Meddelande ”Använder du ett VPN?”

Du får det här meddelandet eftersom det verkar som om din enhet är ansluten till ett VPN (virtuellt privat nätverk). Du behöver stänga av din VPN-, proxy- eller anonymiseringstjänst för att streama från Max.

Om du får meddelandet "Använder du ett VPN" kan du prova följande:

Steg 1: Stäng av ditt VPN eller din proxyserver

Stäng av din VPN-, proxy- eller anonymiseringstjänst så att din IP-adress visar din aktuella plats. Om du behöver hjälp med detta kan du kontakta din VPN-, internet- eller nätverksleverantör.

När du har stängt av ditt VPN eller din proxyserver kan du prova att streama igen.

Steg 2: Starta om dina nätverksenheter

Testa att starta om ditt modem och din router. Så här gör du:

1. Stäng av eller koppla ur enheten som använder Max.
  2. Stäng av strömmen till dina nätverksenheter (modem, router osv.).
  3. Vänta i 30 sekunder.
  4. Koppla tillbaka strömmen till modemet och vänta tills det har anslutit till internet (ca en minut).
  5. Koppla tillbaka strömmen till routern och vänta tills den har anslutit till internet.
  6. Slå på enheten, öppna Max och testa att streama igen.
Steg 3: Felsök webbläsaren (endast dator)

Om du använder en dator kan du testa att streama på en annan enhet. Om du inte får något VPN-meddelande på den andra enheten kan du prova följande:

• Prova med en annan kompatibel webbläsare (Chrome, Edge, Firefox eller Safari).

ELLER

• Testa att rensa cookies i webbläsaren. Gå till Felsök Max.com och välj din webbläsare.
Steg 4: Kontakta din internetleverantör

Öppna ett webbläsarfönster och skriv in ”vad har jag för IP-adress” i sökfältet. Då ser du platsinformation och information om din internetleverantör (ISP).

Kontakta din internetleverantör om du har provat alla tidigare steg och fortfarande får VPN-meddelandet.

Steg 5: Kontakta oss

Om du fortfarande får VPN-meddelandet kan du samla in följande information och kontakta oss.

• Din internetleverantör (ISP)
  • Din IP-adress (öppna en webbläsare och skriv in "vad har jag för IP-adress" för att få fram den här informationen)