via Max-appen. Här är några andra sätt att streama på din tv:

Finns det en Max-app? Gå till Enheter som stöds (eller kolla i appbutiken på din tv) för att ta reda på om det finns en Max-app tillgänglig.

Använd en HDMI-kabel för att streama Max

Du kan använda en HDMI-kabel för att ansluta din dator, telefon eller surfplatta till din tv.

Det här behöver du

Så här streamar du på din tv

1. Anslut en HDMI-kabel till din telefon, surfplatta eller dator (du kan behöva en adapter för din telefon eller surfplatta).
  2. Anslut den andra änden av HDMI-kabeln till din tv.
  3. Öppna Max på din telefon, surfplatta eller dator och streama något.

Felsökning

Max visas inte på tv:n

Här är några saker du kan prova:

• Koppla bort och sätt sedan tillbaka båda ändarna på HDMI-kabeln. Om du använder en adapter ska du se till att den är ordentligt ansluten till HDMI-kabeln.
  • Använd en annan HDMI-kabel.
  • Byt plats på HDMI-kabelns ändar.
  • Använd en annan HDMI-port på din tv.
  • Kontrollera att tv:n är inställd på rätt HDMI-källa.
Inget ljud

Här är några saker som du kan prova:

• Byt ljudkälla på din tv eller ljudmottagare.
  • Använd en annan HDMI-port på din tv eller mottagare.
  • Använd en annan HDMI-kabel.

Gå till Åtgärda ljudproblem om du behöver mer hjälp.

Felmeddelande ”Problem med enhetskonfigurationen”

Din utrustning (enheter, kablar, adaptrar och drivrutiner till programvara) måste vara kompatibel med HDCP 2.1+ för att kunna streama Max. Om din utrustning inte är HDCP 2.1+-kompatibel får du ett felmeddelande när du försöker streama något.

Välj den enhet som du använder:

tv, telefon eller surfplatta

Här är några saker som du kan prova:

• Om du använder en streamingspelare (t.ex. Apple TV) kan du koppla ur enheten, vänta en minut och koppla in den igen. Öppna sedan Max och prova att streama något.
  • Koppla bort och anslut båda ändarna av HDMI-kabeln.
  • Använd en annan HDMI-kabel.
  • Byt plats på HDMI-kabelns ändar.
  • Använd en annan HDMI-port på din tv.
  • Koppla inte in din mottagare eller stereoanläggning utan anslut din streamingenhet direkt till tv:n.

Om felmeddelandet fortfarande visas kontrollerar du att alla delar i enhetens utrustning (inklusive digitalboxar, kablar, adaptrar, tv eller bildskärm och ljudutrustning) är kompatibla med HDCP 2.1+ (du behöver HDCP 2.2 för att spela upp titlar i 4K UHD).

Om du behöver hjälp med din enhet kan du läsa enhetens manual eller kontakta supporten.

Dator

Här är några saker som du kan prova:

• Kontrollera om det finns en uppdatering för din webbläsare. Ta reda på hur du gör genom att söka på internet efter uppdatera + webbläsarens namn (t.ex. ”uppdatera Chrome”). Gå till Felsök Max.com för mer information.
  • Inaktivera plugin-program och tillägg för webbläsare. Stäng och öppna sedan webbläsaren på nytt innan du försöker spela upp en video.
  • Om din dator har flera bildskärmar kan du prova att streama Max på din primära bildskärm.
  • Använd en annan webbläsare (Chrome, Firefox, Microsoft Edge eller Safari).

Om du fortfarande får felmeddelandet kan du kontrollera att adaptrar, grafikkort, programvara, drivrutiner, videokablar och bildskärmar är HDCP 2.1+-kompatibla.